Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε.Δρούγος

 

 

Διεθνολόγος-Στρατηγικός Αναλυτής/Ειδικού σε θέματα Παγκόσμιας Ασφάλειας - Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ελλάδος είναι σε εξέλιξη από τα γειτονικά μας κράτη με αιχμές τα κρίσιμα και λεπτεπίλεπτα εθνικά μας ζητήματα και αυτά σε μια χρονική περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με τον κοινωνικό ιστό να έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια πολλαπλά και σοβαρά πλήγματα. Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις της κυβέρνησης στην Αθήνα είναι αναιμικές, χωρίς ειρμό και μεθοδικότητα, στερούνται ενδυναμωμένης πολυδιάστατης διπλωματικής κινητικότητας ως και επαρκών πληροφοριών για τις προθέσεις των γειτόνων μας, ενώ δεν στηλιτεύουν τις αθλιότητες των πολιτικών ηγεσιών τους που καθημερινά γίνονται όλο και πιο ακραίες και προκλητικές. Στην προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων μας για μια ακόμα φορά προεξέχει η Άγκυρα, ενώ τα Τίρανα και τα Σκόπια προκαλούν τον Ελληνισμό μέσα από ανερμάτιστες θέσεις ή και ανεδαφικά ζητήματα που διαχρονικά και ιστορικά έχουνε κριθεί. Οι ανακοινώσεις των δικών μας αρχών είναι υποτονικές, ενώ η πρόσφατη παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ στα Τίρανα και μπροστά στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Έντι Ράμα ήταν επιεικώς χαλαρή, αρκετά «αδύναμη»(λεκτικά) και εν κατακλείδι άνευρη.
 
Οι Τουρκικές προκλήσεις αυτή την περίοδο δεν είναι μόνο αεροναυτικής φύσης στο Αιγαίο. Έχουνε δραματικά αυξηθεί ποιοτικά και ποσοτικά στην Θράκη μέσω απίστευτης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς ως και θρασύτητας του ψευτομουφτή, παρεμβάσεων του μειονοτικού κόμματος με ιδιαίτερα προκλητικό μανιφέστο θέσεων, καθώς και με την πραγματοποίηση συμποσίων στην Σμύρνη και στην Προύσα , όπου με φόντο την «σημαία» της Δυτικής Θράκης’ ονειρεύονται απόσχιση και δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι με τον επικεφαλής του μειονοτικού κόμματος να αναφέρεται ως «ο Ντενκτάς της Θράκης»
 
 
Επιπλέον αυτές τις ημέρες λόγω του Ραμαζανιού ο Ισλαμιστής Ερντογκάν προχώρησε στην αήθη ενέργεια να αναγιγνώσκονται στίχοι του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφιά, που έχει χαρακτηριστεί επίσημα εδώ και χρόνια Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Η συγκεκριμένη ενέργεια διαρκείας 30 ημερών και η μετάδοση των σχετικών εκδηλώσεων από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας αποτελεί πράξη Ισλαμοποίησης θρησκευτικών μνημείων και λειτουργιών που αναμφίβολα προκαλούν τους Χριστιανούς σε μια μάλιστα χρονική περίοδο που σε Αφρική και Μεσοποταμία έχουνε δεχθεί επανωτά και σκληρά χτυπήματα από ακραίους Ισλαμικούς κύκλους και ιεροκήρυκες του μίσους. Είναι η τέταρτη φορά μέσα στα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια που η Άγκυρα δίνει το «πράσινο φως» για μία τέτοια πρόκληση, είχαν προηγηθεί στο παρελθόν σχεδόν παρόμοιες ενέργειες στη Νίκαια και στην Τραπεζούντα. Δεν φθάνει που η δική μας ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ήταν σχετικά κομψή και διπλωματική, εν τούτοις το Τουρκικό ΥΠΕΞ προχώρησε στην έκδοση πολύ σκληρής απάντησης κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά της Αθήνας, για θρησκευτικό παραλογισμό, μη-σεβασμό σε άλλες θρησκείες ως και για παραβιάσεις των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας στην Θράκη(!).
 
