Γεώργιος Γκιόλβας : Έλλην, επιστήμων

1
Γκιόλβας επί το έργον...

Αφιέρωμα στη μνήμη του Γ.Γκιόλβα με πολλά έγγραφα και πατέντες από το ιστολόγιο Andromedios:

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διάφορες Συνεντεύξεις του εφευρέτη:
Κώδικας:http://www.newbrain.gr/giolvas/index.htm

Το 1955 πέτυχε την παρασκευή ραδιενεργώς ενεργοποιημένου αερίου που έδινε κίνηση σε διάφορους τύπους οχημάτων και σε άρματα μάχης. (σ.σ. Στο Λιτόχωρο, διασταυρωμένο, παρουσιάστηκε εδώ και προσωπική μαρτυρία). Την επίδειξη είχαν παρακολουθήσει παράγοντες του Ελ.στρατού και του ΝΑΤΟ και οι εργασίες είχαν γίνει με την επίβλεψη του καθ.φυσικής Ε.Μ.Π. Δημ.Χόνδρου. Επί του θέματος είχε αναφερθεί τότε ο κ.Χόνδρος στην εφημερίδα "Το Βήμα" (Μάιος 1955). Για την εκμετάλευση του ραδιενεργού αερίου του ζητήθηκαν επίμονα τα σχέδια και στοιχεία. Εκείνος αρνήθηκε την αποκάλυψη του "μυστικού" και έθεσε μόνος του και αυτοβούλως τότε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ερευνών, με σκοπό τη δημιουργία ειδικών κινητήρων παραγωγής ενεργείας. Σκοπός του επιστήμονα ήταν να καταφέρει να μην εξαρτάται η παραγωγή της ενέργειας ούτε καν από την προμήθεια ραδιενεργών μετάλλων! Ήθελε να υλοποιηθεί το όραμα του αυτό χωρίς να υποχρεωθεί να αποκαλύψει τα σχέδια του, επειδή φοβόταν για την τύχη τους...


Μια προσωπική μαρτυρία που ψάρεψα στο διαδίκτυο... διασταυρώνει τα παραπάνω


Παράθεση:

Quote:
1954. Λιτόχωρο Πιερίας.
Η εφεύρεση που θα άλλαζε την ανθρωπότητα, ήταν έτοιμη προς επίδειξη.
Ένας κύλινδρος 20 εκ. που περιείχε το υγρό, τοποθετείτο πάνω απο το ανακατασκευασμένο καρμπυρατέρ του οχήματος, θέτοντας σε λειτουργία τη μηχανή μέσω αυτού. Ανακατασκευή είχε δεχτεί και η εξάτμηση.
Παρόντες καλεσμένοι, οι δήμαρχοι Κατερίνης, Λαρίσης, Λιτοχώρου, δύο υπουργοί της κυβέρνησης, ο διοικητής της μονάδος αρμάτων Λιτοχώρου με το επιτελείο του, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΑΤΑΔ, πολίτες διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων. Φυσικά και πλήθος απλών ανθρώπων, που με υπομονή περίμεναν να ικανοποιηθεί η περιέργειά τους. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και δύο θείοι μου. Ο πρώτος ήταν μηχανικός συντηρητής μηχανημάτων της υπό κατασκευήν Εθνικής οδού και ο δεύτερος δασονόμος περιοχής Ολύμπου.
Ο Γκιόλβας, αφού έκανε τις τελευταίες ρυθμίσεις στή μηχανή του στρατιωτικού τζίπ, έδωσε την εντολή εκκίνησής του.
Το όχημα άνετα ανέπτυξε ταχύτητα, έκανε τους ελιγμούς διαφυγής, ξεπέρασε τα χωμάτινα εμπόδια χωρίς ρεταρίσματα και επανήλθε στο σημείο εκκίνησης.
Έκπληκτοι οι παρόντες δεν πίστευαν στα μάτια τους (λόγια του θείου μου). Ο Γκιόλβας ζήτησε απο τον οδηγό να επαναλάβει την επίδειξη, πράγμα που έγινε.
Σε ερωτήσεις εξήγησε, οτι η συγκεκριμένη ποσότητα υγρού, μπορούσε να κινήσει άρμα μάχης για 3.000 χιλιόμετρα. Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα είναι μηδενικοί. Η λειτουργία της μηχανής ομαλοποιείται λόγω της μή ύπαρξης κατάλοιπων και έτσι οι επισκευές της μειώνονται στο ελάχιστο.
Συγκινημένοι όλοι έδιναν συγχαρητήρια στον εφευρέτη. Ήδη με την φαντασία τους πλάθαν όνειρα για το μέλλον της Ελλάδας. Επιτέλους, μετά από τον διχαστικό εμφύλιο, πάλι η Ελλάς θα μεγαλουργούσε. Μέσω αυτής της εφεύρεσης όλοι οι Έλληνες θα αισθάνονταν υπερήφανοι............
.................................................. ..............................................
Ο Γκιόλβας "συνοδεύτηκε" στην Αμερική. Η εφεύρεση ειναι σε κάποιο συρτάρι του πενταγώνου.
.................................................. ..............................................
Τέλη του '55 ο πατέρας μου μετοίκησε στην Κατερίνη. Άκουσε την ιστορία, αφού αυτή αποτελούσε το κύριο θέμα συζήτησης ακόμη.σημείωση δική μου:

Το υγρό που αναφέρει ο φίλος είναι ο υδράργυρος και με αυτό έκανε και το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονικη με το ειδικά μετασκευασμένο τζίπ ο Γκιόλβας!
Έχω στα χέρια μου μάλιστα και φωτογραφία του τζιπ και των ανθρώπων πέριξ του που το δοκίμαζαν (διακρίνεται επίσης και ο Γκιόλβας)
H έμπνευση για αυτή την απίθανη εφεύρεση πρέπει να ήταν πάλι τα ινδικά αρχαία κείμενα και συγκεκριμένα τα οχήματα βιμάνας που απ'ότι λέγεται κινούνταν με υδράργυρο!Η αμερικανοί της ΝΑΣΑ αργότερα χρησιμοποίησαν υδράργυρο εξάγωντας ιόντα για να προωθήσουν διαστημοσκάφη τους σε τροχιά. (ιοντική προώθηση)
Υπήρχε μάλιστα και διαμάχη για το αν θα χρησιμοποιηθεί αυτή η προώθηση (ιοντική υδραργύρου) για τις αποστολές στη Σελήνη. Τελικά κέρδισε η συμβατική χημική προώθηση. Αλλά η ιοντική ακόμα χρησιμοποιείται και τελειοποιείται. Ο Γκιόλβας κατά τα φαινόμενα ήταν από τους πρωτοπόρους εφευρέτες αυτής της προώθησης, με έμπνευση από τα αρχαία κείμενα.


"Ας μη βοηθά το κράτος, τουλάχιστον να μη μας εμποδίζει" - Γ.Γκιόλβας

Re: Ο μεγάλος έλληνας εφευρέτης Γ.Γκιόλβας

2
To εντυπωσιακό βιογραφικό του. Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο "Γιώργος Γκιόλβας: Ελλην Επιστήμων Ελεύθερος" Συγγρ. -Ντορέτα Πέππα (σ.σ. τον γνώριζε προσωπικά), όπου και περιέχονται και σειρά ντοκουμέντων φωτογραφιών και προσωπικών σημειώσεων του εφευρέτη:

Ο Γεώργιος Γκιόλβας γενήθηκε στην Κρανιά του Ολύμπου (περιοχή Σκοτίνας) το 1923 αλλά τα παιδικά του χρόνια (απο 3ων ετών) τα έζησε στην Κατερίνη όπου μετακόμισαν οι γονείς του.

Σπούδασε μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα στην Ιταλία με επιπρόσθετες σπουδές αργότερα στη Βοστώνη (σε θέματα πυρηνικής φυσικής).

Το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έλαβε από το Διεθνές Γραφείο Ευρεσιτεχνιών για τις πρωτοποριακές έρευνες σχετικά με τη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος, (θέματα που τον απασχολούσαν από τα φοιτητικά του χρόνια) φέρει την υπογραφή του Αινστάιν.

Ήδη από το 1948 είχε συντελέσει στην κατασκευή βελτιωμένων αλωνιστικών μηχανών σε σχέση με τις αγγλικές RUSTON που χρησιμοποιούνταν τότε στην Ελλάδα. Με τις νέες μηχανές είχε πετύχει διπλασιασμό της απόδοσης και μείωση της απώλειας των καρπών από 20% σε 2%.

Εκτός των πυλών ίδρυσε το ΣΚΕΜ (Στρατιωτικό Κέντρο Επιστημονικών Μελετών) μαζί με τους καθηγητές Δημ. Χόνδρο και Παν. Δελμούζο. Αργότερα ίδρυσε το Κέντρο Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών το 1956.

Το 1955 πέτυχε την παρασκευή ραδιενεργώς ενεργοποιημένου αερίου που έδινε κίνησε σε διάφορους τύπους οχημάτων και σε άρματα μάχης. (σ.σ. Στο Λιτόχωρο, διασταυρωμένο, παρουσιάστηκε εδώ και προσωπική μαρτυρία). Την επίδειξη είχαν παρακολουθήσει παράγοντες του Ελ.στρατού και του ΝΑΤΟ και οι εργασίες είχαν γίνει με την επίβλεψη του καθ.φυσικής Ε.Μ.Π. Δημ.Χόνδρου. Επί του θέματος είχε αναφερθεί τότε ο κ.Χόνδρος στην εφημερίδα "Το Βήμα" (Μάιος 1955). Για την εκμετάλευση του ραδιενεργού αερίου του ζητήθηκαν επίμονα τα σχέδια και στοιχεία. Εκείνος αρνήθηκε την αποκάλυψη του "μυστικού" και έθεσε μόνος του και αυτοβούλως τότε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ερευνών, με σκοπό τη δημιουργία ειδικών κινητήρων παραγωγής ενεργείας. Σκοπός του επιστήμονα ήταν να καταφέρει να μην εξαρτάται η παραγωγή της ενέργειας ούτε καν από την προμήθεια ραδιενεργών μετάλλων! Ήθελε να υλοποιηθεί το όραμα του αυτό χωρίς να υποχρεωθεί να αποκαλύψει τα σχέδια του, επειδή φοβόταν για την τύχη τους...

Το 1963, ο Γ. Γκιόλβας παρουσίασε ένα σύστημα ακριβούς τηλεκατεύθυνσης, το οποίο δεν επηρεαζόταν από παρεμβολές άλλων πομπών και εφαρμόστηκε πειραματικά στην τηλεκίνηση και τηλεκατεύθυνση της βολής πολεμικών πλοίων και αρμάτων μάχης. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα τηλεκατευθυνόμενη πτήση εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου "Σιφτ" από την Ελευσίνα στη Ρόδο, ενώ κινήθηκε και ένα τανκ χωρίς τα "κλασικά" καύσιμα. Η επινόηση αυτή, καθώς και τα σχέδια της χαρακτηρίστηκαν απόρρητα και προοριζόμενα αυστηρά για πολεμικούς σκοπούς και παρεδόθησαν στο NATO...

To 1965, προχώρησε στην κατασκευή αυτόματης ηλεκτρικής συσκευής ασφάλισης των ισόπεδων διαβάσεων των σιδηροδρόμων. (σ.σ. Υπάρχει σχετική σειρά κατοχυρωμένων πατεντών). Την εκμετάλλευση ανέλαβε η γερμανική εταιρία TYSSEN...

Το 1970, ο Γ. Γκιόλβας παρουσίασε μια συσκευή παραγωγής ηχητικών κυμάτων υπερχαμηλής συχνότητας σε hertz. Η επινόηση αυτή παρελήφθη από ινστιτούτο ραδιοακουστικής Ευρωπαϊκού κράτους-. Υπάρχει, όμως, το πρακτικό μυστικότητας που είχε τότε υπογραφεί... (σ.σ. ήδη παρουσιάστηκε εδώ η πατέντα με την ένδειξη "μυστική")

Ανακάλυψε, επίσης, ένα σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από ραδιενεργά απόβλητα. Φανταστείτε πόσο σημαντικό θα ήταν να γλιτώναμε από την καταστροφή του περιβάλλοντος και, παράλληλα, να είχαμε δωρεάν ηλεκτροδότηση! Αλλά γι' αυτό ακριβώς δεν προωθήθηκε ούτε αυτή η εφεύρεση. Σημειώνουμε, όμως, ότι τα σχετικά πειράματα έγιναν και υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Θράκης. Και έκτοτε, αγνοείται, βεβαίως, η τύχη του εγχειρήματος ή η πιθανή εξέλιξη του...

Όσο για το πιο διάσημο έργο του Γ. Γκιόλβα, το αντιαεροπορικό ΑΡΤΕΜΙΣ.. (σ.σ. παρουσιάστηκε αναλυτικά)

Re: Ο μεγάλος έλληνας εφευρέτης Γ.Γκιόλβας

3
Ένα όμως από τα σημαντικότερα επιστημονικά ζητήματα στον τομέα των ερευνών, που απασχόλησε το σύνολο σχεδόν του βίου του, ήταν η φωτοδέσμη πλάσματος. Από τα πρώτα κιόλας πειράματα, είχε καταλάβει ότι βρισκόταν σε καλό δρόμο, ενώ το 1952, κατάφερε με τη φωτοδέσμη να κόψει από απόσταση 2 χλμ. δύο γερμανικά αυτοκίνητα.
Μία δεύτερη σημαντική εφεύρεση του ήταν το τρομακτικής ισχύος ηχητικό κανόνι. Πάνω στο συγκεκριμένο όπλο πειραματίστηκε αρκετές φορές και παρουσία αρκετών μαρτύρων. (σ.σ. αναφέρθηκε εδώ, παρουσιάστηκε πατέντα σχέδια και φωτογραφία)
Το ηχητικό κανόνι δε φαίνεται να σχετίζεται με τη φωτοδέσμη πλάσματος, την οποία ο ίδιος ο Γ. Γκιόλβας θεωρούσε κεφαλαιώδους σημασίας και πάνω σ' αυτήν δούλευε μέχρι το τέλος της ζωής του. Είχε κάνει πολλά σχετικά πειράματα και μάλιστα, σε ένα από αυτά, επέτυχε να λυώσει τα χιόνια στην κορυφή ενός λόφου στην περιοχή της Αταλάντης στις 11/2/1969. Την εποχή εκείνη, ο Γ. Γκιόλβας έμενε στο Βύρωνα, όπου είχε και το εργαστήριο του. Το επόμενο σχετικό πείραμα έγινε γύρω στο '78, στην περιοχή Τιθορέας Παρνασσού. Αυτόπτυς μάρτυρας μας είπε ότι από το "μηχάνημα" βγήκε μία γαλάζια ακτίνα, που διέλυσε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι πάγου χωρίς να αφήσει ίχνη ή υδρατμούς. Το εργαστήριο, ο Γ. Γκιόλβας το είχε τότε μεταφέρει ήδη στο Μεταξουργείο, αλλά, όπως μας είπε η κ. Γκιόλβα, από κει και πέρα δεν έμαθε ποτέ πια πού και πώς εργαζόταν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συν τω'χρόνω, ο σύντροφος της γινόταν ολοένα και πιο αινιγματικός και δεν αποκάλυπτε ούτε σ' εκείνην τα σχέδια ή τις κινήσεις του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο Γιώργος ήταν ένα μυστήριο. Δε συνήθιζε να δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τις ιδιαίτερες δραστηριότητες του-.." Και το καταλαβαίνουμε αυτό, όταν ήδη πλέον της δεκαπενταετίας, είχε σχετιστεί με πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους και είχε συμμετάσχει σε ειδικά "προγράμματα". Σε μια έκθεση του 1970 του Υπ. Εθνικής Αμύνης αναφέρονται σχετικά τα εξής: "Η μακροχρόνιος (ήδη!) ερευνητική προσπάθεια του κ. Γκιόλβα είναι αξιόλογος και ενδιαφέρουσα δια τας Ενόπλους Δυνάμεις". Συμμετείχε ακόμη ενεργά σε πολλούς φορείς και υπήρξε μέλος σε επιτροπές, πριν το 1975 κυρίως, όπως στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας της Κοινής Αγοράς, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Συστημάτων και στη Συντονιστική Επιτροπή Προωθήσεως της Ελληνικής Οικονομίας.

Παράλληλα, κατά τη δεκαετία του '70, υπήρξε ο κύριος μέτοχος κάποιων πολύ ιδιαίτερων και σημαντικών εταιριών, που "κυνηγήθηκαν" ανελέητα από διάφορα ξένα και εγχώρια -πλην ξενόδουλα- συμφέροντα. Οι εταιρίες αυτές ήταν η "ΔΙΑΣ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε." και η "GREEK PETROL"! Η αλήθεια είναι πως ο αείμνηστος Γιώργος Γκιόλβας δεν έκανε για επιχειρηματίας, αυτό θα πρέπει να το πούμε. Δεν είχε κανένα από τα ταλέντα τα απαιτούμενα για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν ενδιαφερόταν για το χρήμα, καθώς το θεωρούσε μόνο το μέσον για να συνεχίσει τις έρευνες και τον αγώνα του, γι' αυτό και δεν ανέπτυσσε "τεχνικές" για την εξασφάλιση του κέρδους, δηλαδή, δεν έκανε συμβιβασμούς και εκπτώσεις στην ιδεολογία, το ήθος και τις αξίες του, ούτε και εκταμίευε χρόνο για παρεκκλίνουσες, πλην συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες. Ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι που δε θεωρούν το μάρκετινγκ ή άλλως πώς, την κομψευόμενα εκφερομένη αρπαγή (σ.σ. κοινώς "την αρπαχτή"),ως το μεγαλύτερο αγαθό του πολιτισμού μας...

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ίδρυσε την ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, κυρίως για την προώθηση του μηχανήματος απομάκρυνσης των βλαβερών ουσιών από τα τσιγάρα. Πρόκειται για μια συσκευή δικής του επινόησης, που φέρει την ονομασία nico pal (G. Giolvas System). Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφερθούμε στην πολύ σημαντική συμβολή της κ. Καίτης Γκιόλβα στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου συστήματος. Από κοινού με τον Γ. Γκιόλβα, μελέτησαν επί μακρόν τη σύσταση του ειδικού υγρού το οποίο χρησιμοποιείται στη συσκευή και το οποίο περιέχει διάφορα φυτικά > φυσικά εκχυλίσματα, χωρίς καμία χημική πρόσμιξη. Τη φόρμουλα του υγρού αυτού σήμερα τη γνωρίζει μόνο η κ. Γκιόλβα. Μπορεί ο Γ. Γκιόλβας να μην ήταν, όπως είπαμε, κατάλληλος για επιχειρηματίας, αλλά ήταν ένας εκπληκτικός ερευνητής και εφευρέτης.

Θα ήθελα να πω εδώ ότι ο Γιώργος Γκιόλβας, σε όλες του τις εφευρέσεις, διαπνεόταν από μία ανώτερη ιδεολογία. Τον ενδιέφερε πρωτίστως ο άνθρωπος, η υγεία και η ευημερία του, αλλά σεβόταν ιδιαίτερα και το περιβάλλον. Την αγάπη αυτή για την υγεία του την ενεφύσησε εν πολλοίς η σύντροφος της ζωής του, που υπηρέτησε το ιατρικό επάγγελμα και έσκυψε πάνω στον ανθρώπινο πόνο ως προϊσταμένη, επί σειρά ετών, στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Παπαδημητρίου. Και θέλω να πω πως όνειρο του, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ήταν να φτιάξει μια συσκευή που να βοηθά τους νέους να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά γιατί στενοχωριόταν πολύ που έβλεπε τους νέους να καταστρέφονται από αυτή τη μάστιγα. Ένα όνειρο όμως που έμεινε απραγματοποιήτο.

Τέλος να μνημονεύσουμε και τη συμμετοχή του για την κατασκευή και συντήρηση του μεγαλύτερου τελεφερίκ στον κόσμο στην Αφρική όπως και για τα πρωτοποριακά για την εποχή δράπανα (σ.σ. αναφέρθηκα πιο πριν, παρουσιάστηκε η πατέντα) δικής του επινόησης τα οποία κατέληξαν στην Κίνα, λόγω της αδειαλλείπτου ελληνικής αδιαφορίας.. και σε αυτό τον τομέα.
Είχε επίσης ασχοληθεί έντονα με την αποκωδικοποίηση των έργων του Αριστοτέλη (ειδικά "το όργανον") από τη συγκεκριμένη ενασχόληση του προέρχονται και οι παράξενες απόψεις του περί εξωγηινης υπερεπιστημονικής καταγωγής του φιλοσόφου. Υπάρχει και σχετική φωτογραφία του με τον καθηγητή Ζαφείρα που βοήθησε στη μετάφραση του Αριστοτέλη καθώς και με άλλα μέλη της επιτροπής για την οικονομική ανάπτυξη το 1979.

Ο Γιώργος Γκιόλβας δεν έκανε παιδιά, όμως οι εφευρέσεις του ήταν κατά κάποιο τρόπο τα δικά του ιδιαίτερα πνευματικά τέκνα.

Πέθανε το 2003 από ανεύρισμα στην κοιλιακή χώρα, λέγεται πως είχε προβλέψει 1 χρόνο πριν το θάνατο του!

Re: Ο μεγάλος έλληνας εφευρέτης Γ.Γκιόλβας

6
Σε κάποιο σημείο της εκπομπής ΑΥΠΝΙΕΣ ο Γ.Γκιόλβας αναφέρει πως έλαβε τεχνογνωσία για κατασκευή συσκευής (την σκοπιμότητα και λειτουργία της οποίας δεν αποκάλυψε) μέσω πνευματιστικής συνεδρίας με διάμεσο. (όχι επ'αμοιβης), λέγοντας μάλιστα ότι "του μίλησε στα αρχαία ελληνικά"..

Αυτό το γεγονός για τους ερευνητές χτυπά αρκετά καμπανάκια και θυμίζει άλλες αποκτηθείσες τεχνογνωσίες μέσω διάμεσων από άλλους επιστήμονες. Βλέπε μυστική εταιρεία Βριλ και συνεδρίες στην Γερμανία και στο Θιβέτ(?) με τα γοητευτικά διάμεσα της Βριλ προς απόκτηση τεχνογνωσίας κατασκευής ιπτάμενων δίσκων, υπόθεση Σαουμπέργκερ, από όντα που προέρχονταν (κατά δική τους παραδοχή) από το γνωστό στην γήινη αστρονομία, άστρο Αλντεμπαράν.

Re: Ο μεγάλος έλληνας εφευρέτης Γ.Γκιόλβας

7
Το μεγάλο έργο ζωής του Γ.Γκιόλβα φαίνεται να ήταν το υπερόπλο "Μπέβατρον" ή όπως αναφέρεται κωδικά η κεφαλή της μέδουσης, ένα όπλο πλάσματος η περιβόητη "ακτίνα θανάτου" εφάμιλλο με τα αντισυμβατικά υπερόπλα που ανέπτυσαν οι αμερικάνοι στο Λος Άλαμος για την λεγόμενη "ΑΣΠΙΔΑ" του προγράμματος "ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ" και με δυνητικές δυνατότητες καταστροφής δορυφόρων σε τροχιά ή αναχαίτισης διηπειρωτικών πυραύλων. Ένα όπλο που αναμφίβολα θα καθυστούσε την πατρίδα μας αμυντικά αυτόνομη και πανίσχυρη.
Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η σημερινή εξέλιξη του και τύχη του καθώς οι βάσεις ανάπτυξης και δοκιμής του στην Αργεντινή βομβαρδίστηκαν ανηλεώς και η χρηματοδότηση του τορπιλίστηκε από αυτούς που επιβουλεύονται τον ελληνισμό.

Re: Ο μεγάλος έλληνας εφευρέτης Γ.Γκιόλβας

8
Αρχείο ντοκουμέντων Γ.Γκιόλβα (Ι)

Η ερευνητική ομάδα μας παρουσιάζει μια σειρά ολοκληρωμένων αρχείων – φωτογραφιών - εγγράφων και αρκετών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του εφευρέτη μηχανολόγου πυρ.φυσικού Γ.Γκιόλβα ώστε να διαλευκανθούν ως ένα σημαντικό βαθμό η όλη υπόθεση και οι αμφιλεγόμενες ιστορίες που διαδίδονται γύρω από αυτόν τον ομολογουμένως σπουδαίο έλληνα.

Στο αρχείο παρουσιάζονται τα παρακάτω:

Τα έγγραφα του Γ.Γκιόλβα (έγγραφα που αποδεικνύουν την συνεργασία του εφευρέτη με το ΥΠΕΘΑ την ΕΑΒ την «ομάδα Κατράκη» και την αρχική επιχορήγηση 18 εκ.δρχ. εκ μέρους του υπουργού κ.Πέτσου για την ανάπτυξη συστημάτων Λέιζερ και της φωτοδέσμης πλάσματος)

Το βιογραφικό του εφευρέτη (Από το βιβλίο "Γιώργος Γκιόλβας: Ελλην Επιστήμων Ελεύθερος" Συγγρ. -Ντορέτα Πέππα )

Οι συνεντεύξεις που έδωσε σε διάφορα ΜΜΕ προς το τέλος της ζωής του (πηγή συγκεντρωμένων συνεντεύξεων newbrain.gr και διαδίκτυο)

Oι βίντεο – συνεντεύξεις σε εκπομπές στην Τηλεόραση. Παρουσιάζονται επίσης η γυναίκα του, ένα σχέδιο για το Μπέβατρον και έγγραφα συνεργασίας με το ΥΠΕΘΑ για ανάπτυξη Άρτεμις-30 και μπέβατρον.

Φωτογραφικό υλικό

Η πατέντα για το Γκιόλβας – Γκαζ (1957). Αφορά παραγωγή ενέργειας δια οποιαδήποτε χρήση μέσω υγροποιήσεως και κατόπιν αεριοποιήσεως του ορυκτού σχιστόλιθος που βρίσκεται σε αφθονία στη Β.Ελλάδα. Παρουσιάζονται φωτογραφία του πειράματος κίνησης του τζιπ με αυτό το αέριο και δημοσιεύματα εφημερίδων εποχής. Με μια γρήγορα έρευνα στο διαδίκτυο εύκολα μπορεί να βρεθεί ότι σήμερα Βόρειες χώρες όπως η Εσθονία καλύπτουν παραπάνω από το 50% των αναγκών τους σε θέρμανση καίγοντας υγροποιημένο σχιστόλιθο (συνθετικό πετρέλαιο σχιστόλιθου). Γιατί η χώρα μας δεν αξιοποίησε τόσα χρόνια την εφεύρεση Γκιόλβα για την παραγωγή ενέργειας και κίνηση οχημάτων; Ποια ξενόδουλα συμφέροντα εμπόδισαν την ανάπτυξή της; Μήπως τα ίδια που σφράγιζαν τις πετρελαιοπηγές που άνοιξε ο Σ.Σοφιανόπουλος στην Ζάκυνθο;

Πατέντες διεθνείς για σύστημα Γκιόλβα ασφάλισης ισόπεδων διαβάσεων σιδηροδρόμων (1960 – 2002). Αξιοποιήθηκαν τελικώς από Γερμανική μεγαλοβιομηχανία (TYSSEN). Παρουσιάζονται σχέδια και φωτογραφίες.

Πατέντα μεταδόσεως ενέργειας από σιδηροδρομικό όχημα (1960)

Πατέντα Υδροκινητήρα δια τη δημιουργία τεχνητού ρεύματος ύδατος (1963)

Πατέντα Ηχητικού Κανονιού υπερχαμηλών συχνοτήτων (1970). Η πατέντα έμεινε μυστική για ένα χρόνο για αξιολόγηση από τις ελλ.ένοπλες δυνάμεις (προσέξτε τη λέξη «μυστική» πάνω στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Κατόπιν απορρίφθηκε και τελικά δόθηκε και αξιοποιήθηκε από ένα Γαλλικό ινστιτούτο ραδιοακουστικής. Το σχέδιο που παρουσιάζεται είναι ημιτελές και λείπει η συσκευή κατεύθυνσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Παρουσιάζονται τα ηχητικά όπλα των Ναζί στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο (άρθρο του περιοδικού Πτήση) και οι προσπάθειες των Γάλλων να αναπτύξουν το δικό τους ηχητικό όπλο (Vladimir Gavreau) και με τη βοήθεια της εμπειρίας και των σχεδίων Γκιόλβα. (παρόμοια έμπνευση, παρόμοια μηχανική σχεδίαση). Παρουσιάζεται φωτογραφία που ενδεχομένως δείχνει τον Γ.Γκιόλβα δίπλα σε κάποιο πρωτότυπο του ηχ.κανονιού.

Πατέντα αντίρροπου ηλεκτρικού κινητήρα διπλής ενέργειας δι'αντιπεριστρεφόμενου στάτορα - προς πάσαν χρήσιν, ειδικό δράπανο (1987). Η πατέντα έλυνε προβλήματα τεχνικά, ασφαλείας και εργατικών ατυχημάτων, προτάθηκε να αναπτυχθεί βιομηχανία παραγωγής του. Απορρίφθηκε. Τελικώς το σχέδιο αξιοποιήθηκε για μια ακόμα φορά από ξένη δύναμη (Κίνα)

Πατέντα για την κατάργηση των βλαπτικών ουσιών των τσιγάρων “nicopal” (1996). Το σχέδιο αυτό έγινε ως προσπάθεια απόκτησης χρηματοδότησης για ανάπτυξη άλλων σχεδίων και ίδρυση φιλελληνικών οργανισμών.

Για το κατέβασμα του αρχείου στην παρακάτω διεύθυνση:
Κώδικας:http://andromedios.blogspot.com/2009/01 ... st_25.html

Re: Ο μεγάλος έλληνας εφευρέτης Γ.Γκιόλβας

9
Γκιόλβας και Haarp

Ο Γεώργιος Γκιόλβας έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 14 Νοεμβρίου 2003.Το
όνομά του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη νέομυθολογία της περιβόητης
ομάδας Έψιλον. Ο Γκιόλβας ήταν μηχανολόγος – πυρηνικός φυσικός και είχε
19 αναγνωρισμένες διεθνώς εφευρέσεις. Οι συνεντεύξεις που έδωσε στη ζωή
του ήταν ελάχιστες και πάντα προκαλούσαν αίσθηση. Σε αυτό το άρθρο θα
σας κάνω γνωστή μια συνέντευξη την οποία και έδωσε 1 περίπου μήνα πριν
πεθάνει – συγκεκριμένα στα τέλη του Σεπτέμβρη(2003). Η συνέντευξη αυτή
δόθηκε για να «παίξει» στην τηλεόραση κάτι όμως που δεν έγινε(ως τώρα
Μάρτιος 2004) ,καθώς μετά το θάνατό του τα δικαιώματα της συνέντευξης
αυτής έχουν περάσει στη γυναίκα του Γ.Γκιόλβα ,η οποία και προς το παρόν
δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση της. Τέλος ,αξίζει να αναφέρω ότι οι
άνθρωποι οι οποίοι και κατέχουν την κασέτα αυτή ,είναι μετρημένοι στα
δάχτυλα του ενός χεριού…
Ας περάσουμε όμως στα κυριότερα σημεία ,στο περιεχόμενο δηλαδή της
συνέντευξης.

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα σε γνωστή καφετέρια στην περιοχή της Πεντέλης.
Η καφετέρια αποτελείται από δύο ορόφους και χάριν της συνέντευξης έχει
«εκκενωθεί» ο επάνω όροφος . Ο κ. Γκιόλβας ξεκαθάρισε εξ αρχής πως ΔΕΝ
επιθυμεί να μιλήσει για θέματα των Έψιλον ή οτιδήποτε άλλο τον έχει
κάνει ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια. Η συζήτηση λοιπόν κινήθηκε
κυρίως στα πλαίσια των κοινονικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα
στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Η συζήτηση ξεκίνα με τη νεαρή δημοσιογράφο να ζητά την άποψη του Γκιόλβα
για τις κλιματολογικές συνθήκες στον πλανήτη. Εκείνος απαντά πως αν
συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση ΄΄ο πλανήτης Γη θα είναι ακατοίκητος ως
το 2080 όπως ακριβώς συνέβη και με άλλους 8 πλανήτες στο μακρινό
παρελθόν΄΄. Στη συνέχεια αναφέρεται στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ
χαρακτηρίζοντάς τους ως ΄΄χωροφύλακες του Σιωνισμού΄΄.

Αναφέρεται επίσης και στον πόλεμο στο Ιράκ ,λέγοντας πως έγινε ΄΄για να
εκπληρώσει τις γραφές τους΄΄( πόρνη Βαβυλών ).Ερωτάται και για τα θέματα
των Ελληνοτουρκικών. Απαντά πως ΄΄η Τουρκία είναι ουσιαστικά μια
προέκταση του Ισραήλ σήμερα΄΄ και ότι ΄΄ στο μέλλον επίκειται ίδρυση
κράτους του Αιγαίου στο οποίο και είναι στα σχέδια να ανήκουν η Κύπρος
,η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα΄΄. Και οι πολιτικοί της χώρας μας μπήκαν στο
στόχαστρο του Γκιόλβα . Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ΄΄τα τελευταία 20
χρόνια έχουν ξεθεμελιώσει την Ελλάδα ,η οποία έχει καταντήσει μια χούφτα
από 3% αμιγώς ελληνικό πληθυσμό΄΄. Κάνοντας μια μικρή αναφορά στο
τεράστιο θέμα παιδεία –χαρακτηριστικά τόνισε πως ΄΄δεν υπάρχει παιδεία΄΄
,ο Γκιόλβας έκανε λόγο και για το πρόβλημα των μεταναστών στην χώρα
μας.΄΄Όταν στους 100 μαθητές σε ένα σχολείο ,οι 80 είναι αλλοδαποί ,τότε
αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η φυλή μας χάνεται σιγά σιγά. Περιμένουν
απλά ένα «σύνθημα» να μας σφάξουν΄΄ συμπληρώνει. Συνεχίζοντας να εκθέτει
τις απόψεις του για την σημερινή ελληνική κοινωνία ,ο κ. Γκιόλβας κάνει
λόγο και για τους στόχους των νεοελλήνων σήμερα. ΄΄Το όνειρο του
Νεοέλληνα σήμερα είναι να γίνει δημόσιος υπάλληλος και να προσληφθεί σε
μια θέση΄΄. Αναφέρθηκε και στο θεσμό της απεργίας λέγοντας ότι
΄΄τελευταία γίνεται κατάχρηση΄΄.΄΄Δεν είναι δυνατόν να απεργούν άνθρωποι
που ασκούν λειτουργήματα (ανέφερε δασκάλους και
γιατρούς).΄΄Απαγορεύονται οι απεργίες στα λειτουργήματα΄΄ δήλωσε και
έκλεισε τον κύκλο της συζήτησης για τα κοινωνικά θέματα.

Ο Γκιόλβας αναφέρθηκε με πικρία σε ένα περιστατικό από το 1981.Όπως
αναφέρει ΄΄εκείνο τον καιρό συνέβαινε στο κτίριο του ΟΤΕ στην Πατησίων
ένα φαινόμενο ανεξήγητων λιποθυμιών των υπαλλήλων που δούλευαν εκεί. Αν
και είχαν φέρει δεκάδες επιστήμονες από το εξωτερικό ,΄΄ κανείς δεν
μπορούσε να βρει το αίτιο της ακτινοβολίας που προκαλούσε τα
ατυχήματα΄΄. Τότε κάλεσαν και τον Γκιόλβα ο οποίος και πήγε πρόθυμα στο
κτίριο του ΟΤΕ. ΄΄Παρακάλεσα τους υπευθύνους να φύγουν όλοι οι υπόλοιποι
επιστήμονες από μέσα και να δουλέψω μόνος μου με τους βοηθούς μου.
Εντόπισα με όργανα που φέραμε ότι το πρόβλημα προήρχετο από ακτινοβολία
υποήχων ,θέμα στο οποίο και δούλευα εκείνη την περίοδο΄΄. Λίγες μέρες
μετά το πρόβλημα είχε λυθεί. Ο κ. Γκιόλβας ζήτησε αμοιβή 25 εκατ.
δραχμών ως επιχορήγηση γα το Κέντρο Επιστημονικών ερευνών που είχε
ιδρύσει .Αν και οι υπεύθυνοι συμφώνησαν ,τα χρήματα αυτά δεν τα πήρε
ποτέ ,ενώ μετά από μήνες διαπίστωσε ότι του τα «έφαγε» συγκεκριμένο
άτομο (δεν μου επιτρέπεται να δηλώσω το όνομα του).

Η συνέντευξη κλείνει με αναφορά στις εφευρέσεις του Γκιόλβα. ΄΄Το Κέντρο
Επιστημονικών Ερευνών το ίδρυσα το 1957 και από τότε έχουμε 19 διεθνής
εφευρέσεις ΄΄. ΄΄Με ανάγκασαν να τις πουλήσω όλες έξω΄΄ αναφέρει με
παράπονο. Κάνει λόγο διεξοδικά για το ηχητικό κανόνι ,ένα σύστημα
ασφάλισης σιδηροδρομικών κόμβων ,καθώς και την γνωστή συσκευή που
απομακρύνει τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου. Μάλιστα για την τελευταία
συσκευή υπάρχει και δοκιμή σε πραγματικό χρόνο. Σε εκείνο το χρονικό
σημείο (της δοκιμής της μηχανής) εμφανίζονται δίπλα στον κ. Γκιόλβα και
άλλοι δύο άντρες. Ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος (Πυρηνικός Φυσικός
–Μηχανολόγος) και ο κ. Ιωάννης Κουτσιόπουλος (Οικονομολόγος) ,οι οποίοι
και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Γκιόλβα. Εδώ κάπου κλείνει και η
συνέντευξη συνολικής διάρκειας περίπου 45:50 λεπτών.


Πηγή

http://pravda-rian.ru
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεγάλοι Έλληνες”

cron