Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ποιος παίρνει τα δισεκατομμύρια που κατάσχονται από δικτάτορες; Πόσο …αθώες και μη υποκινούμενες είναι τελικά οι εξεγέρσεις;

Μυστικές οικονομικές συμφωνίες της Δύσης με δικτάτορες των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία υποτίθεται ότι κατάσχονται όταν οι πράξεις τους κρίνονται παράνομες, είναι πιθανόν να δικαιολογούν τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτει μεγάλο χρηματοοικονομικό site του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις όπως αυτές του Αιγύπτιου Προέδρου Μουμπάρακ και του Λίβυου ηγέτη Καντάφι, η διεθνής κοινότητα έχει ανακοινώσει πως προχώρησε στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ύψους 140 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, από αυτά, μόλις τα 6,99 δις αποδείχτηκε προς πράγματι κατασχέθηκαν και τα υπόλοιπα παρέμειναν στους δικτάτορες, κάτω από άκρα μυστικότητα, κρυφά από την κοινή γνώμη που μένει με την εντύπωση της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων. Μία εξήγηση είνα πως η Δύση προβαίνει σε μυστικές συμφωνίες με τους δικτάτορες πριν την παραίτηση τους, όπου αυτοί υπόσχονται να κρατήσουν επτασφράσγιστα μυστικά τα όσα γνωρίζουν από τη συνεργασία τους μαζί τους επί σειρά ετών και ως αντάλλαγμα κρατούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Μία άλλη εξήγηση είναι πως οι δικτάτορες δωρίζουν τμήμα της περιουσίας τους στα κατάλληλα άτομα ώστε να κρατήσουν το υπόλοιπο.
Ό,τι και αν ισχύει δε μπορεί να εξηγήσει το γεγονός της εξαφάνισης 3,7 δις δολαρίων από τα 6,99 που έχουν κατασχεθεί από δικτάτορες καθώς σύμφωνα με τη σχετική έρευνα μόλις 3,3 δις έχουν επιστραφεί στους λαούς των κρατών τους. Κανείς δε γνωρίζει ποιος πήρε τα υπόλοιπα 3,7 δις.
gdailynews

 

Το πήραμε απο :

http://greeknation.blogspot.com/2011/05/blog-post_3304.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.