Μας οδηγούν σε πόλεμο.

1
Eδω και μήνες είτε σε άρθρα μας, είτε στα video ομιλούμε οτι όλα αυτα τα τελευταία γεγονότα με την οικονομική κρίση έχουν ως στόχο το ξεσήκωμα τον λαών κάτι που θα οδηγήσει σε πόλεμο.Είπαμε οτι η εξέγερση δεν έχει στόχο μόνο την Ελλάδα,αλλα θα επεκταθεί παγκοσμίως,οπως και τα τελευταία γεγονότα με το Ιραν καθώς και η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραηλ είναι μέρος το μεγαλύτερου παζλ.

Πολλοί βγήκαν και μας είπαν κινδυνολόγους καθώς και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να αναφέρω εδω.

Δεν θα πω οτι το ακόλουθο video μας επιβεβαιώνει,αυτο θα το κρίνετε μόνοι σας,αλλά η έρευνα των γεγονότων είναι το καλύτερο όπλο μας για να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας ετοιμάζουν και να μην πέσουμε θύματα της προπαγάνδας τους.


phpBB [video]
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Μας οδηγούν σε πόλεμο.

4
Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman έλαβε εντολή να αλλάξει την πορεία του και αντί για τον Περσικό Κόλπο, να κατευθυνθεί προς τη Μεσόγειο, μαζί με τον 6ο Στόλο.

Η εντολή δόθηκε έπειτα από τις πληροφορίες που συλλέγονται το τελευταίο διάστημα από τις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης και οι οποίες υποδηλώνουν αύξηση της έντασης σε χερσαίο και ναυτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Τουρκία, το Ισραήλ και το Ιράν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιέζοντας το Ισραήλ βρήκε ως σύμμαχο το Ιράν, το οποίο διά στόματος του προέδρου του Κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζάνι, απείλησε με αντίποινα στη διεθνή ναυτιλία στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και της Μεσογείου, σε περίπτωση που σημειωθεί οποιαδήποτε κίνηση κατά των πλοίων που στέλνει η χώρα του στη Γάζα. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποια θα είναι αυτά τα αντίποινα.

Από την πλευρά του Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δε θα σεβαστεί πλέον αυτά τα σκάφη γιατί είναι προφανές ότι αποστέλλονται από αντιπάλους με εχθρικές διαθέσεις υπό την κάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκτιμάται πως ο Ερντογάν θα σκληρύνει ενδεχομένως τη στάση του η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και στην πλήρη διάρρηξη των σχέσεων, εκμεταλλευόμενος πολιτικά το σπάσιμο του αποκλεισμού.

Στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Ιουνίου, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έλαβε κάποια τελική απόφαση για τη χαλάρωση του αποκλεισμού στη Γάζα. Αντιθέτως υπήρξαν στελέχη της κυβέρνησης που ζήτησαν να ανακληθεί ο πρέσβης από την Άγκυρα, χωρίς να περιμένουν την υλοποίηση των απειλών-προκλήσεων του ανεξέλεγκτου πλέον Ερντογάν…

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... z0rVMMeb1F
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Μας οδηγούν σε πόλεμο.

5
Kαι μια είδηση που μας αφορά άμεσα!





Ανθυποβρυχιακή άσκηση στον Ιόνιο, δυτικά της Κεφαλονιάς, με τέσσερις τουρκικές φρεγάτες που θα εξορμήσουν από τη ναυτική βάση του Δυρραχίου της Αλβανίας και ένα τουρκικό υποβρύχιο που ήδη βρίσκεται στο ναύσταθμο του Τάραντα της Ιταλίας, σχεδιάζει η Άγκυρα για το τέλος Ιουνίου.


Το τουρκικό υποβρύχιο «Inonu», τέσσερις τουρκικές φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια της καθόδου από την Αλβανία θα διεξάγουν κοινά γυμνάσια από 26 έως 28 Ιουνίου.


Πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση πρακτικής επιβεβαίωσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας με γυμνάσια στα δυτικά της Ελλάδας. Επιβεβαιώνονται παράλληλα οι ανησυχίες των επιτελών του Πενταγώνου για οργανωμένο σχέδιο που στόχο έχει την έξοδο στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο Ιόνιο, με εφαλτήριο τις βάσεις που χρηματοδότησε στην Αλβανία. Στην κατεύθυνση αυτή πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε άλλωστε από το κοινοβούλιο των Τιράνων ο νόμος που επιτρέπει την είσοδο και παραμονή επί των αλβανικών εδαφών ναυτικής μονάδας της Άγκυρας, ενώ προ τριμήνου οι δύο χώρες εγκαινίασαν τη βάση των υποβρυχίων στο Δυρράχιο, γιορτάζοντας την με την επίσκεψη τουρκικού υποβρυχίου.


