Σε κλίμα έντασης μεταξύ Κίνας και γειτόνων της λόγω εδαφικών διεκδικήσεων ξεκίνησαν σήμερα οι ρώσο-κινεζικές ναυτικές ασκήσεις που θα διαρκέσουν έξι ημέρες και πραγματοποιούνται στην Κίτρινη Θάλασσα, στα ανοιχτά των κινεζικών ακτών, όπως μετέδωσε το «China News Service».
Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ανοιχτά της πόλης Κινγκντάο της επαρχίας Σαντόνγκ και είναι οι πρώτες μεταξύ των δύο χωρών.
Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του κινεζικού στρατού προκαλώντας ανησυχίες σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ, αφού η Κίνα αποσκοπεί στην κυριαρχία πολλών νησιών στις Θάλασσες της Νότιας και της Ανατολικής Κίνας.
Αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν ασκήσεις αεράμυνας, υποβρύχιες τακτικές και τακτικές αναζήτησης και διάσωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα». Θα πάρουν μέρος 16 πλοία και δύο υποβρύχια από την κινεζική πλευρά και τέσσερα πολεμικά πλοία από τη ρωσική.
http://www.pygmi.gr/