ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΚ-Στα χέρια του Ομπάμα η λύση για το Κυπριακό!

1
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΚ- ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ
-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
-ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ
-ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΗΠΑ- ΕΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


Να πάρει πάνω του την υπόθεση του Κυπριακού, επιβάλλοντας την επίλυσή του προς συμφέρον των ΗΠΑ, της ΕΕ και των Ελληνοκυπρίων, πετώντας έξω τα κατοχικά στρατεύματα, προτείνεται με επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η επιστολή, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Athens Post, έχει συγγραφεί από τον πανίσχυρο Ελληνοκυπριακής καταγωγής λομπίστα (και το Ελληνοαμερικανικό λόμπι ανεβοκατεβάζει προέδρους στις ΗΠΑ) Φώτο Φωτιάδη και ήδη, εξετάζεται με κάθε σοβαρότητα από τους επιτελείς του Ομπάμα.


Γιατί δεν παίζει μόνο ρόλο το γεγονός ότι ο Φωτιάδης είναι επίτιμος πρόεδρος του ΑΧΕΠΑ, ή ότι είναι γιος του πρώτου μετανάστη που έφτασε στο Ellis Island. Είναι το ότι διπλωματικά, αυτά που προτείνει, δίνουν ειρηνική λύση, χαροποιώντας εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, αλλά και ανοίγοντας το δρόμο για να συνεκμεταλλευθούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, πλουτοπαραγωγικές πηγές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή ευρώ, αν προτιμάτε). Και, από τη στιγμή που γίνονται πόλεμοι για το πετρέλαιο (βλ. Λιβύη) ποιος δεν θα ήθελε να του "χαρίσουν" κοιτάσματα, μόνο και μόνο για να μη "δυσαρεστήσει" την Τουρκία;
Ακολουθεί το πρωτότυπο (μεταφρασμένο, φυσικά) πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Φωτιάδη στον Μπαράκ Ομπάμα:

Α.Ε. Πρόεδρο των ΗΠΑ
Κύριο, Barack H. Obama
Washington, USA


Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

You came like a rising sun of hope in a bewildered World. You brought back faith that life can, after all, be more meaningful through the avenues of long forgotten principles.

Ως ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης AHEPA στην Κύπρο, παίρνω το θάρρος να σας υποβάλω ταπεινά το γράμμα αυτό, σε σας τον αδιαμφισβήτητο Ηγέτη του Κόσμου και να αιτηθώ τη βοήθεια σας στη μικρή μου πατρίδα Κύπρο, η οποία αντιμετωπίζει βέβαιο, ολοκληρωτικό κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξη της.

Τρέφω βαθειάν εκτίμηση για τα Αμερικανικά Ιδεώδη, τις Αρχές, τη Κουλτούρα και για το Εκπαιδευτικό σας Σύστημα. Ο πατέρας μου υπήρξε ένας από τους Πρώτους Ευρωπαίους μετανάστες στις ΗΠΑ, το 1916. Αναφέρεται, πρώτος στο κατάλογο, στα επίσημα έγγραφα της Νήσου Ellis. Λόγω αυτής της μεγάλης μου εκτίμησης, τα παιδιά μου έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ, στο Harvard, στο ΜΙΤ και στο Boston University. Εγώ κατέχω Ph.D από το Beverly Hills University. Έχω επίσης χρηματίσει μέλος του Executive Council του Harvard School of Public Health Cyprus.

H εκλογή σας ως Προέδρου των ΗΠΑ, ήλθε ως ανακούφιση στον Δημοκρατικό Κόσμο. Ιδιαίτερα για την τελείως απροστάτευτη μικρή μου Νήσο Κύπρο η οποία αντιμετωπίζει άμεση και διαρκή απειλή από τη Τουρκία, ένα φοβερά επικίνδυνο, επιθετικόν εχθρό με κολοσσιαία στρατιωτική ισχύ και πολύ κακές προθέσεις.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η Τουρκία, άν και μια από τις τρεις εγγυήτριες χώρες της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει εξευτελίσει όλες αυτές τις συμβατικές της υποχρεώσεις και έχει εισβάλει με τον πιο βάρβαρο τρόπο με δεκάδες χιλιάδες πάνοπλο στρατό το 1974 και κατέλαβε το 40% της χώρας, το καλύτερο και πλέον ανεπτυγμένο μέρος της Νήσου που αντιπροσώπευε τότε πάνω από 80% του συνόλου των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας, ενώ οι ΤΚ ήσαν μόνο το 18% του πληθυσμού και η συμβολή τους στην εθνική οικονομία ήταν μόνο 4.2%. Έκτοτε 40,000 τουρκικός στρατός με υπερβολικό σύγχρονο οπλισμό, έχει εγκατασταθεί στη μικρή Κύπρο που κινδυνεύει να τη βυθίσει ο βαρύς οπλισμός της, καθιστώντας τη ζωή αμφοτέρων των ΕΚ και ΤΚ ανυπόφορη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεκάδες χιλιάδες εξοργισμένοι ΤΚ βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι και απαιτούντες να φύγουν από τη Κύπρο η Τουρκία, ο στρατός της και οι Τούρκοι Έποικοι.

Κατά την εισβολή ο Τουρκικός στρατός με απίστευτη ωμότητα σκότωσε πάνω από 10000 αθώους ΕΚ πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά και με όλων των ειδών τις ανηλεείς κτηνώδεις πράξεις, βασανιστήρια, βιασμούς κλπ. κλπ. εξεδίωξαν δια της βίας των όπλων κακήν - κακώς από τα σπίτια και όλα τους τα υπάρχοντα πάνω από 200000 ΕΚ, άνω του 40% του Ελληνικού Πληθυσμού, καθιστώντας τους εύπορους κατά κανόνα ΕΚ, πάμπτωχους πρόσφυγες στη δική τους την πατρίδα, αφήνοντας πίσω περιουσίες και άλλα αγαθά αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Εν τούτοις η Τουρκία ονομάζει όλην αυτή τη σφαγή, λεηλασία και τη βιβλική καταστροφή που μας προκάλεσε, ως δήθεν «ειρηνικήν επέμβαση» και δυστυχώς ο έξω κόσμος δεν εξανίσταται. Για 37 τώρα χρόνια η Τουρκία εκμεταλλεύεται όλον αυτό τον κλεμμένο πλούτο. Πωλεί μάλιστα μαζικά τεράστιες εκτάσεις των κλεμμένων μας περιουσιών σε ξένους, κυρίως σε Βρετανούς, τους «εγγυητές»! μας και τσεπώνει δισεκατομμύρια ευρώ. Καθ’ όν χρόνο, διαπράττοντας στυγερό έγκλημα πολέμου, εισάγει παράνομα εκατοντάδες χιλιάδες τούρκους εποίκους στα κατεχόμενα εδάφη μας. Εν τω μεταξύ σπρώχνει πρόσθετα, συστηματικά στα κατεχόμενα όλων των εθνικοτήτων μουσουλμάνους παράνομους εγκληματίες, τους οποίους στη συνέχεια διοχετεύει παράνομα στις ελεύθερες περιοχές με στόχο να νοθεύσει τη κοινωνία μας με εγκληματίες που έχουν ήδη ανεβάσει κατακόρυφα το έγκλημα και για ν’ αλλοιώσει το δημογραφικό μας καθεστώς προετοιμάζουσα πλειοψηφία για να εξυπηρετήσει τα καταχθόνια σχέδια της για ολική κατάκτηση της Νήσου.

- Την ίδιαν αυτή τακτική εφαρμόζει η Τουρκία και στην ΕΕ με την διοχέτευση παράνομων μεταναστών (κυρίως μουσουλμάνων). Και οι φίλοι τους στην ΕΕ θα δαγκώνουν, μια μέρα το ένα και θα τους πονούν και τα είκοσι τους νύχια.-

Είναι δια τους λόγους αυτούς που η Τουρκία σκόπιμα παρατραβά για μισό τώρα αιώνα τις δήθεν «ενδοκυπριακές συνομιλίες», οι oποίες είναι ένα πραγματικό φιάσκο, αφού στην πραγματικότητα είναι η ίδια η Τουρκία που κατευθύνει τις συνομιλίες και ο εδώ ΤΚ συνομιλητής δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ανδρείκελο της Τουρκίας που ακολουθεί αυστηρώς οδηγίες κατ’ ευθείαν από την Άγκυρα. Ούτε το ένα των υποδημάτων του δεν μπορεί να δέσει χωρίς την έγκριση της Τουρκίας.

Εφ’ όσον αποδεδειγμένα έτσι έχουν τα πράγματα, και οι συνομιλίες παρατείνονται σκόπιμα για να κερδίζει η Τουρκία χρόνο, να εδραιώνει τη κατοχή και να ετοιμάζει τα επεκτατικά της σχέδια που ασφαλώς δεν στοχεύουν προς μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά για περαιτέρω προέλαση προς συνολική κατάκτηση, παρακαλώ επιτρέψατε μου, Κύριε Πρόεδρε, αφού πιστεύω ότι ως δίκαιος άνθρωπος, διάκειστε ευμενώς προς το αδικούμενο αδύνατο θύμα, θα σας παρουσιάσω μιαν υπαλλακτική απλή, πρακτική ιδέα την οποίαν εάν μπορούσατε να υιοθετήσετε και να λάβετε την πρωτοβουλία να χειρισθείτε, θα οδηγούσε, πιστεύω σύντομα, εύκολα και δίκαια, σε μια για όλους δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό που θα άντεχε στο χρόνο και θα έφερνε ευτυχία και ευημερία σε όλους ανεξαιρέτως τους Κυπρίους, και τους ΤΚ, ενώ θ’ απάλλατε την ανθρωπότητα από ένα πονοκέφαλο που έχει κρατήσει τόσο πολύ, αδικαιολόγητα. Κι’ εσείς Κύριε Πρόεδρε, θα έχετε επιτύχει ένα διεθνή άθλο, μια σωστή λύση του Κυπριακού που απέτυχαν να λύσουν όλοι οι προκάτοχοι σας, παρά τη καλή τους θέληση.

Η ιδέα είναι:
Η Κύπρος όντας ένα πλήρες μέλος της ΕΕ όχι μόνο έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρεούται να εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο (Ε.Κεκτ.) όπως υποχρεωτικά το εφαρμόζουν όλα τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ε.Κεκτ. σημαίνει την εφαρμογή των τριών βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Ελεύθερη διακίνηση, ελεύθερη εγκατάσταση και ελεύθερη ιδιοκτησία. Καθώς και ένας άνθρωπος μια ψήφος. Όταν εφαρμοσθούν οι τρεις αυτές ελευθερίες θα ισοδυναμούν με την ιδανική λύση δι’ όλους τους Κυπρίους. Θα επέτρεπε στις 200,000 ΕΚ πρόσφυγες, που αποτελούν την πεμπτουσία του Κυπριακού, καθώς και στους ΤΚ εκείνους που είχαν εξαναγκαστεί από τις Τουρκικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν στις κατεχόμενες περιοχές, όλοι αυτοί θα επέστρεφαν κύριοι ειρηνικά και με ασφάλεια στα σπίτια και στις περιουσίες τους. Αυτό θα καθιστούσε τον κάθε ένα ευτυχισμένο. Οι κανονισμοί του Ε.Κεκτ, η ομπρέλα, οι νόμοι και η άγρυπνη φροντίδα της ΕΕ, θα έφερνε ειρήνη, ασφάλεια, κανονική ζωή και ευημερία σε όλους. Η πρόοδος τότε θ’ ακολουθούσε χωρίς περιορισμούς για τον κάθε ένα ν’ αναπτύξει την πρωτοβουλία του και ελεύθερα να προγραμματίσει τη ζωή του. Οι ΤΚ σίγουρα θα ήσαν κατά πολύ ευτυχέστεροι, ασφαλέστεροι και θα ευημερούσαν σε μια προοδευτική κοινωνία, μέλος της Μεγάλης Οικογένειας της ΕΕ.

Απόδειξη του ότι η εφαρμογή του Ε.Κεκτ. θα λειτουργήσει λαμπρά και θα φέρει μιαν δίκαιη και λειτουργική λύση για όλους τους Κυπρίους είναι το γεγονός ότι αυτό το ίδιο Ε.Κεκτ. ικανοποιεί πλήρως τα 500 εκ. Ευρωπαίων της ΕΕ. Η Τουρκία επομένως δεν μπορεί να ισχυρισθεί δικαιολογημένα και να πείθει ότι οι 100,000 ΤΚ δεν μπορούν να ικανοποιηθούν κάτω από αυτό το Ε.Κεκτ. που υπερικανοποιεί 500 εκ. Ευρωπαίους. Άλλωστε η ίδια η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Ε.Κεκτ. αφού η ίδια καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ενταχθεί στην ΕΕ οπότε αναγκαστικά θα εφαρμόσει το Ε.Κεκτ. στη δική της επικράτεια.

Είναι όλες αυτές οι ελευθερίες και αρχές, κ. Πρόεδρε, που βοήθησαν να οικοδομηθεί το Μεγάλο Αμερικανικό Έθνος. Προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην προσδοκία δικής σας παρέμβασης κ. Πρόεδρε, όντες βέβαιοι ότι σε περίπτωση που θα εγκρίνατε αυτή την απλή και αποτελεσματική λύση, έχετε και τα μέσα και τη δύναμη να την υλοποιήσετε.

Η εύνοια της φύσης μας έφερε ένα όπλο στο χέρι σας όταν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε κ. Πρόεδρε.

Ως εκ θαύματος, ένα δώρο εκ Θεού ήλθε αυτές τις μέρες στη Κύπρο το οποίο μπορεί να βοηθήσει το έργο σας προς την εισηγούμενη λύση. Κολοσσιαία σε όγκο και αξία κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου έχουν διαπιστωθεί μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Μια Αμερικανική Εταιρεία, η Noble Energy International, έχει ήδη αναλάβει τη διεξαγωγή γεωτρήσεων σε ένα (το 12) από τα 13 οικόπεδα μας υδρογονανθράκων. Η πρώτη γεώτρηση αρχίζει αρχάς προσεχούς Οκτωβρίου και αναμένουν να φέρουν στην επιφάνεια το φυσικό αέριο το 2014.

Πολλές άλλες εταιρείες που ειδικεύονται στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο από χώρες της ΕΕ έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Η ΕΕ, εξ άλλου, έχει μεγάλην ανάγκη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Θα ήταν καλή ιδέα, πιστεύω, κ. Πρόεδρε, να δημιουργηθεί ένα Consortium μεταξύ Αμερικανικών και Εταιρειών της ΕΕ δια συνεκμετάλλευση, με την Κυπριακή Δημοκρατία, των κοιτασμάτων μας φυσικού αερίου και πετρελαίου, με αντάλλαγμα οι αντίστοιχες Κυβερνήσεις τους να υποστηρίξουν δυναμικά τη Κύπρο στην εφαρμογή του Ε.Κεκτ. ως λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Εσείς ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος άνθρωπος που οι χαρισματικές σας αρετές σας έχουν κερδίσει την Προεδρία των ΗΠΑ σε χρόνο ρεκόρ, ασφαλώς θα δείτε την ορθότητα, την δυναμική, την πρακτικότητα και το δίκαιο για όλους της εισήγησης μου δια λύση μέσω της εφαρμογής του Ε.Κεκτ. Μια τέτοια ταχεία λύση που θ’ αντέξει στο χρόνο, αυτού του πάρα πολύ παλαιού προβλήματος που ταλαιπωρεί το παγκόσμιο, θα εξυπηρετήσει και τα Αμερικανικά συμφέροντα αφού θα εξοικονομήσει από δω κι’ εμπρός τεράστια ποσά για τον ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας την ΕΕ και τις ίδιες τις ΗΠΑ που όλοι μαζί θα έχετε εξοδεύσει όλα αυτά τα χρόνια τρισεκατομμύρια δολάρια και αμέτρητες ώρες εργασίας χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η ταπεινή μου πρόταση δεν θα έχει κόστος για κανένα.

Ευχαριστώντας σας κ. Πρόεδρε, για τον πολύτιμο σας χρόνο να διαβάσετε αυτή την, μακράν δυστυχώς, επιστολή, ευχόμεθα σε σας, την οικογένεια σας και στον φίλο λαό των ΗΠΑ, παντοτινή υγεία, χαρά ευτυχία και ευημερία.

Με ιδιαίτερη τιμή και βαθειά εκτίμηση

Φώτος Ια. Φωτιάδης, Ph.D.
http://athenapost.blogspot.com

Aπο:
http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/bl ... _9234.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΚ-Στα χέρια του Ομπάμα η λύση για το Κυπριακό!

3
Και τα δύο.

Το μόνο θετικό γεγονός είναι πως το Κυπριακό θα επιλυθεί με ειρηνικά μέσα και η Τουρκία θα αναγνωρίσει επιτέλους τη Μεγαλόνησο ως ένα ενιαίο κράτος-μέλος της Ευρώπης των 27 αποσύροντας σταδιακά τα στρατεύματά της από τον βορρά σε ένδειξη καλής θέλησης προς την Ελλάδα και την ΕΕ.

Όσο για τα αρνητικές πτυχές αυτής της εξέλιξης, αυτές αφορούν την υποδούλωση του νησιού στους τοκογλύφους της τρόϊκα μετά τη πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση της Νέας Τάξης η οποία έστειλε στο θάνατο 12 αθώους πολίτες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Κύπρος”