Τουρκοϊσλαμικός θρίαμβος στην Ελληνική Θράκη

10
Του Κώστα Καραΐσκου, Διευθυντή του «Αντιφωνητή»


Όπως όλα τα σημαντικά πράγματα στη χώρα, περνάει κι αυτό χωρίς να ασχοληθεί κανείς.

Μέσα στους σκυλοκαυγάδες των πολιτικών, την τρομολαγνεία της οικονομικής κρίσης και την τιποτολογία του λάιφσταϊλ, ο εν εξελίξει θρίαμβος της Τουρκίας στη Ροδόπη αγνοείται και κανείς δεν σκοτίζεται. Η ελληνική πολιτική κατακρημνίζεται κι εμείς αδιαφορούμε, λες και πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα κάποιας μακρινής, άγνωστης χώρας!

Κι όμως, πρόκειται για το μείζον ζήτημα των θρησκευτικών λειτουργών (ιμάμηδων), στο οποίο επιχειρήθηκε να μπει μία τάξη, με τη ρύθμιση εκκρεμοτήτων δεκαετιών. Καθώς πρόκειται για τον «κλήρο» της μουσουλμανικής θρησκείας, δηλαδή για το «προσωπικό» της κάθε μουφτείας, ήταν προφανές ότι η επί τρεις δεκαετίες κόντρα Αθήνας – Άγκυρας για το θέμα των μουφτήδων θα εκρίνετο εκεί.

Θυμίζουμε ότι αφενός η μειονότητα στη Θράκη είναι χαρακτηρισμένη επισήμως – στη Συνθήκη της Λωζάνης – και αναγνωρισμένη από τη χώρα μας ως θρησκευτική και αφετέρου το ισλάμ είναι μία πέρα για πέρα κοσμική θρησκεία, που εννοεί να παρεμβαίνει σε κάθε πτυχή της ζωής των πιστών, άρα έχει και άκρως πολιτική διάσταση. Έτσι, το ποιος ελέγχει ή δεν ελέγχει την θρησκευτική ηγεσία και ιεραρχία, για όσα πράττει εντός κι εκτός Ελλάδος (τα μηνύματα και τα κηρύγματα που διαβάζονται στα τεμένη, τις προσκλήσεις θρησκευτικών λειτουργών από την Τουρκία κι αλλού, τις επίσημες επαφές με τον ισλαμικό κόσμο και τους επισκέπτες της Θράκης…), είναι αυτονοήτως εξαιρετικά σημαντικό. Κανείς δεν δικαιούται να το σνομπάρει, αφού αποτελεί καίρια παράμετρο της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή - εκτός κι αν έχει ήδη προαποφασίσει την παραίτησή του από αυτήν…

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Τι γινόταν λοιπόν τόσα χρόνια; Η Ελλάδα στήριζε τους τρεις διορισμένους μουφτήδες σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Διδυμότειχο και η Τουρκία τους αμφισβητούσε με τους «εκλεγμένους» Ιμπράμ Σερήφ στην Κομοτηνή και Αχμέτ Μέτε (διαδέχθηκε τον θανόντα Μεχμέτ Εμίν Αγκά) στην Ξάνθη. Με αυτούς δηλαδή που ονομάζαμε επί χρόνια «ψευτομουφτήδες» αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επέτρεψε να φέρουν κι αυτοί τον τίτλο του μουφτή, εφόσον μια μερίδα πιστών τους ακολουθεί.

Εμείς επισήμως εξακολουθούσαμε να δεχόμαστε μόνο τους νόμιμους μουφτήδες και ησυχάζαμε. Τι ρόλο όμως έχει ένας στρατηγός όταν δεν έχει αξιωματικούς, ένας διευθυντής χωρίς υπαλλήλους; Τον ίδιο έχει και ο μουφτής χωρίς τους ιμάμηδες. Χωρίς τους ανθρώπους που θα περάσουν τον λόγο του στα τεμένη, που θα τον φέρουν σε επαφή με τον λαό είναι μία μαριονέτα, ένα ανδρείκελο της βιτρίνας. Δυστυχώς αυτή ήταν περίπου η κατάσταση στην Ξάνθη, μετά τις τραγικές επιλογές της ελληνικής διοίκησης στη δεκαετία του ‘80 και την αδράνεια και την ευθυνοφοβία που ακολούθησε. Αντιθέτως στη Ροδόπη μία ικανοποιητική ισορροπία είχε εγκατασταθεί χάρη στο πρόσωπο του νόμιμου μουφτή, Μέτσο Τζεμαλή, ο οποίος με την μετριοπάθεια και το κύρος του κατάφερνε να ελέγχει την πλειοψηφία των 120 ιμάμηδων του νομού - κι αυτό παρά την καταθλιπτική τουρκοκρατία στο εσωτερικό της τοπικής μειονοτικής κοινωνίας.

