Re: Η Θράκη στο προσκήνιο

29
Ωραια και εγω μαζι σου,το θεμα ειναι να υπάρχει και η σωστη οργανωση,αν ειμαστε ολοι συμφωνοι να το οργανωσουμε.
Τι λετε?
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

«Η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, στον ελληνικό εμφ

30
«Η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο»




Έτσι τελείως απροκάλυπτα πια γίνεται λόγος για Τουρκική μειονότητα;






Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της «Τούρκικης Νεολαίας Κομοτηνής» μια σεμνή αλλά εξόχως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που αφορούσε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ραχμή Αλί και Τεφίκ Χουσεϊνογλου με τίτλο «Η τουρκική μειονότητα...



της δυτικής Θράκης, στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, (1946-1949)»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ρεσιτάλ βιολιού το οποίο απόλαυσαν οι καλεσμένοι. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Οζάν Αχμέτογλου και τον Φεχήμ Αχμέτ ενώ ο πρόεδρος της Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Εταιρίας της μειονότητας Δυτικής Θράκης κ. Γκαλήπ Γκαλήπ προήδρευσε της διαδικασίας.
Το βιβλίο εκδόθηκε από την Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και έχει σύνολο 540 σελίδες και πωλείται 15 ευρώ.
Ο κ. Τεφήκ Χουσεϊνογλου στην ομιλία του τόνισε ότι η μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ενώ δεν διεκδικούσε καμία θέση στην διοίκηση της χώρας, όμως στα καλά καθούμενα βρέθηκε μέσα στην «φωτιά» του εμφυλίου που ενισχύθηκε από την διάκριση σε Βασιλικούς και Κομμουνιστές.
Ο κ. Τεφήκ Χουσεϊνογλου που δήλωσε ότι η μειονότητα τήρησε ουδέτερη στάση και προς τα δύο μέρη κατά την διάρκεια του εμφυλίου, συνέχισε λέγοντας ότι εξαιτίας της θέσης της η μειονότητα επέλεξε να μείνει κοντά στην επίσημη κυβέρνηση και δεν έγιναν μαζικές προσχωρήσεις προς το στρατόπεδο των ανταρτών παρά μόνο με προσωπική επιλογή ορισμένων.
Ο αριθμός των εθελοντών, πάντως, κατά τον κ. Χουσεϊνογλου δεν ξεπερνούσε τους 15. Η έρευνα που πραγματοποίησαν, όπως είπε ο κ. Χουσεϊνογλου κράτησε κάτι παραπάνω από 2 χρόνια ενώ έπρεπε να επισκεφθούν σχεδόν όλα τα χωριά από τον ποταμό Έβρο έως και τον Νέστο και να συνομιλήσουν με αυτόπτες μάρτυρες.
Ο δεύτερος συγγραφέας του βιβλίου κ. Ραχμή Αλή, αφού τόνισε ότι στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρεται αναλυτικά η προεργασία που απαιτήθηκε για την συγγραφή, δήλωσε ότι ο Αντάρτικος Πόλεμος, δηλαδή ο Ελληνικός Εμφύλιος αποτελεί μια ζωντανή εικόνα της παιδικής του ηλικίας που είναι πάντα έντονος στην μνήμη του.
Ο κ. Ραχμή Αλή δήλωσε ότι θυμάται σαν σήμερα το κλάμα της μάνας του, τονίζοντας πως αυτός ο πόνος από εκείνα τα χρόνια έχει μείνει ανεξίτηλα στην ψυχή του.
Ο κ. Ραχμή Αλή είπε ότι η μειονότητα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από αυτόν τον πόλεμο χωρίς κανένα λόγο και έκλεισε λέγοντας ότι στο βιβλίο περιγράφουν με γενικές γραμμές τον Εμφύλιο Πόλεμο για ολοκληρωμένη ανάγνωση, τονίζοντας ότι «αν δεν είχε εκδοθεί αυτό το έργο, θα είχαν εξαφανιστεί και οι τελευταίες μαρτυρίες για όσα έζησε τότε η μειονότητα με τον θάνατο των μαρτύρων της εποχής εκείνης»
Παρόντες στην εκδήλωση οι αντινομάρχες Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Μεχμέτ Δεβετζήογλου, ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσκάν Δουμάν, ο δήμαρχος Αρριανών Χαλίτ Μεχμέτ, ο δήμαρχος Φιλλύρας Χασάν Κιασήφ, οι πρώην βουλευτές Χασάν Χατίπογλου, Χασάν Ιμάμογλου και Μουσταφά Μουσταφά, οι «εκλεγμένοι» μουφτήδες Κομοτηνής και Ξανθής Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Ρίτβαν Κοτζά Μουμίν και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της μειονότητας.

http://www.paratiritis-news.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: «Η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, στον ελληνικό εμφ

31
Ειδατε πως το γυροφερνουν,στο τελος θα το αποδεχτουμε με τα χερια κατω,σαν ενα ιστορικο γεγονος,η παραχαραξη συνεχιζεται....
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Προκλήσεις στο Αιγαίο με στόχο τη Θράκη!

32
Προκλήσεις στο Αιγαίο με στόχο τη Θράκη!
Του Ευθ. Π. Πέτρου
Με κίνδυνο να χαρακτηρισθούμε μονότονοι, θα επανέλθουμε στην παρατήρηση της συμπεριφοράς των Τούρκων, διότι είναι περισσότερο από προφανές ότι έχουν κάποιο σχέδιο, το οποίο πρόκειται πολύ σύντομα να εκδηλωθεί.
Επιπροσθέτως, θα επισημάνουμε ότι η τρέχουσα περίοδος είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την κλιμάκωση κάποιας κρίσεως, ακριβώς διότι η παράμετρος αυτή ουδόλως συζητείται και ουδείς την θεωρεί πιθανή.
Θα υπενθυμίσουμε, ότι σε οποιαδήποτε περίοδο εγένοντο συζητήσεις περί αυξημένης πιθανότητας «θερμού επεισοδίου» ουδέποτε συνέβη το παραμικρό. Απεναντίας και οι τρεις μείζονες κρίσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου εξεδηλώθησαν σε περιόδους φαινομενικής ηρεμίας, όπως η παρούσα. Αυτό άλλωστε είναι και το γενικό χαρακτηριστικό των κρίσεων. Δεν είναι προβλέψιμες.
Τουλάχιστον από το ευρύ κοινό στο οποίο ενίοτε περιλαμβάνονται και κρατικοί παράγοντες οι οποίοι είτε δεν έχουν την πείρα που απαιτείται ώστε να αναγνωρίσουν τα σημεία, είτε επιμένουν να τα παραβλέπουν.
Στην προκειμένη περίπτωση, με μία νέα κυβέρνηση, η οποία δικαιολογημένα διακατέχεται από ευφορία και μάλλον δεν έχει μπει ακόμη στον ρυθμό της ελληνοτουρκικής εντάσεως, τα πράγματα ίσως γίνονται πιο επικίνδυνα. Το επιφανειακώς καλό κλίμα, το οποίο διαμόρφωσε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, ελάχιστα βελτιώνει τα πράγματα, διότι απλώς επιτείνει την επικρατούσα διάθεση να παραβλέπονται τα δύσκολα.
Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να περιορισθεί στην παρατήρηση ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε και ημέρες χωρίς τουρκική αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο και να συμπεράνει ότι κάτι καλύτερο ενδέχεται να ξημερώσει…
Η αντίληψη αυτή είναι εξαιρετικώς επιφανειακή διότι παραβλέπει το γεγονός πως έχουμε μία διαφορετική μορφή προκλήσεων. Προκλήσεων που ξεφεύγουν από τα όρια της ελληνο-τουρκικής διαφοράς. Διότι πλέον η Τουρκία παρενοχλεί αεροπλάνα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία περιπολούν τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, με εξουσιοδότηση του οργανισμού της Frontex για τον συντονισμό της αστυνομεύσεως των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.
Οι προκλήσεις αυτές, που επαναλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά, εντοπίζονται στις περιοχές Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, όπου λίγες εβδομάδες πριν είχαμε επανειλημμένες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών που υπεδείκνυαν ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Δεδομένου ότι τον προσεχή Δεκέμβριο πρόκειται να συζητηθεί εκ νέου η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, φαίνεται τελείως παράλογο να επιλέγει αυτή τη στιγμή η Άγκυρα για να προβαίνει σε προκλήσεις εις βάρος ευρωπαϊκών αστυνομικών δυνάμεων επιτηρήσεως. Δυνάμεων οι οποίες έχουν καθήκον να αποτρέψουν την λαθρομετανάστευση που προέρχεται από τις τουρκικές ακτές. Όταν μάλιστα δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Νταβούτογλου, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι αδυνατεί να ανακόψει το ρεύμα των λαθρομεταναστών που διασχίζει το έδαφός της με στόχο να περάσει στην Ευρώπη.
Θα ήταν μεγάλο σφάλμα να θεωρήσουμε ότι οι Τούρκοι κινούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο διότι δεν εστάθμισαν καλά την συγκυρία. Έχουν αποδείξει ότι μελετούν με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις και τα σχέδιά τους. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε κλιμάκωση των ενεργειών τους. Πρέπει να θεωρούμε πολύ πιθανόν ότι σύντομα θα εμφανίσουν κάποια διπλωματικά έγγραφα επί των οποίων θα στηρίξουν διεκδίκηση των δύο προαναφερθέντων νησιών. Καθ’ όν τρόπο έχουν προβάλλει αναλόγους ισχυρισμούς ακόμη και για την Γαύδο!!!
Αλίμονο εάν σε μία τέτοια περίπτωση επικαλεσθούμε με ελαφρότητα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων. Την επομένη στιγμή θα αντιμετωπίσουμε ανάλογο αίτημα για τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Ελληνικής Θράκης…
Η στάση των Τούρκων υποδεικνύει ότι μία κίνηση στη Θράκη είναι στα άμεσα σχέδιά τους. Είναι άλλωστε λογικό να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση, όταν εμείς περιορίζουμε την προσοχή μας στο Αιγαίο. Μάλιστα, με τις υπερπτήσεις και τις παρενοχλήσεις μας στρέφουν να παρατηρούμε αποκλειστικά το Αιγαίο. Κι επειδή δεν έχουμε πολεμικές επιχειρήσεις για να αναφερθούμε σε «αντιπερισπασμό», θα πρέπει η προσπάθεια ερμηνείας των κινήσεών τους να γίνει με βάση τις καταστάσεις που μπορεί να έχουν αναλογία και αλληλεπίδραση. Τις οποίες και θα προβάλλουν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο. Όταν εμείς θα περιμένουμε να τους… καταγγείλουμε έναντι των εταίρων μας στην Ε.Ε.
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Προκλήσεις στο Αιγαίο με στόχο τη Θράκη!