 
Από την άλλη πλευρά η Άγκυρα με κάθε τρόπο ενισχύει σε «βέλη την φαρέτρα» των ανιστόρητων Σκοπιανών καθώς και των ακραίων Αλβανικών κύκλων στο θέμα της ανύπαρκτης Τσαμουρίας και σε υποστήριξη ανυπόστατων διεκδικήσεων κάποιων άθλιων κύκλων που την περίοδο 1941-1944 ήσαν υποστηριχτές και σύμμαχοι των Ναζί-φασιστών στην περιοχή της Ηπείρου. Η όλη συμπεριφορά των Τιράνων που εμείς δεχθήκαμε να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και χτυπάνε την πόρτα της ΕΕ από τον Μπερίσα μέχρι τον Ράμα είναι προβληματική και σίγουρα η Άγκυρα έχει «βάλει το χέρι της» αφού στρατιωτικά, πολιτιστικά , οικονομικά ως και σε άλλους τομείς συνδέεται στενά. με το Αλβανικό πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο. Αντί να απαντήσουν τα Τίρανα στα μείζονα ζητήματα των διμερών μας σχέσεων που είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Βόρειο Ήπειρο/Νότια Αλβανία αναφορικά με την μειονότητας μας και την υφαρπαγή των περιουσιών των εκεί Ελλήνων, σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα μεταξύ των δύο χωρών , στις σχέσεις με την ΕΕ, στην όριο γραμμή καθώς και στα στρατιωτικά κοιμητήρια για τους πεσόντες μας στο Αλβανικό Έπος 1940-1941, θρασύτητα επαναφέρουν , καλύπτουν και παρέχουν βήμα σε εξτρεμιστές και απογόνους ατόμων που συνεργάστηκαν με ανθελληνικούς και άλλους κύκλους τότε. Απώτερος σκοπός τους από την μια πλευρά με το Τσαμικό να εκθέσουν τον Ελληνισμό και από την άλλη στοχεύουν στο να εμφανιστεί η Αλβανία ως παράγοντας σταθερότητας στην Αδριατική και στα Δυτικά Βαλκάνια εν όψει μάλιστα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον άλλο μήνα στην Βαρσοβία. (προφανώς κατηγορώντας την χώρα μας , η οποία λόγω των δυσμενέστατων οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων και της ανύπαρκτης διπλωματίας βρίσκεται στην γωνία). Μάλιστα αναφέρθηκαν και στις μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ με την επωνυμία ANACONDA-2016 που διεξάγονται στην Πολωνία(ως απάντηση της Ρωσικής προκλητικής στάσης) επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν συμμετέχει. Παράλληλα προσπαθεί μέσω της ένταξης του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ(που την έχει υποστηρίξει έντονα) να εμφανιστεί ότι είναι η χώρα κλειδί στην έξοδο της Αδριατικής προς την Μεσόγειο. Επιπλέον η Άγκυρα υποδαυλίζει καταστάσεις στην Νότια Βουλγαρία (Ροδόπη) καθώς και στα Σκόπια που τελευταία έχει αυξηθεί η παρουσία Τούρκων στρατιωτικών συμβούλων στην χώρα.
 
Απέναντι σε όλα τα ανωτέρω η χώρα μας δεν μπορεί να παραμένει απαθής , υποτονική ως και αναιμικών-ανούσιων αντιδράσεων. Προσωπικά μεταξύ άλλων προτείνονται
 
*Παρέμβαση προσωπικά του ΥΠΕΞ στην Γενική Διευθύντρια της UNESCOΒουλγάρα πρώην ην πολιτικό Ιρινα Μπόκοβα για το θέμα της Αγίας Σοφίας (επιεικώς απαράδεκτο ότι αφέθη σε Υφυπουργό μας να το θίξει σε κάποια εκπρόσωπο της….για το προσφυγικό.
 
*Παρέμβαση προσωπικά του ΥΠΕΞ στην αρμόδια Επίτροπο για την Εξωτερική πολιτική Φ. Μογκερίνι και στον Επίτροπο της ΕΕ για την Διεύρυνση.
 
*Επιστολή με επισυναπτόμενο υλικό για την συμπεριφορά της Άγκυρας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στις ειδικές ομάδες και όργανα διαθρησκευτικού διαλόγου κλπ.
 
*Στο θέμα των Τσάμηδων να εκδοθεί και να εκδοθεί και μοιραστεί από την Ελληνική πολιτεία ειδικός επιμορφωτικός τόμος για τις τότε αθλιότητες τους στην Θεσπρωτία καθώς και να ζητηθούν συναφή αρχεία από άλλα κράτη για την τρισάθλια δράση τους. Ασφαλώς θέμα δεν υπάρχει αλλά πρέπι να αναχαιτιστεί η προπαγάνδα τους και εκ μέρους των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης να έχουμε αυξημένη παρουσία. Ενημέρωση-ποτέ δεν είναι αργά-της παγκόσμιας κοινής γνώμης με ενεργοποίηση Ελληνικών συμβουλίων και εδρών σε ξένα Πανεπιστήμια επί τέτοιων θεμάτων, ειδικά τις εποχές που οι Αλβανοί τα προπαγανδίζουν.
 
*Πραγματοποίηση εθνικών επίλεκτων στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή Κέρκυρας –Διαπόντιων νήσων, καθώς και στην μεθοριακή ζώνη από το ιόνιο μέχρι το τριεθνές της Πρέσπας. Επίσης καλύτερη και πιο εξελιγμένη συλλογή πληροφοριών , ένα τομέα που υστερούμε αρκετά για διαφόρους λόγους.
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα