Re: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ.

19
Δούλευα για την μητέρα πατρίδα, την Τουρκία!


Αποτελεί την άκρη δικτύου της ΜΙΤ

με προχωρημένη δράση στη Θράκη

Ο 30χρονος «κατάσκοπος» που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες στη Σαμοθράκη, είναι η άκρη του νήματος που οδηγεί στην καρδιά της ΜΙΤ και του δικτύου που έχει στήσει, με τη βοήθεια των Γκρίζων Λύκων, στη Θράκη.
Ο νεαρός μουσουλμάνος, κάτοικος Μ. Δερείου Έβρου, είπε αλλά έχει ακόμη περισσότερα να πει στις υπηρεσίες ασφάλειας που τον ανακρίνουν νυχθημερόν και που συνεχίζουν να του αποσπούν πληροφορίες χρησιμότατες σχετικά με τη δράση τόσο του ίδιου όσο και των «επαφών» του. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του μαρτυρούν την ποιότητα των πληροφοριών που μετέφερε, αλλά κυρίως την ποικιλία των «σημείων ενδιαφέροντος» από όπου και του ζητήθηκε η λήψη των συγκεκριμένων φωτογραφιών. Για όσους, πάντως, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει επίγεια φωτογραφική πληροφορία, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε πως δίνει σημαντικότατες πληροφορίες για τον πραγματικό όγκο των εγκαταστάσεων, αλλά και ιδιαιτερότητες της μορφολογίας του εδάφους που δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν με φωτογράφηση από δορυφόρο. Αυτού του είδους οι φωτογραφίες – πληροφορίες, είναι ιδανικές για ενημέρωση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, προκειμένου να σχεδιάσουν με απόλυτη λεπτομέρεια «δράσεις» μέσα σε μία «εχθρική περιοχή».



Ποιός όμως είναι ο (μέχρι στιγμής) ανώνυμος 30χρονος μουσουλμάνος που συνελήφθη για κατασκοπεία και γιατί θεωρείται σαν «ειδικό πρόσωπο» που δεν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις κατασκόπων (Βούλγαροι, Τούρκοι, Φινλανδοί κ.α.) που έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν στην ίδια περιοχή;



Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να θυμηθούμε την ύπαρξη και τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για τις ανθελληνικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από όλους τους Τούρκους προξένους (ικανότατους διπλωμάτες που αμείφθηκαν με υψηλά πολιτικά αξιώματα μετά την θητεία τους στο Προξενείο της Κομοτηνής) προς τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης. Είναι γεγονός πως οι φιλοτουρκικές δράσεις που αναπτύσσονται, ολοένα και εντονότερα, από ντόπιους μουσουλμάνους έναντι αδράς αμοιβής, έχουν επιφέρει μία σχετική (μικρή αλλά υπαρκτή) αλλοίωση στο εθνικό φρόνημα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Η φιλοτουρκική προπαγάνδα που αναπτύσσεται αναμεμιγμένη με το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και την αδικαιολόγητη (σε αρκετές περιπτώσεις) αδιαφορία της Αθήνας, έχουν τελικά δημιουργήσει ένα υπόβαθρο το οποίο κινείται μη φιλικά προς την Ελλάδα.
Ο φιλοτουρκισμός διδάσκεται τόσο στα μειονοτικά σχολεία όσο και στα τζαμιά και έχει φανατίσει μία μικρή μερίδα θρησκευόμενων μουσουλμάνων, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου (μετά βίας έχουν τελειώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση) και ουσιαστικά .άγονται και φέρονται από τους τοπικούς, ή τους κατά καιρούς επισκεπτόμενους την Θράκη, πράκτορες της ΜΙΤ. Το ότι σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή η μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας έχει δημιουργήσει μία σειρά από μικρούς θύλακες ανθελληνισμού, είχε ως λογικό επόμενο τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εκμετάλλευσης ντόπιων μουσουλμάνων που εργάζονται (ποτέ με το αζημίωτο, γι αυτό και ο 30χρονος δήλωσε πως πληρωνόταν πολύ καλά –περίπου 500 ευρώ για κάθε ταξίδι που έκανε για φωτογραφήσεις) επ’ ωφελεία της Άγκυρας.