33
Είτε ξεκινήσουν απο το αιγαίο είτε απο την θράκη αλλάζει κάτι? :0307


Η γνώμη μου είναι πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν απο πουθενα.

Θα ξεκινήσουν αιφνίδια και απο παντού,την ώρα που εμείς θα κοιμόμαστε με τα τσαρούχια.


Δεν μπορούν να μας κάνουν πόλεμο ανοικτά σε στυλ Ιμια που είμσταν κατά μεγάλο ποσοστό έτοιμοι,γιατί γνωρίζουν ότι μετά θα μετράν ώρες....
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Προκλήσεις στο Αιγαίο με στόχο τη Θράκη!

34
ισως ξεκινησουν με Αιγαιο για να μας στρεψουν την προσοχη εκει και να μας την κανουν απο την Θρακη ή και το αντιθετο..
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Παραλίγο θερμό επεισόδιο στον Έβρο

36
Παραλίγο θερμό επεισόδιο στον Έβρο





Τάπαιξαν» οι Τούρκοι όταν είδαν δεκάδες τανκς με τα πυροβόλα στραμμένα απέναντί τους




Οι Έλληνες φαντάροι έκαναν διάλειμμα σε προγραμματισμένη άσκηση, ήταν δίπλα στα οχήματα κι απολάμβαναν με τις στολές το αναψυκτικό τους
Ο σκοπός του απέναντι τουρκικού φυλακίου που είδε την κίνηση ειδοποίησε και σε χρόνο ...

ρεκόρ αντιπαρατάχθηκαν από την άλλη όχθη του Έβρου επίσης τουρκικά τανκ με το προσωπικό τους σε …ετοιμότητα
Χρειάστηκε να γίνει επικοινωνία επιτελικών του στρατού από τις δύο πλευρές και να διαλυθεί η όποια παρεξήγηση, να μην υπάρξει τελικά θερμό επεισόδιο εκ του μηδενός στον ποταμό Έβρο.Στο ελληνικό έδαφος πραγματοποιούνταν προγραμματισμένη άσκηση και δεν υπήρχε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, όμως διαφορετικά το εξέλαβαν οι Τούρκοι που ήταν κυριολεκτικά με το χέρι στην σκανδάλη.

Η όλη ετοιμότητα εκτονώθηκε με την υποχώρηση ένθεν κι ένθεν των στρατιωτικών οχημάτων, αφού προηγήθηκε επικοινωνία των επιτελικών του στρατού των δύο κλιμακίων, ενώ επί ώρες τουλάχιστον η τουρκική πλευρά βρισκόταν υπό ένταση. Ήταν η αθέατη πλευράς μιας άσκησης και η διάσταση που μπορεί να πάρει όταν γίνεται σε μια ευαίσθητη περιοχή και μάλιστα απέναντι σε καλούς γειτόνους.


http://www.xronos.gr/detail.php?ID=49917
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”