Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Sozdar Avesta: Ο χρόνος τρέχει για την Τουρκία

Μετά τον Κούρδο Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο οποίος δήλωσε πως θα παραιτηθεί από τον διαμεσολαβητικό ειρηνευτικό του ρόλο αν η Τουρκική Κυβέρνηση δεν λάβει ουσιαστικά μέτρα για το Κουρδικό ζήτημα μέχρι τον Μάρτιο και την ανακοίνωση της  Ενωσης Κουρδικών Κοινοτήτων ότι το ΑΚΡ διαμορφώνει το δικό του βαθύ κράτος προκειμένου να συντρίψει το Κουρδικό Κίνημα,ήρθε ή σειρά της Sozdar Avesta, εξέχοντος στελέχους της Ενωσης Κουρδικών Κοινοτήτων(KCK) να δηλώσει πως η μονομερής απόφαση κατάπαυσης του πυρός θα επανεξεταστεί τον Μάρτιο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εξαντλείται ο χρόνος που έχει στην διάθεση της η τουρκική κυβέρνηση, για τη λήψη νέων μέτρων που θα πείσουν το κουρδικό κίνημα να επεκτείνει την κατάπαυση του πυρός.

Σαν θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν και η απελευθέρωση μερικών από τους 152 Κούρδους πολιτικούς οι οποίοι δικάζονται στο Ντιγιάρμπακιρ συνέχισε.Προειδοποίησε επίσης το ΑΚΡ ότι ο χρόνος που έχει στην διάθεση του είναι πολύ περιορισμένος καθώς έχει απομείνει 1,5 μήνας μέχρι την λήξη της διορίας που έχει θέσει το Κουρδικό Κίνημα.

Το «ΑΚΡ ελπίζει να πάρει ένα υψηλό ποσοστό των ψήφων που θα τους δώσει αρκετή δύναμη για να σχηματίσουν ένα νέο σύνταγμα. Όμως, το νέο σύνταγμα δεν θα σημαίνει και δημοκρατικό κράτος. Θα εξυπηρετεί μόνο την επιθυμία του ΑΚΡ να έχει μεγαλύτερη εξουσία στο τουρκικό κράτος.Σε αυτή την πολιτική του AKP που επιμένει να αγνοεί τα αιτήματα του Κουρδικού Λαού οι Κούρδοι θα αντιτάξουν την αντίσταση τους στους δρόμους και σε κάθε πτυχή της ζωής. http://en.firatnews.com

Σύγκρουση Κούρδων διαδηλωτών με την τουρκική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη

Η Τουρκική αστυνομία την Κυριακή χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει διαδήλωση 2000 περίπου Κούρδων νεαρών στην Κωνσταντινούπολη.Οι ταραχές ξέσπασαν όταν περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωναν στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για την δίκη των 152 Κούρδων Πολιτικών στο ντιγιαμπακίρ (η οποία και αναβλήθηκε για λίγες μέρες) με την κατηγορία ότι η Ενωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) αποτελεί το πολιτικό σκέλος του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, ( PKK).

Κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καθώς η πορεία έφτανε στο τέλος της από το πλήθος ξεπήδησαν περί τα 200 άτομα τα οποία φορούσαν είχαν τυλιγμένα τα πρόσωπα τους με μαντήλια και έριξαν πέτρες σε λεωφορεία και σε γειτονικά κτίρια παρά τις προσπάθειες των υπολοίπων διαδηλωτών να τους συγκρατήσουν.Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα και αντλίες νερού, κυνηγώντας την ομάδα των νεαρών στους γειτονικούς δρόμους. Μία βόμβα Μολότωφ η οποία και  εκσφενδονίστηκε από τους διαδηλωτές πρός ένα όχημα της πυροσβεστικής είχε σαν αποτέλεσαμ αυτό να τυλιχθεί στις φλόγες και να υποστεί σοβαρές ζημιές.http://www.hurriyetdailynews.com

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.