Συγκεκριμένα, από αύριο και μέχρι τις 25 Ιουνίου τέσσερις τουρκικές φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο θα βρίσκονται στα λιμάνια Δυρραχίου και Αυλώνας της Αλβανίας. Ήδη, από τις 17 του τρέχοντος μήνα στο λιμάνι του Τάραντα βρίσκεται στο πλαίσιο επισκέψεως του Ναυστάθμου του Ιταλικού Στόλου το τουρκικό υποβρύχιο «Inonu», για το οποίο μάλιστα έχει εκδοθεί ειδοποίηση για πλεύση του από 23 έως 28 Ιουνίου, σε περιοχή που κατά το ήμισυ βρίσκεται εντός του δυτικού ορίου του FIR Αθηνών, περίπου 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς. Στο σημείο αυτό εκτιμάται πώς κατά τη διάρκεια της καθόδου από την Αλβανία των τεσσάρων φρεγατών και του πετρελαιοφόρου θα γίνει συνεκπαίδευση με το υποβρύχιο, 26 έως 28 Ιουνίου.


Το «Inonu» είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στον Ελλήσποντο αρχές Ιουλίου, ενώ η ναυτική δύναμη των φρεγατών (Task Group) που απέπλευσε από το Ακσαζ επισκέπτεται λιμένες της Μεσογείου, αλλά για πρώτη φορά βρίσκεται στα σχέδια τους και η Αλβανία και μάλιστα αυτή η παρουσία μπορεί να συνδυαστεί και με ανθυποβρυχιακή άσκηση.


Από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στο αν οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να κάνουν ταυτόχρονα και κάποια ενέργεια πρόκληση, όπως άσκηση έρευνας και διάσωσης. Κάτι που θα συνιστά παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας με δεδομένο ότι η περιοχή που έχει καταγραφεί για γυμνάσια είναι εντός του FIR Αθηνών τουλάχιστον στο μισό. Σε πολιτικό επίπεδο εκτιμάται πώς η Άγκυρα επιχειρεί με την κίνηση της αυτή να επεκτείνει και στο Ιόνιο τον «τσαμπουκά» της αναδεικνύοντας τη στρατιωτική συνεργασία με την Αλβανία που επεδίωκε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 με εντατικοποίηση της από το 1997.

Aπο http://nationalpride.wordpress.com/2010 ... BD-%CE%B5/
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Μας οδηγούν σε πόλεμο.

7
Για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830, η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πρόκληση που είναι αμφίβολο αν και πριν την Επανάσταση του 1821 είχε τολμήσει να προχωρήσει δεδομένου ότι ο αγγλικός στόλος κυριαρχούσε στην περιοχή και δεν της επιτρεπόταν να κάνει αυτό που θα κάνει στις 28 Ιουνίου 2010: Μία μεγάλη αεροναυτική άσκηση έξι φρεγατών και τουλάχιστον ενός υποβρυχίου (το πιο σύγχρονο του τουρκικού στόλου) με χρήση πυρών, από τα δυτικά της Κεφαλλονιάς, μέχρι τα δυτικά της Κρήτης!

Το defencenet.gr είχε επισημάνει εγκαίρως όταν αποκάλυψε για πρώτη φορά την άσκηση που διεξήγαγε δυτικά της Κρήτης πριν από ένα μήνα το τουρκικό Ναυτικό, ότι αυτό είναι μόνο η αρχή των προκλήσεων που συνιστούν απόπειρα στρατηγικής περικύκλωσης της χώρας με την συνεργασία πλέον και της Αλβανίας. Αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι για τον μόνο λόγο για το οποίο προβαίνουν σε διαβήματα είναι αν καμιά λατινοαμερικάνικη χώρα αρνηθεί να αγοράσει ροδάκινα!

Το ότι η Τουρκία προχωρεί, παρά τις πομφόλυγες του Ρ.Τ.Ερντογάν και του γραφικού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μ.Μπαγίς, περί «ειρηνικής συνύπραξης» και «αποφυγής προκλήσεων» και «αφοπλισμού» (δικού μας…) σε μία τέτοια κίνηση στην πλάτη της χώρας, δεν σημαίνει και πολλά. Η άσκηση γίνεται βέβαια σε διεθνή χωρικά ύδατα, αλλά εντός του FIR Αθηνών.

Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αρνείται τα 10 ναυτικά μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εν τούτοις η ΥΠΑ της έδωσε άδεια να διεξάγει την άσκηση!

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι δυνάμεις του Τask Group (TG) 496.1 του τουρκικού Ναυτικού το οποίο θα βρίσκεται στα λιμάνια Δυρραχίου και Αυλώνας της Αλβανίας από 22 έως 25 Ιουν 2010. Στις 26 Ιουνίου θα ενωθούν με το υποβρύχιο ΙΝΟΝU που από τις από 17 Ιουν 2010 βρίσκεται στο λιμάνι του ΤΑΡΑΝΤΑ στα πλαίσια επίσκεψης του Ναύσταθμου του ιταλικού Στόλου.

Από εκεί το υποβρύχιο θα πλεύσει δυτικά στο Ιόνιο και θα ενωθεί με το Task Group, όπου θα ξεκινήσουν να διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις σε απόσταση 70 χλμ από τις ακτές της Κεφαλλονιάς, εντός του νοητού ορίου του FIR Aθηνών.

