Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟ 1932!

Ειχα διαβασει καποτε οτι ο Ε.Βενιζελος ειχε προτεινει για το βραβειον Νομπελ ειρηνης, την υποψηφιοτητα του Κεμαλ Ατατουρκ προς τα μελη της επιτροπης αυτης, Δεν φανταστηκα ομως ποτε πως καποια ημερα θα εφτανε στα χερια μου μια τοσο υψηλης σπουδαιοτητος επιστολη. Εν τουτοις ειναι εδω μπροστα σας να την διαβασετε κι’εσεις ολοι, διοτι πρεπει να τη διαβασετε να ιδειτε με τα ματια σας και να μαθετε μιαν αληθεια που μας την κρυβουν επι 80 τοσα χρονια τωρα οι εκαστοτε κυβερνωντες την Πατριδα. Αυτα που θα διαβασετε ειναι γραμμενα με το χερι του Ε.Βενιζελου και δεν επιτρεπεται εις ουδεναν να τα αμφισβητησει! Εδω θα ιδειτε το μεγεθος της προδοσιας αλλα και της υποκρισιας εις βαρος της πατριδος μας (αλλα και πατριδας του) του βδελυρου αυτου ανθρωπου. Γιαννης Δημητρουλας,

 

                                                                    ************************************************

 

ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ  ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟ 1932!

 

”ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ

 

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”

 

 

Επιστολη Βενιζελου για τον Μουσταφα Κεμαλ, εις τον προεδρον απονομης των βραβειων ”Νομπελ” το 1932 δια να του απονειμη το ”Νομπελ ειρηνης”. Εαν ακομη μερικοι αμφιβαλλετε δια την εξαπατησιν των Ελληνων υπο του Βενιζελου, θα σας αντιγραψω την επιστολην την οποιαν εστειλε ο ιδιος εις τον προεδρον απονομης των βραβειων “Νομπελ” το 1932 δια να απονειμη η επιτροπη το ”Νομπελ ειρηνης” παρακαλω εις τον Μουσταφα Κεμαλ, ο οποιος κατεσφαξε 2.5 εκατομυρια Ελληνες και Αρμενιους.

Ο Βενιζελος υμνει τον Κεμαλ “Κυριε προεδρε, επι επτα σχεδον αιωνες ολη η Εγγυς Ανατολη και ενα μεγαλο τμημα της Ευρωπης υπηρξαν το θεατρο αιματηρων πολεμων, των οποιων η αντιχηση υπηρξε τεραστια. Η Οθωμανικη αυτοκρατορια και το απολυταρχικο καθεστος των Σουλτανων υπηρξε το βασικο αιτιο. Η υποταγη Χριστιανικων λαων σε ενα ζυγο αφωρητης καταπιεσης οι θρησκευτικοι πολεμοι του Σταυρου εναντιον της ημισεληνου, με μοιραια καταληξη και οι αλλεπαληλες εξεγερσεις ολων αυτων των λαων, που ηλπιζαν στην χειραφετηση τους δημιουργησαν μια κατασταση πραγματων που θα παρεμενε μονιμη πηγη κινδυνων οσο η οθωμανικη αυτοκρατορια διατηρουσε την πορεια που ειχαν χαραξει οι Σουλτανοι.

Η εγκαθιδρυση της Τουρκικης Δημοκρατιας το 1922 οταν το εθνικο κινημα του Μουσταφα Κεμαλ θριαμβευσε επι των αντιιπαλων του(1), εθεσε οριστικως τερμα σ’αυτην την κατασταση ασταθειας και ελλειψης ανεκτικοτητας της οποιας η διατηρηση δεν θα γεννουσε παρα μονον νεους και σοβαρους κινδυνους για την ειρηνη στο μελλον(2).

Σπανιως πραγματοποιειται σε τοσο  μικρο χρονικο διαστημα μια τοσο ριζικη αλλαγη στη ζωη μιας χωρας(3). Τη θεσι μιας φθινουσας αυτοκρατοριας η οποια ζει υπο ενα θεοκρατικο καθεστωςοπου η εννοια του δικαιου και της θρησκειας συγχεονται, περνει ενα εθνικο και συγχρονο κρατος γεματο ζωντανια.

Με την προτροπη του μεγαλου μεταρρυθμιστη Μουσταφα Κεμαλ Πασσα, το απολυταρχικο καθεστωςτων σουλτανων καταργηθηκε  και το κρατος εγινε απολυτως λαι’κο. Ολοκληρο το εθνος κινητοποιηθηκε προς την φιλοδοξη, δικαιη προσπαθεια να συμπεριληφθη στην εμπροστοφυλακη των πολιτισμενων λαων. Ομως, το κινημα για την εδραιωση της ειρηνης συμβαδισε με ολες τις εσωτερικες μεταρρυθμισεις που εδωσαν στο νεο, εντονως εθνικο, κρατος της Τουρκιας τη σημερινη του μορφη.

Η Τουρκια ρυθμισε πραγματι ολα τα εδαφικα θεματα με τους γειτονες της και απολυτως ικανοποιημενη απο τα εθνικα και πολιτικα της συνορα(4), κατεστη πραγματικος πυλωνας της ειρηνης στην Εγγυς Ανατολη.

