Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

‘Οι ταραχές στους Άραβες είναι σημείο ότι έρχεται ο Μεσσίας’, λέει ραβίνος


ΙΣΡΑΗΛ (Ynetnews). Εξέχοντες ραβίνοι του λιθουανικού υπερ-Ορθόδοξου τομέα δίνουν τη δική τους περίεργη ερμηνεία για την αναστάτωση που εξαπλώνεται στην Μέση Ανατολή, αναφέροντας ότι τα γεγονότα αυτά αποτελούν σαφή απόδειξη ότι μια ανώτερη δύναμη εργάζεται πίσω από όλα αυτά.
Η πύλη Haredim, η οποία προσέφερε μια συλλογή απαντήσεων επί του θέματος, ανέφερε ότι ο ραβίνος Aharon Leib Steinman, ηγέτης των υπερ-Ορθόδοξου λιθουανικού κλάδου στην Bnei Brak, αποδίδει την αστάθεια στην περιοχή στην περιφρονητική στάση απέναντι στην μελέτη του Τορά.
«Πρόσφατα, φαίνεται ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες να καταστραφεί και να ταραχθεί ο κόσμος του Τορά, μέσα από διάφορες προσπάθειες για τη δίωξη των kollels (ιδρύματα για τη μελέτη του Ταλμούδ και της ραβινικής λογοτεχνίας) και των yeshiva σπουδαστών,” δήλωσε ο Steinman. “Όταν προσπαθείτε να ταράξετε τον κόσμο του Τορά, ο Θεός ταράζει τον κόσμο.”
Ο Steinman εξήγησε ότι οι σοφοί του Ταλμούδ διδάσκουν ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της μελέτης Τορά και της ύπαρξης του κόσμου.
«Ο Θεός κάνει μεγάλα και παράξενα πράγματα στον κόσμο, για να τους κάνει να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές, αντί να αναζητούν τρόπους να ασχοληθούν με το Τορά και την mitzvot (εντολές)», είπε.
Ο ραβίνος Chaim Kanievsky, ένας αντισυμβατικός Λιθουανός ηγέτης ο οποίος πιστεύεται ότι έχει μυστικιστικές εξουσίες, προσφέρει μια διαφορετική εξήγηση. “Είναι προφανές ότι πολλά αφύσικα πράγματα συμβαίνουν», είπε. “Άνθρωποι ήρθαν και μου είπαν ότι είναι «ο Γωγ και ο Μαγώγ». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Αλλά είναι πιθανό ότι κάθε αναταραχή που ο Θεός δημιουργεί δείχνει ότι έρχεται ο Μεσσίας, και ότι πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε γι ‘αυτόν και να γίνουμε ισχυρότεροι».
Ένας άλλος σημαντικός ραβίνος, ο Michel Yehuda Lefkowitz, είναι βέβαιο ότι ο Θεός είναι που προκαλεί την αναταραχή προκειμένου να βάλει τους ανθρώπους στη θέση τους.
“Ο Θεός πάει και εξευτελίζει την αμαρτωλή υπερηφάνεια», είπε. «Στην αρχή υπήρχε αυτή η μικρή φωτιά εδώ, και ένα κράτος που πιστεύεται ότι είναι μεγάλο και ισχυρό ξαφνικά χρειάζεται βοήθεια από όλο τον κόσμο. Δεν είναι κάποιος πόλεμος, τίποτα ιδιαίτερο, απλά μια μικρή φωτιά.
“Όταν συνέχιζαν να πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι, και να βλέπουν τα πάντα και να καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν, ο Θεός ήρθε και τάραξε τα έθνη, και νάτα εδώ, φοβισμένα και πάλι επειδή δεν μπορούσαν να προβλέψουν ένα τέτοιο μεγάλο πράγμα, και πάλι δεν ξέρουν τι να κάνουν “, πρόσθεσε. «Ο Θεός γελάει μαζί τους, περιμένοντας να δει πότε θα καταλάβουν και θα γίνουν σοφότεροι.”
“Αυτός που δεν βλέπει ότι ο Θεός κυβερνάει τον κόσμο”, κατέληξε ο Lefkowitz σαν συμπέρασμα, “δεν είναι κακός (ή σατανικός), αλλά ένας ανόητος”.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Related Posts
0 Comments

No Comment.