Ευρώπη: Η άνοδος της θερμοκρασίας καίει το Νότο

1
Ευρώπη: Η άνοδος της θερμοκρασίας καίει το Νότο





Περί τα δύο εκατομμύρια στρέμματα δασικών κυρίως εκτάσεων χάθηκαν από την αρχή του καλοκαιριού και οι δραματικές πυρκαγιές προβλέπεται να πολλαπλασιαστούν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη εάν οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν, ανακοινώθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ο κίνδυνος πυρκαγιών θα παραμείνει πολύ μεγάλος κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών σε πολλές περιοχές της Μεσογείου» εφιστούν την προσοχή ειδικοί της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Ενα εκτάριο αντιστοιχεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να δοθεί μία εικόνα», υπογράμμισε ο Αντρέα Κάμια του κοινού κέντρου έρευνας της Ε.Ε. παρουσιάζοντας την 9η έκθεση του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις πυρκαγιές δασών (EFFIS).

Κάθε χρόνο η Ε.Ε. καταγράφει περίπου 65.000 πυρκαγιές που αποτεφρώνουν περί τα 5.000.000 στρέμματα. Η Νότια Ευρώπη είναι η περισσότερο πληγείσα με πέντε χώρες να έχουν ιδιαίτερα πληγεί: η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα, επισημαίνεται στην έκθεση της EFFIS. Η Πορτογαλία και η Ισπανία επλήγησαν ιδιαίτερα τα έτη 2005 και 2006 και η Ιταλία και η Ελλάδα τα έτη 2007 και 2008.

Εφέτος επλήγησαν περισσότερο η Ισπανία και η Ιταλία. Για πρώτη φορά επίσης σημειώθηκαν πέρυσι σοβαρές πυρκαγιές σε Σουηδία και Νορβηγία.

Το EFFIS δημιουργήθηκε το 2000 και έκτοτε έχει καταγράψει περίπου 1,8 εκατομμύριο πυρκαγιές.



naftemporiki.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά θέματα”

cron