Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ιράκ: Ο εξοπλισμός των δύο πλευρών στη Συρία θα οδηγήσει σε διεθνή πόλεμο, λέει ο Ιρακινός πρωθυπουργός

Ο εφοδιασμός με όπλα και των δύο πλευρών που συγκρούονται σήμερα στη Συρία θα οδηγούσε σε έναν “περιφερειακό και διεθνή πόλεμο δια αντιπροσώπου”, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ-Μάλικι, μιλώντας στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη.

“Με βάση την εμπειρία μας στο Ιράκ, ο εξοπλισμός και των δύο πλευρών θα οδηγήσει σε περιφερειακό και διεθνή πόλεμο στη Συρία”, είπε.
Το γεγονός αυτό “θα προετοιμάσει το έδαφος για μια ένοπλη ξένη επέμβαση στη Συρία, που θα έπληττε την εθνική κυριαρχία μιας αραβικής, αδελφής χώρας”, πρόσθεσε.
“Πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση για την κρίση είναι ο εθνικός διάλογος”, συνέχισε ο Μάλικι, εκφράζοντας την επιθυμία για “διαπραγματεύσεις υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και των Αράβων” με σκοπό το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Συρία στη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Ιρακινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος η Αλ Κάιντα να επωφεληθεί από τις ταραχές που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε πολλές αραβικές χώρες.
“Αυτό που φοβόμαστε περισσότερο είναι η Αλ Κάιντα, αφού νικήθηκε στο Ιράκ, να βρει νέο έδαφος στις αραβικές χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρές αναταραχές”, είπε.
Φ.Γ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

express.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.