Εδω δηλωνει εγγραφως οτι τωρα το 1932 η Τουρκια κατεχει ειλικρινα τα εθνικα και πολιτικα της συνορα. Τωρα ομως κατεχει και τη Σμυρνη. Αρα η Σμυρνη ειναι εθνικο  εδαφος της Τουρκιας κατα τον Βενιζελο. Δηλαδη; μας εξυπατησε η’ οχι με την συνθηκη των Σεβρων; Αυτα τα δυο ειναι αντιθετα. Ποιο επιστευε ο “Εθναρχης” μας; Ασφαλως αυτο που σφραγιζει εγγραφως προς τον προεδρο της επιτροπης Νομπελ με την δηλωσιν του: “απολυτως ικανοποιημενη απο τα εθνικα συνορα της”.

Εδω ειμαι πλεον υποχρεωμενος να χαρακτηρησω την καθαρην εγγραφον απατην και προδοσιαν κατα των Ελληνων και οι επικαλουμενοι εις το μελλον την συνθηκην των Σεβρων, με την εννοιαν οτι δι’αυτης εγινε η Ελλαδα των πεντε θαλασσων και δυο Ηπειρων, κινδυνευουν να χαρακτηριστουν ως απαταιωνες  και προδοτες η’  ηλιθιοι, αν δεν τους καταλογισθει η αγνοια, η αφελεια η’ η τυφλωσις εκ μισαλλοδοξιας.

Ο Ελευθεριος Βενιζελος συνεχιζει: Εμεις οι Ελληνες τους οποιους οι αιματηροι αγωνες κρατησαν επι πολλους αιωνες σε μια κατασταση συνεχους αντιπαραθεσης με την Τουρκια, ειμαστε οι πρωτοι που ειχαμε την ευκαιρια να αισθανθουμαι τα αποτελεσματα της βαθειας αλλαγης που συνετελεσθη στη χωρα αυτη, τη διαδοχο της παλαιας οθωμανικης αυτοκρατοριας.

Εχοντας απο την επαυριο της καταστροφης στη Μικρα Ασια, διακρινει την πιθανοτητα μιας συνεννοησις με την αναγεννημενη Τουρκια, η οποια βγηκε απο τον πολεμο ως εθνικο κρατος της τειναμε το χερι το οποιο εκεινη δεχτηκε και εσφιξε με ειλικρινια. Απο την προσεγγιση αυτη, η οποια μπορει να χρησιμευση ως παραδειγμα των δυνατοτητων συνεννοησης αναμεσα σε δυο λαους τους οποιους εχουν διαιρεσει οι πλεον σοβαρες διαφορες, εφ’οσον αφεθουν να διαποτιστουν απο την ειλικρινη επιθυμια της ειρηνης, δεν προεκυψαν παρα μονο ευεργετηματα τοσον δια τις δυο χωρες, οσο και για την ειρηνικη ταξη στην Εγγυς Ανατολη. Ο ανθρωπος στον οποιο ωφειλεται η πολυτιμη αυτη συμβολη στην υποθεση της ειρηνης ειναι ο προεδρος της Τουρκικης Δημοκρατιας  Μουσταφα Κεμαλ Πασας.

Εχω λοιπον την τιμη, με την ιδιοτητα μου ως αρχηγου της Ελληνικης; κυβερνησηςτο 1930, οταν η υπογραφη του Ελληνοτουρκικου συμφωνου σημαδεψε μια νεα εποχη στην πορεια της Εγγυς Ανατολης προς την ειρηνη, να θεσω προ των εξεχοντων μελων της επιτροπης του Βραβειου Νομπελ για την ειρηνη, την υποψηφιοτητα του Μουσταφα Κεμαλ Πασα, ως αξιου αυτης της επιφανους τιμης.  Δεχθητε, κυριε Προεδρε, την εκφραση της μεγαλης εκτιμησις μου.

Υπογραφη, Ελευθεριος Βενιζελος, πρωθυπουργος της Ελλαδος.  Δια την αντιγραφην  ΗΛΙΑΣ ΝΑΟΥΜ

 

(1),(σ.σ. επι ποιων αντιπαλων του εθριαμβευσεν ο Κεμαλ το 1922 και το χαιρεται τοσον πολυ ο Εθναρχης μας; Μηπως ειναι οι Ελληνες;)

 

(2), Για την Τουρκια ασφαλως εννοει, [αυτη φαινεται τον ενδιεφερε].

 

(3), Βεβαια, αφου σε λιγοτερο απο μια δεκαετια, (1915-1923) εσφαξε τα 2.5 εκκατ).

 

(4), σσ.: ”…ικανοποιημενη απο τα εθνικα και πολιτικα της συνορα”. Καταλαβαινετε εσεις ολοι που καμαρωνετε οτι ο Βενιζελος εκανε την Μεγαλη  Ελλαδα με την απατηλη συνθηκη των Σεβρων, οτι εξηπατησε τους παντες.

 

 

 

Mας εστάλη μέσω εμαιλ απο τον jd

Related Posts
0 Comments

No Comment.