Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 25 Μάιος 2020, 18:39


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιούλ 2010, 08:45 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν

ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

ΟΙ ΑΠΟΦΡΑΔΕΣ ημέρες του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής είναι αφορμή για πολλούς να μηρυκάσουν τα γνωστά συνθήματα και να αναπετάσουν τα λάβαρα του μίσους και της προγραφής. Ταυτόχρονα, οι γνωστοί «πατριώτες-δημοκράτες», που διεκδικούν δάφνες αγωνιστικότητας και αντίστασης κατά της χούντας, παθαίνουν ολική αμνησία όταν ερωτώνται για τη γνωστή ομιλία Μακαρίου, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στις 19/7/1974

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος Μακάριος συνεργάστηκε με την ελληνική χούντα ποικιλοτρόπως και όλα τα χρόνια της δικτατορίας. Στις 30/5/1967, σε τηλεγράφημά του, ο Μακάριος έλεγε: «Συγχαίρομεν την εθνικήν κυβέρνησιν διά το αναληφθέν υπ’ αυτής έργον και διαβεβαιούμεν ότι τόσον ημείς όσον και η κυβέρνησις ημών επιθυμούμεν στενήν συνεργασίαν». Όσο η Ελλάδα ήταν απομονωμένη, η Λευκωσία καλλιεργούσε την εντύπωση ότι αυτή εκπροσωπούσε τη νομιμότητα και την υπεύθυνη διαχείριση του Κυπριακού. Όμως, όταν, π.χ., δημοσιεύματα σε μερίδα του κυπριακού Τύπου καθύβριζαν αισχρά και σκαιά την Ελλάδα και ιδιαίτερα τους Έλληνες στρατιωτικούς, ο Μακάριος, και για λόγους δικών του σκοπιμοτήτων, αναγκάστηκε να δηλώσει και τα εξής:

«Διατυπούνται κατηγορίαι ή γίνονται υπαινιγμοί σαφείς ή συγκεκαλυμμένοι περί σκευωριών και συνωμοσιών δι’ ανατροπήν της Κυπριακής Κυβερνήσεως και δι’ άλλας υπόπτου φύσεως δραστηριότητας. Τοιαύτα δημοσιεύματα, ως είναι φυσικόν, δημιουργούν πικρίας εις τους Έλληνας αξιωματικούς, δηλητηριάζουν τας σχέσεις μας και πλήττουν την ενότητα του εθνικού μετώπου». Στις 9/8/1967, ο πρόεδρος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης της Αθήνας, Γ. Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε την Κύπρο, είχε πολύωρες συζητήσεις με τον Μακάριο και σε επίσημη δεξίωση συμμετείχε όλη η κυπριακή πολιτική ηγεσία, μηδέ των ΑΚΕΛικών εξαιρουμένων. Σε δηλώσεις του, ο Γ. Παπαδόπουλος διακήρυσσε ότι «ένωσιν ζητούμεν οι πάντες και διά την ένωσιν αγωνιζόμεθα». Ο δε Μακάριος, συναινών, δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του αρχιπραξικοπηματία Παπαδόπουλου και να τον χαρακτηρίσει ως «νέο Ναπολέοντα»! Είπε αυτολεξεί: «Ο Γ. Παπαδόπουλος συνδυάζει εξαιρετικάς ικανότητας και σπάνια προσόντα διά την αντιμετώπισιν των κρισίμων καταστάσεων. Είναι ο νέος Ναπολέων, ο οποίος θα σώσει τον Ελληνισμόν...» (Ανδρ. Ν. Αθανασίου: «Ο άγνωστος πόλεμος Αθηνών-Λευκωσίας», σελ. 98).

Οι σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας, κατά την περίοδο της δικτατορίας, όπως άλλωστε και προηγουμένως, πέρασαν από σαράντα κύματα. Δολοπλοκίες, υστεροβουλίες, υπονομεύσεις, συνωμοσίες και, τελικά, το πραξικόπημα της χούντας του Ιωαννίδη κατά του προέδρου Μακαρίου, στις 15 Ιουλίου 1974. Ο Μακάριος διαφεύγει των πραξικοπηματιών και φτάνει, με τη βοήθεια των Βρετανών, στη Ν. Υόρκη. Στις 19/7/1974 προσφωνεί το Συμβ. Ασφαλείας. Αφού εξιστορεί τα γεγονότα, με αφορμή και την επιστολή που έστειλε στον πραξικοπηματία πρόεδρο Γκιζίκη, στις 13 Ιουλίου, ο Μακάριος χαρακτηρίζει το πραξικόπημα της χούντας ως «εισβολή». Είπε:

«Μπορεί να ισχυρίζονται μερικοί ότι όσα συνέβησαν στην Κύπρο αποτελούν επανάσταση, και ότι η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε με βάση τον επαναστατικό νόμο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν υπήρξε επανάσταση στην Κύπρο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί εσωτερική υπόθεση. Υπήρξε εισβολή, που παραβίασε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί στην Κύπρο. Οι συνέπειες της εισβολής αυτής θα είναι καταλυτικές για την Κύπρο, εάν δεν επανέλθουμε στη συνταγματική ομαλότητα και εάν δεν αποκατασταθούν οι δημοκρατικές ελευθερίες». Αφού επισημαίνει ότι εξαιτίας του πραξικοπήματος επηρεάστηκαν οι συνομιλίες, ο Μακάριος συνέχισε:

«Καλώ τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τεθεί ένα τέλος στην αφύσικη αυτή κατάσταση, που δημιουργήθηκε με το πραξικόπημα των Αθηνών. Καλώ το Συμβούλιο Ασφαλείας να κάνει χρήση όλων των τρόπων και μέσων που διαθέτει, ώστε να αποκατασταθούν χωρίς καθυστέρηση η συνταγματική τάξη και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Κύπρου. Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους.

»Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εγκαταστήσει μία ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο. Η παρουσία της δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική υπό συνθήκες πραξικοπήματος. Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να καλέσει το ελληνικό στρατιωτικό καθεστώς να αποσύρει τους Έλληνες αξιωματικούς, που υπηρετούν στην κυπριακή εθνοφρουρά, και να θέσει τέλος στην εισβολή τους στην Κύπρο. Πιστεύω, με όσα στοιχεία παρέθεσα ενώπιόν σας, να σάς έδωσα μία ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία, πως μία αρμόζουσα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα θέσει τέλος στην εισβολή, και θα αποκαταστήσει την παραβιασμένη ανεξαρτησία της Κύπρου και τα δημοκρατικά δικαιώματα του κυπριακού λαού».

Το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου ήταν προδοτικό, αλλά δεν ήταν στιγμιαίο. Οι προϋποθέσεις για την υλοποίησή του τεχνουργήθηκαν εντός και εκτός Κύπρου, από το 1960 μέχρι τον τραγικό Ιούλη του 1974. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η βαρύτατη κατηγορία, που ο Μακάριος διατύπωσε κατά της Ελλάδας, ότι, δηλαδή έκανε «εισβολή» στην Κύπρο -πράγμα οξύμωρο, αφού ήδη υπήρχε ελληνικός στρατός στο νησί- διευκόλυνε και έδωσε ισχυρό άλλοθι στην Τουρκία να εισβάλει στο νησί, δήθεν για να αποκαταστήσει τη διασαλευθείσα, από το πραξικόπημα, συνταγματική τάξη. Στην πράξη, οδήγησε στην κρεούργηση και κατάκτηση της Κύπρου. Οι γνωστοί ευκαιριακοί και άλλοι όψιμοι υμνητές του Μακαρίου, καμώνονται να ξεχνούν την ομιλία του στο ΣΑ. Αποτελεί, όμως, και αυτή ιστορικό και ισχυρό τεκμήριο και στοιχείο της κυπριακής τραγωδίας, που είναι αμφίβολο αν ποτέ καθαρθεί και φωτισθεί.


-http://infognomonpolitics.blogspot.com/

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Νοέμ 2010, 22:15 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 01 Μάιος 2010, 18:41
Δημοσ.: 30
Thanks:
Thanked:
time στο post
αγαπητε ορθα μιλησε για εισβολη.η ελδυκ ηταν δυναμη μιας ξενης χωρας.η εθνικη φουρα καθοδηγειτο απο ελλαδιτες αξιωματικους.ο εισβολεας την 15 ιουλιου ηταν η ελλαδα.η ελλαδα εστειλε το στρατο να χτυπησει την κυπριακη δημοκρατια.εισβολη δε ειναι μονο η ενοπλη αποβιβαση ενος εθνικου στρατου.ο ηθικος αυτουργος δεν αλλαζει.η τουρκια εκανε εισβολη στην κυπρο με χιλιαδες κουρδους στρατιωτες.δεν βαφτισαμε το κουρδικο εθνος εισβολεια.ορθα μιλησε ο μακαριος αλλα αυτα που λες τα εκμεταλλευτηκε η τουρκια.αυτα τα τουρκικα επιχειρηματα τα χρησιμοποιουν σκοπιμα οι προδοτες της χουντας και της εοκα β.αυτοι που τοτε αρνηθηκαν οτι εκαναν πραξικοπημα.εφτασαν στο σημειο να πουν οτι ο μακαριος εκανε το πραξικοπημα.τι γελιοι!προκειται για ατομα σαν τον μιχαλη καλοπουλο μονο που αυτοι ειχαν στον νου τους να χυσουντο αιμα ολου του κυπριακου λαου για να πετυχουν ενωση εμ την αμερικανοδουλη χουντα.γνωριζεις οτι η εισβολη της τουρκιας ηταν παρανομη.αλλωστε γιατι δεν εισεβαλε η ελλαδα και η αγγλια?οι σημερινοι εθνικιστες απομειναρια της προδοσιας στην προσπαθεια τους να καλυψουν την μη συμμετοχη τους στην αποκρουση του εισβολεα χρησιμοποιουν τα εν λογω τουρκικα επιχειρηματα.αυτο υποδηλωνει οτι ηταν και συνεχιζουν να ειναι συνεργατες της τουρκιας.ποιος χρησιμοποιει τα λογια του αντιπαλου για να πληξει τον συμπατριωτη του.εξαλλου στην ομιλια πουθενα ο μακαριος δεν καλει την τουρκια.αυτο το επινοησαν και το βλεπω να το κυκλοφορουν οι τοτε τρομκρατες σημερα μεσω της δημοσιογραφικης τους ιδιοτητας ,στο διαδυκτιο και σε εθνικοναζιστικες παραπολιτικες οργανωσεις.ειναι δυσκολο για αυτους να παραδεχθουν οτι προσπαθησαν να διαλυσουν με την βια το κρατος τους για να το υποταξουν στην χουντα και μετα στην αμερικη.εξαλλου ποιος δεν γνωριζει την συμφωνια χουντας τουρκιας για μοιρασμα της κυπρου.σαν αχρηστοι και αμυαλοι που ειναι και που ησαν δεν σκεφτηκαν την τουρκια.αλλα δεν ειναι περιεργο που εκαναν αυτα τα ανοσιουργηματα χωρις να υπολογιζουν την τουρκια.ασφαλως και υπολογιζαν την τουρκια γιατι γνωριζαν απο την χουντα οτι θα ξεπουληθεο η μιση κυπρος στην τουρκια μετα την εκδιωξη μακαριου την εξοντωση των αριστερων και την καταπνιξη καθε αντιστασης εκ μερους των δεξιοφρωνων μακαριακων.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2010, 19:48 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
χριστακης έγραψε:
αγαπητε ορθα μιλησε για εισβολη.η ελδυκ ηταν δυναμη μιας ξενης χωρας.η εθνικη φουρα καθοδηγειτο απο ελλαδιτες αξιωματικους.ο εισβολεας την 15 ιουλιου ηταν η ελλαδα.η ελλαδα εστειλε το στρατο να χτυπησει την κυπριακη δημοκρατια.εισβολη δε ειναι μονο η ενοπλη αποβιβαση ενος εθνικου στρατου.ο ηθικος αυτουργος δεν αλλαζει.η τουρκια εκανε εισβολη στην κυπρο με χιλιαδες κουρδους στρατιωτες.δεν βαφτισαμε το κουρδικο εθνος εισβολεια.ορθα μιλησε ο μακαριος αλλα αυτα που λες τα εκμεταλλευτηκε η τουρκια.αυτα τα τουρκικα επιχειρηματα τα χρησιμοποιουν σκοπιμα οι προδοτες της χουντας και της εοκα β.αυτοι που τοτε αρνηθηκαν οτι εκαναν πραξικοπημα.εφτασαν στο σημειο να πουν οτι ο μακαριος εκανε το πραξικοπημα.τι γελιοι!προκειται για ατομα σαν τον μιχαλη καλοπουλο μονο που αυτοι ειχαν στον νου τους να χυσουντο αιμα ολου του κυπριακου λαου για να πετυχουν ενωση εμ την αμερικανοδουλη χουντα.γνωριζεις οτι η εισβολη της τουρκιας ηταν παρανομη.αλλωστε γιατι δεν εισεβαλε η ελλαδα και η αγγλια?οι σημερινοι εθνικιστες απομειναρια της προδοσιας στην προσπαθεια τους να καλυψουν την μη συμμετοχη τους στην αποκρουση του εισβολεα χρησιμοποιουν τα εν λογω τουρκικα επιχειρηματα.αυτο υποδηλωνει οτι ηταν και συνεχιζουν να ειναι συνεργατες της τουρκιας.ποιος χρησιμοποιει τα λογια του αντιπαλου για να πληξει τον συμπατριωτη του.εξαλλου στην ομιλια πουθενα ο μακαριος δεν καλει την τουρκια.αυτο το επινοησαν και το βλεπω να το κυκλοφορουν οι τοτε τρομκρατες σημερα μεσω της δημοσιογραφικης τους ιδιοτητας ,στο διαδυκτιο και σε εθνικοναζιστικες παραπολιτικες οργανωσεις.ειναι δυσκολο για αυτους να παραδεχθουν οτι προσπαθησαν να διαλυσουν με την βια το κρατος τους για να το υποταξουν στην χουντα και μετα στην αμερικη.εξαλλου ποιος δεν γνωριζει την συμφωνια χουντας τουρκιας για μοιρασμα της κυπρου.σαν αχρηστοι και αμυαλοι που ειναι και που ησαν δεν σκεφτηκαν την τουρκια.αλλα δεν ειναι περιεργο που εκαναν αυτα τα ανοσιουργηματα χωρις να υπολογιζουν την τουρκια.ασφαλως και υπολογιζαν την τουρκια γιατι γνωριζαν απο την χουντα οτι θα ξεπουληθεο η μιση κυπρος στην τουρκια μετα την εκδιωξη μακαριου την εξοντωση των αριστερων και την καταπνιξη καθε αντιστασης εκ μερους των δεξιοφρωνων μακαριακων.


Η Κύπρος έπρεπε να ενωθεί με την Ελλάδα...γιατί η Κύπρος είναι Ελλάδα...

Τίποτε άλλο δεν έχω να πω...

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2010, 20:14 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
αγαπητε ορθα μιλησε για εισβολη.η ελδυκ ηταν δυναμη μιας ξενης χωρας.η εθνικη φουρα καθοδηγειτο απο ελλαδιτες αξιωματικους.ο εισβολεας την 15 ιουλιου ηταν η ελλαδα.η ελλαδα εστειλε το στρατο να χτυπησει την κυπριακη δημοκρατια.

Αν επιθυμείς να λέγεσαι Εθνάρχης σ'ένα νησί που ανέκαθεν ήταν ελληνικό δε βάζεις ποτέ τους Τούρκους στο παιχνίδι.ΠΟΤΕ!!
Σαν συνέπεια έχουμε την καλίτερη δυνατή εκμετάλευση από την πλευρά των Τούρκων του καλέσματος του Μακάριου....

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2011, 22:31 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 01 Μάιος 2010, 18:41
Δημοσ.: 30
Thanks:
Thanked:
time στο post
μα δεν καλεσε την τουρκια ρε παιδια.γιατι εσεις οι εθνικιστες μιλατε με τουρκικα επιχειρηματα.η μονη αναφορα του ηταν οτι η ....εισβολη της χουντας αφορα και τους τουρκοκυπριους που ειναι επισης κατοικοι της νησου.οπως και οι αρμενιοι κλπ.καλεσε το συμβουλιο ασφαλειας να λαβει δραση και αν εκδιωξει την τουρκια απο το νησι.ακουσα απο τρομοκρατη της εοκα β τον μιτσιδη οτι η τουρκια ηταν τοτε μελος του συμβουλιου ασφαλειας.η εθνικιστικη τυφλωση καποιων και το ελληνικο αιμα που εχυσαν εξυπηρετωντας την τουρκια τους εχει οδηγησει στο παραλογισμο.αυτο το ανοσιο επιχειρημα περι καλεσματος το επικαλειτε η τουρκια και η δηθεν εθνικιστικη πτερυγα.δηλαδη εχθροι εχθροι αλλα μαζι εναντια στην πατριδα τους οι εθνικιστες δηλαδη οι σημερινοι νεοναζι.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2011, 22:56 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παραθέτω το τελευταίο μέρος της ομιλίας του Μακάριου ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 19 Ιουλίου 1974 :

"Ποιώ έκκλησιν προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να πράξουν ό,τι δύνανται, δια να θέσουν τέρμα εις την ανώμαλον κατάστασιν, η οποία εδημιουργήθη δια του πραξικοπήματος των Αθηνών. Καλώ το Συμβούλιον Ασφαλείας να χρησιμοποιήση όλους τους τρόπους και τα εις την διάθεσίν του μέσα, ώστε η συνταγματική τάξις εν Κύπρω και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Κύπρου να αποκατασταθούν άνευ καθυστερήσεως. Καθώς έχω δηλώσει, τα γεγονότα εις Κύπρον δεν αποτελούν εσωτερικήν υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Τούρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Το πραξικόπημα της Ελληνικής χούντας είναι μια εισβολή και εκ των συνεπειών της θα υποφέρη όλος ο Λαός της Κύπρου, αμφότεροι Ελληνες και Τούρκοι. Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν μία ειρηνευτικήν δύναμιν σταθμεύουσαν εις Κύπρον. Δεν είναι δυνατόν ο ρόλος αυτής της ειρηνευτικής δυνάμεως να είναι αποτελεσματικός υπό συνθήκας στρατιωτικού πραξικοπήματος. Το Συμβούλιον Ασφαλείας πρέπει να καλέση το στρατιωτικόν καθεστώς της Ελλάδος να ανακαλέση εκ Κύπρου τους Έλληνας αξιωματικούς τους υπηρετούντας εις την Εθνικήν Φρουράν και να θέση τέρμα εις την εισβολήν αυτού εις την Κύπρον. Πιστεύω, ότι με όσα εξέθεσα ενώπιόν σας, σας έδωσα μίαν εικόνα της καταστάσεως. Δεν έχω αμφιβολίαν ότι μία κατάλληλος απόφασις του Συμβουλίου Ασφαλείας θα θέση τέρμα εις την εισβολήν και θα αποκαταστήση την παραβιασθείσαν ανεξαρτησίας της Κύπρου και τα δημοκρατικά δικαιώματα του Λαού της Κύπρου’’.

(Aπό το βιβλίο «Φάκελος Κύπρος, Η Τριλογία της Προδοσίας» του Δημοσιογράφου Στέφανου Β. Αναγνώστου. )

Ολόκληρη την ομιλία και από εδώ:http://www.elzoni.gr/html/ent/333/ent.2333.aspΚαι βεβαίως γνωρίζουμε όλοι την αντίδραση της Τουρκίας,υπερασπιζόμενη τα δημοκρατικά ιδεώδη ειδικά των Ελληνοκυπρίων αδελφών...
Τώρα τελευταία ακούω ότι και οι Τουρκοκύπριοι αντελήφθησαν (κάλλιο αργά παρά ποτέ) το..... μητρικό ενδιαφέρον για εκπολιτισμό και δημοκρατία της πολύ large Τουρκίας....

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2011, 16:28 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Δεκ 2009, 16:36
Δημοσ.: 903
Thanks:
Thanked:
time στο post
Αμερικανοι οι Άγγλοι και Έλληνες πούλησαν την Κύπρο στους τούρκους
και κανένας δεν τιμωρήθηκε

Οι Έλληνες στρατηγοί ήσαν οι φυσικοί αυτουργοί της προδοσίας εις βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου το 1974 με ηθικούς αυτουργούς τους Αμερικανούς Κίσινγκερ -Κόλμπι – Τάσκα.

:esc2 :esc2 Εικόνα

_________________
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Δείτε Live την ομιλία με τον Γέροντα Νεκτάριο Τώρα!
Δ. Συζήτηση: Κληρικοί στην υπηρεσία του Χριστού και της Ελλάδας
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 0
Νόμπελ Ειρήνης με ομιλία πολέμου
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 4
Τη χούντα δεν την υπακούς… Την ανατρέπεις!
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 2
Στημένη χαρακτήρισε την "τρομοκρατική" επίθεση 11/09 ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στον ΟΗΕ
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 20
Άντιχρίστοι γεγόνασι πολλοί…άνατρέποντας τήν τάξη…
Δ. Συζήτηση: Νέα Εποχή. Πρόσωπο και Προσωπείο
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr