ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ

1
ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ   
Εικόνα
 Ο όρος Illuminati η αλλιώς “πεφωτισμένοι” έχει συνδεθεί με μύθους και θρύλους. Μια μυστική εταιρεία, τα μέλη της οποίας προσβλέπουν στην επικράτηση των ταγμάτων της ανά την υφήλιο σε οικονομικό, πολιτικό αλλά ακόμα και κοινωνικό επίπεδο.   
Εικόνα
  Το ομώνυμο βιβλίο του Ντάουν Μπράουν, το οποίο και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, εκτός από το ότι «έσπασε τα ταμεία» των κινηματογραφικών αιθουσών, τροφοδότησε ακόμα περισσότερα μυστήρια και σενάρια γύρω από τη δράση των “πεφωτισμένων” σε όλο τον κόσμο. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει κατά καιρούς να μπουν στον απόκρυφο κόσμο των μυστικών εταιρειών του Ιλλουμινατισμού και να αποκωδικοποιήσουν τις πρακτικές τους, αλλά και το τι αναζητούν στον κόσμο. Αρκετοί είναι κι αυτοί που πιστεύουν ότι οι “πεφωτισμένοι” αποτελούν την παγκόσμια ελίτ. Τι όμως συμβαίνει; Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις λευκές μάσκες και τις μαύρες μπέρτες; Η δύναμή τους είναι στο βαθμό που αναφέρουν οι φήμες και μπορούν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας; Ή μήπως πρόκειται για άλλη μια μυστική εταιρεία, όπου το πέπλο μυστηρίου και οι κώδικες εξιτάρουν τη φαντασία;  Κι αν τα παραπάνω ερωτήματα βρίσκονται υπό συζήτηση, καθώς τα στόματα των μελών τους παραμένουν ερμητικά κλειστά ακόμα και στους κοντινούς τους ανθρώπους, ενώ οι πόρτες των χώρων που πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις τους δεν ανοίγουν για μη μυημένους, το newsit.gr μπήκε στα άδυτα του τάγματος του Illuminati στην Ελλάδα. «Μέσα» στον κόσμο των Illuminati Για πρώτη φορά ο Μέγας Διδάσκαλος αλλά και ο Καγκελάριος των “πεφωτισμένων” στην Ελλάδα μιλούν για τα όσα ακούγονται εδώ και πολλά χρόνια για τη μυστική εταιρεία, αλλά και το τι πραγματικά πρεσβεύουν όπως τουλάχιστον οι ίδιοι ισχυρίζονται. Οι “πεφωτισμένοι” ιδρύθηκαν την 1η Μαΐου του 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ. Στην αρχή τα μέλη ήταν πέντε, ενώ τα ονόματά τους είχαν αντικατασταθεί με ψευδώνυμα από την αρχαία Ελλάδα. Ο σκοτεινοί χώροι των κλειστών αιθουσών, στη μέση του οποίων βρίσκεται ένα τραπέζι πάνω στο οποίο υπάρχει ένα ξιφίδιο, μια νεκροκεφαλή και το σύνταγμα του τάγματος των Illuminati οδηγεί τη φαντασία σε πολλά συμπεράσματα.
Οι λευκές προσωπίδες αλλά και οι μπέρτες προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο. Οι απαντήσεις σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες γύρω από την ταυτότητα των μελών και των τελετουργικών, καθώς τα πρωτόκολλα εχεμύθειας είναι πολύ αυστηρά
  Ο Ιλλουμινατισμός υπάρχει στην Ελλάδα από το 2016 και πρεσβεύει με όπλα του τον ορθό λόγο και τη γνώση στην καλυτέρευση μιας ιδανικής κοινωνίας πάντα στα δημοκρατικά πλαίσια, σεβόμενος τους νόμους ενός κράτους και τους θεσμούς. Ουδέποτε τους αμφισβητεί”, λέει στο newsit.gr, o Μέγας Διδάσκαλος τον Illuminati στην Ελλάδα, ενώ σε ερώτησή μας, για το ποιες είναι οι διαφορές του με τον τεκτονισμό μας αναφέρει: “Ο Ιλλουμινατισμός ασχολείται με την βιολογική ζωή του ανθρώπου από τη γέννησή του μέχρι και το θάνατό του. Οι όλες μυσταγωγικές διαδικασίες που προέρχονται μέσα από τυπικά, από εργασίες, από συνεδρίες γίνονται και αφορούν τον άνθρωπο στη βιολογική του ζωή. Ο τεκτονισμός ασχολείται και με το επέκεινα, το πέραν της βιολογικής ζωής πράγμα το οποίο δεν ασχολείται ο ιλλουμινατισμός”.