! Η Τουρκία διεκδικεί επίσημα πλέον το μισό Αιγαίο-'Ηγεμων'

1
Άσκηση - πρόκληση στο Αιγαίο υπό την ονομασία HEGEMON (Ηγεμόνας)




Με την διεξαγωγή μίας άσκησης, με διεθνή συμμετοχή, κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, υπό την ονομασία HEGEMON (Ηγεμόνας) η Τουρκία προσπαθεί να κάνει μία δυναμική και προκλητική συγχρόνως επανεμφάνιση στο Αιγαίο. Στα έγγραφα που αφορούν τον σχεδιασμό της άσκησης η Άγκυρα ουσιαστικά αποκαλύπτει και τις πραγματικές της προθέσεις.
Πιο συγκεκριμένα , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παρουσιάζονται με διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα ενώ όσο αφορά τα όρια έρευνας και διάσωσης αυτά τοποθετούνται στον 25ο μεσημβρινό, στο μέσω δηλαδή του Αιγαίου! Ας σημειωθεί πως με του χάρτες αυτούς η Άγκυρα "ενημερώνει" τις συμμαχικές χώρες που θα λάβουν μέρος στην άσκηση.

Επιπροσθέτως, κάποιες από τις περιοχές τις οποίες οι Τούρκοι δεσμεύουν ανήκουν στο FIR Κωνσταντινούπολης και στο FIR Αθηνών. Είναι προφανές πως η Τουρκία, μέσω μίας ψευτοδιαδικασίας συντονισμού μεταξύ δύο περιοχών που ανήκουν σε γειτονικά FIR, προσπαθεί να τους ασκήσει έλεγχο ως μία ενότητα με αποτέλεσμα να επιβάλλει και να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της.

Η Άγκυρα με την σχεδιαζόμενη αυτή άσκηση πρόκληση προσπαθεί να «παρασύρει» και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στους μόνιμους σχεδιασμούς της για την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και ζωτικών συμφερόντων στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άσκηση είναι μίας μεγάλης κλίμακας αεροναυτική ενέργεια η οποία θα διεξαχθεί σε περιοχές που θα δεσμευθούν σε όλο το Αιγαίο. Ο «Ηγεμόνας» πρόκειται να διεξαχθεί από το τουρκικό γενικό επιτελείο και σε αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με δυνάμεις τους το Βέλγιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην ελληνική πλευρά , η άσκηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και επεισόδια έρευνας και διάσωσης, ενώ αναμένεται να ακολουθηθεί και η συνήθης τουρκική πρακτική της μη κατάθεσης σχεδίων πτήσης.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν ασφαλώς προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά και την ανησυχία της Αθήνας η οποία μέσω διπλωματικών και άλλων καναλιών τόσο σε διμερές όσο και σε συμμαχικό επίπεδο έχει αρχίσει μία εκστρατεία ενημέρωσης των χωρών που έχουν προσκληθεί τόσο για τις ελληνικές θέσεις όσο και για τις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις.
Ταυτοχρόνως, επισημαίνεται η προσπάθεια της Τουρκίας να επιτύχει έστω και εμμέσως την νομιμοποίηση των όποιων διεκδικήσεων της εκμεταλλευόμενη την παρουσία των 4 χωρών σε μία τουρκικής έμπνευσης και οργάνωσης δραστηριότητα προβοκάτσια.

Τον Αύγουστο του 1974, η Τουρκία εξέδοσε την ΝΟΤΑΜ 714/6.8.74 και επέκτεινε αυθαίρετα τα όρια του δικού της FIR προς τα δυτικά μέσα στο χώρο ευθύνης του FIR Αθηνών, στα όρια που όριζαν τις βλέψεις της στο Αιγαίο. Περελάμβαβαν τα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο, Αγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Αντίψαρα, Χίο, Ικαρία και όλα τα Δωδεκάνησα.
Η Τουρκία αξίωνε από τα αεροπλάνα που πετούσαν στο Αιγαίο, να γνωστοποιούν τη Θέση τους στους τουρκικούς σταθμούς ελέγχου και να παίρνουν απ' αυτούς οδηγίες πτήσης.Η Αγκυρα, αποφάσισε να πάρει πίσω την ΝΟΤΑΜ 714 μόλις στις 22 Φεβρουαρίου του 1980.
Τώρα επανέρχεται...

ΠΗΓΗ: h**p://kostasxan.blogspot.com/2009/02/blog-post_219.html
Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,\nου ψευσόμεθά σε πατροπαραδοτον σέβας,\nεν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα.\nΕι δε και καλέσει καιρός,\nκαι μυριάκις υπερ σου τεθνηξόμεθα.\n ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Re: ! Η Τουρκία διεκδικεί επίσημα πλέον το μισό Αιγαίο

2
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ; ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ; Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ....ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ 1940, (ΑΣ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ), ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΜΑ ΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ..

Re: ! Η Τουρκία διεκδικεί επίσημα πλέον το μισό Αιγαίο

3
το ειπαν στην τηλεοραση αλλα μην φαντασεις και πολυ αναλυτικα 2-3 λεπτα ισα ισα να πουν οτι το ανεφεραν,αλλα και παλι ενα τοσο σημαντικο γεγονος το προσπερνουν μπρος στην οικονομικη κριση...
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ! Η Τουρκία διεκδικεί επίσημα πλέον το μισό Αιγαίο

4
Νεώτερα απο τη Τουρκική άσκηση" ΗΓΕΜΟΝΑΣ"

Κινητοποίηση κατά «Ηγεμόνα»
Από την Αθήνα, ώστε να μη λάβουν μέρος τρίτες χώρες στην τουρκική άσκηση
Της Δωρας AντωνιουΩς ιδιαίτερα λεπτή διαπραγμάτευση χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τις συνεχιζόμενες επαφές, προκειμένου να περιορισθεί η συμμετοχή τρίτων χωρών στην άσκηση «Ηγεμών», που θα πραγματοποιήσει στο Αιγαίο η Τουρκία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «καταρχήν θετική» αντίδραση στις ελληνικές θέσεις, προσθέτουν όμως ότι πρόκειται για διπλωματική μάχη, η οποία άρχισε πριν από...τρεις εβδομάδες και θα εξελίσσεται κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή. Και τούτο, καθώς η Αγκυρα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια να εξασφαλίσει διεθνή συμμετοχή, την οποία, προφανώς, σκοπεύει να αξιοποιήσει ως έμμεση νομιμοποίηση των πάγιων διεκδικήσεών της στο Αιγαίο. Από ελληνικής πλευράς, η διπλωματική προσέγγιση γίνεται σε διμερές επίπεδο προς τις τέσσερις χώρες στις οποίες έχει απευθύνει πρόσκληση η Αγκυρα: Τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Οπως επισημαίνεται, η πρόσκληση δεν απευθύνθηκε στο πλαίσιο κάποιου διεθνούς οργανισμού -για παράδειγμα του ΝΑΤΟ- αλλά σε κάθε χώρα ξεχωριστά και, ως εκ τούτου, σε αντίστοιχο επίπεδο γίνεται η προσπάθεια αποτροπής της συμμετοχής.
Η ενημέρωση που κάνει προς τις τέσσερις χώρες η ελληνική πλευρά περιλαμβάνει, πέρα από τη διατύπωση των ελληνικών θέσεων, παράθεση των τουρκικών προκλήσεων και των μεθόδων που χρησιμοποιεί η Αγκυρα, προκειμένου να επιτύχει παγίωση των διεκδικήσεών της. Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, και στο παρελθόν από τουρκικής πλευράς έγιναν αντίστοιχες προσπάθειες νομιμοποίησης μέσω τρίτων των διεκδικήσεών της, ωστόσο αποτράπηκαν έπειτα από έγκαιρη ελληνική αντίδραση. Προσθέτουν ότι στόχος δεν είναι να μη λάβουν μέρος στην άσκηση οι τέσσερις χώρες, αλλά να μη συμμετέχουν σε τμήματα της άσκησης, τα οποία θα θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρούν ότι για την Τουρκία, το να επιτύχει στη συγκεκριμένη άσκηση να έχει τη συμμετοχή δυνάμεων τρίτων χωρών στα «επίμαχα» για την Ελλάδα τμήματά της, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η Αγκυρα επιζητά μια κίνηση – απάντηση στην επιτυχία της Αθήνας να πραγματοποιηθεί, τελικά, έπειτα από δύο αναβολές, η άσκηση «Τολμηρός Τοξότης», με νατοϊκή συμμετοχή και τον Αγιο Ευστράτιο να συμπεριλαμβάνεται στην περιοχή διεξαγωγής της.
KATHIMERINI
ΠΗΓΗ
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: ! Η Τουρκία διεκδικεί επίσημα πλέον το μισό Αιγαίο

5
ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ μίνι στρατιωτικής δράσης Ελλάδας-Βρετανίας έχει ζητήσει το Λονδίνο, με την ευκαιρία της παρουσίας των αεροναυτικών του δυνάμεων στο Αιγαίο προκειμένου να λάβουν μέρος στην τουρκική άσκηση- πρόκληση «Ηγεμών» στην οποία έχει προσκληθεί!
Το ελληνικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, δεν έχει απαντήσει ακόμα επισήμως στη Βρετανία αν θα αποδεχθεί ή όχι την πρόσκληση.
Ωστόσο οι περισσότερες εισηγήσεις από επιτελείς είναι να απορριφθεί:
«Τυχόν αποδοχή θα νομιμοποιούσε και τις υπόλοιπες δράσεις με τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν ως στόχο τη διχοτόμηση του Αιγαίου», λένε υποστηρικτές της άποψης αυτής.
Στην τουρκική άσκηση, που σχεδιάζεται για το διάστημα 13-29 Μαρτίου, έχουν κληθεί να πάρουν μέρος δυνάμεις από τις νατοϊκές χώρες ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο και Βρετανία.
Η παρουσία των Βρετανών στην περιοχή και η συμμετοχή τους στην τουρκική άσκηση που περιέχει πακέτο όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις οφείλεται στην διεξαγωγή της ευρείας αεροναυτικής άσκησης «Τaurus»:
Η βρετανική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν και οι ΗΠΑ και η Γαλλία, ξεκινά από το Πλίμουθ, εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο και φτάνει μέσω Σουέζ μέχρι την Ανατολική Ασία!
Αυτός είναι και ο λόγος που η Βρετανία αναζητεί μια μεσοβέζικη λύση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί το τουρκικό σκέλος της άσκησης («Ηγεμών») με τις διεθνείς συμμετοχές, χωρίς όμως τις φάσεις που ενοχλούν την Ελλάδα.
Παρ΄ όλο που στο Πεντάγωνο έχει σημάνει σιωπητήριο για το θέμα, την εμπλοκή του Λονδίνου επιβεβαίωσε πηγή της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με αυτήν, «υπάρχουν συνεχιζόμενες συνομιλίες που συμπεριλαμβάνουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι σε όλες τις ασκήσεις που συμμετέχουν βρετανικές δυνάμεις, τόσο στο Αιγαίο όσο και οπουδήποτε αλλού, αυτό γίνεται σε απόλυτη εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο και με σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας.
Στο μεταξύ εξεδόθησαν από τις τουρκικές αρχές διεθνείς αναγγελίες (ΝΟΤΑΜ) για 4 περιοχές στο Αιγαίο στις οποίες η Άγκυρα θέλει να διεξαγάγει αεροπορικές δράσεις στο πλαίσιο της άσκησης «Ηγεμών».
Οι αναγγελίες έχουν φτάσει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και θα εξεταστούν από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.
Σε πολιτικό επίπεδο, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγ. Μεϊμαράκης έθεσε το ζήτημα σε ομολόγους του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ αναμένεται να το θέσει κατά τις επαφές της στην Ουάσιγκτον και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Το ζήτημα είναι τεράστιο και πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Άμυνας κ. Βάσω Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ:h**p://deltio11.blogspot.com/
Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,\nου ψευσόμεθά σε πατροπαραδοτον σέβας,\nεν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα.\nΕι δε και καλέσει καιρός,\nκαι μυριάκις υπερ σου τεθνηξόμεθα.\n ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Re: ! Η Τουρκία διεκδικεί επίσημα πλέον το μισό Αιγαίο

6
Διαβεβαιώσεις για αποχή ξένων από τον Ηγεμόνα

Προς μερική, τουλάχιστον, επίλυση βαίνει το θέμα της τουρκικής άσκησης «Ηγεμών» στο Αιγαίο στην οποία έχουν κλιθεί να συμμετάσχουν τέσσερις χώρες του ΝΑΤΟ και το σενάριο της οποίας θίγει ελληνικά συμφέροντα.


Σύμφωνα με ανωτάτη πηγή του υπουργείου Άμυνας οι προσκληθείσες χώρες, ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο έχουν δώσει προφορικές διαβεβαιώσεις προς την Ελλάδα, ότι είτε ότι θα αποσυρθούν είτε ότι δεν θα συμμετάσχουν στις φάσεις εκείνες που θίγονται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.


Οι διαβεβαιώσεις αυτές δόθηκαν στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Κρακοβία.
Η άσκηση έχει προγραμματιστεί για 13-29 Μαρτίου.


Η βρετανική συμμετοχή, όπως και άλλων χωρών, αποτελεί τμήμα της ευρύτερης βρετανικής άσκησης «Ταύρος» που έχει ήδη ξεκινήσει και θα επεκταθεί μέχρι την νοτιοανατολική Ασία.
Η Βρετανία έχει ζητήσει από την Ελλάδα να κάνει μαζί της διμερή άσκηση κατά το χρονικό διάστημα που τα πλοία της θα βρίσκονται στην περιοχή.

πηγη τα νεα
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ! Η Τουρκία διεκδικεί επίσημα πλέον το μισό Αιγαίο-'Ηγεμων'

8
Ο "Ηγεμόνας", τα σενάρια πολέμου στο Αιγαίο και η αξιοπιστία της ελληνικής αποτρεπτικής στρατηγικής


«Ο Ηγεμόνας οφείλει μια και μόνο νάχει σκέψη και σ΄ένα και μόνο ν΄αποβλέπει σκοπό: τον πόλεμο»
Niccolo Machiavelli


Η διεξαγωγή της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης "Egemen" (Ηγεμών) των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) με ΝΑΤΟική συμμετοχή στην καρδιά του Αιγαίου αποτέλεσε μία ακόμα πράξη αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο τουρκικός "Hγεμόνας" που περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- αποβατικές ενέργειες και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια για ελληνοτουρκική σύγκρουση στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, στα τέλη Μαρτίου αποκαλύφθηκε από τον "Ελεύθερο Τύπο" η ύπαρξη σεναρίου που επεξεργάζονται τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο η Άγκυρα θα προκαλούσε κρίση στο Αιγαίο με κατάληψη ελληνικής κατοικημένης νήσου με συγκεκριμένες ενέργειες:


1. Νυχτερινή απόβαση καταδρομέων και αστραπιαία εξουδετέρωση του ελληνικού φυλακίου,
2. Αμεση απομάκρυνση των κατοίκων και των αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτών,
3. Εγκατάσταση ισχυρά οπλισμένης φρουράς στο νησί, ώστε να αποτραπεί η όποια δυνατότητα ταχείας ανακατάληψής του.
4. Ανακοίνωση σε Διεθνείς Οργανισμούς ότι η Τουρκία έθεσε τέλος «στη μη προβλεπόμενη από τις Διεθνείς Συνθήκες» παρουσία Ελλήνων πολιτών και
στρατιωτικών στη «μη καθορισμένης κυριαρχίας νήσο Χ που απέχει Ψ ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ανατολίας».
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά εξετάζει τη χρήση των σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτει για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παραβατικότητας της Τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο (η οποία προβαίνει ακόμα και σε εικονικές προσβολές ελληνικών κατοικημένων νήσων καθώς και αναχαίτιση πτητικών μέσων εντός του FIR Aθηνών!). Τρίτο δημοσίευμα αναφέρεται στο τουρκικό πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών βλημάτων και την επικείμενη (;) επέκταση βεληνεκούς των F-600Τ Yildirim
.


Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες και να προβούμε σε αναλύσεις επί του κάθε σεναρίου, είναι προφανές ότι οι κινήσεις της Άγκυρας θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της ελληνικής αποτρεπτικής στρατηγικής. Μονόδρομος για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας είναι η αύξηση της μαχητικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η περαιτέρω αμυντική οχύρωση των απειλούμενων νήσων (αντιαεροπορικά συστήματα, νάρκες κατά ελικοπτέρων κλπ).


strategy-geopolitics
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”

cron