Ο τρίτος Ναός του Σολομώντα

1
Ο τρίτος Ναός του Σολομώντα


Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης (1829-1908), από τη Ρωσία, διηγείται αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901

Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε
περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόϊσμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: «Σήκω, δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού»! Σηκώθηκα και είδα κοντά στο παράθυρο έναν ένδοξο στάρετς με ψαρά μαλλιά, φορώντας ένα μαύρο μανδύα, και κρατώντας μια ράβδο στο χέρι του. Με κοιτούσε τρυφερά και κρατιόμουν με δυσκολία να μην πέσω εξαιτίας του μεγάλου φόβου μου. Τα χέρια και τα πόδια μου έτρεμαν, ήθελα να μιλήσω, αλλά η γλώσσα μου δεν με υπάκουε. Ο γέροντας έκανε το σημείο του σταυρού σε μένα και σύντομα γέμισα με γαλήνη και χαρά. Έπειτα, έκανα το σταυρό μου κι ο ίδιος.

Στη συνέχεια, έδειξε με τη ράβδο του προς το δυτικό τοίχο του κελιού μου, έτσι ώστε να παρατηρήσω ένα συγκεκριμένο σημείο. Ο γέροντας είχε χαράξει στον τοίχο τους ακόλουθους αριθμούς: 1913, 1914, 1917, 1922, 1924 και 1934.

Ξαφνικά, ο τοίχος εξαφανίστηκε και περπατούσα με το γέροντα σε ένα πράσινο λιβάδι και είδα πλήθος από χιλιάδες σταυρούς σαν σημάδια τάφων. Ήταν ξύλινοι, πήλινοι ή χρυσοί. Ρώτησα τον γέροντα, για ποιο λόγο υπήρχαν αυτοί οι σταυροί. Μου απάντησε γαλήνια, ότι οι σταυροί αυτοί υπάρχουν γι' αυτούς που υπέφεραν και δολοφονήθηκαν για την πίστη τους στο Χριστό και για τον Λόγο του Θεού, και έγιναν Μάρτυρες. Και έτσι συνεχίσαμε να περπατάμε.

Ξαφνικά είδα ένα ολόκληρο ποτάμι από αίμα και ρώτησα τον γέροντα, ποια είναι η σημασία αυτού του αίματος και πόσο είχε χυθεί. Ο γέροντας κοίταξε γύρω και απάντησε: «Αυτό είναι το αίμα των αληθινών Χριστιανών»!

Έδειξε, έπειτα, σε κάποια σύννεφα, και είδα ένα πλήθος από αναμμένα καντήλια που έκαιγαν με άσπρη φλόγα. Άρχισαν να πέφτουν προς το έδαφος το ένα μετά το άλλο κατά δεκάδες και κατά εκατοντάδες. Κατά την πτώση τους, σκοτείνιαζαν και γίνονταν στάχτες. Τότε ο γέροντας μου είπε, «Κοίτα»!, και είδα σε ένα σύννεφο επτά καιόμενα καντήλια. Ρώτησα ποιο είναι το νόημα των καιόμενων καντηλιών που πέφτουν στο έδαφος και μου απάντησε: «Αυτές είναι οι εκκλησίες του Θεού που έχουν πέσει σε αίρεση, αλλά αυτά τα εφτά καντήλια στα σύννεφα είναι οι εφτά Εκκλησίες, της μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, που θα μείνουν μέχρι το τέλος του κόσμου»!

Ο γέροντας, στη συνέχεια, έδειξε ψηλά στον αέρα και είδα και άκουσα αγγέλους να ψάλλουν: «Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ»! Ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων με κεριά στα χέρια τους μας προσπέρασαν, ενώ η χαρά φαινόταν να λάμπει στα πρόσωπά τους. Ήταν αρχιεπίσκοποι, μοναχοί, μοναχές, ομάδες λαϊκών, ενήλικες, νέοι, ακόμα και παιδιά και μωρά.
Ρώτησα το θαυματουργό γέροντα ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι κι αυτός αποκρίθηκε: «Όλοι αυτοί είναι οι άνθρωποι που υπέφεραν για την Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, και για τις άγιες εικόνες που βρέθηκαν στα χέρια των αμαρτωλών καταστροφέων». Έπειτα, ρώτησα το μεγάλο γέροντα, αν θα μπορούσα να κάτσω κάτω δίπλα τους. Ο γέροντας μου είπε: «Είναι πολύ νωρίς για σένα να υποφέρεις, επομένως το να καθίσεις μαζί τους
δεν είναι ευλογημένο από το Θεό»! Είδα πάλι ένα μεγάλο πλήθος από νεογέννητα που υπέφεραν για το Χριστό από τον Ηρώδη και έλαβαν στέμμα από τον Επουράνιο Βασιλέα.

Προχωρήσαμε περισσότερο και πήγαμε σε μια μεγάλη εκκλησία. Ήθελα να κάνω το σημείο του σταυρού, αλλά ο γέροντας με συμβούλευσε: «Δεν είναι ανάγκη να κάνεις το σταυρό σου, επειδή αυτός είναι ένας τόπος του βδελύγματος της ερημώσεως». Η εκκλησία ήταν σκοτεινή και καταθλιπτική. Στην “Αγία Τράπεζα” ήταν ένα αστέρι και ένα Ευαγγέλιο με αστέρια. Κεριά καμωμένα από πίσσα καιγόντουσαν και έτριζαν σαν καυσόξυλα. Το δισκοπότηρο στεκόταν εκεί, καλυμμένο με μια απαίσια βρωμιά. Υπήρχε κι ένα πρόσφορο με αστέρια. Ένας ιερέας στεκόταν μπροστά από την “Αγία Τράπεζα” με ένα πρόσωπο κατάμαυρο σαν πίσσα, και μια γυναίκα βρισκόταν κάτω από την Αγία Τράπεζα, καλυμμένη με κόκκινα και με ένα αστέρι στα χείλη της και ούρλιαζε και γελούσε σε όλη την εκκλησία λέγοντας: «Είμαι ελεύθερη»! Σκέφτηκα: «Θεέ μου, πόσο τρομερό»! Οι άνθρωποι, σαν τρελοί, άρχισαν να τρέχουν γύρω από την Αγία Τράπεζα, φωνάζοντας, σφυρίζοντας και χειροκροτώντας. Μετά, άρχισαν να τραγουδούν άσεμνα τραγούδια. Ξαφνικά, ένας κεραυνός άστραψε, ένα φοβερό αστροπελέκι αντήχησε, η γη σείσθηκε και η εκκλησία κατέρρευσε, στέλνοντας τη γυναίκα, τους ανθρώπους, τον παπά και τους υπόλοιπους στην άβυσσο. Σκέφτηκα: «Θεέ μου, πόσο τρομερό, σώσε μας»! Ο γέροντας είδε αυτό που είχε γίνει, όπως κι εγώ. Τον ρώτησα: «Πάτερ, πείτε μου, ποια είναι η σημασία αυτής της φοβερής εκκλησίας»; Αποκρίθηκε: «Αυτοί είναι οι κοσμικοί (γήινου φρονήματος) άνθρωποι, οι αιρετικοί, οι οποίοι εγκατέλειψαν την Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία και αναγνώρισαν την πρόσφατη νεωτερίζουσα εκκλησία την οποία ο Θεός δεν έχει ευλογήσει. Σ' αυτή την εκκλησία δεν νηστεύουν, δεν παρακολουθούν ακολουθίες και δεν λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία»! Φοβήθηκα και είπα: «Ο Θεός ελεεί εμάς, μα καταριέται
αυτούς με θάνατο»! Ο γέροντας με διέκοψε και είπε: «Μη θρηνείς, μόνο προσεύχου».

Έπειτα, είδα μια κοσμοσυρροή, καθένας από τους οποίους είχε ένα αστέρι στα χείλη και ήταν τρομερά εξαντλημένοι από τη δίψα, περπατώντας εδώ και εκεί. Μας είδαν και φώναζαν δυνατά: «Άγιοι Πατέρες, προσευχηθείτε για μας. Μας είναι πολύ δύσκολο, επειδή εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε. Οι Πατέρες και οι Μητέρες μας δεν μας δίδαξαν το Νόμο του Θεού. Ούτε το όνομα του Χριστού δεν έχουμε, και δεν έχουμε λάβει ειρήνη. Απορρίψαμε το Άγιο Πνεύμα και
το σημείου το σταυρού». Άρχισαν να κλαίνε.

Ακολούθησα το γέροντα. «Κοίτα»!, μου είπε δείχνοντας με το δάχτυλό του. Είδα ένα βουνό από ανθρώπινα πτώματα βαμμένα στο αίμα. Φοβήθηκα πολύ και ρώτησα τον γέροντα ποιο είναι το νόημα αυτών των νεκρών σωμάτων. Μου απάντησε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έζησαν μοναστική ζωή, απορρίφθηκαν από τον Αντίχριστο, και δεν έλαβαν τη σφραγίδα του. Υπέφεραν για την πίστη τους για τον Χριστό και την Αποστολική Εκκλησία και
έλαβαν τους στεφάνους του μαρτυρίου πεθαίνοντας για τον Χριστό. Να προσεύχεσαι γι' αυτούς τους δούλους του Θεού»!

Χωρίς προειδοποίηση ο γέροντας γύρισε στο βορρά και έδειξε με το χέρι του. Είδα ένα αυτοκρατορικό παλάτι, γύρω από το οποίο έτρεχαν σκυλιά. Άγρια τέρατα και σκορπιοί ούρλιαζαν και επετίθεντο έχοντας προτεταμένα τα δόντια τους. Και είδα τον Τσάρο να κάθεται σ' ένα θρόνο. Το πρόσωπό του ήταν χλωμό, αλλά ανδρείο. Έλεγε την ευχή του Ιησού. Ξαφνικά έπεσε σαν νεκρός άνθρωπος. Το στέμμα του έπεσε. Τα άγρια θηρία, οι σκύλοι και οι σκορπιοί τσαλαπάτησαν τον βασιλιά. Ήμουν φοβισμένος και έκλαιγα πικρά. Ο γέροντας με πήρε από το δεξί ώμο. Είδα μια φιγούρα σαβανωμένη στα άσπρα - ήταν ο Νικόλαος ο Β΄. Στο κεφάλι του ήταν ένα στεφάνι από πράσινα φύλλα, και το πρόσωπό του ήταν άσπρο και κάπως ματωμένο. Φορούσε ένα χρυσό σταυρό γύρω από το λαιμό του και ψιθύριζε ήσυχα μια προσευχή. Και μετά μου είπε με δάκρυα: «Προσευχήσου για μένα, Πάτερ Ιωάννη. Πες σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ότι εγώ, ο Τσάρος - μάρτυρας, πέθανα ανδρείως για την πίστη μου στο Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πες στους Αγίους Πατέρες ότι πρέπει να κάνουν μια Παννυχίδα για μένα τον αμαρτωλό, αλλά δεν θα υπάρξει τάφος για μένα»! Σύντομα όλα έγιναν άφαντα στην ομίχλη. Έκλαψα πικρά προσευχόμενος για τον Τσάρο - μάρτυρα. Τα χέρια μου και τα πόδια μου έτρεμαν από φόβο.

Ο γέροντας είπε: «Κοίτα»! Μετά είδα μια κοσμοσυρροή από ανθρώπους
διασκορπισμένους γύρω στη γη που είχαν πεθάνει από πείνα, ενώ οι άλλοι έτρωγαν γρασίδι και φυτά. Τα σκυλιά κατέτρωγαν τα σώματα των πεθαμένων, ενώ η δυσοσμία ήταν τρομερή. Σκέφτηκα: «Κύριε, αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν πίστη». Από τα στόματά τους έβγαιναν βλασφημίες και γι' αυτό δέχθηκαν το θυμό του Κυρίου.

Είδα, επίσης, ένα ολόκληρο βουνό από βιβλία και ανάμεσα στα βιβλία σέρνονταν σκουλήκια εκπέμποντας μια τρομερή δυσοσμία. Ρώτησα το γέροντα ποια ήταν η σημασία αυτών των βιβλίων. Αυτός είπε: «Αυτά τα βιβλία είναι ασέβεια και βλασφημία που θα μολύνουν όλους τους Χριστιανούς με αιρετικές διδασκαλίες»! Μετά ο γέροντας ακούμπησε το ραβδί του σε κάποια
από τα βιβλία και άρπαξαν φωτιά. Ο άνεμος διασκόρπισε τις στάχτες.

Στη συνέχεια, είδα μια εκκλησία γύρω από την οποία ήταν στοίβα από δεήσεις για τους αποθανόντες. Έσκυψα και θέλησα να τις διαβάσω, αλλά ο γέροντας είπε: «Αυτές οι δεήσεις για τους πεθαμένους βρίσκονται εδώ πολλά χρόνια και οι ιερείς τις έχουν ξεχάσει. Δεν πρόκειται ποτέ να τις διαβάσουν, αλλά οι νεκροί θα ζητούν κάποιον να προσευχηθεί γι' αυτούς»! Εγώ τον ρώτησα: «Ποιοι θα προσευχηθούν γιʼ αυτούς»; Ο γέροντας αποκρίθηκε: «Οι Άγγελοι θα προσευχηθούν γι' αυτούς».
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Ο τρίτος Ναός του Σολωμώντα

2
Προχωρήσαμε πιο πέρα, και ο γέροντας τάχυνε το βήμα τόσο που με δυσκολία τον προλάβαινα. «Κοίτα»!, μου είπε. Είδα ένα μεγάλο πλήθος από ανθρώπους να καταδιώκονται από τους δαίμονες οι οποίοι τους χτυπούσαν με πασσάλους, με δίκρανα και γάντζους. Ρώτησα τον γέροντα ποιο είναι το νόημα αυτών των ανθρώπων. Μου αποκρίθηκε: «Αυτοί είναι εκείνοι που απαρνήθηκαν την πίστη τους και άφησαν την Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία και δέχθηκαν την καινούργια νεωτερίζουσα εκκλησία. Αυτή η ομάδα, εκπροσωπεί τους ιερείς, τους μοναχούς, τις μοναχές, και τους λαϊκούς οι οποίοι απαρνήθηκαν τους όρκους τους, ή το γάμο τους, και δεσμεύθηκαν με το ποτό, την ανηθικότητα, και όλου του είδους τις βλασφημίες και τις διαβολές. Όλοι αυτοί έχουν τρομακτικά πρόσωπα και μια τρομερή δυσοσμία βγαίνει από τα στόματά τους. Οι δαίμονες τους χτυπούσαν, οδηγώντας τους στην τρομερή άβυσσο, από την οποία βγαίνουν οι φλόγες της κολάσεως. Ήμουν πολύ φοβισμένος. Έκανα το σημείο του σταυρού ενώ προσευχόμουν, ο Κύριος να μας αποτρέψει από τέτοια μοίρα!

Μετά, αντίκρισα μια ομάδα ανθρώπων, νέους και γέρους μαζί, οι οποίοι ήταν όλοι ντυμένοι άσχημα, και κρατούσαν ψηλά ένα μεγάλο αστέρι με 5 σημεία. Σε κάθε γωνία ήταν 12 δαίμονες και στη μέση ήταν ο ίδιος ο Σατανάς, με κέρατα και αχυρένιο κεφάλι. Έβγαλε ένα βλαβερό αφρό στους ανθρώπους, ενώ ανακοίνωνε αυτές τις λέξεις: «Σηκωθείτε εσείς οι καταραμένοι με τη σφραγίδα μου…" Ξαφνικά εμφανίστηκαν πολλοί δαίμονες με σιδερένιες σφραγίδες και πάνω σε όλους τους ανθρώπους τοποθέτησαν τη σφραγίδα: στα χείλη τους, στο μέτωπο και στο δεξί χέρι. Ρώτησα τον γέροντα: «Τι σημαίνει αυτό»; Και αποκρίθηκε: «Αυτό είναι το σημάδι του Αντιχρίστου » ! Έκανα το σταυρό μου και ακολούθησα το γέροντα.

Ξαφνικά, σταμάτησε και έδειξε προς την Ανατολή με το χέρι του. Είδα μια μεγάλη συγκέντρωση από ανθρώπους με χαρούμενα πρόσωπα που κουβαλούσαν σταυρούς και κεριά στα χέρια. Στο μέσο τους υπήρχε μια Αγία Τράπεζα τόσο λευκή όσο το χιόνι. Στην Αγία Τράπεζα υπήρχε ο σταυρός και το Άγιο Ευαγγέλιο και πάνω από την Αγία Τράπεζα ήταν ο αέρας με ένα χρυσό αυτοκρατορικό στέμμα πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο με χρυσά γράμματα «Για σύντομο διάστημα». Πατριάρχες, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές και λαϊκοί στέκονταν γύρω από την Αγία Τράπεζα. Όλοι έψαλαν: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη». Από μεγάλη χαρά έκανα το σταυρό μου και δόξασα το Θεό.

Ξαφνικά ο γέροντας κούνησε το σταυρό του προς τα πάνω τρεις φορές και είδα ένα βουνό από πτώματα καλυμμένα από ανθρώπινο αίμα και από πάνω τους πετούσαν Άγγελοι. Έπαιρναν τις ψυχές αυτών που είχαν δολοφονηθεί για το Λόγο του Θεού προς τα Ουράνια ενώ έψαλλαν: «Αλληλούια»! Παρατήρησα όλα αυτά και έκλαψα δυνατά. Ο γέροντας με πήρε από το χέρι και μου απαγόρευσε να κλαίω. Ότι ευχαριστεί το Θεό, είναι το ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός υπέφερε και έχυσε το πολύτιμο αίμα του για μας. Κάποιοι σαν αυτούς θα γίνουν μάρτυρες, οι οποίοι δεν θα δεχθούν τη σφραγίδα του Αντιχρίστου, κι όλοι αυτοί που θα χύσουν το αίμα τους θα λάβουν ουράνια στέμματα. Ο γέροντας έπειτα προσευχήθηκε γι' αυτούς τους δούλους του Θεού και στράφηκε στην Ανατολή καθώς τα λόγια του Προφήτη Δανιήλ βγήκαν αληθινά: "Το βδέλυγμα της ερημώσεως".

Τελικά, είδα το θόλο του ναού της Ιερουσαλήμ. Πάνω του ήταν ένα αστέρι. Μέσα στην εκκλησία εκατομμύρια άνθρωποι συνέρρεαν και πάλι πολλοί προσπαθούσαν να μπουν. Ήθελα να κάνω το σημείο του σταυρού, αλλά ο γέροντας μου άρπαξε το χέρι και είπε: «Εδώ είναι το βδέλυγμα της ερημώσεως». Έτσι μπήκαμε στο ναό, που ήταν γεμάτος από ανθρώπους. Είδα μια “Αγία Τράπεζα”, στην οποία έκαιγαν κεριά από λίπος ζώων. Στην Αγία Τράπεζα ήταν ένας βασιλιάς με κόκκινα, φλογισμένος, πορφυρός. Στο κεφάλι του ήταν ένα χρυσό στέμμα με ένα αστέρι. Ρώτησα το γέροντα: «Ποιος είναι αυτός»; Μου απάντησε: «Ο Αντίχριστος». Ήταν πολύ ψηλός με μάτια σαν φωτιά, μαύρα φρύδια, ξυρισμένο μούσι, θηριώδης, πανούργος, διαβολικός, με τρομακτικό πρόσωπο. Ήταν μόνος του στην Αγία Τράπεζα
και έτεινε τα χέρια στους ανθρώπους. Είχε νύχια σουβλερά σαν της τίγρης και φώναζε: «Είμαι ο Βασιλιάς. Είμαι ο Θεός. Είμαι ο Αρχηγός. Αυτός που δεν έχει τη σφραγίδα μου θα θανατωθεί». Όλοι οι άνθρωποι έπεσαν κάτω και τον προσκυνούσαν και εκείνος άρχισε να βάζει τη σφραγίδα του στα χείλη τους και στα χέρια τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να λάβουν λίγο ψωμί και να μην πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα. Γύρω από τον Αντίχριστο, οι υπηρέτες του οδηγούσαν αρκετούς ανθρώπους των οποίων τα χέρια ήταν δεμένα, που δεν είχαν πέσει να τον προσκυνήσουν. Αυτοί είπαν: «Είμαστε Χριστιανοί, και όλοι πιστεύουμε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό»! Ο Αντίχριστος σύντριψε τις κεφαλές τους αστραπιαία, και το Χριστιανικό αίμα άρχισε να ρέει. Ένα παιδί οδηγήθηκε μετά στην Αγία Τράπεζα του Αντιχρίστου να τον προσκυνήσει, αλλά τολμηρά διακήρυξε: «Είμαι Χριστιανός και πιστεύω στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, αλλά εσύ είσαι μεσίτης και υπηρέτης του σατανά»! – «Θάνατος σʼ αυτόν»!, αναφώνησε ο Αντίχριστος. Άλλοι που δέχθηκαν το σφράγισμα του Αντιχρίστου έπεσαν κάτω και τον προσκύνησαν.

Ξαφνικά, ένα βουητό από κεραυνό αντήχησε, και χιλιάδες αναλαμπές αστραπών άρχισαν να αναβοσβήνουν. Βέλη άρχισαν να χτυπούν τους υπηρέτες του Αντιχρίστου. Έπειτα, ένα μεγάλο φλεγόμενο βέλος άστραψε και χτύπησε τον Αντίχριστο τον ίδιο στο κεφάλι. Καθώς κουνούσε το χέρι του, το στέμμα του έπεσε και συνετρίβη στο έδαφος. Μετά εκατομμύρια πουλιά πέταξαν και κούρνιασαν στους υπηρέτες του Αντιχρίστου. Ένιωσα το γέροντα να με παίρνει από το χέρι. Προχωρήσαμε περισσότερο, και εγώ είδα πάλι πολύ αίμα Χριστιανών. Ήταν εδώ που θυμήθηκα τις λέξεις του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο βιβλίο της Αποκάλυψης ότι το αίμα θα έφτανε ως το χαλινάρι του αλόγου. Σκέφτηκα: «Θεέ μου, σώσε μας»! Εκείνη τη στιγμή είδα
Αγγέλους να πετούν και να ψάλουν «Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ»!

Ο γέροντας κοίταξε πίσω, και άρχισε να λέει: «Μη λυπάσαι, γιατί σύντομα, πολύ σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου! Προσευχήσου στον Κύριο. Ο Θεός είναι εύσπλαχνος σε όσους τον υπηρετούν».

Ο καιρός πλησίαζε στο τέλος. Έδειξε προς την Ανατολή, έπεσε στα γόνατα και άρχισε να προσεύχεται. Κι εγώ προσευχήθηκα μαζί του. Μετά ο γέροντας άρχισε να απομακρύνεται γρήγορα από τη γη εις τας Ουρανίους Μονάς. Καθώς το έκανε αυτό, θυμήθηκα ότι δεν γνώριζα το όνομά του, και έτσι ικέτεψα δυνατά: «Πάτερ, ποιο είναι το όνομά σου»; Τρυφερά απάντησε: «Σεραφείμ του Σαρώφ». Αυτά είναι που είδα και κατέγραψα για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Ένα μεγάλο κουδούνι χτύπησε πάνω από το κεφάλι μου, άκουσα τον ήχο και σηκώθηκα από το κρεβάτι. «Κύριε, ευλόγησε και βοήθησέ με, μέσω των προσευχών του Αγίου Γέροντα! Με φώτισες, τον αμαρτωλό δούλο σου, τον ιερέα Ιωάννη της Κροστάνδης».
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Ο τρίτος Ναός του Σολωμώντα

3
Εχουν φτιάξει και σχετικά μοντέλα το επικείμενου ναού.

Εικόνα

''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Ο τρίτος Ναός του Σολωμώντα

5
Φιλούμενος έγραψε:Εχουν φτιάξει και σχετικά μοντέλα το επικείμενου ναού.

Εικόνα

Μάπα τα σχέδια !

Τοκίστε κανέναν φουκαρά ή σκοτώστε κανέναν 10χρονο Παλαιστίνιο και αφήστε την αρχιτεκτονική !
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Ο τρίτος Ναός του Σολωμώντα

7
Τα σχέδια δεν ξέρω αμα είναι μάπα,αλλά αυτοί είναι πανέτοιμοι,όπως βλέπεις.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Ο τρίτος Ναός του Σολωμώντα

8
O 'Supriem' David Rockfeller και το χτίσιμο του Τρίτου Ιουδαϊκού Ναού

Εικόνα
Ιερουσαλήμ (WorldNetDaily) - Ένας Rockfeller συγκεντρώνει κεφάλαια για να ξαναχτίσει τον Ιουδαϊκό Ναό, ανέφερε ένα ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε στο site του CNN Money's και άλλες ειδησεογραφικές πηγές.


Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει ένα ενωμένο Εβραϊκό και Παλαιστινιακό Αραβικό κράτος. Μια εβραϊκή ομάδα που προωθεί την οικοδόμηση του Ναού αναφέρεται πως θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό.Η ιστορία εξαπλώθηκε ευρέως στην ευαγγελική χριστιανική μπλογκόσφαιρα.Αλλά τελικά, ήταν μέρος μιας καλοστημένης φάρσας.


Η ανακοίνωση , αρχειοθετημένη στο MarketWire και αναδημοσιευμένη στο CNNMoney.com, αναφέρει ότι ο " Supriem David Rockfeller" είναι διευθυντής μιας εταιρίας , της Kinti Holdings Group, η οποία συνεργάζεται με μια οργάνωση για τον Εβραϊκό Ναό με σκοπό την αναδόμηση του 3ου Ναού.Σχόλιο της ανακοίνωσης : '' Η Kinti Holdings θα αντλήσει έσοδα ώστε να προχωρήσει στο χτίσιμο του 3ου Ναού στην Ιερουσαλήμ σε στενή συνεργασία με το ''The Temple Institute'', του Rabbi Hiam Richman και το ''The Palaistinian National Interest Committee'' (PNIC) και υποστηρίζοντας τον Husam Bajis για πρόεδρο της Παλαιστίνης.
Εικόνα
Ο Richman, διεθνής διευθυντής του ''Temple Institute'' , μιας ακτιβιστικής ομάδας για τον Εβραϊκό Ναό, είπε στο WND ότι η δημοσίευση αυτή είναι απάτη''.


Το ‘Temple Institute’ διαμαρτύρεται έντονα για την χρησιμοποίηση του ονόματος του και του ονόματος του ραββίνου Chaim Richman σε μια σειρά απατηλών δημοσιεύσεων στον τύπο και διαφημιστικών δηλώσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο'', έγραφε στην επίσημη ανακοίνωση στον τύπο.


Συνεχίζοντας η ανακοίνωση του Ινστιτούτου λέει: «οι δηλώσεις έγιναν από αυτούς τους ανθρώπους είναι ψεύτικες και κακοήθεις και οι προφανείς τους προθέσεις είναι να εκμεταλλευτούν τους ειλικρινείς υποστηρικτές του ''Temple Institute '' και να τους ληστέψουν για επιχορηγήσεις. Το ''Temple Institute "συμβουλεύει τους φίλους και υποστηρικτές να αποφύγουν να παρασυρθούν από αυτή την απάτη».


Η αυθεντική ''Rockfeller'' ανακοίνωση τύπου για την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού, παρολαυτά, εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά στα χριστιανικά wedsites και blogs.


Η ανακοίνωση αρχειοθετήθηκε στο MarketWire , μια κορυφαία υπηρεσία μετάδοσης ειδήσεων. Εκπρόσωπος του MarketWire δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στην αίτηση του WND για κάποιο σχόλιο. Δεν είναι ασύνηθες για τις υπηρεσίες αυτές να ανακοινώνουν δημοσιεύσεις χωρίς πρώτα να επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο. Το CNNMoney.com αναδημοσιεύει ανακοινώσεις τύπου ως ρουτίνα.


Η εταιρεία που εξέδωσε την ανακοίνωση, η Kinti Holdings, έχει ένα αρχείο παράξενων ανακοινώσεων.


Μια ακόμα δημοσίευση δήλωσε ότι η εταιρεία συνεταιρίζεται με τη ''Supriem David Rockfeller '' και την αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων εταιρεία διασκέδασης.. Η δημοσίευση λέει ότι ο Rockfeller είναι ένας ''οικονομικός μαγνήτης με ισχυρούς δεσμούς στην βιομηχανία θεάματος''.


Ο τομέας ''διαχείρησης'' του διαδικτυακού site της Kinti δηλώνει, ''Όλα τα προηγούμενα Στελέχη, Διευθυντές και Συμβούλοι Διευθυντών έχουν παραιτηθεί. Ο Richard Byrd έγινε το νέο Ανώτερο Στέλεχος και το μοναδικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου''


Η εταιρεία δηλώνει ότι κατέχει ορυχείο στη Γουιάνα στη Νότια Αμερική αλλά δεν διευκρινίζει που είναι το ορυχείο εκτός από ένα χάρτη του Google Earth.Το site δείχνει μια εικόνα αυτού που δηλώνει ότι είναι άδεια εξόρυξης από τη Γουιάνα.Ποιός είναι ο Supriem David Rockfeller;


Όσο αφορά τον Supriem David Rockfeller; εκπρόσωπος για το Ίδρυμα Rockfeller είπε στο WND ότι δεν υπάρχει.


Μια αναζήτηση ρουτίνας στο διαδίκτυο για αυτό το όνομα, έδειξε αποτελέσματα για site συνομωσίας που δηλώνουν, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ότι o ''Supriem'' είναι ένας μυστικοπαθής 34χρονος κληρονόμος της δυναστείας Rοckfeller που παλεύει για τη Παγκόσμια Νέα Τάξη.


Ένα site λέει ότι ο Supriem (πραγματικό όνομα Kris Raynes. Δες και: http://supriemrockefeller.wordpress.com/) είναι ένας δήθεν καλλιτέχνης και καταδικασμένος κλέφτης που κυκλοφορεί με διαφορετικά ονόματα και ζει στην κομητεία Williamson, στο Tennessee.
Εικόνα
Κάποιες εξωτερικές δηλώσεις για τον ''Supreme'' περιλαμβάνουν:


- Ο Supriem περιέχει DNA από διαφορετικές ράτσες: Annunaki, Draco Triple Helix, Elohim κα. Έχει τριπλής έλικας μπλε αίμα σε χιμαιρική κατάσταση με κόκκινο αίμα και περισσότερο από μια αλληλουχία DNA, ακριβώς αυτό που είναι η χίμαιρα. Η τριπλή του έλικα είναι αίμα ερπετού.


- Ο Supriem έχει περιουσία τρισεκατομμύρια και ψάχνει να χρηματοδοτήσει ένα υψηλής ταχύτητας τραίνο.


- Ο ''Supriem'' ασκεί μεγάλη επίδραση στον Bill Clinton, τον George W Bush και τον Henry Kissinger, που εργάζονται για την εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.Ξαναχτίζοντας τον Τρίτο Ναό

Αν και η δημοσίευση στον τύπο μπορεί να είναι μια απάτη, κάθε άλλο ισχύει για το Ινστιτούτο Ναού. Η ομάδα πράγματι αναμιγνύεται στο να αποκαταστήσει την εβραϊκή παρουσία στο Όρος του Ναού, όπου οι πρόσφατοι Ισραηλινοί νόμοι απαγορεύουν στους Εβραίους να κατέβουν το Όρος κατά τη διάρκεια των περισσότερων ωρών της ημέρας ενώ οι Μουσουλμάνοι έχουν άδεια σχεδόν όλο το 24άωρο.


Το Ινστιτούτο του Ναού επίσης επικεντρώνεται στην προετοιμασία για το ξαναχτίσιμο του Τρίτο Ναού. Η ομάδα έχει προετοιμάσει σκεύη λατρείας κατάλληλα για χρήση στο Ναό. Περισσότερα από 90 αντικείμενα λατρείας προς χρήση στο Ναό έχουν ξαναδημιουργηθεί με τα υψηλότερα standarts.
Εικόνα
Ο Πρώτος Ναός χτίστηκε από το Βασιλιά Σολομώντα το 10ο αιώνα πΧ. Καταστράφηκε από τους Βαβυλώνιους το 586 π.Χ. Ο Δεύτερος Ναός ξαναχτίστηκε το 515 π Χ μετά την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ από τη Βαβυλωνιακή αιχμαλωσία. Ο Ναός καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μΧ. Κάθε ναός στάθηκε για περίοδο περίπου 4 αιώνων.


Ο Ναός ήταν το κέντρο θρησκευτικής λατρείας για αρχαίους Ισραηλίτες. Φιλοξενούσε τα Άγια Των Αγίων, που περιείχαν την Κιβωτό της Διαθήκης και λεγόταν ότι ήταν η περιοχή όπου ‘κατέβαινε η παρουσία του Θεού’. Όλες οι βιβλικές αργίες επικεντρώνονταν στη λατρεία στο Ναό. Οι Ναοί εξυπηρετούσαν ως η κύρια τοποθεσία για την προσφορά θυσιών και ήταν βασικό σημείο συγκέντρωσης για τους Ισραηλίτες.
Εικόνα
Σύμφωνα με το Ταλμούδ, ο κόσμος δημιουργήθηκε από το θεμέλιο λίθο του Όρους του Ναού. Πιστεύεται ότι είναι το βιβλικό Όρος Μοριά, η τοποθεσία όπου ο Αβραάμ δοκιμάστηκε από τον Θεό για να το αν ήταν πρόθυμος να θυσιάσει το γιό του Ισαάκ.


Το Όρος του Ναού παρέμεινε κεντρικό σημείο για στην εβραϊκές λατρευτικές συνάξεις για χιλιάδες χρόνια. Προσευχές για επιστροφή στην Ιερουσαλήμ και την αναδόμηση του Ναού ειπώθηκαν από Εβραίους από τότε που ο Δεύτερος Ναός είχε καταστραφεί, σύμφωνα με την Εβραϊκή παράδοση.


Το Τέμενος Al Aqsa κατασκευάστηκε περίπου το 709 μ.Χ. για να εξυπηρετήσει σαν ναός κοντά σε ένα ναό, το Θόλο του Βράχου, που χτίστηκε από έναν μουσουλμάνο χαλίφη. Το Al Aqsa προοριζόταν να επισημάνει ό, τι οι Μουσουλμάνοι πίστευαν πως είναι ο τόπος στον οποίο ο Μωάμεθ, ο ιδρυτής του Ισλάμ, ανέβηκε στον παράδεισο για να λάβει αποκαλύψεις από τον Αλλάχ.


Η Ιερουσαλήμ δεν αναφέρεται στο Κοράνι. Αναφέρεται στην εβραϊκή Βίβλο 656 φορές.


Η Ισλαμική παράδοση λέει ότι ο Μωάμεθ έκανε ένα ταξίδι σε μια μόνο νύχτα πάνω σε άλογο από ένα ''ιερό τέμενος''- πιστεύεται ότι είναι στη Μέκκα στη Βόρεια Αραβία - στο '' μακρινότατο τέμενος'' και από ένα βράχο εκεί, ανέβηκε στον ουρανό. Το μακρινό τέμενος συνδέθηκε με την Ιερουσαλήμ περίπου 120 χρόνια πριν.
Εικόνα
Σύμφωνα με έρευνα από τον συγγραφέα Shmuel Berkovits, το Ισλάμ ιστορικά απαξιούσε την Ιερουσαλήμ πως ήταν άγια. Ο Berkovits τονίζει στο νέο του βιβλίο, ''Πόσο απαίσιος είναι αυτός ο τόπος!'' είπε ο Μωάμεθ αποστρεφόμενος την Ιερουσαλήμ και ό, τι αυτή αντιπροσώπευε. Έγραψε ότι ο Μωάμεθ τόνισε την βάρβαρη εξόντωση τόπων λατρείας και αγίασε ένα μόνο μέρος - την Kaaba στη Μέκκα - για να υποδηλώσει την μοναδικότητα του Θεού.


Κατά το 14ο αιώνα, ο ισλαμιστής διδάσκαλος Taqi al-Din Ibn Taymiyya, του οποίου τα γραπτά επηρέασαν την κίνηση Wahhabi στην Αραβία, επέτασσε ότι οι ιεροί Ισλαμικοί Τόποι πρέπει να θεμελιώνονται μόνο στην Αραβική Χερσόνησο και ότι η ''Ιερουσαλήμ, δεν είναι ένας τόπος που κάποιος καλεί ιερό, και το ίδιο ισχύει για τους τάφους της Χεβρών.''


Ένας οδηγός του Όρους του Ναού από το Ανώτατο Μουσουλμανικό Συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ, εκδομένο το 1925, κατέτασσε το Όρος ως εβραϊκό και ως τον τόπο του Ναού του Σολομώντα. Το Ίδρυμα του Ναού ζήτησε ένα αντίγραφο του επίσημου του έτους 1925 ''Οδηγού στο Al-Haram Al-Sharif'', το οποίο στη σελίδα 4 λέει, ''η ταυτότητά με τον τόπο του Ναού του Σολομώντα είναι πέραν αμφιβολίας''. Αυτό επίσης είναι το σημείο, συμφώνα με ότι πιστεύεται, στο οποίο ''ο Δαυίβ έχτισε ένα βωμό στο Θεό''.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή -http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=124105
Δείτε και ένα βίντεο με τον Supriem..

phpBB [video]
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σημεία των Καιρών”