Πώς όμως αμείβονταν αυτοί οι άνθρωποι;

Επί χρόνια η κατάσταση ήταν γνωστή: Όσοι ήταν πιστοί στην Άγκυρα πληρωνόντουσαν από τον θηριώδη προϋπολογισμό του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής κι όσοι μένανε πιστοί στην Ελλάδα έπαιρναν μία απίθανα χαμηλή αποζημίωση μέσα από τις αδιαφανείς διαδικασίες των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ, όπου στην πραγματικότητα κανείς δεν είχε πραγματικό έλεγχο και πολλά τρωκτικά ανατράφηκαν*. Έτσι, ξεκίνησε προ λίγων ετών μία προσπάθεια με στόχο τον εξορθολογισμό και την διαφάνεια του συστήματος και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας αυτών των ανθρώπων που αποδέχονται την νομιμότητα και αρνούμενοι το πρακτόρικο μισθολόγιο τιμούν την ελληνική τους υπηκοότητα. Ήδη από την εποχή της αλήστου μνήμης Γιαννάκου συντάχθηκε ένα νομοσχέδιο για την υπογραφή 240 (για το σύνολο της Θράκης) εννιάμηνων συμβάσεων που θα έδιναν έναν αξιοπρεπή μισθό, μία ασφάλεια και μία προοπτική σύνταξης σε όσους θρησκευτικούς λειτουργούς θα το ζητούσαν. Το νομοσχέδιο προχώρησε επί υπουργίας Στυλιανίδη, συνάντησε τις λυσσαλέες τουρκικές αντιδράσεις, καθυστέρησε από τους γνωστούς ρυθμούς της γραφειοκρατίας, ψηφίστηκε τελικά το περασμένο καλοκαίρι, συντάχθηκαν οι συμβάσεις για το διάστημα 1/9/2008 – 31/5/2009 και ξεκίνησε η διαδικασία συνεντεύξεων για τις προσλήψεις με μία παράλληλη προσπάθεια εκταμίευσης (επιτέλους!) των χρημάτων από το Υπουργείο Οικονομικών. Παρά τον ανηλεή πόλεμο, τους εκβιασμούς και τις απειλές της μειονοτικής ηγεσίας, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις 100 θέσεις ιμάμηδων στον νομό Ροδόπης υπερέβησαν κάθε προσδοκία.


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η Τουρκία δεν έμεινε αδρανής, ούτε φυσικά περιορίστηκε σε απλές διαμαρτυρίες των εγκάθετών της στην περιοχή. Οι νέοι μισθοί των ανθρώπων της αυξήθηκαν στα 700-800 ευρώ για τους έχοντες στοιχειώδη θρησκευτική κατάρτιση και στα 1300 ευρώ για τους πτυχιούχους. Παράλληλα, σε κάθε οικισμό και γειτονιά της Ροδόπης οι πράκτορές της άρχισαν να διαβάλουν τους ιμάμηδες που μέχρι χθες υπηρετούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (ότι «γίνονται υπάλληλοι του χριστιανικού κράτους», ότι «προδίδουν τον κόσμο» κτλ) και να μαζεύουν υπογραφές (σε …κενές σελίδες) για το ποιοι προτιμούν ιμάμη πιστό στον Τζεμαλή ή στον Σερήφ. Ξεσηκώνουν τον κόσμο που αγνοεί το θέμα, απειλούν τους νομοταγείς ιμάμηδες - που ούτως ή άλλως είναι έναν χρόνο σχεδόν απλήρωτοι! - και τους πιέζουν να προσχωρήσουν στον τουρκομουφτή, ποντάροντας και στην ανασφάλεια που τους έχει δημιουργήσει η διάχυτη φήμη για αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των μουφτήδων.

