Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

«Η Τουρκία πρέπει να επέμβει στη Συρία, αλλιώς κινδυνεύει με διαμελισμό!»

 

Ιμπραχίμ Καραγκιούλ* Γενικός Διευθυντής φιλοκυβερνητικής «Γενί Σαφάκ» η οποία είναι η ναυαρχίδα του Ερντογάν στα ΜΜΕ που προωθούν τις θέσεις και την προπαγάνδα του.

Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

Η Τουρκία θα επέμβει απ’ ευθείας στη Συρία; Θα μπει ανοικτά σε έναν πόλεμο;

Η Τουρκία θα προβεί σε ριζοσπαστικές κινήσεις στη Συρία, από τη στιγμή που εκτιμά ότι η κατάσταση ως έχει σήμερα συνιστά απειλή για την Τουρκία;

Η Σαουδική Αραβία ως επικεφαλής των χωρών του Κόλπου, με την υποστήριξη της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, θα αρχίσει έναν νέο πόλεμο στη Συρία;

Σε μια Συρία που έχει καταληφθεί από τη Ρωσία και το Ιράν, θα τελειώσει ο πόλεμος που γινόταν δι’ αντιπροσώπων, μέσω των διαφόρων οργανώσεων, και θα αρχίσει ο πόλεμος μεταξύ των κρατών;

Οι φήμες που λένε ότι η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει στρατό να επέμβει στη Συρία και οι δηλώσεις για υποστήριξη μιας τέτοιας ενέργειας από χώρες της περιοχής, από τη μια πλευρά και οι σκληρές ανακοινώσεις και εκβιασμοί του Ιράν από την άλλη, είναι δυνατόν να ερμηνευτούν ως προάγγελοι της σκλήρυνσης που θα προκύψει στη Συρία τις επόμενες εβδομάδες;

Η σφαγή στο Χαλέπι, μας ωθεί σε δύσκολες αποφάσεις

Η φυγή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από το Χαλέπι προς την Τουρκία και οι ανθρώπινες τραγωδίες που θα ακολουθήσουν, μετά την κατάληψη της πόλης από τη Ρωσία και το Ιράν, θα ξεσηκώσει τον κόσμο;

Όταν συναξιολογηθεί η ανθρωπιστική κρίση και η εκτίμηση απειλής που συνιστούν οι εξελίξεις στη Συρία για την Τουρκία και για άλλες χώρες της περιοχής, τι αντίδραση μπορεί να προκύψει;

Όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας ερωτηματικά και οι απαντήσεις που θα δοθούν καθώς και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στην περιοχή, θα αφήσουν τα ίχνη τους και θα καθορίσουν την ιστορική πορεία των κρατών της περιοχής.

Η κατάσταση έφθασε στο εξής σημείο: Το θέμα πλέον δεν είναι η Συρία. Ειδικά όσον αφορά την Τουρκία, η κατάσταση στη Συρία την έχει φέρει αντιμέτωπη με μια τραγική ιστορική πραγματικότητα. Και οι εξελίξεις στη Συρία και οι απόπειρες κατάληψης της χώρας μας που γίνονται εκ των έσω, μας υποχρεώνουν να λάβουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις που θα πάρουμε, αυτές θα καθορίσουν το μέλλον της Τουρκίας.

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση σήμερα, θα υποχρεωθούν αύριο να δικαστούν από την Ιστορία.

Εκείνοι που θα λάβουν σήμερα θαρραλέες αποφάσεις, αύριο θα λάβουν θέση ανάμεσα στους ιδρυτές της Τουρκίας.

Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επίθεση και από έξω και από τα μέσα.

Και η απειλή που δέχεται η χώρα, δεν έχει καμία σχέση με όσες απειλές έχει αντιμετωπίσει ως τώρα.

Θα μας επιτεθούν από τη Συρία

Υπογραμμίζω την εξής προϋπόθεση: Η Τουρκία αυτήν την κατάσταση δεν θα την αποδεχτεί, δεν πρέπει να την αποδεχτεί.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει και δεν θα το επιτρέψει να υλοποιηθούν σχέδια της Μόσχας και της Τεχεράνης, τα οποία θα δημιουργήσουν μια Συρία που θα απειλεί την Τουρκία και θα μετατρέψουν τη γειτονική χώρα σε ένα κράτος-στρατόπεδο, από το οποίο θα γίνονται επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας τις επόμενες δεκαετίες.

Η Τουρκία θα πρέπει να κατανοήσει και να γνωρίζει -και το γνωρίζει-, ότι το σχέδιο δημιουργίας από τις δυο προαναφερθείσες χώρες μιας Συρίας που θα ελέγχεται από το καθεστώς, δια του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητάς (PYD) και του Ι.Κ., ερήμην των σουνιτών Αράβων και αφού έχουν εξουδετερωθεί οι μετριοπαθείς ισλαμιστές και έχουν οδηγηθεί στην έξοδο από τη χώρα εκατομμύρια Άραβες σουνίτες, αποτελεί μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της Τουρκίας.

Θα πρέπει να γνωρίζει και το γνωρίζει ότι αυτές οι προετοιμασίες, αυτό το σχέδιο, είναι τα πρώτα βήματα της επίθεσης διαρκείας που πρόκειται να ακολουθήσει εναντίον της Τουρκίας.

Αν συνεχιστεί η πορεία των εξελίξεων σ’ αυτήν την κατεύθυνση και δεν παρέμβουμε δυναμικά για να την αλλάξουμε, αν κάποιοι πετύχουν να αποτρέψουν την εμπλοκή μας στην υπόθεση αυτή, αύριο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο τραγικές καταστάσεις από αυτές που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Τζίζρε.

Οι επιθέσεις (του ΡΚΚ) που έχουν ξεπεράσει το χαρακτήρα των τρομοκρατικών επιθέσεων και έχουν αποκτήσει χαρακτήρα επιχειρήσεων κατάληψης και ελέγχου περιοχών, αύριο θα λάβουν χαρακτήρα ανοικτών επιθέσεων για έλεγχο εκτεταμένων περιοχών και επιθέσεων από την άλλη πλευρά των συνόρων εναντίον της χώρας μας.

Σε μια τέτοια περίπτωση στο μέλλον, δεν θα μιλάμε για τον έλεγχο μιας κωμόπολης, όπως γίνεται τώρα, αλλά για τον έλεγχο ολόκληρων νομών και ολόκληρων περιφερειών (από το ΡΚΚ).

Θα μας κάνουν ισότιμους και συνεταίρους με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD)

Θα δεχόμαστε επιθέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα από την άλλη πλευρά των συνόρων μας με τη Συρία. Θα σχεδιαστούν και θα προκύψουν νέες οργανώσεις, που θα εμφανιστούν στο πεδίο της δράσης.

Ενώ σήμερα μιλάμε για το ΡΚΚ, εκείνη τη μέρα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δεκάδες οργανώσεις. Κάθε οργάνωση θα ελέγχεται και από ένα κράτος και ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων τη φορά αυτή θα γίνει στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Το σχέδιο που εφαρμόστηκε επί χρόνια, με βάση το οποίο η τουρκική βουλή ανανέωνε κάθε έξι μήνες την «Δύναμη Σφυρί» που δρούσε και προστάτευε τους Κούρδους στο Β. Ιράκ, μια διαδικασία την οποία δεν μπόρεσε να παρεμποδίσει κανένα κόμμα, ένα παρόμοιο και πιο εκτεταμένο σχέδιο θα εφαρμοστεί στη Β. Συρία.

Τότε θα υποχρεωθούμε να γίνουμε συνέταιροι με το PYD και με ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί μέσων των Κούρδων του PYD θα μας αιχμαλωτίσουν. Αν η πορεία των εξελίξεων συνεχιστεί σ’ αυτήν την κατεύθυνση, θα γίνουμε μάρτυρες μιας πολυεθνικής επέμβασης και όλες οι περιοχές της νότιας Τουρκίας στα σύνορά μας με τη Συρία, θα αποτελέσουν τον Βόρειο (Κουρδικό) Διάδρομο της εξόδου των Κούρων στη θάλασσα.

Στην πραγματικότητα η Τουρκία πολεμά ήδη με τη Ρωσία και το Ιράν

Η τύχη της Τουρκίας έχει ταυτιστεί με την τύχη της Συρίας. Εκατομμύρια άνθρωποι πολίτες της Συρίας φιλοξενούνται στη χώρα μας. Η βασική ραχοκοκαλιά της Συρίας είναι πλέον στην Τουρκία, είναι η ίδια η Τουρκία. Το Ιράν δεν έχει κανέναν δεσμό με τη Συρία.

Από τον πόλεμο στη Συρία το Ιράν δεν έχει υποστεί καμία ζημιά, το ίδιο και η Ρωσία.

Όμως αυτές οι δυο χώρες που δεν συνορεύουν με τη Συρία, έχουν εγκατασταθεί σ’ αυτήν και την έχουν καταλάβει.

Τώρα της δίνουν τη μορφή που θέλουν, την ανασχεδιάζουν, κάνουν δημογραφικές αλλοιώσεις και δημιουργούν ένα κράτος από το οποίο θα απειλείται και θα δέχεται επιθέσεις η Τουρκία.

Οι δυο αυτές χώρες έχουν ανοίξει πόλεμο και εναντίον του λαού της Συρίας και εναντίον της Τουρκίας.

Ο πόλεμος που διεξάγουν Μόσχα και Τεχεράνη στη Συρία, είναι ένας πόλεμος εναντίον της Τουρκίας.

Αυτές οι δυο χώρες στην ουσία πολεμούν απ’ ευθείας εναντίον της Τουρκίας.

Αυτό είναι κάτι που πλέον δεν μπορεί να αποκρυβεί.

Φυσικά εμείς δεν θα πολεμήσουμε με αυτές τις δυο χώρες.

Όμως δεν θα επιτρέψουμε να χτυπηθεί η Τουρκία μέσω της Συρίας, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Συρία σε ένα κράτος-στρατόπεδο, από το οποίο θα γίνονται επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας.

Κανένα κράτος δεν θα παρέμενε σιωπηλό μπροστά σε ένα τέτοιο κίνδυνο, δεν θα επέτρεπε να έλθει τόσο κοντά του μια τέτοια απειλή και στη συνέχεια να αρχίσουν οι εναντίον της επιθέσεις.

Κανείς δεν πρέπει να περιμένει μια τέτοια στάση από την Τουρκία και κανείς δεν πρέπει να παρουσιάζει μια τέτοια συμπεριφορά ως πράξη ωριμότητας.

Αν η Τουρκία θέλει να σταματήσει και να εξουδετερώσει μια τέτοια απειλή, τότε πρέπει να μπει ανοικτά στον πόλεμο και θα υποχρεωθεί να το κάνει.

Κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει ο κίνδυνος για την πατρίδα και μετά από ένα χρονικό διάστημα, θα χαθεί η ευκαιρία να εξουδετερώσουμε την απειλή.

Την αυτοάμυνά του κανείς δεν την εναποθέτει και δεν την εμπιστεύεται σε «συμμαχίες»

Κανένα κράτος δεν εμπιστεύεται και δεν παραδίδει την εθνική του κυριαρχία, την εσωτερική του ασφάλεια και την εδαφική του ακεραιότητα, σε περιφερειακές και διεθνείς συμμαχίες.

Κανένα κράτος δεν υποστηρίζει τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες των συμμάχων του, αν αυτό απειλεί τα συμφέροντά του.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που σε κάνει να είσαι ανεξάρτητος, να είσαι έθνος, να είσαι κράτος.

Αν δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο, τότε δεν είσαι κράτος.

Αυτό είναι μια στρατηγική τύφλα. Αυτό σημαίνει ότι παραδίδεσαι στην βούληση ενός άλλου. Αυτό που λέμε αυτοάμυνα, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τις δυναμικές και τις δυνατότητες που διαθέτει το ίδιο το κράτος και δεν το παραδίδουμε σε κανέναν.

Και η τύχη της Τουρκίας δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί στα χέρια και την καλοσύνη του οποιουδήποτε.

Από τη στιγμή που οι κύκλοι των συμμάχων μας έχουν συμμαχήσει ανοικτά με τους τρομοκράτες και κινούνται εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας, από τη στιγμή που χτυπάνε την Τουρκία από τα μέσα, που δίνουν όπλα στις οργανώσεις αυτές, που μεταφέρουν τον πόλεμο δια της Συρίας στην Τουρκία, από τη στιγμή που καθιστούν αδύνατη τη λύση στη Συρία και μας σέρνουν σε ένα τραγικό τέλος, το να στηρίζουμε εμείς τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες τους, το να περιμένουμε υποστήριξη από αυτούς, είναι σαν να οδηγούμε τη χώρα μας σε ένα σκοτεινό μέλλον.

Αυτή η πίεση, θα μας υποχρεώσει να αποδεχτούμε νέο χάρτη και νέα σύνορα

Καμία χώρα δεν θα αποδεχόταν αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλουν, καμία χώρα δεν θα εγκατέλειπε την τύχη και το μέλλον της σε μια τέτοια συμμαχία.

Αν δε κινηθούμε με βάση τους δικούς τους σχεδιασμούς, αυτό σημαίνει ότι κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο λάθος.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Οι συνθήκες έχουν εξαλείψει μια τέτοια δυνατότητα.

Αυτή η πίεση που ασκείται στην Τουρκία χρόνια τώρα, από τους κύκλους της συμμαχίας, έχει δρομολογήσει επικίνδυνες εξελίξεις που μπορεί να μας υποχρεώσουν να αποδεχτούμε έναν νέο χάρτη και νέα σύνορα.

Εάν η Τουρκία δεν επέμβει, θα υποχρεωθεί να συζητήσει το θέμα του διαμελισμού της

Η Τουρκία πρέπει να επέμβει απ’ ευθείας και να γίνει παράγοντας που θα καθορίσει την επίλυση του ζητήματος που λέγεται Συρία. Στις κινήσεις που θα κάνει συμπεριλαμβάνεται και η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Από τη στιγμή που Ρωσία και Ιράν μπορούν να έχουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία, επικαλούμενες τόσο αδύναμα επιχειρήματα, βομβαρδίζοντας μάλιστα περιοχές κοντά στα σύνορά μας, από τη στιγμή που ο λαός της Συρίας εκδιώκεται στη χώρα μας, από τη στιγμή που η Τουρκία δέχεται επιθέσεις από το έδαφος της Συρίας, τότε η Τουρκία έχει πολύ πιο ισχυρά επιχειρήματα για να εισβάλει στη Συρία.

Κανείς δεν θέλει ανοικτά τον πόλεμο.

Κανείς δεν θέλει στα καλά καθούμενα η Τουρκία να μπει σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία και το Ιράν.

Ούτε καν θέλει να το σκέφτεται

. Όμως τώρα η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Αν δεν κάνουμε σήμερα το βήμα αυτό, θα υποχρεωθούμε να το κάνουμε αύριο κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες.

Δεν έχει μένει τίποτα από αυτό που λέγεται καθεστώς της Δαμασκού και της Συρίας.

Εκεί τα πάντα ανασχεδιάζονται και η κατάσταση που θα προκύψει, αποτελεί ευθεία απειλή για μας, ο πόλεμος πλέον στρέφεται εναντίον της Τουρκίας και εμείς θα μείνουμε σιωπηλοί και θα τον δεχτούμε!

Ποια χώρα παραδίδεται σε μια τέτοια κατάσταση;

Υπάρχουν όλα τα επιχειρήματα για μια στρατιωτική επέμβαση, και η απειλή και η επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα νομικά επιχειρήματα.

Το ξέρω ότι όλα τα παραπάνω θα τα χαρακτηρίσουν ως πολεμοκαπηλεία.

Όμως αν δεν επέμβουμε σήμερα στρατιωτικά στη Συρία, μετά από κάποια χρόνια θα βρεθούμε σε μια κατάσταση, που θα συζητούμε για το διαμελισμό της πατρίδας μας.

Αυτό σημειώστε το και κρατήστε το σε ένα συρτάρι.

infognomonpolitics.blogspot.gr

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.