Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

29
Oι Τούρκοι συνεχίζουν τις αθλιότητες. Στέλνουν το Πίρι Ρέις για έρευνες δίπλα στην εξέδρα της "Αφροδίτης"!

H περιοχή G που χάραξε αυθαίρετα και εντελώς παράνομα η Τουρκία, ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το Οικόπεδο 12, που βρίσκεται η πλατφόρμα της Νόμπλε Ένερτζι.
Η Τουρκία, θορυβημένη από τη συνέχιση της γεώτρησης και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για την ύπαρξη τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου στο κοίτασμα "Αφροδίτη", σκοπεύει να αποστείλει για αντεκδίκηση το ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις τη συνοδεία πλήρους επανδρωμένου και εξοπλισμένου σκάφους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για έρευνες πολύ κοντά στην πλατφόρμα της Νόμπλε Ένερτζι.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ, η Τουρκία σκοπεύει να στείλει για αντεκδίκηση το ερευνητικό σκάφος για έρευνες στην περιοχή G, που έχει ορίσει αυθαίρετα ως οικόπεδο εκμετάλλευσης και ταυτίζεται σε κάποιο βαθμό με το Οικόπεδο 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το Πίρι Ρέις θα παραμείνει στην περιοχή για 10-15 ημέρες, και θα κάνει έρευνες πολύ κοντά στην πλατφόρμα της αμερικανικής Νόμπλε Ένερτζι.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος είχε πάει στην περιοχή στις 26 Σεπτεμβρίου και αποχώρησε στις 4 Οκτωβρίου, μεταβαίνοντας στο λιμάνι της Αμμοχώστου για προμήθειες.
Το Πίρι Ρέις πρόκειται να αναχωρήσει απόψε από το λιμάνι της Αμμοχώστου για το Οικόπεδο 12.
Ο συντονιστής του Προγράμματος Ερευνών του Πίρι Ρέις, Doç. Dr. Derman Dondurur, δήλωσε τα εξής:
''Η νότια και η ανατολική θαλάσσια περιοχή της Κύπρου έχει χωριστεί σε μπλόκ. Η περιοχή πυο εργα΄ζομαστε είναι το Μπλοκ 'G'. Στην πρώτη φάση ολοκληρώσαμε τις έρευνες τη ΝΔ πλευρά του Μπλοκ 'G'. Συλλέξαμε σεισμικά στοιχεία από μια περιοχή 1200 χλμ. Στη δεύτερη φάση σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνες στο υπόλοιπο μέρος του Μπλογκ 'G'.
Η περιοχή που θα εργαστούμε, είναι το βόρειο και ανατολικό τμήμα της περιοχής που εργαστήκαμε στην πρώτη φάση. Σχεδιάζουμε να συλλέξουμε στοιχεία από μια περιοχή 3000 χλμ. Όμως υπάρχει το πρόβλημα των καιρικών συνθηκών.


Μόλις χρειαστεί, θα ξαναγυρίσουμε στο λιμάνι της Αμμοχώστου για προμήθειες και θα ξαναεπιστρέψουμε στην περιοχή για έρευνες.
Στην πρώτη φάση κάναμε έρευνες και προσεγγίσαμε την πλατφόρμα στα 10-15 χιλιόμετρα. Είχαμε οπτική επαφή με την πλατφόρμα. Τη φορά αυτή θα προσεγγίσουμε ακόμα πιο κοντά, στο νότιο τμήμα του Μπλογκ 'G'.


Και πάλι θα μας συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία. Άλλωστε και την πρώτη φορά, είχαμε πάντα κοντά μας τουλάχιστον ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο. Πότε πότε μας προστάτευαν και πολεμικά αεροσκάφη. Το ίδιο θα γίνει και την δεύτερη φορά. Είμαστε πάντα σε επαφή μέσω ασυρμάτου. Αν χρειαστούμε κάτι, είναι έτοιμοι να παρέμβουν αμέσως".


Ο Dondurur σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των ερευνών στο Μπλόκ 'G', θα εξεταστούν τα συλλεγέντα στοιχεία από την TPAO και αναλόγως θα αποφασίσει το τουρκικό ΥΠΕΞ και η ΤΡΑΟ για τις επόμενες ενέργειες. Η αξιολόγηση των στοιχείων, σύμφωνα με τον Τούρκο επιστήμονα, θα διαρκέσει ορισμένους μήνες. Η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ερευνών θα γίνει από πλευράς ΥΠΕΞ και ΤΡΑΟ.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... pXnMN5Fuso
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

31
Reptilian Pyramid έγραψε:Σε ακούω φίλε, τρέχει τίποτα;
Μπα, τίποτε !

Εκτός του ότι οδεύουμε ολοταχώς προς την αποσταθεροποίηση του σύμπαντος !!! :slap
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

32
η τουρκια οποτε θελει εισβαλει και μας κατακοβει.να τωρα που τζεφρυ και ντιμιτρι αχριστοφκιας κατεστρεψαν τους στρατους αφου ειναι φασιστικοι και πανακριβοι βλ. δημητρας,τρεμοπουλος κλπ τι τους εμποδιζει?ξερετε οτι στα στρατοπεδα μας εχουμε ελλειψη καυσιμων και πυρομαχικων.επρεπε ηδη να ηταν στον δρομο ο στρατος να ριξει το κομμουνιστικο καθεστως.αν δεν το ριξει καποιος θα μας καταστρεψει ως το 2013.αυτος ειναι ο στοχος τους.δεν υπαρχει αλλη λογικη εξηγηση

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

33
χριστακης έγραψε:η τουρκια οποτε θελει εισβαλει και μας κατακοβει.να τωρα που τζεφρυ και ντιμιτρι αχριστοφκιας κατεστρεψαν τους στρατους αφου ειναι φασιστικοι και πανακριβοι βλ. δημητρας,τρεμοπουλος κλπ τι τους εμποδιζει?ξερετε οτι στα στρατοπεδα μας εχουμε ελλειψη καυσιμων και πυρομαχικων.επρεπε ηδη να ηταν στον δρομο ο στρατος να ριξει το κομμουνιστικο καθεστως.αν δεν το ριξει καποιος θα μας καταστρεψει ως το 2013.αυτος ειναι ο στοχος τους.δεν υπαρχει αλλη λογικη εξηγηση
Και είναι κρίμα για τους Κύπριους αδελφούς, που δε μπορούν να βαδίσουν στο δρόμο που έδειξε η Ισλανδία...

Τι στο καλό ? Δε μπορείτε να συνεννοηθείτε τόσοι λίγοι και σε τόσο μικρό μέρος ?
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξε

34
Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η ανάμειξη των Γάλλων στη μεσογειακή κρίση.

Προφανώς ο Σαρκό θέλει να κάνει επίδειξη πυγμής σε βάρος των Νεοθωμανών.

Αυτή η ιστορία παραπέμπει σε αποικιοκρατικές συμπεριφορές τύπου Φραγκίσκου Α'.

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

35
Οι Τούρκικοι λεονταρισμοί ή σαν πολύ δεν ξύνετε στην γλίτσα του τσομπάνη.
Εικόνα
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

36
Κύπρος: Τα πρώτα προβλήματα με τη γεώτρηση στην "Αφροδίτη", άρχισαν.....

Στα «δυό στενά» βρίσκεται η Noble σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα για τη γεώτρηση, αφού το Ισραήλ έχει και επίσημα πιέσει ασφυκτικά την εταιρεία, να ολοκληρώσει τη γεώτρηση στο κοίτασμα του «Ταμάρ» εντός του προβλεπόμενου με τη γείτονα χώρα χρονοδιαγράμματος. Αλλιώς, εγγράφως έχει ενημερώσει ότι θα ακυρώσει την άδεια.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του φιλελευθέρου», ότι είτε θα πρέπει να...
επιταχυνθεί η διαδικασία στο «Αφροδίτη», με τροποποίηση των τεχνικών όρων της συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, είτε διακοπή της διαδικασίας με την ολοκλήρωση της γεώτρησης αλλά χωρίς την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων δοκιμών, ώστε να υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα. Και επανέναρξή της σε μερικούς μήνες. Πράγμα που ανατρέπει ενδεχομένως τις σκέψεις της κυπριακής κυβέρνησης για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, αφού σε διάφορες περιπτώσεις από την υπουργό Εμπορίου και όχι μόνο, δηλωνόταν ότι ο δεύτερος γύρος θα γίνει μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης της Noble.

H Noble, σύμφωνα με τα στοιχεία αναζητά μεταξύ άλλων, τρόπους να μεταδώσει το μήνυμα αυτό στην Λευκωσία . Ότι δηλαδή, μπορεί η κυβέρνηση να βοηθήσει ώστε το Ισραήλ να χαλαρώσει λίγο χρονικά τα όρια που έθεσε, γιανα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Αφροδίτη και μετά να μετακινηθεί η πλατφόρμα «Όμηρος» προς το Ισραήλ. Θεωρούν μάλιστα ότι η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ στην Κύπρο είναι μια καλή ευκαιρία. Αναμένεται ότι το όλο θέμα θα συζητηθεί και μεταξύ Noble και υπουργείου Εμπορίου.

Το πρόβλημα ανέκυψε προ μηνών, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην άλλη πλατφόρμα - την Pride North America - που οδήγησαν σε μετακινήσεις πλατφορμών, αλλαγές σημείων γεώτρησης και τις συνεπακόλουθες καθυστερήσεις. Οι δυνατότητες της άλλης πλατφόρμας, που διαθέτει στην περιοχή, της Sedco Express, αξιοποιούνται ήδη στο μέγιστο βαθμό και δεν υπάρχει περιθώριο από εκεί, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να εξασφαλιστεί άλλη πλατφόρμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ θέλει να τηρηθούν με ακρίβεια τα χρονοδιαγράμματα εξασφάλισης φυσικού αερίου από το Ταμάρ, για την ηλεκτροπαραγωγή της χώρας, κυρίως λόγω των προβλημάτων με τον αγωγό από την Αίγυπτο.

Κάθε φορά που διακόπτεται η παροχή από την Αίγυπτο, κυρίως λόγω δολιοφθορών, αυξάνεται το κόστος παραγωγής ηλεκτρισμού και στο Ισραήλ προσμετρούν τις επιπτώσεις αυτές στην οικονομία.

Από: e-typos


Οι Ισραηλινοί...είναι "φίλοι" μας!
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Κύπρος”