Ας σημειωθεί εδώ η άθλια αυτή ιστορία που ξεκίνησε από κύκλους του Κωλονακίου (ΚΕΜΟ και το κακό συναπάντημα…) οι οποίοι εμφανίζονται τελευταίως ξιπασμένοι με τη «σαρία» που ισχύει στη Θράκη και ζητούν να καταργηθούν οι δικαστικές αρμοδιότητες του μουφτή. Πρόκειται για την παραδοσιακή δυνατότητα που έχει ο θρησκευτικός ηγέτης του ισλάμ να ρυθμίζει ζητήματα γάμων, διαζυγίων και κληρονομιών, κάτι που ισχύει στη Θράκη (μόνον εφόσον το επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι) και που αποτελεί ένα πανίσχυρο ελληνικό επιχείρημα υπέρ της νόμιμης διαδικασίας: Δεν είναι δυνατόν ο δικαστής, ως δημόσιος λειτουργός, να εκλέγεται.

Όμως οι εκσυγχρονιστές καθηγητάδες των Αθηνών δεν μπορούν να ανεχθούν τέτοιον «αναχρονισμό», έστω κι αν ποτέ κανένας μειονοτικός δεν ζήτησε την άρση του, έστω κι αν ποτέ κανείς δεν τους ρώτησε! Βάλθηκαν λοιπόν να τον καταργήσουν, ώστε να ανοίξει τελικά και ο δρόμος για την παραχώρηση του θεσμού (δια του «ώριμου», πλέον, υπουργείου Εξωτερικών**) στην Άγκυρα. Ποιος άλλωστε θα τους ζητήσει τον λόγο όταν θα έχει καταστραφεί το παν; Αυτοί θα έχουν κάνει το «επιστημονικό» τους καθήκον, που φυσικά και δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε εθνοκρατικό συμφέρον…
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Τουρκοϊσλαμικός θρίαμβος στην Ελληνική Θράκη

11
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Έχουμε λοιπόν, ως Ελλάδα:

Μία πολιτεία χωρίς καμμία δυνατότητα παρέμβασης στο επίπεδο της καθημερινής προπαγάνδας στο εσωτερικό της μειονοτικής κοινωνίας, όπου η Τουρκία αλωνίζει με τον μισθοφορικό της στρατό. Έναν κρατικό μηχανισμό ανίκανο να ολοκληρώσει στοιχειωδώς ένα μέτρο στη σωστή κατεύθυνση. Μία ξενόμυαλη «ιντελιγκέντσια» να υπονομεύει τους ανθρώπους οι οποίοι για χρόνια στήριξαν την νομιμότητα και τον τόπο. Μία τοπική κοινωνία ανίδεη και αδιάφορη για τις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μέλλον της.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό είχαμε και το αναμενόμενο αποτέλεσμα: Μια πλήρη καταστροφή. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που δήλωναν νομιμόφρονες στον νόμιμο μουφτή έχουν είτε αποσυρθεί είτε προσχωρήσει στις τουρκικές γραμμές. Όταν τελικά θα έρθουν (οσονούπω τα χρήματα, με τις τελικές υπογραφές στις συμβάσεις, είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί ένας διψήφιος αριθμός συμβασιούχων για το δίμηνο που απομένει! Κι αυτά σε έναν νομό όπου, παρά τις αδυναμίες, επί χρόνια ένας στοιχειώδης έλεγχος της κατάστασης, μία παρήγορη νομιμότητα διετηρείτο. Οι άνθρωποι που για χρόνια άντεξαν τις τουρκικές πιέσεις και απειλές παραιτούνται απογοητευμένοι με την ανυπαρξία της Ελλάδας και με την επικράτηση των πρακτόρων της Άγκυρας.

Η μουφτεία Κομοτηνής χάνεται για την Ελλάδα πριν ακόμα αμφισβητηθεί ο θεσμός της. Από δίπλα τα άτυπα σχολεία Κορανίου αυξάνονται αλματωδώς – ξεπερνούν τα 100! – μαζεύοντας κάθε απόγευμα τα παιδιά για τα κατηχητικά του Σερήφ και του Μέτε, όπου καθένας μπορεί να φανταστεί τι είδους θρησκευτική συνείδηση προωθείται (με πρώτο μάθημα τον …εθνικό ύμνο της Τουρκίας και με τη φάτσα του Κεμάλ προμετωπίδα!). Το τοπίο στο μειονοτικό της Θράκης αλλάζει άρδην και αλλάζει οριστικά, όσο κι αν κάποιοι αρμόδιοι θέλουν να τρέφουν ελπίδες αναστροφής της πορείας για τον μέλλον. Ποιος τρελλός θα ξαναεμπιστευόταν το ελληνικό κράτος, αυτό που γελοιοποιήθηκε αδυνατώντας (ή μήπως αρνούμενο να πράξει το αυτονόητο; Το ωραίο είναι ότι ορισμένοι, παραβλέποντας τις αθλιότητες του υπουργείου Εξωτερικών και την αβελτηρία του υπουργείου Οικονομικών, ψάχνουν να χρεώσουν την πανωλεθρία στον κύκλο του νόμιμου μουφτή!

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Πριν δύο χρόνια επισημαίναμε το γενικότερο πρόβλημα που συνιστά για την θρακική πολιτική της Αθήνας η τουρκοϊσλαμική σύνθεση και ο λαϊκότροπος εκσυγχρονισμός του Ερντογάν. Σημειώναμε («Αντιφωνητής», 16-9-07) ότι το - βολικό για μας - χάσμα μεταξύ λαϊκού αισθήματος και πολιτικής εκπροσώπησης που διατηρούσε ο άθρησκος κεμαλισμός τείνει να εξαλειφθεί και χρειαζόμαστε νέα πολιτική αντιμετώπιση. Ήδη η Τουρκία κάνει περίπατο στην περιοχή. νομιμοποιημένη από τα δεκάχρονα φληναφήματα περί ελληνοτουρκικής φιλίας, ενισχυμένη από την οικονομική της άνθιση, ενθαρρυμένη από την ελλαδική αποσύνθεση, αλωνίζει στη Θράκη, αποδεκατίζοντας τα ερείσματα της πολιτείας στην μειονοτική ζωή και κοινωνία. Το θέμα των ιμάμηδων που ανέκυψε είναι υψίστης σημασίας για τον τόπο μας, πραγματικός οδοδείκτης, και η κυριολεκτικά τραγική του εξέλιξη πρέπει να αφυπνίσει όσους ακόμη διατηρούν μια έγνοια για την πατρίδα μας. Ξεκινώντας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό – κι αυτό ΔΕΝ είναι σχήμα λόγου.

* Ένα είναι διάσημο από τις προκλητικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

** Ήδη ο Κουβέλης του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε στις 25-2-09 την Κυβέρνηση αν «θα προχωρήσει στην κατάργηση της σαρίας στη Θράκη», ανοίγοντας τον δρόμο για τις νέες μας υποχωρήσεις

(αναδημοσίευση από το infognomonpolitics)
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Η Τουρκία υπερεξοπλίζει την στρατιά της Δυτικής Θράκης

12
Η Τουρκία υπερεξοπλίζει την στρατιά της Δυτικής Θράκης







Αυτή είναι η φιλική αίσθηση της Τουρκίας και η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων






H Άγκυρα φαίνεται πως προχωράει στην αποφασιστική ενίσχυση των επιθετικών της δυνάμεων σε όλη την γραμμή αντιπαράταξης με τον ελληνισμό. Πιστή στο «δόγμα Νταβούτογλου» για την πρόωθηση της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων» με όλους πλην της Ελλάδας, η Άγκυρα προχωράει στην απόκτηση ελικοπτεροφόρου/(ων) ενώ προωθεί το σύνολο των πλέον σύγχρονων χερσαίων επιθετικών της συστημάτων στον Έβρο!
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η προώθηση των LEOPARD2A4, των Μ60Τ (της έκδοσης Sabra III), καθώς και των επιχειρησιακών αυτοκινούμενων οβιδοβόλων Firtina T155 στον Έβρο. Με λίγα λόγια, περί τα 298 LEOPARD2A4, περί τα 170 Μ60Τ και περί τα 144 Τ155, για την ώρα, βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στην γραμμή αντιπαράταξης στο «Ποτάμι» με άμεσο στόχο να... ενισχύσουν την «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με την χώρα μας.
Επιπροσθέτως, η Άγκυρα φαίνεται πως μετέβαλε προς τα πάνω τις προδιαγραφές για το LPD (Landing Platform Dock) το οποίο σχεδιαζει να αποκτήσει στο άμεσο μέλλον...
Είναι σαφές πως η Τουρκία μετά την άσκηση EGEMEN 2009, εξήγαγε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την χρήση μεγάλων σκαφών αμφίβιων επιχειρήσεων στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα , μετά την στενη συνεργασία με σκάφη LPD, για παράδειγμα της κλάσης Rotterdam, αλλά και με ελικοπτεροφόρα του βρετανικού Ναυτικού, διαπίστωσε πως τα ελικοπτεροφόρα είναι πιο... βολικά για τις απαιτήσεις και τους επιχειρησιακούς της στόχους.
Έτσι, ενώ η αρχική απαίτηση ήταν για την προμήθεια ενός σκάφους της τάξης των 14.000 τόνων με μεταφορική ικανότητα 2+2 ελικοπτέρων, οι προδιαγραφές πλέον προβλέπουν την απόκτηση μίας πλατφόρμας των 20.000 τόνων με την δυνατότητα εξυπηρέτησης 4 + 4 ελικοπτέρων!
Είναι λοιπόν σαφές πως δεν μιλάμε πλέον για σκάφος «δεξαμενή» του τύπου των ολλανδικών Rotterdam ή των ισπανικών Galicia, αλλά η Άγκυρα ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να αποκτήσει ελικοπτεροφόρο της ταξης του κορεατικού Dokdo ή του ιταλικού σχεδίου της Fincantieri. Εκτιμάται δε πως, αργά ή γρήγορα, το Ναυτικό της Τουρκίας δεν πρόκειται να μείνει στο ένα σκάφος αλλά η απόκτηση τουλάχιστον δύο θα του επιτρέψει να διαθέτει πάντα ένα σε υπηρεσία ενώ το δεύτερο θα βρίσκεται στην δεξαμενή συντήρησης.
Η πιθανότητα απόκτησης ελικοπτεροφόρου από την Άγκυρα θα πρέπει να εξεταστεί πλέον σοβαρά από την χώρα μας διότι το σκάφος αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων στο... Κουρδιστάν. Εκτός της επίδειξης σημαίας και της υπερατλαντικής προβολής ισχύος, η ανατολική Μεσόγειος (βλέπε Κύπρος) και, υπό προυποθέσεις, το Αιγαίο πρόκειται να αποτελέσουν το κύριο θέατρο επιχειρήσεων των συγκεκριμένων σκαφών.
Είναι προφανές πως η Άγκυρα αναβαθμίζει δραματικά την επιθετική της ικανότητα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
H όλη λογική των κινήσεών της στον εξοπλιστικό τομέα (ανάπτυξη του ελικοπτερικού της στόλου, απόκτηση ελικοπτεροφόρου κ .λ.π.), στον επιχειρησιακό σχεδιασμό (καθημερινή συμπεριφορά στο Αιγαίο, υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και παραβιάσεις, ενίσχυση των δυνάμεων του Έβρου), αλλά και στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής (αμφισβήτηση ελληνικότητας του Αγαθονησίου αλλά και προσπάθεια «κλεισίματος» όλων των άλλων «ανοιχτών» μετώπων) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα πως οδηγούμαστε σε «θερμό» επεισόδιο με επίκεντρο ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.
Στην «Σ» που κυκλοφορει την Πέμπτη 14 Μαϊου, παρουσιάζονται με λεπτομέρεια οι στρατιωτικές και πολιτικές παράμετροι της υπόθεσης του «Αγαθονησίου» καθώς και μία πρώτη προσέγγιση του «δόγματος Νταβούτογλου» αναφορικά με την χώρα μας το οποίο επικεντρώνεται στο Αιγαίο...



πηγη:defencenet.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Η Τουρκία υπερεξοπλίζει την στρατιά της Δυτικής Θράκης

13
Αρματομαχίες και αποβαση σε βραχονησιδα

Εικόνα



εφημεριδα ''αποψη''

16/05/2009
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Νέα τουρκική απειλή στον Έβρο

14
Μετά την απόκτηση της επιχειρησιακής ικανότητας για διεξαγωγή αποβατικών ενεργειών μεγάλης κλίμακας στο Αιγαίο, η Τουρκία προχωρά σε μια κίνηση η οποία αναβαθμίζει τις αντίστοιχες δυνατότητες στη Θράκη που αποτελεί συνάμα μια απροκάλυπτη εκδήλωση επιθετικότητας.
Η προμήθεια 36 γεφυροφόρων αρμάτων Leguan, με βάση το όχημα του άρματος Leopard 1, συνιστά ακόμη μια απόδειξη περί των πραγματικών προθέσεων της Άγκυρας με στόχο την ταχεία διάβαση του ποταμού Εβρου. Το Τεθωρακισμένο Όχημα Καθέλκυσης Γέφυρας (Armored Vehicle Launcing Bridge/AVLB) Leguan αναπτύσσει γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 80 (MLC 80) μήκους 26m, εντός 5 λεπτών με χρήση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου. Ο αριθμός των 36 γεφυροφόρων αρμάτων για την υποστήριξη των 298 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 τα οποία αποκτήθηκαν από τα γερμανικά πλεονάσματα δημιουργεί εύλογες απορίες όταν, συγκριτικά, ο Ελληνικός Στρατός για 170 Leopard 2HEL και 183 Leopard 2A4, απέκτησε μόλις 8 Leopard 1 Leguan.
Το μέτωπο μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης στη Θράκη θα έχει κατά την έναρξη των επιχειρήσεων ένα ανάπτυγμα 150 χιλιομέτρων, όσο περίπου το μήκος των σημερινών ελληνοτουρκικών συνόρων, που διαμορφώνονται από την κοίτη του ποταμού Έβρου. H Δυτική Θράκη, είναι περιοχή περιορισμένου πλάτους και έκτασης, που λόγω της φύσεως του ημιορεινού εδάφους της και του περιορισμένου οδικού δικτύου θεωρείται ότι γενικά ευνοεί την άμυνα, ή διαφορετικά, ότι μπορεί να κρατηθεί με μικρές σχετικά ελληνικές δυνάμεις. Αντίθετα, η Ανατολική Θράκη, είναι γενικά πεδινή, ενώ μεταξύ των ελληνοτουρκικών συνόρων και της Κων/πολης, βρίσκονται δύο κύριοι οδικοί άξονες, ένας βόρειος Αδριανούπολη-Λουλεμπουργαζ-Κων/πολη, κι ένας νότιος Γέφυρα Κήπων-Κεσανη-Σιλιβρία-Κων/πολη. Ο Τουρκικός Στρατός έχει τοποθετήσει με μέτωπο προς την Ελλάδα το 2ο Σώμα Στρατού (Τσανάκαλε) και 5ο Σώμα Στρατού (Τεκιρταγκ). Πίσω από τα δύο αυτά Σώματα Στρατού υπάρχουν η 1η Στρατιά και το 3ο ΣΣ (Κωνσταντινούπολη).





Πηγη strategy-geopolitics
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Νέα τουρκική απειλή στον Έβρο

15
Εμένα μου φαίνεται ή προετοιμάζονται για κάτι??
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ.

16
Συνελήφθη μουσουλμάνος της Θράκης, ο οποίος είχε αναπτύξει κατασκοπευτική μυστική δράση εις βάρος της Χώρας, για λογαριασμό της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ.

Ο ΄Ελληνας υπήκοος , γεννηθείς στην Μάκρη της Αλεξανδρούπολης, και κάτοικος της Δρυμιάς Ξάνθης (και όχι του Δρυμώνα ΄Εβρου, όπως αναφέρουν διάφορα ΜΜΕ), ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς ήταν πράκτορας της ΜΙΤ.

Ο πράκτορας της ΜΙΤ, διενεργούσε κατασκοπεία σε όλη την επικράτεια της Θράκης με στόχους, κυρίως στρατιωτικές μονάδες του Δ΄Σώματος Στρατού.

Συνελήφθη στην Σαμοθράκη με νοικιασμένο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος ενοχοποιητικά στοιχεία και «προϊόντα κατασκοπείας»...

Ο πράκτορας της ΜΙΤ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, όπου και ομολόγησε τις κατασκοπευτικές του δράσεις.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο πράκτορας των Τούρκων, δέχθηκε να συνεργαστεί με τις Ελληνικές Υπηρεσίες και Αρχές Ασφαλείας, και ως φαίνεται, έχει δώσει πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία για τα δίκτυα της ΜΙΤ στην Θράκη.

Ο συλληφθείς κατάσκοπος, συνεχίζει να ανακρίνεται και συνεχίζει να παραδίδει πάρα πολύ σημαντικά δεδομένα για «πολλά θέματα» που αφορούν και την δράση του Γεν. Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, τα οποία θα φέρουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τους Τούρκους «διπλωμάτες» (?) που υπηρετούν εκεί...

Τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο ο συγκεκριμένος κατάσκοπος, παρακολουθούνταν επί 24ωρου βάσεως, και «οδήγησε» τις Ελληνικές Υπηρεσίες, σε «πολλά ίχνη» της κατασκοπευτικής δραστηριότητος της ΜΙΤ στον ΄Εβρο.

Θεωρείται πως το πλήγμα που δέχθηκε η ΜΙΤ και μάλλον συνεχίζει να δέχεται, μετά την σύλληψη ενός σημαντικού της κατασκόπου, είναι ισχυρότατο...

Γίνεται λόγος, «για πλήρη διάλυση των κλιμακίων μυστικής δράσης της ΜΙΤ στην Θράκη» ενώ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν «διαρρεύσει» πλήθος «χαλκευμένες πληροφορίες» προς τους Τούρκους, κατασκευασμένες από την Ελλάδα...

Η σύλληψη του κατάσκοπου, είναι μόνον η κορυφή της πυραμίδος, και ένα ενδεικτικό γεγονός, του ισχυρότατου πλήγματος που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται η ΜΙΤ στην Θράκη.

Τα θερμά συγχαρητήρια του ιστολογίου μας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για την μεγάλη επιτυχία της!

Πηγή http://spynews-gr.blogspot.com/2009/07/ ... t_609.html
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ.

17
Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στρατηγικής σημασίας φωτογράφιζε 30χρονος μουσουλμάνος. Eκτελούσε ειδικές αποστολές για λογαριασμό της MIT

Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στρατηγικής σημασίας φωτογράφιζε 30χρονος μουσουλμάνος, που συνελήφθη στη Σαμοθράκη. Ο ίδιος ομολόγησε αρχικά ότι εκτελούσε ειδικές αποστολές για λογαριασμό τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ευρύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της σύλληψης 30χρονου μουσουλμάνου που είχε στην κατοχή του πλούσιο φωτογραφικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δρόμους και άλλες δημόσιες υποδομές στρατηγικής σημασίας, καθώς ομολόγησε ότι εκτελούσε «ειδικές αποστολές» για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.
Η ομολογία - σοκ ότι έκανε εδώ και καιρό, με επαγγελματικό μάλιστα τρόπο, φωτογραφήσεις «ευαίσθητων και στρατηγικών σημείων» προκάλεσε (και δικαιολογημένα) επιπλέον ερωτηματικά στους υπευθύνους των αρχών ασφαλείας και της ΕΥΠ για ύπαρξη ευρύτερου δικτύου κατασκοπείας στη Θράκη.
Ο άνδρας, που κατάγεται από το Μ. Δέρειο του Βόρειου Εβρου και κατοικεί κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ασκεί το επάγγελμα του φωτογράφου και διατηρεί φωτογραφείο στην πρωτεύουσα του Εβρου.
Συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στη Σαμοθράκη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ, της Αστυνομίας και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Πάνω του βρέθηκαν 600 φωτογραφίες, οι οποίες ήταν άρτιες τεχνικά και οι 400 από αυτές αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές.

Δεν...τους γνώριζε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε πως αναλάμβανε αποστολές για λογαριασμό Τούρκων, την ταυτότητα των οποίων, όπως είπε, δεν γνωρίζει. Εκανε καιρό τις φωτογραφήσεις και παρέδιδε τις φωτογραφίες στους Τούρκους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένειά του φέρεται ότι είχε σχέσεις με το προξενείο.
«Με πλησίαζαν δύο άτομα, τους οποίους δεν γνωρίζω, και μου ζητούσαν να φωτογραφίζω στρατόπεδα», φέρεται πως είπε κατά τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή του, όταν υπό το κράτος του πανικού, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήταν «λαλίστατος» και προέβη σε αποκαλύψεις, πριν τον συμβουλέψουν οι δικηγόροι του να σιωπήσει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανέφερε πως έκανε μέχρι τώρα συνολικά οκτώ τέτοιες «ειδικές αποστολές», κατά τις οποίες τραβούσε έως και 300 φωτογραφίες τη φορά, και αμειβόταν με 500 ευρώ για κάθε αποστολή.
Αξιωματικός, που ήταν παρών στις ανακρίσεις στην Αλεξανδρούπολη, απέδωσε στον συλληφθέντα τη φράση «δούλευα για τη μητέρα πατρίδα μου, την Τουρκία».
Στη συνέχεια, μόλις ανέλαβαν την υπεράσπισή του δύο δικηγόροι από την Ξάνθη -ένας χριστιανός και ένας μουσουλμάνος-, «σφράγισε» το στόμα του και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, στον οποίο θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα που του ετοίμασαν οι συνήγοροί του.
Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν πως η υπόθεση, την οποία χειρίζεται η ΕΥΠ, δεν μοιάζει με περιπτώσεις άλλων πολιτών -Βουλγάρων, Τούρκων, ακόμα και ενός Φινλανδού- που έχουν συλληφθεί κατά καιρούς να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Εβρο και απελαύνονται μετά τη δίκη τους.
«Πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό από αυτό και με άλλες προεκτάσεις. Το άτομο αυτό αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για κατασκοπεία, που επισείουν ποινές πολυετούς κάθειρξης», έλεγε στο «Εθνος» ένας από αυτούς, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο 30χρονος να είναι μόνο ένα από τα μέλη δικτύου δεκάδων ατόμων που συνεργάζονται με τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Πηγή
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=4976804
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ.

18
Πολύ σοβαρή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, είναι τελικά η υπόθεση με τη σύλληψη του 30χρονου μουσουλμάνου στη Σαμοθράκη πριν από λίγες ημέρες, που κατηγορείται για κατασκοπία σε βάρος της χώρας μας και υπέρ της Τουρκίας.

Αυτή είναι τουλάχιστον η εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών που ασχολούνται με την υπόθεση αυτήν, μετά την ανάκριση του 30χρονου μουσουλμάνου, την αρχική του ομολογία και την αξιολόγηση των –αρκετών– στοιχείων που έχουν συλλεγεί και «μιλάνε» για τη δράση του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μετά τη σύλληψή του ο 30χρονος ομολόγησε ότι έκανε κατασκοπεία «για τη μητέρα πατρίδα μου, την Τουρκία». Άλλωστε, τα εις βάρος του στοιχεία ήσαν αδιάσειστα. Και «μιλούσαν». Κυρίως δε το πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό, αποτελούμενο από εκατοντάδες φωτογραφίες «ευαίσθητων» χώρων, αλλά και προσώπων.

Βέβαια, μόλις ήρθε σε επαφή με δικηγόρους άρχισε να αναιρεί μέρος τουλάχιστον όσων είχε αρχικά ομολογήσει.

Αλλά, κατά την άποψη των αρμοδίων, η υπόθεση είναι καλά «δεμένη».

Άλλωστε, η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε ύστερα από πληροφορίες που είχε συλλέξει περίπου δύο μήνες πριν από τη σύλληψή του...

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται:

– Να μη δρούσε μόνος του, αλλά να είναι μέλος ευρύτερου κατασκοπευτικού δικτύου, δραστηριοποιούμενου σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη δράση του τον βοηθούσε το γεγονός ότι είναι επαγγελματίας φωτογράφος και έχει φωτογραφείο στην Αλεξανδρούπολη.


Έτσι, μπορούσε να φωτογραφίζει υπό το μανδύα της δουλειάς που κάνει.

Μόνο που... είναι τουλάχιστον περίεργο να «ειδικεύεται» σε φωτογραφήσεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μονάδων και άλλων «ευαίσθητων» περιοχών, και μάλιστα με λεπτομέρειες τέτοιες, που δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν από φωτογραφίες δορυφόρου...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ένας από τους κύριους στόχους των επίμαχων φωτογραφιών ήταν το ραντάρ που έχει εγκαταστήσει στη Σαμοθράκη το Ναυτικό μας και παρακολουθεί περιοχές όπως τον Μπάμπουρα (μια περιοχή που είχε κεντρικό ρόλο στην ελληνοτουρκική κρίση του 1987) ή τη Λαδόξερα, που μπορεί μεν να είναι μια απλή ξέρα, αλλά έχει το χαρακτηριστικό ότι εκεί «αναβλύζουν λάδια», κάτι που ενδεχομένως σημαίνει πάρα πολλά αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή έχει κοιτάσματα πετρελαίου...

Είναι γεγονός ότι ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους η περιοχή έχει κατακλυστεί από πλήθος πρακτόρων και γενικά έχει προκαλέσει πολύμορφο «ενδιαφέρον»...

Μάλιστα, όπως μας αποκάλυψαν συνάδελφοι από την περιοχή, πριν από περίπου 10 χρόνια είχε γίνει στη Σαμοθράκη «απόβαση» ομάδας τούρκων κομάντος, όχι επιθετικά, αλλά με την κάλυψη άλλης δραστηριότητας (τουριστικής;), οι οποίοι αποβιβάστηκαν, έφαγαν σε ταβέρνα της περιοχής και... απήλθαν.

Ενώ παρακολουθούνται με μεγάλο ενδιαφέρον ορισμένοι «επισκέπτες», «τουρίστες», «λαθρομετανάστες», αλλά και «καλλιτέχνες» διαφόρων συγκροτημάτων που συχνά πυκνά επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”