Πόσοι είναι οι Illuminati στην Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή το ελληνικό τάγμα των Illuminati απαριθμεί 170 μέλη, ενώ υπό τη σκέπη του έχει και ομάδες που βρίσκονται σε άλλα κράτη. Σήμερα είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν 10 Kολέγια, δύο στην Αθήνα, ένα στην Κέρκυρα, ένα στην Θεσσαλονίκη, ένα στην Λεμεσό Κύπρου, ένα στο Λίβανο, ένα στην Ουκρανία, ένα στην Ρουμανία, ένα στην Βόρεια Μακεδονία και ένα στην Βουλγαρία. Πολύ σύντομα, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των Κολεγίων σε Ιωάννινα, Κονγκό, Σουηδία και τέλος στην Ισλανδία. “Μπορεί ο αριθμός των 170 μελών να ακούγεται μικρός. Σύντομα όμως θα μεγαλώσει. Μέχρι στιγμής έχουμε απορρίψει 400 άτομα. Έχουμε μέλη από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Δεν εξετάζουμε το πορτοφόλι κάποιου για να μπει. Αντιθέτως εξετάζουμε την όρεξή του η οποία συνήθως φαίνεται στα μάτια του και στον τρόπο με τον οποίο εκφέρει το λόγο του για να μάθει. Εάν κάποιος θέλει να μπει για να βγει την επόμενη μέρα και να πει ότι είναι Ιλλουμινάτος, θα το καταλάβουμε πολύ νωρίς και δεν θα μπει”. Οι βαθμίδες των Illuminati Οι βαθμοί στον Ιλλουμινατισμό φτάνουν τους 13, με τον τελευταίο να είναι τιμητικός. Έτσι, οι βαθμίδες διαμορφώνονται ως εξής:
 1. Novice / Νεόφυτος
 2. Minerval / Αθηναίος
 3. Illuminatus Minor / Ελάσσων Ιλλουμινάτος
 4. Illuminatus Apprentice / Μαθητής του Ιλλουμινατικού Τεκτονισμού
 5. Illuminatus Fellow Craft / Εταίρος του Ιλλουμινατικού Τεκτονισμού
 6. Illuminatus Master / Διδάσκαλος του Ιλλουμινατικού Τεκτονισμού
 7. Illuminatous Major
 8. Illuminatus Dirigens
 9. Illuminatus Priest
 10. Illuminatus Prince
 11. Magus Philosophus
 12. Illuminatus Rex
 13. Τιμητικός Βαθμός
“Ο 13ος βαθμός είναι ο λεγόμενος τιμητικός και δεν έχει απονεμηθεί σε κανέναν. Χωρίζονται σε μπλοκ από το ένα έως το τρία, από το τέσσερα έως το έξι, επτά έως εννέα, δέκα μόνος του, έντεκα μόνος του και τον 12ο τον έχουν μόνο τα τρία πρώτα μέλη του μεγάλου συμβουλίου” λέει στο newsit.gr, o Μέγας Διδάσκαλος, ενώ ο Καγκελάριος του ελληνικού τάγματος προσθέτει: “Δεν υπάρχει απαγορευτικό σε κάποιον να μιλήσει που έχει χαμηλότερο βαθμό. Το επίπεδο των ατόμων που μπαίνουν είναι αρκετά υψηλό και μπορεί και ο νεοεισερχόμενος να μιλήσει για οτιδήποτε. Έχουμε έναν καθηγητή πανεπιστημίου εξωτερικού που είναι ψυχίατρος. Τι μπορώ να του πω εγώ αυτού του ανθρώπου; Δεν μπορείς να μιλήσεις επειδή είσαι στον πρώτο βαθμό. Σε ομιλία που έκανε καθόμουν και τον άκουγα εκστασιασμένος”. Η μύηση στους Illuminati και τα αυστηρά πρωτόκολλα Όσον αφορά τώρα στη μύηση ενός μέλους και την επιλογή του, όπως μας αναφέρει ο Μέγας Διδάσκαλος αυτή γίνεται μέσα από μια διαδικασία η οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει σχέση με περίεργες κι ανατριχιαστικές τελετές. “Κάποιος για να γίνει μέλος πρέπει πρώτα να μπει και να δει στο site www.mesepe.org, να διαβάσει και να ανοίξει από πάνω όλες τις ενότητες. Από εκεί και πέρα η διαδικασία είναι ότι κάποιοι εξουσιοδοτημένοι αδερφοί, εν προκειμένω για τον ιλλουμινατικό όρο πεφωτισμένοι αδερφοί επικοινωνούν μαζί του, τον επισκέπτονται και διακρίνουν μέσα από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του το τι είναι αυτό που αναζητά. Η επιλογή τους γίνεται με το εξής κύριο κριτήριο:
Να είναι άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον συνάνθρωπο, σέβονται τους νόμους και τους κανόνες και αναζητούν τη γνώση
Θέλουν να αποκτήσουν και να εξειδικευτούν στο ορθό λόγο και από την άλλη να είναι φιλικά προσκείμενοι προς το εμείς κι όχι προς το εγώ. Το τυπικό της μύησης δεν μπορώ να το αποκαλύψω. Αυτό αποκαλύπτεται σε κάποιον που έχει επιλεγεί για να εισέλθει. Τα τυπικά της μυήσεως είναι μέσα από συμβολισμούς, παραβολές και διάφορα άλλα.
