Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ξεπούλημα του Εθνικού Κτηματολόγίου με συνοπτικές και μεθοδευμένες κινήσεις της απελθούσας υπηρεσιακής κυβέρνησης!!

 

Χολαργός, 24 /05/2012
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Αμετανόητοι ή απροκάλυπτα εξαρτημένοι;
Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικασίες ξεπουλήματος της Κτηματολόγιο ΑΕ

 

 
Μετά τις καταγγελίες του Σωματείου μας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, αλλά και άλλων φορέων, για την εξωφρενική μεθόδευση ξεπουλήματος της Κτηματολόγιο ΑΕ από την «μετέωρη» απελθούσα κυβέρνηση, αντί της απόσυρσης, σήμερα αναρτήθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά στην επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου που θα αναλάβει το έργο!
(http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/contentTypes/genericContentResourceObject,fileResourceObject,arrayOfFileResourceTypeObject/topicNames/privatization/resourceRepresentationTemplate/contentObjectListAlternativeTemplate#fragment-0)
 
Η προθεσμία είναι και πάλι εντός του κρίσιμου προεκλογικού χρόνου και συγκεκριμένα μέχρι τις 14/6/2012… Αυτή τη φορά η Πρόσκληση είναι μεταφρασμένη “in greek”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται…
 
Καλούμε την υπηρεσιακή Κυβέρνηση της χώρας και ιδιαίτερα τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και ΠΕΚΑ να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για την αναστολή κάθε σχετικής ενέργειας, όπως επιβάλλει η κοινή λογική, αλλά και οι κανόνες δεοντολογίας.
 
Κύριε Γ. Ζανιά, κύριε Γρ. Τσάλτα,
σας εφιστούμε την προσοχή στην απροκάλυπτη κοροϊδία που εκτυλίσσεται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας από εντεταλμένους υπαλλήλους ξένων και εγχώριων (;) συμφερόντων.
 
Θέτουμε όλους τους πολιτικούς φορείς της χώρας προ των ευθυνών τους και τους καλούμε να διαχωρίσουν τη θέση τους σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα την ώρα που ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του.
 
 
(Επισυνάπτεται η αρχική Ανακοίνωση Τύπου της 21.05.2012 του Σωματείου Εργαζομένων της Κτηματολόγιο ΑΕ)
——————————————————————————————————————————————————
 
Χολαργός, 21 /05/2012
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Απαράδεκτη μεθόδευση ξεπουλήματος του Κτηματολογίου
εν μέσω προεκλογικής περιόδου
 
Καταγγέλλουμε την εξωφρενική μεθόδευση της απελθούσας κυβέρνησης για ξεπούλημα του Εθνικού Κτηματολογίου και της Κτηματολόγιο ΑΕ εν κρυπτώ και σε ύποπτο πολιτικό χρόνο και καλούμε την υπηρεσιακή Κυβέρνηση της χώρας να αναστείλει άμεσα οποιαδήποτε σχετική διοικητική πράξη/ ενέργεια.
 
Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου (στις 25/4/2012) 10 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων, που αποτελείτο από τους κκ Σαχινίδη, Παπακωνσταντίνου, Βορίδη, Κουτρουμάνη και την κα Διαμαντοπούλου, αποφάσισε να προωθήσει το σχέδιο του «αμετανόητου» μέχρι την τελευταία στιγμή κου Γιώργου Παπακωνσταντίνου για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Κτηματολόγιο ΑΕ και εξουσιοδότησε την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου» που θα αναλάβει το έργο.
 
Τότε, υποτιμήσαμε τις προθέσεις των υπουργών και σεβαστήκαμε την θεμελιώδη αρχή που επιβάλλει η δημοκρατία να προσερχόμαστε στην κάλπη με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, χωρίς κραυγές και καταγγελίες. Θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μια ακόμα προεκλογική «δέσμευση» προς την Τρόικα και τα «μεγάλα αφεντικά», η οποία δεν θα εξαργυρωνόταν ποτέ. Σφάλαμε. Σας υποσχόμαστε ότι δεν θα το επαναλάβουμε.
 
Μία μέρα πριν την ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, στις 16/5 το Υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος (σημείωση για υποψιασμένους: στα αγγλικά). Χαρακτηριστικό της σπουδής με την οποία κινείται η -για πρώτη φορά- «συνεχής» δημόσια διοίκηση στη χώρα μας είναι ότι στην πρόσκληση ορίζεται προθεσμία για την υποβολή προτάσεων μόλις 15 ημερών, δηλαδή ως τις 31 Μαΐου 2012! Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ποιος είναι ο σύμβουλος…
 
Τα ψέματα τελείωσαν. Οι καταστροφείς της χώρας, όλων των αποχρώσεων, που προωθούν με τις ίδιες πολιτικές τη διάλυση των φορέων και την παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους σε ιδιωτικές εταιρείες με διαδικασίες διαβλητές και μεθοδεύσεις πανικόβλητες, οφείλουν να απαντήσουν:
 
α) Με ποια πολιτική νομιμοποίηση προωθείται μια έωλη και ατεκμηρίωτη πολιτική απόφαση που δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα υπόψη της καμία υπηρεσιακή/επιστημονική εισήγηση;
β) Γιατί προωθείται με αυτόν τον υπόγειο και «σκοτεινό» τρόπο και σε αυτόν τον κρίσιμο πολιτικό χρόνο που ο λαός αποφασίζει για το μέλλον του;
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι, την ίδια ώρα που η πολιτική ηγεσία αναζητά «συμβούλους» που θα «επεξεργαστούν» τα δεδομένα και θα σχεδιάσουν την «επιτάχυνση του έργου» η Κτηματολόγιο ΑΕ έχει ήδη καταρτίσει και δημοσιοποιήσει ολοκληρωμένο business plan, το οποίο περιλαμβάνει κοστολογημένο και χρονοπρογραμματισμένο αναλυτικό σχεδιασμό κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας (Επιχειρησιακό σχέδιο ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου στο http://www.ktimatologio.gr/ktima).
Μήπως θα πρέπει να τους περιμένουμε; Γνωρίζοντας μάλιστα πως -ακόμα και αν χρειαζόμασταν στρατηγικό επενδυτή- και μόνο ο διεθνής διαγωνισμός για την είσοδό του ακόμα και με τις συντομότερες διαδικασίες δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους;
Ένα πράγμα χρειάζεται σήμερα η Κτηματολόγιο ΑΕ: Να την αφήσουν να υλοποιήσει το έργο που γνωρίζει καλύτερα απ΄τον καθένα χωρίς τρικλοποδιές ή επικίνδυνους πειραματισμούς.
 
 
Ως προς το τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση της Κτηματολόγιο ΑΕ, τα είπαμε στον κο Παπακωνσταντίνου από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση της 13/7/2011, την οποία επισυνάπτουμε και για την αυριανή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και του ΥΠΟΙΚ.
 
 
Θέτουμε όλους τους πολιτικούς φορείς της χώρας προ των ευθυνών τους και τους καλούμε να πάρουν θέση προεκλογικά εάν θέλουν ένα εθνικό Κτηματολόγιο με δημόσιο έλεγχο υπέρ των πολιτών ή ένα ιδιωτικό κερδοσκοπικό Κτηματολόγιο υπέρ του ιδιώτη-επενδυτή;
 
 

 

 

 

 

http://elnewsgr.blogspot.com/2012/05/blog-post_2263.html

 

Ακούστε και σχετικό απόσπασμα απο εκπομπη του radio9 με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ξεπούλημα του κτηματολογίου.κούστε απο το 42ο λεπτό.

Related Posts
0 Comments

No Comment.