Re: Έχουν κηρυχθεί τα Ευαγγέλια της Βασιλείας σε όλη την οικουμένη ή όχι ;

127
sarotos έγραψε:δεν υπαρχει λογος ουτε να σε πεισω ουτε να με πεισεις.

ειναι ενα θεμα που δεν ειναι δα και τοσο σοβαρο εξαλου.
απλως καταθετω την προσωπικη μου γνωμη στο γιατι δεν τις πιστευω εγω.

βεβαιως και πιστευω στην προνοια του Θεου, αλλα δεν εχει σχεση το ενα γεγονος με το αλλο.

εν παραδειγματι, ολοι οι Αγιοι εχουν πεσει θυμα πλαστογραφιας. σε ολους τους Αγιους εχουμε τα εργα τους και εχουμε και τα ψευδεπιγραφα.
το ιδιο και στην Αγια Γραφη, τοσο στην Καινη οσο και στην Παλαια διαθηκη.
μαλιστα, εαν δεν κανω λαθος απο μνημης, τα ψευδεπιγραφα της Καινης Διαθηκης ειναι περισσοτερα απο τα γνησια.
για φαντασου...
ολοι μα ολοι οι Αγιοι εχουν πεσει θυμα ψευδεπιγραφων κειμενων. και νομιζω πως δεν υπαρχουν εξαιρεσεις στον κανονα αυτον.
γιατι να ξεφευγε ο Πατροκοσμας ;

τελοσπαντων, οι αποψεις κατατεθηκαν προς συλλογισμο.
οπως ειπαμε, δεν ειναι και τοσο σοβαρο το θεμα.

πες μου ομως την γνωμη σου για τον ηγετη του στολου.
sarote αν το ψαχνεις ακομη,εχεις αλλη μια βοηθεια.:biggrin:
Ειναι αργηγος των κακων,δηλαδη ο κακιστος,ισως εχει στο τιμονι τον χειριστο :cooll

Re: Έχουν κηρυχθεί τα Ευαγγέλια της Βασιλείας σε όλη την οικουμένη ή όχι ;

128
Στο σημερινο ευαγγελιο ακουσαμε αποσπασμα απο την αρχιερατικη προσευχη του Κυριου. Στο τελος του αποσπασματος αναφερεται
Ιω. 17,11 καὶ οὐκέτι εἰμὶ ἐν τῷ κόσμῳ, καὶ οὗτοι ἐν τῷ κόσμῳ εἰσί, καὶ ἐγὼ πρὸς σὲ ἔρχομαι. πάτερ ἅγιε, τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου ᾧ δέδωκάς μοι, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς.
Ιω. 17,11 Και δεν είμαι πλέον στον κόσμον αυτόν αισθητώς μεταξύ των με το σώμα μου, και αυτοί είναι στον κόσμον, δια να εκπληρώσουν την υψηλήν αποστολήν των. Και εγώ έρχομαι προς σε. Πατερ άγιε, φύλαξέ τους με την θείαν σου δύναμιν και αγάπην, αυτούς τους οποίους συ μου έδωκες, ώστε να είναι ενωμένοι μεταξύ των εις ένα πνευματικόν σώμα, όπως είμεθα ημείς.
Πριν 22 χρόνια, ξημερώματα της 2 Δεκεμβρίου 1991, ένας Άγιος Γέροντας στα Καυσοκαλύβια του Άγίου Όρους εγκαταλείπει τα εγκόσμια. Για 35 λεπτά της ώρας επαναλαμβάνει διαρκώς, ( Ίνα ώσιν Έν, Ίνα ώσιν Έν, Ίνα ώσιν Εν...). Ήταν Ο Γέρων Πορφύριος.

Ηταν μια προσευχη υπερ ολου του κοσμου. Συχνα ελεγε οτι πρεπει να προσευχομεστε ωστε και οι αιρετικοι να επιστρεψουν στην εκκλησια. Η ενωση δεν γινεται οταν πουμε οτι ειναστε ολοι το ιδιο. Και η ενωση προφανως θα ελθει οταν δουμε το χαος ολοφανερο μπροστα στα ματια μας.

Απο την αλλη πλευρα ο μεγαλος αγωνιστης ιεραρχης του εικοστου αιωνα Αυγουστινος Καντιωτης ελεγε
Ἡ ἀγάπη, ἡ χριστιανικὴ ἀγάπη, ἰδοὺ ὁ παγκόσμιος νόμος τῆς ἕλξεως τῶν ψυχῶν, ποὺ θὰ ἑνώσῃ τὴν ἀνθρωπότητα. Ἂν ὅλοι πειθαρχήσουμε στὸν βασικὸ τοῦτο νόμο τῆς Καινῆς Διαθήκης καὶ -γιὰ νὰ μιλήσουμε πιὸ συγκεκριμένα- ἂν ὅλοι οἱ κάτοικοι τοῦ πλανήτου μας ἀρχίσουμε νὰ σκεπτώμαστε ὅπως ὁ Χριστός, νὰ πράττουμε ὅ,τι ἔπραττε ἐπὶ τῆς γῆς ἐκεῖ νος, ὁ ἀπαράμιλλος τύπος καὶ ὑπογραμμὸς κάθε ἀρετῆς, τότε θ᾽ ἀποκτήσουμε ἕνα νοῦ, τὸν « νοῦν Χριστοῦ »(Α΄ Κορ. 2,16), καὶ τότε τὸ ὅραμα τῶν προφητῶν, ἡ θερμὴ προσευχὴ τοῦ Χριστοῦ «Ἵνα πάντες ἓν ὦσι» (Ἰω. 17,21) ποὺ σήμερα Κυριακὴ τῶν ἁγίων Πατέρων ἀκούστηκε σὲ ὅλους τοὺς ναοὺς τῆς Ὀρθοδοξίας, θὰ ἐκπληρωθῇ. Τότε Βορρᾶς καὶ Νότος, Δύσι καὶ Ἀνατολὴ θὰ ἑνωθοῦν καὶ θὰ γίνῃ «μία ποίμνη, εἷς ποιμήν» (ἔ.ἀ. 10,16) .Ἡ ἀνθρωπότης,ἀγαπητοί μου, δὲν θὰ εἶνε πάντα χωρισμένη. Ἡ ἑνότης εἶνε αἴτημα πανανθρώπινο, αἴτημα ποὺ βαπτίσθηκε καὶ ἐξαγνίσθηκε στὴν ἀρχιερατικὴ προσευχὴ τῆς Μεγάλης Πέμπτης. Ἔκτοτε τὰ πραγματικὰ τέκνα τοῦ Χριστοῦ, ὅπου κι ἂν κατοικοῦν πάνωστὴ γῆ, εὔχονται -καὶ ὄχι μόνο εὔχονται, ἀλλὰ καὶ μὲ ὅλες τὶς δυνάμεις τους ἐργάζονται- [b[«ὑπὲρ τῆς τῶν πάντων ἑνώσεως» (θ. Λειτ.) κάτω ἀπὸ τὴ σημαία τοῦ σταυροῦ.

Καὶ ἡ λαμπρὴ αὐτὴ ἡμέρα ὁπωσδήποτε θ᾿ ἀνατείλῃ, γιὰ νὰ θέσῃ τέρμα στὰ δεινὰ τῆς ἀνθρωπότητος. Γιὰ ν᾽ ἀνατείλῃ ὅμως ταχύτερα, ἂς ἐργασθοῦμε «ἵνα πάντες ἓν ὦσι».


(†) ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος
Ἄρθρο σὲ ἐφημερίδα τῆς Λαρίσσης
ποὺ ἐδημοσιεύθη στὴν καθαρεύουσα τὴν 5-6-1949

Οπως ειναι φανερο οι ανθρωποι του Θεου φωτισμενοι ως δοχεια της Χαριτος προσεγγιζουν το μεγαλο αυτο μυστηριο της επικρατησης του ευαγγελιου στο κοσμο.

Ειχαμε ηδη πει οτι τεσσερις μεγαλοι αγιου του εικοστου αιωνα ειχαν την ανωτερω αποψη. Ισως ενας πεμπτος ειναι ο αειμνηστος Αυγουστινος Καντιωτης. Ας δουμε την ακολουθη μαρτυρια
ΜΕΤΑ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΠPΟΣEYXEΣΘΕ YΠEP TΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟY ΓEPΟNTΟΣ EΠIΣKΟΠΟY ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ
Γεροντες π. Αυγ. & Ιωσηφ ΒατNά προσεύχεσθε, να προσεύχεσθε για όλους. Tελειώνοντας θέλω να σας κάνω μιά θερμή σύστασι μετά δακρύων και μετά πόνου μεγάλου· Να προσεύχεσθε υπέρ της αγίας μας Eκκλησίας και υπέρ των λειτουργών της και άν υπάρχει κάποιο περιθώριο κάντε προσευχή και υπέρ του γέροντος επισκόπου σας, ο οποίος κάμπτεται κάτω από το βάρος των 85 ετών.

Nά σας πώ την αλήθεια; Άν εσείς προσεύχεσθε εγώ θα είμαι δυνατός. Ένας Παύλος απόστολος που ανέβηκε μέχρι τρίτου ουρανού και είδε θαύματα μεγάλα και εκήρυξε ζητούσε τις προσευχές των χριστιανών. Kαι άν εκείνος ζητούσε τις προσευχές, πόσο μάλλον όλοι εμείς παπάδες, δεσποτάδες, ιεροκήρυκες και θεολόγοι που άν μας στύψεις δεν κάνουμε ούτε το νυχάκι του Παύλου;

Eaν ένας Παύλος αισθάνετο την ανάγκη και παρακαλούσε τους χριστιανούς να προσεύχονται υπέρ αυτού, πόσο μάλλον εγώ ο αμαρτωλός και ανάξιος δούλος του Kυρίου, έχω την ανάγκη των προσευχών σας, για να έχω τέλη χριστιανικά; (Φλώρινα -`Aπρίλιος 1991 σε αγρυπνία)

Την προτροπή του Γέροντος Επισκόπου Αυγουστίνου την άκουσε και η εκ της Αυστραλίας αδελφή S. Mylonopoulos, γι” αυτό κάθε φορά που έδινε να μνημονεύση τα ονόματα της οικογενείας της στον ιερέα, πρώτα έγραφε το όνομα του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου.
Αυτό έκανε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Ακούστε την συνομιλία, που είχε, όπως την διηγείται η ίδια.
Προ της οσιακής κοιμήσεως του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, ζήτησα να προσευχηθεί πρώτα για τον Γέροντά μας π. Αυγουστίνο κι ύστερα για εμένα την αμαρτωλή.
“Ομως, έμεινα άναυδη, με τό· Όχι παιδί μου, γι” αυτόν.
Απόρησα. Ζήτησα εξηγήσεις. Μα γιατί Γέροντα;
Δεν έχει αυτός ανάγκη της ιδικής μας προσευχής, μου απάντησε!
Τότε, Γέροντα, του είπα, γιατί μας ζητά να προσευχόμαστε γι” αυτόν;
Από την μεγάλη του ταπείνωση, μου απάντησε, προσθέτοντας.
Αυτός παιδί μου εις τα μάτια του Θεού, είναι Μέγας Άγιος.

Η απάντηση του με κατασυγκίνησε…
Όντως ο π. Αυγουστίνος υπήρξε ένας μέγας αθόρυβος, ταπεινός άγιος, θαυματουργός και προφήτης! Υπήρξε μέγας Εκκλησιαστικός πολυγραφότατος πατήρ και δεινός κήρυξ του θείου λόγου, υπερασπιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας μας! Ο Καντιώτης θα ομολογήσει για το Χριστό, είπε, ο όσιος Γεώργιος Καρσλίδης.
Ποιός, λέει, ότι δια μέσου του Γέροντά μας, ο Κύριος μας, δεν επιτέλεσε και δεν επιτελεί θαύματα; Όχι μόνο θαυματουργούσε, αλλά και προφήτευε τα δεινά, τα επερχόμενα, εάν δεν μετανοήσομε….(Μελβούρνη 12-6-2014).
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=41844

129
gali,
η επικρατηση του Ευαγγελίου στον κόσμο βρισκεται μοναχα μεσα στο μυαλό σου και εκει δυστυχως θα παραμείνει.Το μονο ''Ευαγγελιο'' που θα επικρατησει με αρχη σε 6 μηνες από σημερα στον κόσμο,είναι το περιεχομενο του κηρηγματος του Αντιχρίστου,που είναι και βεβαια το πιθανοτερο να είναι πανομοιοτυπο με αυτό του Χριστου,αφου ως τέτοιος θα παρουσιαστεί.Συνεπως,μιλας συνεχεια για επικρατηση του Ευαγγελιου αλλα λες την μιση αληθεια.Η άλλη μιση είναι ότι το προσωπο μεσω του οποιου θα γίνει αυτή η επικράτηση,είναι και αυτό που θα επιφερει τις χειρότερες μερες από καταβολης κόσμου μολις παρει την πολυποθητη εξουσια,και σιγουρα ο μεγαλύτερος εχθρος της Εκκλησίας ολων των εποχων και όλων των αιώνων.Αλλα θα επικρατησει τετοια συγχηση,τετοια ανακατωσουρα,τετοια διλημματα,που θα δοκιμαστουν οι αντοχές όλων μας.....

Re: Έχουν κηρυχθεί τα Ευαγγέλια της Βασιλείας σε όλη την οικουμένη ή όχι ;

130
gali,
η επικρατηση του Ευαγγελίου στον κόσμο βρισκεται μοναχα μεσα στο μυαλό σου και εκει δυστυχως θα παραμείνει

Δεν ειναι μονο στο μυαλο μου. Ειναι και στο μυαλο αρκετων αγιων και εκατονταδων κατηρτισμενων θεολογων, οπως εδειξα.

Re:

131
Γιώργος έγραψε:grecko,
ολο αυτό το καιρο που δεν εγραφα,κοντα 3 μηνες τωρα,ανέλυα ολες τις δυνατες πιθανότητες να μην είναι σωστη η ελευση του Αντίχριστου τον Δεκεμβρη του 2015.Πραγματικα,το ''ζορισα'' πολύ το πραγμα,το γυρναγα από εδώ,το γυρναγα από εκει,το ξανασκεφτόμουνα,το ''ζυγιζα'',εβαζα στο τραπεζι όλα τα εναλλακτικα σενάρια.Το αποτέλεσμα ήταν όμως παντα αρνητικο:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ 6 ΚΑΙ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2015!ΕΧΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.Θα περιμενουμε όμως 6 μήνες ακόμα να δουμε αν θα εμφανιστεί τότε;Δεν θα χρειαστεί.Έχοντας ''κλειδωσει'' τωρα πλεον και στο μυαλο μου οτι προηγείται ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος,και οτι αυτος θα κρατησει 6 μηνες παρα κάτι μερες,συν του γεγονότος οτι ο ιδιος ο Αντι θα τον σταματησει αμα την εμφανίση του,κανω τους αναγκαίους υπολογισμούς:Ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος,(για να ευσταθει το σενάριο μου) πρέπει να ξεκινησει μεταξυ 12 και 30 Ιουνίου.Δηλαδη,6 μηνες πριν την εμφανιση του Αντι τον Δεκεμβριο.Σημερα εχουμε 18 Μαίου.Τι μας εμεινε;Ούτε ενας μήνας!Δεν ξερω λοιπον αν για κάτι που είμαι μεν 1000% σίγουρος εγω,το αποκλειετε εσεις,αξιζει να μπει σε αντιπαραθεση για 25 μερες ακομα από την 12η Ιουνιου.....Πραγματι,για 25 μερες δεν αξιζει καμια αντιπαραθεση......Περιμένουμε και βλέπουμε...

Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης αδερφέ,το Νεπάλ με τις 7000 του σεισμού της Αποκάλυψης,δεν εχει σχέση.
Για τα υπόλοιπα,εύχομαι μια μέρα, πολύ σύντομα να ξεφύγεις απο αυτά και να βγεις πιο δυνατός και κοντά στον Χριστό,γιατί τα σενάρια δεν σώζουν κανένα.

Re: Έχουν κηρυχθεί τα Ευαγγέλια της Βασιλείας σε όλη την οικουμένη ή όχι ;

132
Galis έγραψε:

Οπως ειναι φανερο οι ανθρωποι του Θεου φωτισμενοι ως δοχεια της Χαριτος προσεγγιζουν το μεγαλο αυτο μυστηριο της επικρατησης του ευαγγελιου στο κοσμο.

Ειχαμε ηδη πει οτι τεσσερις μεγαλοι αγιου του εικοστου αιωνα ειχαν την ανωτερω αποψη. Ισως ενας πεμπτος ειναι ο αειμνηστος Αυγουστινος Καντιωτης. Ας δουμε την ακολουθη μαρτυρια
Που τοποθετεί την επικράτηση του ευαγγελίου ο Καντιώτης και που την τοποθετείς εσυ;

Re: Έχουν κηρυχθεί τα Ευαγγέλια της Βασιλείας σε όλη την οικουμένη ή όχι ;

133
grecko έγραψε:
Galis έγραψε:

Οπως ειναι φανερο οι ανθρωποι του Θεου φωτισμενοι ως δοχεια της Χαριτος προσεγγιζουν το μεγαλο αυτο μυστηριο της επικρατησης του ευαγγελιου στο κοσμο.

Ειχαμε ηδη πει οτι τεσσερις μεγαλοι αγιου του εικοστου αιωνα ειχαν την ανωτερω αποψη. Ισως ενας πεμπτος ειναι ο αειμνηστος Αυγουστινος Καντιωτης. Ας δουμε την ακολουθη μαρτυρια
Που τοποθετεί την επικράτηση του ευαγγελίου ο Καντιώτης και που την τοποθετείς εσυ;
Ειναι εκτος του θεματος του τοπικ η ερωτηση σου.Ειναι η δευτερη φορα που σου το γραφω. Αν ανοιξουμε αλλο θεμα θα πλατυασουμε και θα απομακρυνθουμε απο το τιτλο του τοπικ.


Αυτο που προκυπτει απο τις μαρτυριες που παρεθεσα ειναι οτι τα ευαγγελια κηρυχθηκαν στα χρονια των αποστολων και θα ξανακυρηχθουν και στα χρονια της επικρατησης του ευαγγελιου.

Re: Έχουν κηρυχθεί τα Ευαγγέλια της Βασιλείας σε όλη την οικουμένη ή όχι ;

134
Οπως δειξαμε τεσσερις αγιοι της εκκλησιας μας ειχαν την αποψη της επικρατησης του ευαγγελιου στο κοσμο. Εκτος απο αυτους και ο κορυφαιος ιεραρχης Αυγουστινος Καντιωτης.

Αν μπορουσαμε να διακρινουμε αγιες μορφες της εκκλησιας με εκτακτα χαρισματα του Αγιου Πνευματος που μιλησαν για αυτη τη περιοδο της διαδοσης του ευαγγελιου θα μπορουσαμε με ασφαλεια να συμπεριλαβουμε δυο ακομα αγιες μορφες της εκκλησιας μας.Τον κορυφαιο ιεροκηρηκα του εικοστου αιωνα Δημητριο Παναγοπουλο και το πατερα Σιμωνα Αρβανιτη.

1) Ιεροκηρυκας Δημητριος Παναγοπουλος
Ακριβες αντιγραφο απο το βιβλιο του Γεωργιου Μπουτσουρη για τον ιεροκηρυκα Δημητριου σελιδα 131-132

O Παναγοπουλος πιστευε εις τον ιστορικο ρολο που διεδραματισε , διαδραματιζει και θα διαδραματισει, η Ελλας και ο Ελληνισμος ως οργανο της Θειας Χαριτος εις την διαδοσην της ανοθευτου χριστιανικης αληθειας επι παγκοσμιου επιπεδου.Και δια να αποφυγουμε τυχον παλιν παρεξηγησεις, δεν ητο οπαδος του πολυθρυλητου ελληνοχριστιανικου πολιτισμου, οστις επιχειρει να συνθεσει επι ισοις οροις το ευαγγελιον και την αρχαιαν ελληνικη σοφια. Εβλεπε, ομως εις το προσωπο του ελληνισμου τον νεον Ισραηλτης Χαριτος και δεν επαυε προφητικα να του υπενθυμιζει την βαρειαν πνευματικη κληρονομια και ιστορικη ευθυνη του

06:10 Τωρα κατα την τελευταια εκκαθαριση θα καθαρισθουν μονο τα ξερα και θα μεινουν μονο τα χλωρα. ....τουλαχιστον στην Ελλαδα.Η οποια Ελλας χρειαζεται σαν γλωσσα σαν πιστη σαν υπαρξις...γιατι ειναι ο νεος Ισραηλ ....θα κυρηξει το Ευαγγελιο σε ολον τον κοσμο. http://www.pantokrator.info/gr/logos/de28:53 Δ.Παναγοπουλος: Εμεις σαν Ελληνες πρεπει να κολακευομεθα διοτι εγεννηθημεν Ελληνες. Διοτι μας ενεπιστευθη αυτη η κληρονομια της γνωσης και της πιστεως.Ειμεθα Εβραιοι κατ΄ουσιαν .Οσοι διαβασετε το Α΄Μακαβαιων στο δωδεκατο κεφαλαιο θα βρειτε οτι ειμαστε Εβραιοι αδελφοι με τους Εβραιους. Εμεις σημερα θα παιξουμε ενα ρολο και μαλιστα λειαν συντομως. Ολοι θα καθαρισθουν θα πανε στην θεση τους. Θα αδειασει η πατριδα μας απ΄ολα τα φρουτα.....μα κουμουνισμος λεγεται ,μα αθεϊσμος λεγεται, μα, μα, μα...θα αδειασει η πατριδα μας. Θα μεινουν καθαροαιμοι Ελληνες. Με γλωσσα ελληνικη, με ηθη και εθιμα ελληνικα, και με πιστη ορθοδοξον.Και με βαση αυτους θα διαδωσει το Ευαγγελιο ο Χριστος στις μυρμηγκιες αυτες που υπαρχουν κατω ...... οκτακοσαριες εκατομμυρια που περιμενουν τον Ευαγγελισμο. Δεν εχουν ακουσει περι Χριστου.Εμεις θα τον παιξουμε τον ρολο αυτο.Χαρη στους ανθρωπους που ειθε να το καταλαβουν και να το πιστεψουν.


Ειναι μερικοι αθεοι και μερικοι κοιλιοδουλοι και τρωνε για να μην παρεξηγηθουν, και λενε του Χριστου τραβα εξω γιατι εχουμε το κοσμο.Χιλια δυο αλλα πραγματα.Ντρεπονται να κανουν παιδια γιατι τους κατηγορουν στο γραφειο. Τι να σας πω ;
Ολοι αυτοι θα φυγουν απο τη μεση. Θα τιναχθει σημερα ο κοσμος οπως τιναζεται η ελια. Και θα μεινουν ορισμενες ελιες επανω. Οπως εχει δει ο προφητης την κατασταση αυτη, ετσι ειναι σημερα. Παντοτε την ραβδιζε την ανθρωποτητα ο Θεος......

http://www.pantokrator.info/gr/logos/de ... smon_1.mp3

«Το Άγιο Όρος (θα το δείτε αυτό, εγώ δεν θα ζω), με τις πρεσβείες της Θεοτόκου, μια μέρα θα «δώσει» τούς Ευαγγελικούς κήρυκες, προκειμένου να Ευαγγελίσουν όλη την ανθρωπότητα, ύστερα από τον μεγάλο σπαραγμό και την μεγάλη καταστροφή, πού μας περιμένει και την οποία θα φτιάξουμε μόνοι μας...
Και έτσι ή Ορθοδοξία θα επιπλεύσει παρά τα εμπόδια και τον πόλεμο πού θα κάνουν οι Εβραίοι σέ αυτήν.
Σημαντικό ρόλο στην διαδικασία αυτήν θα παίξουν οι Έλληνες μετανάστες του εξωτερικού, τούς οποίους ό Θεός θα τούς αξιοποιήσει. Θα τα δείτε όλα αυτά!»

Το αποσπασμα βρισκεται στο βιβλιο,<< Ο Θεος ειναι μαζι μας εμεις ειμαστε μαζι του ; >> σελιδα 139 απο τις εκδοσεις Ορθοδοξη Κυψελη.2) Γεροντας Σιμωνας Αρβανιτης
Επέρχεται η κάθαρσις…
Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει !!!
Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του”.
(απομαγνητοφωνημένο κείμενο)
Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε να κάνουμε κάτι τοιούτο, για να ίδωμεν ότι, ότι μπορούμε σήμερα στην ζωήν αυτήν, να φέρομε ωραία αποτελέσματα, διότι όπως βλέπουμε σήμερα τον κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’όλη την οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, πού την αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι ή Ελλάς, ή Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.
Όχι μόνο θα δείτε, θα έχει εξαίρετο και λαμπρό παράδειγμα εις όλη την οικουμένη, διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δεν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τα έθνη;
Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ο Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ο Ανδρέας και ο Φίλιππος;
Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τον Κύριο και είπε:

«Νύν έδοξάσθη ο ΥΙός τού Άνθρώπου», Και γιατί;
Πώς γιατί; τα πράγματα μαρτυρούν γιατί, Είπαμε ότι διότι δεν εχύθηκε αίμα, διότι μετά πιστών φιλοσόφων επλησίαζαν τον Θεό μερικοί.
Και διά τούτο, ήταν ετοιμασμένοι και ωραίαι ψυχαί.
Εις αυτές τις ωραίες ψυχές λοιπόν θέλησε ο Θεός τις ολίγες να πλέξει το εγκώμιο, Συν τούτο έχομε και ένα άλλο.
Ποιος ο λόγος λοιπόν, αυτοί οι Απόστολοι, να μην έγραψαν τα Ευαγγέλια, την Καινή Διαθήκην, τα άλλα όλα εις την εβραϊκήν γλώσσα, την δική τους, πού μάλιστα ήταν και αγράμματοι;
Προς έντροπήν των συμπατριωτών, διότι ήταν ανάξιοι αυτοί να ακούσουνε στην εβραϊκή γλώσσα τα λόγια αυτών πού σταύρωσαν τον Χριστό,
Και έγραψαν εις την, εις την Ελλάδα, γιατί ή Ελλάς είχε την γλώσσα αυτήν ή όποια ήτανε ωραία γλώσσα, αφ ενός μεν πού ήτανε ωραία γλώσσα και είχε και απήχηση σ’ όλη την οικουμένη, αλλά αφ ετέρου δε, ότι ήτανε και άξιοι…
Διότι δεν θέλησαν να κάνουν κακό,
Ότι ήταν αμαρτωλοί, όλος ο κόσμος. ήτανε αμαρτωλοί, αλλά όμως και δεν μπορούσανε να μην δεχθούν το ωραίο το όποιο ήκουοαν, την υψηλήν αυτήν, την υψηλήν διδασκαλία, την εδέχθηοαν.
Όχι ότι δεν ήτανε αμαρτωλοί αμαρτωλοί ήτανε, αλλά δεν εδέχοντο τα άλλα έθνη. Ολίγοι μόνοι και γι’ αυτό γινόταν τόσα και τόσα μαρτύρια, τις χιλιάδες των μαρτύρων.
Άμα λοιπόν, διά τούτο και φυλάει ο Θεός την Ελλάδα, τώρα ιδιαιτέρως να την δοξάσει, αν και πάντοτε έδειχνε το μεγαλείον όταν εγινότανε πόλεμος, αλλά και τώρα ιδίως πού πρόκειται λοιπόν άπαντες διά παντός.
Όχι ότι θα την μεγαλώσει ο Θεός. Θα την ανυψώσει, θα την δοξάσει οπότε επέρχεται η κάθαρσις, έχουμε ολίγες ημέρες να μην έρχονται σε απόγνωση!
Μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού και να λέγωμε παντού ότι και πολλά καλά θέλουμε, έχει πει και ο Θεός ότι «ουδέ θρίξ της κεφαλής δεν θα πειραχθή εις τους μετανοούντας», αλλά όχι μετάνοια όπως την θέλουμε.
Άρα λοιπόν, αγαπητοί, οφείλουμε να γνωρίσουμε ότι, μη φοβηθούμε ο,τι λέγουν, ο,τι κάνουν και ο,τι γίνεται, «ταύτα δει γενέσθαι».
Καταλάβατε; Πρέπει να γίνουν αυτά!!!
Ήλθε η ώρα πλέον να καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, να καθαρίσει την ήρα από το στάρι.
Και ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θα υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ο τάφος τους όμως της Τουρκίας!
Ο τάφος τους καθώς το είχανε πει και αυτοί οι Τούρκοι, όπως είπαν μερικοί τώρα.
Είπαν λέει ότι είναι αδύνατον ο Αλλάχ να ανεχθεί, είναι αδύνατον ο Αλλάχ να ανεχθεί, εμείς θα γίνουμε θηρία, σεις δε δεν ξέρω αν θα μείνει κανένας από σάς.
Ολίγοι πού θα μείνετε, θα πάτε στην Κόκκινη Μηλιά! Το όποιο και ….
Άρα λοιπόν, άρα λοιπόν, να είμεθα ετοιμασμένοι, χαρούμενοι, ότι ο μετανοών άνθρωπος, δεν πρόκειται να υποστεί τίποτα.


Ασφαλως ομως δεν ειναι μονο αυτοι αλλα και αλλοι ανθρωποι του Θεου με την ιδια αποψη.

Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι επι 1900 χρονια ολα ησαν εσφραγισμενα κατα τη προφητεια του Δανιηλ. Στην εποχη μας οπου η γνωση εχει πληθυνθη και οι ανθρωποι περιτρεχουν κατα την ανωτερω προφητεια εχει αρχισει να αποκαλυπτεται τουλαχιστο ενα μερος των εσχατολογικων μυστηριων .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Galis την 26 Μάιος 2015, 17:42, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες και Αποκάλυψη”

cron