π. Νεόφυτος Μόρφου

1
Οἱ ἀρχιεπ. Κύπρου Χρύσανθος καὶ Μακάριος Γ΄ καὶ τὰ ὅσα γεγονότα ἀκολουθοῦν…

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τὴν Κυριακὴ Η΄ Ματθαίου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας Χρυσοσώτηρας τῆς κοινότητος Τρεῖς Ἐλιὲς τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (30.7.2017).

Re: Νεόφυτος Μόρφου

2
Έρχονται δύσκολες ώρες :



αναφέρει ότι οι άλλοι θα έχουν περισσότερες δυσκολίες, εμείς λόγω της μεγάλης προστασίας από τον ουρανό (από τους Αγίους), επικρίνει το διχασμό ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους, η έγνοια μας να είναι με την προσευχή ο πονεμένος άνθρωπος, ο φοβισμένος, ο αμαρτωλός (και εμείς μέσα). Άλλο νοερά αίσθησης και άλλο εγκεφαλική γνώση. Αναφέρει ότι εξέπεσαν πνευματικά οι διάφοροι λαοί - θρησκείες () και τώρα τους κοροϊδεύει ο διάβολος..... και νομίζουν ότι θα γίνουν παντοδύναμοι με χρήματα, όπλα, εξουσία, με το να κατασκευάζουν ψευτοαρρώστιες .... και με το να θανατώσουν και να μειώσουν τον αριθμό του ανθρώπινου γένους .....

Θα αφήσει η Παναγία τα παιδιά της να καταστραφούν ; Να μάθουμε - λέει - να προσευχόμαστε στην Παναγία - αρχικά με μικρές προσευχές : π.χ. το ε ο παρθένε. Με ρυθμό, να μπαίνουν τα λόγια μέσα στην καρδιά (καρδιακή προσευχή) με αίσθημα. Νιώσε το έλεγε ο γέροντας Παίσιος. Διάβασε τόσο όσο να νιώσει η καρδιά .....να ταπεινώνεται .....

Η διαδικασία αυτή σύμφωνα με την Φιλοκαλία των Πατέρων λέγεται "συντριβή" και έτσι σιγά σιγά ο νους αρχίζει να έχει έγνοια τις άγιες εντολές. Τότε βιώνουμε δάκρυα και καρδιακούς στεναγμούς. Τότε γίνεται μετάνοια και μας επισκέπτεται το Άγιο Πνεύμα, ύστερα το Φως και τέλος η Δόξα του Πατρός. Όλα όμως ξεκινούν από την Παναγία

__________________
Σχόλια :

Θεοτόκε Παρθένε, Χαῖρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ, εὐλογημένη, σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου, ὅτι Σωτῆρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν. 

 
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: π. Νεόφυτος Μόρφου

5
Άρα μένει 1 έτος ;



4:55 ζούμε το δεύτερο και μισό χρόνο του Γ' παγκόσμιου πολέμου
7:50 συγχωρείς ; κάνεις υπομονή στις θλίψεις ; τότε είσαι στον δρόμο του Χριστού.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: π. Νεόφυτος Μόρφου

7
Γερόντισσα Γαλακτία:
σήμερα 21/05/2022 ήταν το μνημόσυνο της (ενός έτους) οπότε επί της ευκαιρίας να ακούσουμε το λόγο του Μόρφου σχετικά με την γερόντισσα μας. Μόρφου Νεόφυτος: Ἡ θεραπευτικὴ Τριαδικὴ προσευχὴ τῆς ὁσίας Γαλακτίας τῆς Κρήτης (19.05.2022)

24:00 - Γερόντισσα Γαλακτία : καθυστερεί ο ναός του Αγίου Φιλούμενου να ολοκληρωθεί διότι θέλει ο Άγιος να γίνει πολύ πολύ ωραίος αλλά θα τελειώσει και θα είναι και από τους ωραιότερους !
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: π. Νεόφυτος Μόρφου

8
"Είπες ό,τι είπες, θα σε παρακαλέσουμε, παρότι δικαιούσαι στα όρια της Μητροπώλεών σου να λες αυτά που πιστεύεις, που αισθάνεσαι κι έχεις και υποχρέωση μάλιστα να ενημερώνεις τον λαόν σου κατά τις δικές σου απόψεις, όμως πρέπει να περιορήσεις τον λόγος σου και για ένα διάστημα να σιωπήσεις. Και επειδή είδα ότι δεν υπήρχε από κανέναν άλλον εκ των Αρχιερέων να πουν μα, γιατί να σιωπήσει ο αδελφός; με την σιωπή τους, μου έλεγαν να σιωπήσω. Οπότε, θυμήθηκα ότι υπάρχει και μιά αρετή που λέγεται υπακοή. Και του είπα "Μακαριότατε, πόσο εσύ νομίζεις ότι θα βοηθήσω άν σιωπήσω; πόση διάρκεια να είναι αυτή η σιωπή;" Έ μου λέει, μέχρι τον Νοέμβρη (2019). Οπότε κι εγώ, επειδή ήταν κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο ίδιος μας το ζήτησε, λέω, "όχι μέχρι το Νοέμβρη, μέχρι τα Χριστούγεννα. Ε μετά εμένα μου άρεσε που εσιώπησα να σας πω την αλήθεια ησύχασα από τους δημοσιογράφους βασικά και από διάφορες μικρόδιαφωνίες. Αυτοί οι οποίοι αντιδρούσαν περισσότερο δεν ήταν οι Κύπριοι αλλά οι Ελλαδίτες, που μας ακούουν. Οπότε, ήρθε και μιά επιστολή από την σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι ενοχλείται από τον λόγο του Μητροπολίτη Μόρφου και θεωρείται παρέμβαση εις τα εσώτερα, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι απ' όλες τις πλευρές, έσωθεν και έξωθεν, υπήρχε αυτό το κάλεσμα, δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο, έτσι εκτιμούσαν οι άνθρωποι. Και επειδή υπάρχει στην Εκκλησία μας ο κανόνας που λέει ότι η γνώμη των πλειώνων να κατισχύει, ε αισθάνθηκα ότι ήμουν μια πολύ μικρή μειοψηφία εσιώπησα για αρκετό καιρό, λέει ο Γιάννης που μετρά τους μήνες ότι είναι ένας χρόνος. Άρα από τότε  μέχρι μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε κατά ένα έτος."

Re: Απάντηση π. Νικόλαου Μανώλη στον π. Νεόφυτο Μόρφου

9
aetos64 έγραψε: 29 Μάιος 2022, 23:40 Αυτοί οι οποίοι αντιδρούσαν περισσότερο δεν ήταν οι Κύπριοι αλλά οι Ελλαδίτες, που μας ακούουν. Οπότε, ήρθε και μιά επιστολή από την σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι ενοχλείται από τον λόγο του Μητροπολίτη Μόρφου και θεωρείται παρέμβαση εις τα εσώτερα, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι απ' όλες τις πλευρές, έσωθεν και έξωθεν, υπήρχε αυτό το κάλεσμα, δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο, έτσι εκτιμούσαν οι άνθρωποι. 
 
Για να ακούσουμε και μία ενδιαφέρουσα απάντηση από τον π.Νικόλαο Μανώλη που μιλάει για την αποτείχιση, τον πόλεμο (ως καθαρτική Μάχαιρα), το Ουκρανικό ζήτημα κτλ. προσπαθόντας να ...νουθετήσει τον π. Νεόφυτο 



Υ.Γ. πάντως ο π.Νεόφυτος έπεσε μέσα ως προς τον πόλεμο 
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Youtube video-Συλλογή”