Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Γραφει ο Ιωάννης Κανδρής
 
Υπάρχει στις μέρες μας μια τάση ανάδειξης διαφόρων και ποικίλων προφητειών κυρίως εσχατολογικού περιεχομένου, που οδηγεί τους περισσότερους από εμάς σε μια στάση προφητολαγνείας θα λέγαμε και συχνά πυκνά μας θέτει σε κατάσταση αναμονής - προσμονής των "γεγονότων". Έτσι, κοιτάμε και καρτερούμε αγωνιωδώς το αν και πότε θα εκπληρωθεί η τάδε προφητεία ή αν εκπληρώθηκε πώς και γιατί. Δεν είναι λίγες οι φορές που γινόμαστε μάρτυρες και οι ίδιοι φιλονικιών, λες και συζητούμε στη "βουλή" του καφενείου αν η τάδε ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα ή όχι μιας και τα προγνωστικά γέρνουν προς τη μία ή την άλλη ομάδα. 
 


Είναι πασιφανές ότι η κατάσταση αυτή κρύβει μια παθογένεια και μια διαπίστωση: ότι η στάση μας σε ένα πρόβλημα πρέπει να είναι ενεργητική και όχι παθητική. Ας πάρουμε ως παράδειγμα την γυναίκα του Λωτ (Γένεσις, Παλαιά Διαθήκη) η οποία επέλεξε να κοιτάξει πίσω και δεν φρόντισε να φύγει γρήγορα, ώστε να σωθεί. Δυστυχώς, αυτό ισχύει σε όλες τις εκφράσεις τις ζωής μας.
Ο Αβάς Κόπρι έλεγε: «αλίμονο σε σένα καλόγερε που άφησες αυτά που θα σου ζητήσει ο Θεός και καταπιάστηκες  με αυτά που δεν θα σου ζητήσει». Αρκετές πάλι φορές οι χριστιανοί ασχολούμαστε αποκλειστικά με το να διαβάζουμε και να υπερτονίζουμε τα μελλούμενα δίνοντας λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία, μιας και είμαστε θεωρητικά το «άλας της γης». Όμως, οι προφητείες «πουλάνε», ενώ η Αγία γραφή και τα πατερικά κείμενα  όχι. Εξάλλου, "εμείς τα ξέρουμε απ΄έξω"...
Κύριος σκοπόςτης ζωής μας πρέπει να είναι η σωτηρία της ψυχής μας: "Τι ωφελήσετε άνθρωπος, εάν τον κόσμο όλον κερδίσει, την δε ψυχή αυτού ζημιωθεί;" (Μάτθ.16,24). Ο σκοπός και ο στόχος των προφητειών στην Π.Δ. είναι να περιγράψει γεγονότα και σημεία πριν την έλευση του Θεανθρώπου. Στην Κ.Δ., όπως και στις προφητείες των Αγίων, μας προετοιμάζει με την ελπίδα της αναμονής της δεύτερης έλευσης του Κυρίου μας που θα πραγματοποιηθεί σε άγνωστο χρόνο για εμάς με διάφορα συμβάντα και σημεία. Άρα, η προφητεία δεν είναι ο σκοπός, αλλά ένα μέσοπου μας προετοιμάζει και μας φέρνει σε εγρήγορση για την δεύτερη έλευση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Οτιδήποτε άλλο εiναι «εκ του πονηρού».
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μυστικές υπηρεσίες ισχυρών κρατών έχουν ειδικό τμήμα που ασχολείται με αυτό το θέμα. Και πoιός δεν μας λέει ότι ξένες επιβουλές χρησιμοποιούν "διάφορες προφητείες" και σε συνδυασμό με το δόγμα του ψυχολογικού σοκ (το έχουμε βιώσει πολύ καλά στις μέρες μας) δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε να μειώνεται και να αδρανοποιείται το αγωνιστικό πνεύμα με την αίσθηση πως ό,τι και να κάνουμε δεν γίνεται τίποτα! Δηλαδή: μην κάνετε τίποτα εσείςέτσι κι αλλιώς αυτά που είπε ο γέροντας θα γίνουν,δεν χρειάζεται να αγωνιστείτε!
Μήπως πρέπει να συμπεράνουμε ότι δεν είναι καλό να διαβάζουμε και να ακούμε τις προφητείες;Ασφαλώς και όχι! Πρέπεινα τις διαβάζουμε, γιατί εκεί εργάζεται το Πνεύμα του Θεού, επαληθεύονται οι Άγιοι της Εκκλησίας μας δίνοντάς μας προσδοκία, χαρά, ελπίδα και αγωνιστική διάθεση του τώρα και όχι του αύριο. Μια παροιμία λέει: "Ο δρόμος του «αύριο» οδηγεί στη πόλη του «ποτέ»". Έτσι κι εμείς να κατεργαζόμαστε με φόβο Θεού την σωτηρία μας  και "ταύτα πάντα προστεθήσονται".
 


Ιωάννης Κανδρής για την «Ελληνική Ναύς»

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα