Κλιμακώνει ο Μ.Ομπάμα - Ευθείες απειλές κατά Άσαντ - Το Αϊζενχάουερ στα ανοικτά της Συρίας

1
Εικόνα
Σαφώς θορυβημένες οι ΗΠΑ από την προειδοποίηση της Συρίας ότι θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα αν της επιτεθούν με αποτέλεσμα ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να προχωρήσει σε απειλητική δήλωση που επιβεβαιώνει απόλυτα τις πληροφορίες που μετέδωσε το defencenet.gr περί προετοιμασίας προσβολής των τοποθεσιών της Συρίας που είναι αποθηκευμένα τα χημικά της όπλα. Συγκεκριμένα δηλώθηκε ότι "Θα ήταν τραγικό λάθος εκ μέρους του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα που διαθέτει".

Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της συριακής κυβέρνησης προειδοποίησε ότι αν δεχθεί εξωτερική επίθεση η Συρία θα κάνει χρήση των χημικών όπλων που διαθέτει. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων του Μπάρακ Ομπάμα, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη προερχόμενα από το αεροπλανοδόρο "Αϊζενχάουερ" (CVΝ69) ξεκίνησαν πτήσεις κοντά στις συριακές ακτές, αλλά μακριά από τα χωρικά ύδατα της Συρίας. Σην νία περιοχή κινούνται και τα ρωσικά πλοία.

"Σήμερα εργαζόμαστε ώστε ο συριακός λαός να έχει ένα καλύτερο μέλλον, ελεύθερος από το καθεστώς του Άσαντ", είπε ο Ομπάμα σε ομιλία του για την εξωτερική πολιτική ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελείτο κυρίως από βετεράνους, στο Ρίνο της Νεβάδας, κάνοντας σαφές ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να χρησιμοποιήσουν βία για την εκδίωξη της συριακής κυβέρνησης.

"Θα συνεχίσουμε να καθιστούμε σαφές στον Άσαντ και σε όσους τον περιβάλλουν ότι ο κόσμος τους παρακολουθεί και ότι θα είναι υπόλογοι στη διεθνή κοινότητα και τις ΗΠΑ αν κάνουν το τραγικό λάθος να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τα χημικά όπλα της Συρίας βρίσκονται al-Safira και η φρουρά που τα προστατεύει ελέγχεται αποκλειστικά από τον Assad. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ο Assad δεν έχει αποφασίσει να παραδώσει τα χημικά όπλα του στην Hezballah ούτε ο ηγέτης της lιβανικής οργάνωσης επιθυμεί να τα αποδεχτεί.

Αυτό όμως που φοβούνται οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί είναι το μέλλον των χημικών όπλων σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Assad καταρρεύσει όπως αναμενόταν ότι θα συμβεί την περασμένη Τετάρτη μετά τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε την ηγεσία του μηχανισμού Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας.

Εκτός από τα χημικά όπλα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ανησυχούν για την τύχη των βαλλιστικών πυραύλων Scud C και Scud D οι οποίοι μπορούν να φέρουν χημικές πολεμικές κεφαλες καθώς και των αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir-S1 τα οποία προστατεύουν τις εγκαταστάσεις που φυλάσσονται τα χημικά όπλα της Συρίας.

Πάντως θεωρείται πολύ δύσκολο οι Rώσοι να επιτρέψουν την παράδοση Pantsir-S1 στην Hezballah. Οι Ρώσοι τα λειτουργούν και οι Ρώσοι θα ελέγξουν την κίνησή τους. Και μόνο τυχαία δεν είναι η προσέγγιση Μόσχας-Τελ Αβίβ που καταγράφεται εσχάτως...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος
Καταρχήν, Ομπαμάκο, είσαι πολύ αστείος εσύ και όλη η παρεούλα σου της Νέας Τάξης, που μας λέτε ότι "εργάζεστε ώστε ο συριακός λαός να έχει ένα καλύτερο μέλλον, ελεύθερος από το καθεστώς του Άσαντ"... Τι λόγος σας πέφτει; Ήρθε ο Ασάντ να απελευθερώσει τους Αμερικανούς από το δικό σας καθεστώς βρωμεροί Σιωνιστές; Διασκεδάζω με αυτές σας τις ατάκες. Θλίβομαι όμως ταυτόχρονα που υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν τις παπαριές σου,που δεν βλέπουν το ύπουλο σχέδιο υποδούλωσης της ανθρωπότητας, και ακόμα χειρότερα θλίβομαι για εκείνους που θα πιστέψουν και θα ακολουθήσουν τον τάχα "Μεσσία" που ετοιμάζετε βρωμερά και τρισάθλια όργανα του "πονηρού".
.\n.\n.\n\n
Εικόνα

Re: Κλιμακώνει ο Μ.Ομπάμα - Ευθείες απειλές κατά Άσαντ - Το Αϊζενχάουερ στα ανοικτά της Συρίας ΠΗΓΗ: http://www.pentapo

3
Η αντεπίθεση του Assad: Ανακατέλαβε περιοχές, συμμάχησε με Κούρδους

Αξιοσημείωτη αντοχή έδειξε η κυβέρνηση Assad μετά την βομβιστική επίθεση που αποκεφάλισε την ηγεσία του μηχανισμού Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας, ενώ άμεση ήταν και η στροφή της Συρίας υπέρ των Κούρδων της χώρας στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των δεδομένων μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε η Δαμασκός.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε 24 ώρες από την επίθεση είχαν αναλάβει τα καθήκοντα τους οι νέες ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας με τον διορισμό του στρατηγού Fahad Jassim al-Freij, τον διορισμό του στρατηγού Ali Mamloukh στην διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών, τον διορισμό του στρατηγού Hafez Makhlouf ως νέου στρατιωτικού διοικητή της Δαμασκού και τον διορισμό του στρατηγού Ali Hassan της παραστρατιωτικής δύναμης των Αλαουιτών Shabiha.
Σημειώνεται ότι ο Assad διόρισε τον αδελφό του στρατηγό Maher Assad ως το νέο διοικητή των επιχειρήσεων κατά της εξέγερσης.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Στρατός της Συρίας ανασυγκροτήθηκε μετά το πλήγμα που δέχτηκε η ηγεσία του ελέγχεται απολύτως από τον Assad και κατάφερε να ανακαταλάβει περιοχές στην Δαμασκό και στα σύνορα με το Ιράκ που είχαν υπό τον έλεγχο τους για λίγες ώρες οι εξεγερμένοι.
Από την άλλη πλευρά ο Assad θέλοντας να αξιοποιήσει την στρατιωτική ισχύ των Κούρδων επέτρεψε την είσοδο μαχητών του PKK στην Συρία και την χρήση του συριακού εδάφους ως βάση εξόρμησης των Κούρδων κατά της Τουρκίας.
Με την κίνηση αυτή ο Assad εξασφάλισε την στήριξη των Κούρδων της Συρίας επιτρέποντας αριθμό του έτσι να αποδεσμεύσει σημαντικό στρατευμάτων από τις κουρδικές περιοχές της Συρίας στέλνοντας μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους Κούρδους. Επιπλέον αποσύροντας το Στρατό από τις κουρδικές περιοχές ο Assad απέκτησε νέα ξεκούραστα στρατεύματα τα οποία έριξε στην μάχη κατά των εξεγερμένων.
Πριν από μερικές ημέρες άνδρες των παραστρατιωτικών οργανώσεων των Κούρδων της Συρίας μαζί με μαχητές του PKK έθεσαν υπό τον έλεγχο τους δύο συνοριακές πόλεις. Πρόκειται για τις πόλεις Afrin Dêrik , Amude, Kobanê και Ayn-al Arab στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Η εξέλιξη αυτή ανησύχησε την Τουρκία η οποία μετά από 12 χρόνια βλέπει τους Κούρδους να δρούν για μία ακόμη φορά στα νότια σύνορα της.
Οι φόβοι της έγιναν αληθινοί όταν ομάδα Κούρδων μαχητών με βάσεις στην Συρία εξαπέλυσαν επίθεση κατά του αγωγού πετρελαίου Κιρκούκ-Τσειχάν τον οποίο και ανατίναξαν.
Την ίδια ώρα δυνάμεις του συριακού Στρατού εκκαθάριζαν και τους τελευταίους θύλακες αντίστασης στην Δαμασκό και καταλάμβαναν το συνοριακό φυλάκιο Yarabiya.
Όπως φαίνεται ακόμα και μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε ο Assad η κρατική μηχανή της χώρας συνεχίζει να λειτουργεί και να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.
Η συμμαχία Assad Κούρδων δείχνει να αποδίδει για την Δαμασκό δεδομένου ότι οι Κούρδοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού, οι δυνάμεις που μετακινήθηκαν από τις κουρδικές περιοχές είναι υπερπολύτιμες για την αντιμετώπιση της εξέγερσης και τέλος το πιο σημαντικό οι καταδρομικές επιχειρήσεις των Κούρδων από την Συρία και το Ιράκ στο έδαφος της Τουρκίας θα αποτελούν τον μοχλό πίεσης του Assad έναντι της Άγκυρας η οποία εδώ και αρκετό καιρό έχει στραφεί κατά του Assad.


defencenet.gr
.\n.\n.\n\n
Εικόνα

Re: Κλιμακώνει ο Μ.Ομπάμα - Ευθείες απειλές κατά Άσαντ - Το Αϊζενχάουερ στα ανοικτά της Συρίας ΠΗΓΗ: http://www.pentapo

4
Είναι πολύ πιθανό ο Assad να συμμαχήσει με την al-Qaeda προσφέροντας υποστήριξη και οπλισμό στους μαχητές της Qaedat al-Jihad η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Burgas την περασμένη εβδομάδα.

Re: Κλιμακώνει ο Μ.Ομπάμα - Ευθείες απειλές κατά Άσαντ - Το Αϊζενχάουερ στα ανοικτά της Συρίας ΠΗΓΗ: http://www.pentapo

5
Ρωσία: Πρόταση προώθησης ενδοσυριακού διαλόγου με ...


Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία προτίθεται να διοργανώσει επαφές στη Μόσχα ανάμεσα στις συριακές αρχές και την αντιπολίτευση με στόχο να ευνοήσει έναν "ενδοσυριακό διάλογο".
Η Ρωσία "έχει την πρόθεση να συνεχίσει να εργάζεται για την λήψη αποφάσεων ομόφωνα και για να δώσει ώθηση σε έναν ενδοσυριακό διάλογο", δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν σε συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
"Για να γίνει αυτό, προτιθέμεθα να προσφέρουμε στην (συριακή) αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση μια πλατφόρμα στη Μόσχα για να ξεκινήσουν επαφές, προκειμένου να ενωθεί η αντιπολίτευση και να έχει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση", πρόσθεσε.
Ο Τσούρκιν επέκρινε παράλληλα τις ΗΠΑ επειδή "μίλησαν για την πρόθεσή τους να παρακάμψουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ". "Πολύ καλά, αλλά εσείς (οι ΗΠΑ) θα φέρετε την ευθύνη για τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες των ενεργειών αυτού του είδους", τόνισε.
Μετά το βέτο που άσκησαν η Ρωσία και η Κίνα στο δυτικό σχέδιο απόφασης για τη Συρία, το οποίο αποσκοπούσε στην άσκηση πιέσεων στη Δαμασκό, η Αμερικανίδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει εφεξής να ενεργήσει "εκτός του Συμβουλίου" Ασφαλείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ΤΟ Μάιο είχε προηγηθεί παρόμοια πρόταση από την πλευρά της Ρωσίας χωρίς να εξεταστεί από τις δύο πλευρές.


defencenet
.\n.\n.\n\n
Εικόνα

Re: Κλιμακώνει ο Μ.Ομπάμα - Ευθείες απειλές κατά Άσαντ - Το Αϊζενχάουερ στα ανοικτά της Συρίας ΠΗΓΗ: http://www.pentapo

6
Εν τω μεταξύ ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ John Bolton κάλεσε το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ να επιτεθούν στη Ρωσία και την Κίνα και να μετατρέψουν τον πλανήτη σε υπερνόβα.
Εικόνα
Ο σκληροπυρηνικός Neo-Con περιμένει την αποψινή τελετή έναρξης στο Λονδίνο για ν' "απασφαλίσει" τη βόμβα που θα τινάξει την υφήλιο στον αέρα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο”