Άγιος Παΐσιος «Την Πόλη θα μας τη δώσουν...»

1
Λέγεται, ότι ο Άγιος Παΐσιος είχε πει «Την Πόλη θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι...» και επίσης ότι «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη.... Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους». Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν και πολύ ξεκάθαρο πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις αρχίζει να φανερώνεται η  πιθανότητα να αλλάξει η μοίρα της Πόλης. Υπάρχουν ενδείξεις, για παράδειγμα από τον Τύπο, συνεντεύξεις και άρθρα στο διαδίκτυο, ότι η Ρωσία θέλει να ελέγξει την Κωνσταντινούπολη, στην περίπτωση για παράδειγμα που η Τουρκία δεν μπορεί να να ανταπεξέλθει στον έλεγχο της της Πόλης. Αφορμη αρχικά για να ερευνηθεί αυτή η πιθανότητα στάθηκε το ακόλουθο άρθρο με τίτλο : Τα "Αυτοκρατορικά Σχέδια" Πούτιν για την Τουρκία-Κωνσταντινούπολη-Κάρς-Αρνταχάν-Ερζερούμ στο στόχαστρο της Ρωσίας [1].  Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος αριθμός αντίστοιχων άρθρων στο διαδίκτυο, αρκετός αριθμός για να υποστηριχθεί ότι η Ρωσία εποφθαλμιά την διεθνοποίηση της Κωνσταντινούπολης και τον έλεγχο των στενών.  Το ίδιο βέβαια μπορούμε να πούμε και για της Δυτικές δυνάμεις, δηλαδή ότι και οι ΗΠΑ για παράδειγμα θα επιθυμούσαν να συμβεί αυτό. Θα μπορούσε να διεθνοποιηθεί η Κωνσταντινούπολη και ο έλεγχος των στενών. Ας δούμε κάποια στοιχεία από την πλευρά των ΗΠΑ. Το 2016, η εφημερίδα  New York Times δημοσίευσε έναν νέο χάρτη, στον οποίο η Τουρκία φαίνεται να διαιρείται σε έξι περιοχές με την Κωνσταντινούπολη να αναφέρεται ως Διεθνής Πολιτεία Κωνσταντινούπολης [2]. Βέβαια, για να συμβούν αυτά θα πρέπει να γίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα. Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε ότι : θα ακούσουμε στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων της Αιγιαλίτιδας ζώνης από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος με τους τούρκους! Μετά την πρόκληση των τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι τα στενά (Βόσπορος) για να συμμετέχουν στον πόλεμο. [3]  Προφανώς, κατά τον Άγιο θα προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και έπειτα Ρωσίας - Τουρκίας.

Εν τέλει, το τι θα γίνει στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αλλά δεν μπορούμε και να αγνοούμε όσα φημολογούνται. 

Παράρτημα: 

[1]
Τα "Αυτοκρατορικά Σχέδια" Πούτιν για την Τουρκία-Κωνσταντινούπολη-Κάρς-Αρνταχάν-Ερζερούμ στο στόχαστρο της Ρωσίας. 

Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου: «Ιστορικά η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από τη Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα»

Οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Πούτιν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την Τουρκία.
Τώρα με άρθρο του έγκριτο Αμερικανικό ΜΜΕ, έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στην παραπάνω συνέντευξη του Πούτιν, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: "Ακούστε προσεκτικά τον Πούτιν. Οι αυτοκρατορικές του φιλοδοξίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την Τουρκία. Αν και μπορεί να έχει ξεφύγει από τη δημοσιογραφική παρατήρηση, η συμομιλία του Tucker Carlson με τον Ρώσο πρόεδρο και κατηγορούμενο εγκληματία πολέμου Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να παρακολουθείται στενά στην Τουρκία, αφού η συνέντευξη προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για το πώς βλέπει η ρωσική ηγεσία τις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες. Κατά τη διάρκεια περισσότερων από δύο ωρών από αυτό που ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκάλεσε «παλιά ψέματα, στρεβλώσεις  και εχθρότητα προς τη Δύση», ο Πούτιν επέδειξε μια νοσηρή εμμονή στο ρωσικό αυτοκρατορικό μεγαλείο, δικαιολόγησε την εισβολή σε γειτονικά κράτη και έδειξε μηδενικό σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και τις ειρηνευτικές συνθήκες. Ως χώρα που έχει περάσει περισσότερα χρόνια σε πολέμους με τη Ρωσία από ότι με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο και που έχει ανταγωνιστεί για κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο Θάλασσα επί αιώνες, η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει "στα ελαφριά τη ρωσική απειλή.


Οι Ρωσικοί σχεδιασμοί για την Κωνσταντινούπολη
Τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ η Τουρκία εξακολουθούσε να αναρρώνει από έναν καταστροφικό σεισμό, ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Semyon Bagdasarov απηύθυνε έκκληση για επίθεση στην Τουρκία και προσάρτηση της Κωνσταντινούπολης , λέγοντας: «Η Τουρκία είναι η ιστορική γη της Ρωσίας. Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε δεινή κατάσταση. Ας το εκμεταλλευτούμε και ας επιστρέψουμε στα εδάφη μας. Ας την αποσπάσουμε από την Κεντρική Ασία, ας υπονομεύσουμε την επιρροή της στην Ουκρανία, ας την διώξουμε από τον Νότιο Καύκασο, ας ξεσηκώσουμε ορισμένες δυνάμεις στην Τουρκία και ας επιστρέψουμε σε  αυτό που ιστορικά μας ανήκε, την Κωνσταντινούπολη». Έφτασε στο σημείο να προτείνει ότι «η κρίση στην Τουρκία πρέπει να καταλήξει στην κατάρρευσή της» και στην επιστροφή της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας: «Θα στήσουμε έναν σταυρό πάνω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και θα αποκαλύψουμε τοιχογραφίες που είναι πλέον κρυμμένες από τους ανθρώπους. Και θα βάλουμε για  μουσική μια προσευχή στα αραμαϊκά ή ίσως στα ρωσικά». Οι αναφορές στην «Κωνσταντινούπολη» -ένα όνομα που εμφανίζεται τώρα μόνο στα σχολικά βιβλία ιστορίας στις περισσότερες άλλες χώρες- εξακολουθούν να εμφανίζονται συχνά στη ρωσική σύγχρονη πολιτική ρητορική. Στην πραγματικότητα, ο Aleksandr Dugin (ο ιδεολόγος, που μερικές φορές αναφέρεται ως ο φιλόσοφος του Πούτιν, πίσω από το υπερεθνικιστικό κίνημα του Ευρασιανισμού στη Ρωσία και ένας από τους πιο ευέλικτους ταραχοποιούς και προπαγανδιστές του ευρασιανισμού παγκοσμίως) διατηρούσε για χρόνια ένα δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι με το όνομα Telekanal Constantinople.Αργότερα, έγινε εγκέφαλος του ρωσικού ορθόδοξου τηλεοπτικού καναλιού Tsargrad, το οποίο ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyev (επί του παρόντος στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξή του στην εισβολή στην Ουκρανία το 2014). Το Tsargrad είναι ένα άλλο όνομα που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για τη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη, που σημαίνει «η πόλη του αυτοκράτορα»—μια άλλη υπενθύμιση της αυτοκρατορικής νοσταλγίας της Ρωσίας για τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας. Ορισμένοι Ρώσοι ηγέτες της κοινής γνώμης δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Για παράδειγμα, ο Alexey Vladimirovich Oleynikov (καθηγητής σε ρωσικό δημόσιο πανεπιστήμιο) υποστήριξε το 2020 ότι κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, η Ρωσία έχασε δύο ευκαιρίες για να «αποφασίσει την τύχη» των τουρκικών στενών—των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου—και ότι Η Μόσχα δεν πρέπει να χάσει την «τρίτη ευκαιρία» της λέγοντας:

Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου: «Ιστορικά η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από τη Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα»

«Στην παρούσα φάση της ιστορίας η Ρωσία έχει την τρίτη. Είναι προφανές ότι επί του παρόντος η πιο αποδεκτή επιλογή για τη Ρωσία είναι η διεθνοποίηση της Κωνσταντινούπολης και των στενών». Ο Oleynikov γράφει ότι «η Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε κάλλιστα να λάβει το καθεστώς μιας ελεύθερης αυτοδιοικούμενης πόλης. Αυτό θα ήταν φυσικό: Τελικά, η Τουρκία έχει ήδη μια πρωτεύουσα—την Άγκυρα». Και αργότερα, επεξεργάζεται ότι «ιστορικά, η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από τη Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα». Εάν αυτό δεν συμβεί, ο καθηγητής προτείνει ότι η διεθνοποίηση της Κωνσταντινούπολης και των στενών θα μπορούσε να διατηρηθεί «υπό τον έλεγχο μεγάλων δυνάμεων με ειδικό καθεστώς για τη Ρωσία — μια μεγάλη δύναμη στη Μαύρη Θάλασσα». Οι ιδέες του αντηχούν με τις εκκλήσεις του Bagdasarov να επωφεληθεί από μια αποδυναμωμένη Τουρκία: «Η ίδια η Τουρκία, διχασμένη από προβλήματα και αντιφάσεις, δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να ελέγξει μόνη της τη μοίρα της στρατηγικής περιοχής της Ευρώπης». Φυσικά, η Ρωσία είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια.Να είστε προσεκτικοί με τις ιστορικές δικαιολογίες.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ros ... s-arntahan
[2]
Εικόνα

Χάρτης New York Times στον οποίο η Τουρκία φαίνεται να διαιρείται σε έξι περιοχές με την Κωνσταντινούπολη να αναφέρεται ως διεθνής πολιτεία Κωνσταντινούπολης (International Constantinopolitan State) 

Πηγή : https://www.militaire.gr/%CF%84%CE%BF%C ... %B7%CF%82/


[3] 

- Οι τούρκοι τα κόλλυβα θα τα έχουν στο ζωνάρι τους, Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. - Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα έξι μίλια! Όταν ο τούρκικος Στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους, αλλά αυτό δεν θα γίνει από εμάς τους Έλληνες! Το εξαμίλι θα είναι η αρχή του τέλους! Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα που θα οδηγήσουν στο να πάρουμε την Πόλη! - Την Κωνσταντινούπολη θα μας τη δώσουν! Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και τουρκίας. Στην αρχή οι τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι τελικά θα νικήσουν τους τούρκους και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. - Οι τούρκοι θα καταστραφούν, θα σβήσουν από τον χάρτη διότι είναι ένα Έθνος το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους τούρκους το ένα τρίτο θα πάει στα βάθη της τουρκίας, το άλλο τρίτο θα σωθεί διότι θα έχει εκχριστιανιστεί και το τελευταίο τρίτο θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν με την τουρκία.  - Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων της Αιγιαλίτιδας ζώνης από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος με τους τούρκους! Μετά την πρόκληση των τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι τα στενά (Βόσπορος) για να συμμετέχουν στον πόλεμο. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα, αλλά χωρίς να το θέλουν θα βοηθάνε εμάς. Τότε οι τούρκοι για να υπερασπιστούν τα στενά του Βοσπόρου, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα, θα αποσύρουν Δυνάμεις από καταβληθέντα εδάφη.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκοσμιοποίηση και γεωπολιτική”