Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.Βορά στους κερδοσκόπους η υγεία και η ζωή του λαού του λεκανοπεδίου

 Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της πατρίδας μας που θα μας μετατρέψει σε υποτελείς χωρίς δικαιώματα στον ίδιο μας τον τόπο άρχισε.
Τα 5.249 στρέμματα του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού και τα 957 του παραλιακού του μέτωπου (426 ο Άγιος Κοσμάς-529 το ΟΚΙ) κατέχουν εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που έχουν διαμορφώσει η κυβέρνηση και η τρόικα προς όφελος μόνο των κάθε λογής κερδοσκόπων και των δανειστών.

Τα όσα προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου έδωσε στη δημοσιότητα στις 16-2-12 το ΥΠΕΚΑ για τον «Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά»- όπως ονομάζει το χώρο του ελληνικού και της παραλίας του-είναι εξωφρενικά και αποτελούν ταφόπλακα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα:
1. Έκταση 4.200 στρεμμάτων-από τα συνολικά 6.200- γίνεται στην κυριολεξία τσιμέντο. Εκεί προβλέπονται χρήσεις αμιγούς και γενικής κατοικίας, τουρισμού-αναψυχής, επιχειρηματικά πάρκα, εμπορικά κέντρα, υποδομές μεταφορών, καζίνο, γραφεία, τράπεζες, ουρανοξύστες κ.α.

2. Στη λοιπή έκταση των 2.000 στρεμμάτων προβλέπονται δρόμοι, τεχνικά έργα, κτίρια που θα ανεγερθούν και θα καλύπτουν το 15% της έκτασης και τέλος -για να χρυσωθεί το χάπι- χρήσεις πρασίνου, ελεύθερων χώρων τουρισμού – αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών, «πρότυπων αστικών υποδομών».

3. Οι προβλεπόμενοι συντελεστές δόμησης ανά ζώνη κλιμακώνονται από 0,2 έως 2,2 και το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης στο σύνολο των 6.200 στρεμμάτων είναι 40%.

4. Επιτρέπεται η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων που θα έχουν «φάτσα» πάνω στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης Ποσειδώνος ή θα βρίσκονται 100 μέτρα μέσα από τα όρια του χώρου στις άλλες ζώνες.

5. Προβλέπονται προσχώσεις και κτίρια στην παραλία και η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού, της παραλίας, του συνεχόμενου ή παρακείμενου θαλασσίου χώρου και του πυθμένα στους κερδοσκόπους.

Για να προχωρήσουν απρόσκοπτα όλα τα παραπάνω καθιερώνονται ειδικές διαδικασίες για την έκδοση αδειών, τις κατεδαφίσεις και την άμεση ανάκληση των παραχωρήσεων σε δημόσιους και κοινωνικούς φορείς και την αποβολή τους από το χώρο.
Πρέπει να τους σταματήσουμε.

Το Ελληνικό να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις.

Ο αγώνας για το μητροπολιτικό πάρκο είναι αγώνας για τη ζωή, αγώνας για τις μελλοντικές γενιές. Είναι ταυτόχρονα αγώνας για την αξιοπρέπεια μας.

 

www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=773

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.