Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Οσοι πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας θα κερδίσουν 3,2 δις ευρώ! Ενεργοποιήθηκαν τα cds,εύγε σε όσους τους βοήθησαν…

Οσοι δούλεψαν για τη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός και εκτός συνόρων μπορούν να αισθάνονται “υπερήφανοι” ότι τα κατάφεραν! Θα τα πάρουν αυτοί που πόνταραν τα λεφτά τους στη χρεοκοπία. Πιστωτικό γεγονός χαρακτήρισε η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) την ελληνική αναδιάρθρωση χρέους παρά την επιτυχή έκβαση του PSI και το υψηλό ποσοστό της εθελοντικής συμμετοχής. Απεφάνθη ότι θα πρέπει να πληρωθούν τα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας από τους εκδότες τους.

Η Διεθνής Ένωση αναφέρει ότι η απόφασή της οφείλεται στην ενέργεια της Ελλάδας να συμπεριλάβει ρήτρες συλλογικής δράσης, τροποποιώντας τους όρους των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα των κατόχων τους. Ηδη η αρμόδια επιτροπή της ISDA όρισε δημοπρασία για τα CDS, στις 19 Μαρτίου, προκειμένου να καθοριστεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας των ομολόγων. Υπολογίζεται ότι η αξία των ελληνικών CDS είναι περίπου 3,2 δισ. δολάρια.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε υποστηρίξει, πάντως, ότι η όποια απόφαση της ISDA για πιθανή ενεργοποίηση των CDS δεν αφορά την ελληνική οικονομία. «Σε αυτή την Ένωση μετέχουν 200 τράπεζες και αυτό εμάς δεν μας αφορά καθόλου, διότι το καθαρό ποσό που διακυβεύεται παγκοσμίως εάν ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου είναι λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια. Ποσό παντελώς αδιάφορο για την ελληνική οικονομία και την ευρωπαϊκή οικονομία» είχε αναφέρει ο κ.Βενιζέλος.

 

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.