Η μύηση είναι αφηγηματική, δηλαδή υπάρχουν κάποια πράγματα όπου ο υπό μύηση τα ακούει, δεν τον βάζουμε σε καμιά διαδικασία να πιει αίματα παιδιών και τέτοια πράγματα. Αυτές τις φρικαλεότητες που πολλές φόρες λέγονται. Η δοκιμασία είναι πάντα αφηγηματική κι έχει να κάνει πάντα με συμβολισμούς
Όσον αφορά τώρα στο… dress code των “πεφωτισμένων” κατά τη διάρκεια διάφορων εκδηλώσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μπέρτες και μάσκες ο Μέγας Διδάσκαλος μας αναφέρει: “Υπάρχουν λοιπόν οι λεγόμενες μαύρες μπέρτες. Όλοι φοράνε μαύρες μπέρτες πλην του Μεγάλου Διδασκάλου που φοράει άσπρη. Οι μαύρες σημαίνει ότι θα παλέψουμε με το σκοτάδι του δογματισμού, του φανατισμού, της ματαιοδοξίας, της μισαλλοδοξίας. Θα γίνουμε ένα με το σκοτάδι για να το πολεμήσουμε από μέσα.
Εικόνα
     Η άσπρη μπέρτα του Μέγα Διδασκάλου είναι το μόνο φωτεινό κερί με ευθύνες, ότι αυτό ορίζεται που θα μας οδηγήσει για να βλέπουμε μέσα στο απόλυτο σκοτάδι του δογματισμού. Οι μπέρτες φοριούνται μόνο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και μόνο όταν γίνεται ιλλουμινατική σύνοδος μια φορά το χρόνο. Όσον αφορά τη μάσκα, το προσωπείο αυτό φοριέται μόνο κατά τη διάρκεια της μύησης ενός νέου μέλους. Γίνεται για να διασφαλιστεί η ανωνυμία των υπόλοιπων πεφωτισμένων. Όταν ολοκληρωθεί η μύηση και γίνει επίσημο μέλος μας τότε μάσκες αφαιρούνται”. Το ξιφίδιο Όσον αφορά τώρα στο ξιφίδιο που υπάρχει πάνω στο τραπέζι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων η απάντηση είναι η εξής: “Το ξιφίδιο ανάλογα με το βαθμό που συνεδριάζουν οι πεφωτισμένοι τόσο και πιο πολύ βγαίνει από τη θήκη του. Είναι πάντα μέσα στη θήκη του. Συμβολίζει ότι όσο προχωράς προς τη φώτιση τόσο οι εχθροί σου θα μεγαλώνουν και θα πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό κι είναι τραβηγμένο. Στο δωδέκατο βαθμό βγαίνει εντελώς από τη θήκη”.  Πλήρης εχεμύθεια… Το πρωτόκολλο εχεμύθειας για όσους θα ενταχθούν στις τάξεις των Illuminati είναι πολύ αυστηρό, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα κάποιου άλλου μέλους. “Στο σύνταγμα των Illuminati είναι γραμμένο ότι ο ένας δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του άλλου. Εάν τώρα κάποιος που ενταχθεί στους Illuminati θέλει να φύγει, μπορεί να το κάνει ωστόσο πρέπει να κρατήσει την εχεμύθειά του. Μπορεί να αποκαλύψει για τον εαυτό του ότι είναι Ιλλουμινάτος, απαγορεύεται να κάνει το ίδιο για κάποιον άλλο. Υπογράφει ένα βαρύ πρωτόκολλο ορκωμοσίας”. Ποιοι είναι “πεφωτισμένοι” – Τρεις πρώην βουλευτές στη λίστα Για τα όσα ακούγονται ότι στις τάξεις των Illuminati βρίσκονται άτομα υψηλού οικονομικού προφίλ αλλά και με διασυνδέσεις σε ανώτατα πολιτικά -και όχι μόνο- επίπεδα η απάντηση του Μέγα Διδασκάλου είναι η εξής: “Εάν κάποιοι άνθρωποι όπως γράφουν όλες αυτές οι συνωμοσίες θέλουν να ελέγχουν όλο τον κόσμο κι ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν αυτές οι συνωμοσίες πρέπει να είναι Illuminati και να βρίσκονται κάτω από ένα τυπικό εργασιών, μυσταγωγικό. Δεν μπορούν να καθίσουν γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι να βρεθούν στο σαλόνι ενός σπιτιού. Δέκα δυνατοί του κόσμου και να ορίσουν τις τύχες της ανθρωπότητας. Χρειάζεται να υπάρχει ένα τυπικό μάλλον όχι. Αν λοιπόν πούμε ότι αυτοί ορίζουν τις τύχες της ανθρωπότητας με βάση τη συνωμοσία, το οικονομικό όφελος ως πρώτον, γιατί το πρώτο που λατρεύουν είναι το χρήμα δεν νομίζω ότι το τυπικό και του ιλλουμινατισμού θα τους προσέφερε κάτι. Βγαίνει αυτό γιατί έχουμε την τάση σαν άνθρωποι να μην κοιτάμε κατάματα τον καθρέφτη και να μιλάμε ειλικρινά στον εαυτό μας. Αλλά θέλουμε σε έναν αόριστο εχθρό, σε έναν εχθρό που δεν μπορούμε να τον προσεγγίσουμε, που δεν τον ξέρουμε αλλά πολύ εύκολα του φοράμε μια ταμπέλα να χρεώσουμε τα λάθη των επιλογών μας”. Στις τάξεις του ελληνικού τάγματος υπάρχουν από απλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι, έως και επιστήμονες. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και τρεις πρώην βουλευτές. Πού… βρίσκονται οι Illuminati Οι συναντήσεις των μελών των Illuminati στην Ελλάδα γίνονται μια αφορά κάθε μήνα με το περιεχόμενο των συζητήσεων να ποικίλει. “Βρισκόμαστε μια φορά το μήνα. Μπορεί να γίνει και δύο κατά περίπτωση. Κάθε κολλέγιο έχει το δικό του χώρο συνεδριάσεων. Τα θέματα που θα συζητηθούν συνήθως φιλοσοφικά με βάση πάντα τη βιβλιογραφία για να αποδεικνύουμε τα λεγόμενα μας. Η άποψη ενός ανθρώπου μας ενδιαφέρει, πολλώ δε μάλλον η τεκμηριωμένη άποψη. Ως εκ τούτου λοιπόν οι συζητήσεις μας μπορεί να είναι φιλοσοφικού, οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού περιεχόμενου”.  Όπως και ο Μέγας Διδάσκαλος παραδέχεται μεταξύ των αδερφών Illuminati υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, ωστόσο αυτή δεν θα δοθεί σε περίπτωση που θα είναι βλαπτική για κάποιο άλλο άτομο. “Πρώτα από όλα είναι να είναι καλά ο αδερφός και η οικογένειά του. Το δεύτερο να είναι καλά στην εργασία του. Υποστηριζόμαστε και μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό στον κόσμο. Μακάρι ο κάθε άνθρωπος να κοιτούσε το εμείς κι όχι το εγώ. Εάν προκύψει ένα πρόβλημα με τη δουλειά ή απολυθεί κάποιος αδερφός μας θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε”.  Οι Illuminati της Ελλάδος έχουν συστήσει μια ΜΚΟ, βάση της οποίας κάνουν δωρεές αλλά κι επειδή όπως τονίζουν όλες οι δράσεις τους θέλουν να είναι διαφανείς. “Κι επειδή ξέρω ότι ο όρος Illuminati τραβάει το μάτι του άλλου και ο κακοπροαίρετος θα κοιτάξει να βρει τρωτό σημείο, πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε εντάξει ως προς τους νόμους του κράτους όπως αυτοί ορίζονται. Πίσω από τον όρο Illuminati υπάρχει μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δεν παίρνει ευρωπαϊκά κονδύλια και επιχορηγήσεις. Έχει καταστατικό που ορίζει ποιες είναι οι δράσεις της. Το 80% των εσόδων πηγαίνει προς δωρεές και το άλλο 20% το κράτα για τα έξοδα του τάγματος. Δεν επιτρέπεται να παράγει κέρδος”. Το ελληνικό τάγμα έχει άμεση σχέση με πολλές αδελφότητες σε όλο τον κόσμο. Μια από αυτές είναι και η γνωστή “Κοινό των Σιών”. Μάλιστα έχουν προγραμματιστεί κοινές ευρωπαϊκές δράσεις μεταξύ των δύο ταγμάτων οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 25 Σεπτεμβρίου. Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης – Λευτέρης Σουχάιμπ. πηγη-https://www.newsit.gr/
https://teamdaidalos.blogspot.com/2021/ ... st_21.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τα Τάγματα και οι Λέσχες”