Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Του π. Εφραίμ Παναούση

Είναι οι  που πολλές φορές δεν σε αφήνουν να πάρεις . Είσαι μια χαρά, , αναπαυμένος και ξαφνικά από το πουθενά, έρχεται ένας λογισμός και σε .

Και ξαφνικά έρχεται κι άλλος και άλλος και γίνεσαι σπηλιά από ληστρικούς λογισμούς.

Αδιέξοδο… Τι να κάνω. Πως να το αντιμετωπίσω;

Να τα δούμε λίγο με τη σειρά;

Πρώτα πρώτα θυμίσου ότι είσαι κινούμενος στόχος. Πάει να πει είσαι εύκολο θύμα των πειρασμικών λογισμών που το ταγκαλάκι όπως έλεγε ο Όσιος Παίσιος δηλαδή ο διάβολος με αυτούς σε πετροβολεί και με πρόγραμμα και χωρίς αυτό και όπου σε βρεί.

Μια σκέψη, μία προσβολή εύκολα εκτοξεύεται και σε βρίσκει.

Είσαι χωματένιος. Ο Διάβολος ξέρει τις αδυναμίες, τις ροπές, και τις εκμεταλεύεται με το πιο επιδέξιο τρόπο.

Εδώ τώρα θέλουμε προσοχή…. Οι Πατέρες της Εκκλησίας, μας αφήσανε λόγο κρυστάλλινο για τούτες τις ώρες. Μας είπαν δηλαδή ότι δεν είναι αμαρτία αυτό το πρώτο ξάφνιασμα του λογισμού, μα το ύστερα απ΄αυτό. Δηλαδή ο διάλογος - η συγκατάθεση στο λογισμό.

Οσο αφήνουμε το λογισμό απ έξω από τα θυρόφυλλα της καρδιάς μας, αυτό δεν συνιστά αμαρτία.

Να μην δίνουμε σημασία στους λογισμούς, να μην φοβόμαστε, να μην χάνουμε το κουράγιο μας. Τότε λοιπόν ο λογισμός, ενώ ξεκίνησε να μας αιχμαλωτίσει γίνεται αφορμή να αναζητήσουμε τη θαλπωρή της αγάπης του Θεού. Να προσευχηθούμε, να αναπαυθούμε, να ησυχάσουμε…

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα πουλιά να πετούν πάνω από το κεφάλι μας. Μπορούμε όμως να τους απαγορεύσουμε να κάνουν φωλιά πάνω στα κεφάλια μας, θα πεί χαριτωμένα ο Όσιος Γερο-Παίσιος.

 

http://www.vimaorthodoxias.gr/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα