Η αφορμή μπορεί να δοθεί και δίνεται πλέον από τους τζιχαντιστές σφαγείς, οι οποίοι τώρα ζητούν άφρο-ευρασιατικό χαλιφάτο, το οποίο περιέχει και την Ελλάδα. Έτσι για να δουν κάποιοι δήθεν «ευαίσθητοι» σε θέματα ανεξιθρησκίας που ζητούν επιτακτικά το κτίσιμο μεγαλοπρεπών τζαμιών, τι θέμα πάνε να ανοίξουν στην χώρα μας. Καλό είναι κάποια πράγματα να εξετάζονται με υπομονή και χωρίς φανατισμούς ένθεν και ένθεν.
Σαφώς και το εν λόγω χαλιφάτο δεν πρόκειται να πραγματωθεί όπως ονειρεύονται οι φανατικοί σουνίτες, οι οποίοι δρουν με την ανοχή αν όχι καθοδήγηση της Δύσης, καθώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, οι ισλαμιστές χρησιμοποιούνται 1. Για να αποδυναμωθούν και να διαμελιστούν χώρες της Μέσης Ανατολής, ειδικά η Συρία και το Ιράν 2. Για να δημιουργηθούν αναταραχές στα νότια της Ρωσίας και 3. για να δοθεί αφορμή παρέμβασης στην περιοχή από το ΝΑΤΟ. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι που και πόσο μπορεί να φτάσει η μανία των φανατισμένων ορδών.
Σε αυτό το σκηνικό οι Κούρδοι, με τις ευλογίες Η.Π.Α. και Ισραήλ αλλά πλέον και την επίσημη ανοχή της Τουρκίας που, κατόπιν γεωπολιτικού «στριμώγματος», ήρε το casusbelli για την δημιουργία κουρδικού κράτους, ετοιμάζονται να ανεξαρτητοποιηθούν. Βλέπουμε λοιπόν πως σιγά-σιγά αποδυναμώνεται η Τουρκία από τους ίδιους τους «συμμάχους» της, καθότι αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντα και ένας πολιτικά αποδυναμωμένος Ερντογάν, δύσκολα μπορεί να αποτρέψει τις εξελίξεις. Θυμηθείτε το άρθρο μου: Τουρκία: Το «τέλος» ενός… «γίγαντα».
Την ίδια στιγμή η εκεχειρία στην Ουκρανία σπάει από το φιλοατλαντικό Κίεβο, δείγμα ότι σκοπός των Δυτικών είναι να σύρουν την Ρωσία σε πολυμέτωπο «πανηγύρι», με την προσοχή στραμμένη ταυτόχρονα σε πολλές μεριές. Μόνο έτσι θεωρούν ότι έχουν ελπίδα εναντίον των Ρώσων, οι οποίοι δήλωσαν ότι ούτε στο Ιράκ θα επιτρέψουν την πλήρη εφαρμογή των παγκοσμιοποιητικών σχεδίων και την εξάπλωση της αναταραχής σε Κεντρική Ασία και Καύκασο.
Το παιχνίδι «χοντραίνει» λοιπόν σε μια περιοχή άμεσων αλληλεπιδράσεων, αφού αυτό που γίνεται στην Ουκρανία καθορίζει τις κινήσεις σε Μέση Ανατολή και αντίστροφα. Ποιος βρίσκεται στην μέση του άξονα Μαύρης Θάλασσας-Μέσης Ανατολής; Το Αιγαίο, το οποίο εφόσον χρησιμοποιηθεί κι αυτό στην παγκόσμια αντιπαράθεση (με πιθανή ανάμειξη της Τουρκίας όπως έγινε στην Συρία), τότε τα πράγματα θα έχουν φτάσει πλέον στα άκρα. Τότε πολλοί θα ξανασκεφτούν τις ειρηνικοφανείς τοποθετήσεις τους περί κοσταρικοποίησης της Ελλάδας στο θέμα στρατού (να καταργηθεί δηλαδή και να έχουμε μισθοφόρους ασφαλίτες, γιατί όχι χρηματοδοτούμενους από πολυεθνικές, νε επιβλέπουν την «τάξη και την ασφάλεια»), δίχως να έχουν λάβει υπόψη τους πως μια ειρηνική χώρα πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να αποτρέπει πολεμοχαρείς εισβολείς από καθοριστικής σημασίας επιθετικά χτυπήματα.
ΠΥΓΜΗ.gr