Το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόξενος κ. Σαρνίτς, επίσημος πράκτορας της ΜΙΤ έως ότου έγινε δεκτός ως Πρόξενος από την κυρία Μπακογιάννη, ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας αλλά έχει εκπαιδευθεί και έχει προσφέρει στο άριστο τις υπηρεσίες του προς «την μητέρα πατρίδα» όταν υπηρετούσε στο Κόσοβο, κινήθηκε πολύ έντονα προκειμένου να καλλιεργήσει ακόμη περισσότερο τον φιλοτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης. Σύμφωνα με την εμπειρία του ως πράκτορας, είναι βέβαιο πως δεν θα συναντούσε μεγάλες δυσκολίες σε αυτή την ήδη καλο-καλλιεργημένη (από τους προκατόχους τους) ακριτική περιοχή.
Και η σύλληψη του «κατασκόπου» που τόσο εύκολα άρχισε να μιλάει, τα λέει όλα…. Δείχνει από την πρώτη του κουβέντα πως είναι ο υπηρέτης της «μητέρας πατρίδας» (που του δίνει και μερικά χρήματα). Περηφανεύεται για την δράση του και χωρίς να πιεστεί αρχίζει να «δίνει» ονόματα και «δράσεις» στις οποίες συμμετείχε, ανθρώπους που γνώρισε και σχέδια που περίμενε την εκτέλεσή τους… Ένας ερασιτέχνης, που πιάστηκε στη «φάκα» αφού πρώτα είχε «ξεναγήσει» την ΕΥΠ σε όλα τα στέκια και σε όλους τους συνδέσμους του.
Ένας νέος που έπεσε θύμα της τουρκικής προπαγάνδας και που έτρεξε να βοηθήσει ώστε η Τουρκία να «αγκαλιάσει» την Θράκη. Αποτελεί άραγε ελαφρυντικό πως στην ουσία πρόκειται για κάποιον (όχι και ιδιαίτερα έξυπνο) που τον εκμεταλλεύθηκαν άνδρες της ΜΙΤ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Φυσικά και όχι… Αλλά ούτε για την Ελληνική πολιτεία υπάρχει κάποιο άλλοθι σχετικά με την «ανεξέλεγκτη» δράση που έχει αναπτύξει το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, διάφοροι επισκέπτες διπλωμάτες ή άλλοι «ειδικοί» που επισκέπτονται πολύ συχνά επίσημα ή ανεπίσημα την ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή της Ελλάδας.
Είναι λογικό, λοιπόν, το ότι ένας 30χρονος, ο οποίος έχει πέσει θύμα του ανεπτυγμένου θρησκευτισμού αλλά και της πολύχρονης (από την πολύ μικρή του ηλικία) προπαγάνδας, να εργάζεται για συμφέροντα της Άγκυρας. Είναι το πλέον φυσικό, όταν μεγάλωσε σε μία περιοχή που δεν φημίζεται για τον φιλελληνισμό της και αρκεί να σκεφθούμε τις απειλές που δέχεται, επί μονίμου βάσεως, η Χαρά Νικολοπούλου που εργάζεται ως δασκάλα στην ίδια περιοχή. Το θέμα όμως, δεν θα έπρεπε να είναι ο 30χρονος που συνελήφθη (και καλώς συνελήφθη) για «κατασκοπευτική δραστηριότητα», αλλά πόσοι ακόμη στην δική του ηλικία, μεγαλύτεροι ή μικρότεροι, υπάρχουν στην περιοχή και έχουν «μολυνθεί» με το ανθελληνικό μένος που με μεθοδικότητα και υπομονή τοποθετούν εδώ και δεκαετίες άνδρες της ΜΙΤ, οι οποίοι υποβοηθούνται από την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων που υπάρχει στην Ελληνική Θράκη και μέλη της οποίας είναι υπεύθυνα για την τρομοκράτηση των φιλήσυχων μουσουλμάνων που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε διάφορες ανθελληνικές συγκεντρώσεις.
Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπονοηθεί πως ο 30χρονος είναι τουρκικής καταγωγής. Είναι Έλληνας πολίτης που (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) ανέπτυξε δραστηριότητες κατά της ασφάλειας του κράτους. Δεν είναι υπήκοος κάποιας άλλης χώρας, τον οποίο οι Ελληνικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να απελάσουν ή να τον παραδώσουν – εκδιώξουν στην χώρα καταγωγής του. Ο 30χρονος είναι Έλληνας που πρόδωσε την χώρα του και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.


Δεν γνωρίζω κατά πόσο οι συνήγοροί του μπορούν να τον βοηθήσουν, αλλά είναι σίγουρο πως ο ίδιος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από όλους τον εαυτό του, εάν συνεχίσει να καταθέτει αυτά που γνωρίζει και συνεργαστεί με τις Ελληνικές υπηρεσίες. Οποιαδήποτε συμβουλή (των δικηγόρων του) στο να σιωπήσει και να μην συνεργαστεί, θα βλάψει μόνο τον ίδιο τον 30χρονο που θα πρέπει να αρχίσει από τώρα να σκέφτεται τις διασυνδέσεις των Γκρίζων Λύκων και της ΜΙΤ με κυκλώματα των φυλακών και με διάφορους εγκληματίες που μπαινοβγαίνουν στις Ελληνικές φυλακές…
Κωνσταντίνος


Πηγή: kostasxan
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Η Θράκη στο προσκήνιο

21
Στον Ντάουνερ έγγραφο για τη Θράκη

Έγγραφο με τις συνθήκες διαβίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ενεχείρησαν στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, οι συνομιλητές του στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στον Ντάουνερ έγγραφο για τη Θράκη

Έγγραφο με τις συνθήκες διαβίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ενεχείρησαν στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, οι συνομιλητές του στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Αυτό, όπως πληροφορούμαστε, έγινε τον περασμένο Μάιο, όταν ο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού επισκέφθηκε την Άγκυρα για επαφές. Στο τουρκικό ΥΠΕΞ τού έδωσαν και έγγραφο «για την επικρατούσα κατάσταση στη Δυτική Θράκη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μουσουλμάνοι».

Αυτό έγινε προφανώς για να αναδειχθεί «η στάση και η συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς» έναντι των μειονοτήτων. Θέλησαν να κάνουν έναν παραλληλισμό με τους Τουρκοκύπριους πριν από το 1974 και ταυτόχρονα να θέσουν ένα ζήτημα που συνεχώς προβάλλουν, σε έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ.

Πηγή των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε πως ο Διεθνής Οργανισμός παρέλαβε το έγγραφο αν και θεωρεί πως το περιεχόμενό του δεν αφορά την αποστολή του κ. Ντάουνερ. Είναι, πάντως, προφανές πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στους ευρύτερους σχεδιασμούς της Άγκυρας έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Του Κώστα Βενιζέλου

Πηγή

http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... _4669.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Η Θράκη στο προσκήνιο

22
Υπόθεση Ivy-B : Tουρκικοί παραστρατιωτικοί πυρήνες στην Θράκη

Την παρουσία οργανωμένων πυρήνων της τουρκικής ΜΙΤ στο Αιγαίο (Ρόδο) και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές φέρνει στο προσκήνιο η κυριακάτικη εφημερίδα "Το Παρόν" με ρεπορτάζ το οποίο κάνει λόγο για "δημιουργία ομάδων εντός της χώρας απο της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που μπορούν ανα πάσα στιγμή να προκαλέσουν καταστάσεις εσωτερικού αντιπερισπασμού" δηλαδή ένοπλης ανατρεπτικής δράσης απο οργανωμένους πυρήνες. Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω υπηρεσίες ουδέποτε περιορίστηκαν σε αμιγώς κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς η δράση τους περιελάμβανε κάθε λογής "αγαθοεργίες" απο συστηματικούς εμπρησμούς μέχρι πάσης φύσεως δολιοφθορές.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω δράσης αποτελεί η (παλιά μέν, επίκαιρη δε) υπόθεση του λαθρεμπορικού Ivy-B την οποία αποκάλυψε αρχικά η εφημερίδα "Το Βήμα" στις 3 Ιουλίου 1983 και στην οποία αναφέρεται εκτενώς ο δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης ( βλ. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ, σελ. 423).


Το Ivy-B, ένα παλιό φορτηγό 334 τόνων με αγγλική σημαία (φωτό) ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτή την άγνωστη εν πολλοίς ιστορία ή οποία είναι ενδεικτική της μεθοδικότητας αλλά και μακρόχρονης ανατρεπτικής δράσης των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Θράκη καθότι μιλάμε για το 1983 δηλαδή 27 ολόκληρα χρόνια πρίν απο την Θράκη του προξενείου,του Μουσταφά Σαρνίτς και λοιπών αστέρων του τουρκικού παρακράτους...


Το εν λόγω σκάφος (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων για τους Ταμίλ) αρχικά εθεάθει να πλέει χωρίς φώτα πορείας ανοιχτά του Πόρου, γεγονός το οποίο κίνησε την περιέργεια του πληρώματος του περιπολικού σκάφους της τότε θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας το οποίο και διενήργησε έλεγχο επι του σκάφους.
Ο έλεγχος απέδωσε περι του 2,5 τόνους όπλων, πυρομαχικών και έντυπου υλικού τα οποία όμως αποκάλυψαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την δράση και τους σκοπούς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Το φορτίο περιείχε συνολικά 90 τυφέκια G-3 χωρίς αριθμούς σειράς και 180 γεμιστήρες, 2 πυροβόλα MG-3 και 35.000 φυσίγγια των 7,62mm για τα προαναφερθέντα όπλα, 10 ημιαυτόματα πιστόλια με 3.200 φυσίγγια των 9mm, 200 πλάκες ΤΝΤ με 1000 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, πυροκροτητές και συστήματα ηλεκτρικής πυροδότησης καθώς και αριθμό φορητών ασυρμάτων. Το υλικό συνοδευόταν απο τουρκικά φυλλάδια για την χρήση των όπλων και λοιπό έντυπο υλικό για την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων, πάντα στην τουρκική. Προφανώς και δεν επρόκειτο για μια απλή υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων. Πιθανολογείται ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν κάποια ερημική τοποθεσία στην Αττική, όπου οι σύνδεσμοι τοπικοί σύνδεσμοι των Τούρκων θα φρόνιζαν για την προώθηση των όπλων στους τελικούς παραλήπτες στην Δυτική Θράκη.
Όπως έγινε γνωστό τα όπλα προέρχονταν απο την τουρκική κρατική βιομηχανία όπλων ΜΚΕΚ και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Ιρλανδός καπετάνιος το φορτίο είχε παραγγείλει η τουρκική κρατική Κτηματική Τράπεζα και είχε φορτωθεί στην Νικομήδεια, πλησίον στον (αυστηρότατα) φρουρούμενο ναυστάθμο του Τουρκικού Ναυτικού...


Πηγή

http://strategy-geopolitics4.blogspot.c ... y-b-t.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Η Θράκη στο προσκήνιο

23
:down1
κάνει λόγο για "δημιουργία ομάδων εντός της χώρας απο της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που μπορούν ανα πάσα στιγμή να προκαλέσουν καταστάσεις εσωτερικού αντιπερισπασμού" δηλαδή ένοπλης ανατρεπτικής δράσης απο οργανωμένους πυρήνες. Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω υπηρεσίες ουδέποτε περιορίστηκαν σε αμιγώς κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς η δράση τους περιελάμβανε κάθε λογής "αγαθοεργίες" απο συστηματικούς εμπρησμούς μέχρι πάσης φύσεως δολιοφθορές.
Μην μου πείτε συμπτωση και αυτο?

Ολα ομως εχουν ενα παραξενο τροπο να δενουν!
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Η Θράκη στο προσκήνιο

24
dominique έγραψε::down1
κάνει λόγο για "δημιουργία ομάδων εντός της χώρας απο της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που μπορούν ανα πάσα στιγμή να προκαλέσουν καταστάσεις εσωτερικού αντιπερισπασμού" δηλαδή ένοπλης ανατρεπτικής δράσης απο οργανωμένους πυρήνες. Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω υπηρεσίες ουδέποτε περιορίστηκαν σε αμιγώς κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς η δράση τους περιελάμβανε κάθε λογής "αγαθοεργίες" απο συστηματικούς εμπρησμούς μέχρι πάσης φύσεως δολιοφθορές.
Μην μου πείτε συμπτωση και αυτο?

Ολα ομως εχουν ενα παραξενο τροπο να δενουν!
Δεν είναι παράξενος τρόπος είναι λογικός.

Με τη λογική δένουν τα πράγματα εξάλλου! :cooll
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Η Θράκη στο προσκήνιο

26
exkalimper έγραψε:Εγώ έχω ένα πράγμα να πώ συνέχεια λέμε τι μπορούμε να κάνουμε έμεις εως πολίτες ο καθένας :hmmm
:hmmm
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Η Θράκη στο προσκήνιο

27
Μα για να δημιουργηθει συνολο,πρεπει ο καθενας μας να εχει τις σωστες βασεις,αν δεν μαθουμε να ενεργουμε σαν πολιτες,που ελαχιστοι ενεργουμε ετσι,πως θα ενεργησουμε σαν συνολο?

Αν μαθουμε σωστα τι σημαινει πολιτης και πως πρεπει να ενεργουμε,το συνολο θα ερθει απο μονο του,θα μας δενουν τοσα πολλα.

Αν εχετε κατι να προτεινετε ελευθερα.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”