Re: Περί ομοφυλοφιλίας…

29
Μητροπολίτης Σεραφείμ: «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δυναμισμό ανδρών και μοχθηρία γυναίκας»

Στον Ιταλό ανθρωπολόγο του 19ου αιώνα Τσέζαρε Λομπρόζο, οι εγκληματολογικές θεωρίες του οποίου κατέληξαν συν τω χρόνω να αποτελούν επιχειρήματα σε ρατσιστικές φαρέτρες ενώ θεωρούνται εν πολλοίς παρωχημένες για τη νομική επιστήμη, κατέφυγε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προκειμένου να ανταπαντήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Εικόνα

Οι -κατά Λομπρόζο- ιδιότητες των ομοφυλόφιλων, που, προφανώς υιοθετώντας τες, συμπεριέλαβε στην επιστολή του ο Πειραιώς Σεραφείμ, είναι οι εξής:

«Δέν θά διαλανθάνει ἀσφαλῶς τῆς ἐπιστημονικῆς Σας συγκροτήσεως (γράφει ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο) ὁ περιώνυμος ὁρισμός τοῦ μεγάλου Ἰταλοῦ ἐγκληματολόγου Τσέζαρε Λομπρόζο:

«Ο ἀρρενοθήλυς κέκτηται τόν δυναμισμόν τοῦ ἄρρενος καί τήν μοχθηρία τοῦ θήλεως, δέν ἔχει οὐδεμία ἠθικήν ἀναστολήν καί οὐδέν μεταφυσικόν ἰδεῶδες».

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς επιφυλάσσει ιδιαίτερα θετική γνώμη για την «εξαίρετον» στάση που έχει τηρήσει το ΚΚΕ επί του θέματος:

«Παρά τόν ἀθεϊστικό του χαρακτῆρα καί τόν ἐνδοκοσμικό του ἐγκλεισμό, στήν συγκεκριμένη αὐτή ὑπόθεση ὁμιλεῖ μέ ἀπόλυτη ὀρθοκρισία», γράφει αναφερόμενος στο ΚΚΕ ο Μητροπολίτης που παραθέτει ακολούθως τη θέση του κόμματος:

«Ὁ καθένας μπορεῖ νά ἔχει διαφορετικές σεξουαλικές ἐπιλογές ὅμως ἡ ἀναγνώριση αὐτῆς τῆς σχέσης εἶναι προσωπική ὑπόθεση πού μπορεῖ ἰδιωτικά νά ρυθμιστεῖ... Εἴμαστε ἀρνητικοί αὐτή ἡ προσωπική ὑπόθεση νά μετατρέπεται σέ δημόσια καί νά θεσμοθετεῖται γιατί τότε παίρνει ἄλλο χαρακτῆρα»

Η βύθιος αμαρτία
Για τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, η ομοφυλοφιλία συνιστά, επίσης «βύθιο ἁμαρτία τῆς ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρώπινης φυσιολογίας καί ὀντολογίας καί τῆς παραχρήσεως τῶν σωματικῶν ὀργάνων».

Προς επίρρωση των επιχειρημάτων του παραθέτει μάλιστα και δεύτερο απόσπασμα, τούτη τη φορά από τον Ζίγκμουντ Φρόιντ, η θέση του οποίου επί της ομοφυλοφιλίας, κατά πως κρίνει ο Μητροπολίτης, σκοπίμως παρασιωπάται:

Και Φρόιντ
«Ὑπάρχουν κατηγορίες ἀνθρωπίνων ὑπάρξεων πού ἡ ζωή τους παρεκκλίνει ἀπό τήν συνηθισμένη σεξουαλική ζωή κατά τον πιό κτυπητό τρόπο. Μία ὁμάδα ἀπό αὐτούς τούς «διεστραμμένους» ἔχει ἐξοστρακίσει τήν διαφορά τῶν φύλων ἀπό τή ζωή τους... Σ᾽αὐτούς μονάχα τό δικό τους φῦλο προκαλεῖ πόθο.

Τά πρόσωπα αὐτά παραιτοῦνται ἀπό κάθε συμμετοχή στήν ἀναπαραγωγή. Οἱ ἄνθρωποι αὐτοί λέγονται ὁμοφυλόφιλοι... Ἀνήκουν ἐκεῖνοι πού παραιτήθηκαν ἀπό τήν ἕνωση σεξουαλικῶν ὀργάνων ἤ μέρη τοῦ σώματος... ξεπερνώντας τίς ἀνατομικές δυσκολίες καί κατανικώντας τή σχετική ἀποστροφή... Τώρα ποιά πρέπει νἆναι ἡ στάση μας σ᾽ αὐτές τίς ἀσυνήθεις μορφές ἱκανοποίησης; Ἡ ἀγανάκτηση καί ἡ ἔκφραση τῆς προσωπικῆς μας ἀποστροφῆς. Παραμένει νά ἐξηγήσουμε τήν ὕπαρξη τῶν διαστροφῶν καί νά τίς συσχετίσουμε μέ τήν ὁμαλή σεξουαλικότητα... Πάντως τίς ἀποκαλοῦμε διεστραμμένες ἀνάγκες».

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/mi ... -63931795/

Re: Σύμφωνο συμβίωσης και παρελάσεις ομοφυλοφίλων.Τι λέει η Ορθοδοξία.

31
Πάντως αυτό δεν νομίζω να διδάσκεται,ούτε και να διδαχθεί ποτέ στα σχολεία, θα θεωρείται ρατσιστικό.

Φανταστείτε τώρα να απαγορεύεται η διδασκαλία για τον Σόλωνα ή άλλων αρχαίων σοφών ή Πατέρων της εκκλησίας ή ακόμα και χωρίων της Καινής Διαθήκης επειδή αναφέρονται ενάντια στην ομοφυλοφιλία.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Σύμφωνο συμβίωσης και παρελάσεις ομοφυλοφίλων.Τι λέει η Ορθοδοξία.

32
Παρέλαση ψηφοθηρίας στο Gay Pride!
20|06|2022 | 13:10

Το Μαξίμου έστειλε όλους τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν τα δικά τους περίπτερα  Ψηφοθηρικής και μικροπολιτικής στόχευσης η «παρέλαση» κομματικών στελεχών, υπουργών, ακόμη και πολιτικών αρχηγών στο φετινό Athens Pride, με τα κόμματα να διαγκωνίζονται σε δήθεν κοινωνική ευαισθησία, με μοναδικό σκοπό την αλίευση ψήφων από τη δεξαμενή των γκέι. Το Σαββατοκύριακο, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ΜέΡΑ25 έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας συμμετέχοντας στο γνωστό σόου των ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Αθήνας με μαζικότερο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν, ενώ εντόνως σχολιάστηκε η παρουσία των μελών της κυβέρνησης. Αποδείχτηκε περίτρανα πως, με τις εκλογές να πλησιάζουν, το μόνο που ενδιαφέρει τα επιτελεία των κομμάτων είναι το ψάρεμα ψήφων, με κάθε κόστος. Από την κυβέρνηση, πάντως, παρέστησαν μόνο εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί… Ανάμεσά τους ο υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο επίσης υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο ανοιχτά γκέι υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. Από την παρέλαση των ομοφυλοφίλων δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος ούτως ή άλλως διαφημίζει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.    
Εικόνα
Παρέλαση ψηφοθηρίας στο Gay Pride!
20|06|2022 | 13:10
Εικόνα
Το Μαξίμου έστειλε όλους τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν τα δικά τους περίπτεραΨηφοθηρικής και μικροπολιτικής στόχευσης η «παρέλαση» κομματικών στελεχών, υπουργών, ακόμη και πολιτικών αρχηγών στο φετινό Athens Pride, με τα κόμματα να διαγκωνίζονται σε δήθεν κοινωνική ευαισθησία, με μοναδικό σκοπό την αλίευση ψήφων από τη δεξαμενή των γκέι.Το Σαββατοκύριακο, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ΜέΡΑ25 έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας συμμετέχοντας στο γνωστό σόου των ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Αθήνας με μαζικότερο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν, ενώ εντόνως σχολιάστηκε η παρουσία των μελών της κυβέρνησης. Αποδείχτηκε περίτρανα πως, με τις εκλογές να πλησιάζουν, το μόνο που ενδιαφέρει τα επιτελεία των κομμάτων είναι το ψάρεμα ψήφων, με κάθε κόστος.Από την κυβέρνηση, πάντως, παρέστησαν μόνο εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί… Ανάμεσά τους ο υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο επίσης υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο ανοιχτά γκέι υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. Από την παρέλαση των ομοφυλοφίλων δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος ούτως ή άλλως διαφημίζει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.
Εικόνα
Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είχαν στήσει και δικά τους περίπτερα, με τη Χαριλάου Τρικούπη να βάζει και «πράσινο» ήλιο στην πολύχρωμη σημαία… Το «παρών» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η συνομιλία, μάλιστα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη προκάλεσε τηνα ντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., με τα δύο κόμματα να μαλώνουν για το ποιο είναι περισσότερο… προοδευτικό.Τη σπίθα άναψε το σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως «όσα περάσαμε όσο ήμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας, δυστυχώς», με τη Χαριλάου Τρικούπη να του καταλογίζει υποκρισία και θράσος, λέγοντας πως τα νομοσχέδια για το σύμφωνο συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου υιοθετήθηκαν χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τότε Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και του Ποταμιού.
Εικόνα
Ανταπαντώντας, η Κουμουνδούρου άρχισε τις θριαμβολογίες επειδή οι όποιες σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες υπήρξαν, ελήφθησαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε και σχετική πρόταση νόμου, ζητώντας τη θέσπιση όχι μόνο του γάμου, αλλά και της τεκνοθεσίας για τους γκέι, και καλώντας τη Ν.Δ. να τη φέρει προς συζήτηση στη Βουλή και τα υπόλοιπα κόμματα να την κάνουν δεκτή.Το κάλεσμα, βεβαίως, της Κουμουνδούρου σε ενότητα και εθνική ομοψυχία για τον γάμο των γκέι είναι τουλάχιστον ανειλικρινές, μια και σε άλλα κρίσιμα θέματα, όπως τα Εθνικά, λόγου χάρη, δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία.
​​​​https://www.dimokratia.gr/politiki/5476 ... gay-pride/

Σχόλια: Δεν πάει να λέει η Εκκλησία; Όλα γίνονται για τα ψηφαλάκια
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Σύμφωνο συμβίωσης και ομοφυλοφιλία.Τι λέει η Ορθοδοξία και οι Πατέρες.

33
Mοναχοῦ Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη, Ὁμοφυλοφιλία καί Νέα Τάξη Πραγμάτων
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”