Την ίδια στιγμή δυτικά της Κρήτης θα υπάρχει και άλλη δύναμη τουρκικών σκαφών (τουλάχιστον δύο φρεγάτες) τα οποία θα διεξάγουν αεροναυτική άσκηση με χρήση πυρών. Τα δύο πεδία ασκήσεων ενώνονται. Οι ασκήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 29 Ιουνίου, οπότε το τουρκικό Task Group θα κατευθυνθεί προς την Αλεξάνδρεια και το ΙNONU θα επιστρέψει την 1η Ιουλίου στον Ελλήσποντο!

Το Task Group αποτελείται από δύο φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, δύο O.H.Perry (TCG Kemalreis, TCG Turgutreis, TCG Gaziantep, TCG Giresun) και το πετρελαιοφόρο "ΑΚΑΡ" με διοικητή τον ναύαρχο. Mücahit Şişlioğlu.

To Birinci Inonu (S360) είναι το πιο σύγχρονο υποβρύχιο του τουρκικού Ναυτικού (Τype 209/1400 Mod) καθώς εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικού Στόλου, μόλις το 2007. Θα επιστρέψει στα στενά του Ελλησπόντου την 1η Ιουλίου, ενώ το TG συνεχίζει την περιοδεία του, επισκεπτόμενο την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από 30/6 έως 3/7.

H άσκηση δεν είναι απλά "επίδειξη σημαίας", αλλά πρόκειται για κάτι πολύ πιο ουσιαστικό και σημαντικό: Τα υποθαλάσσια δυνητικά "πεδία μάχης" του Ιονίου, μετά την εγκατάσταση της τουρκικής ναυτική βάση στον Αυλώνα, στο Πασά-Λιμάνι, έχουν κρίσιμη σημασία για τα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού. Εκεί θα είναι ο νέος χώρος δράσης τους πέρα από το Αιγαίο, αυτό πρέπει να μάθουν. Το Ιόνιο είναι μία τελείως διαφορετική θάλασσα από το Αιγαίο και θέλει άλλου είδους τακτικές στις οποίες και θα ασκηθούν τα τουρκικά υποβρύχια.

Από εκεί θα πλεύσει ανοικτά του Ισραήλ και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των Ισραηλινών.

Ιδού οι ΝΟΤΑΜ που αντηλλάγησαν μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την άσκηση δυτικά της Κρήτης. Πρώτη είναι η ελληνική και δεύτερη η τουρκική, όπου φαίνεται ότι οι Τούρκοι για άλλη μια φορά δεν δέχονται τα 10 ν.μ

A1166/10 - TURKISH NAVY WILL MAKE A FIRING EXERCISE WITHIN ATHINAI FIR AS
DESCRIBED BELOW:
1.- EXERCISE AREA (FIRING) : 351500N0225400E 351500N0215000E
351200N0215000E 344100N0225400E.
AWYS P32 (NEVIK-PIDAS), M728 (PIDAS-ANASA) AFFECTED.
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
2.- THE NATIONAL AIRSPACE OF GREECE EXTENDS UP TO 10NM FROM THE
GREEK COASTS, AS DESCRIBED IN AIP-GREECE, PAGE RAC 0-1, PARA 2 AND
SHALL NOT BE AFFECTED BY THE GUN FIRING ACTIVITIES. 00000FT AMSL - FL100, JUN
28 0500-0730, 28 JUN 05:00 2010 UNTIL 28 JUN 07:30 2010. CREATED: 17 JUN 06:33
2010

Και η τουρκική ΝΟΤΑΜ

A2249/10 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A1166/10 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA.
THE UNPRECEDENTED AND DEFIANT PRACTICE OF GREECE IN DEFINING 6NM
WIDE TERRITORIAL WATERS AND 10NM NATIONAL AIRSPACE CONTRADICTS WITH
THE INTERNATIONAL LAW AND CONSEQUENTLY VIOLATES THE RIGHT OF FREE
USE OF INTERNATIONAL AIRSPACE. ACCORDING TO INTERNATIONAL LAW THE
AIRSPACE OVER WHICH A STATE CAN CLAIM COMPETENCE AND EXCLUSIVE
SOVEREIGNTY IS LIMITED TO THAT PORTION WHICH LIES ABOVE ITS
TERRITORY AND THE TERRITORIAL WATERS ADJACENT TO IT. THEREFORE, THIS
ILLEGAL PRACTICE OF GREECE IS INVALID AND UNACCEPTABLE TO TURKEY. SFC - FL999,
28 JUN 05:00 2010 UNTIL 28 JUN 07:30 2010. CREATED: 18 JUN 13:15 2010

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: Μας οδηγούν σε πόλεμο.

8
"Μυρίζει μπαρούτι" στον Κόλπο...
Aυξάνεται η ένταση στην περιοχή του Κόλπου με το Ιράν να εκδιώκει δύο επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) οι οποίοι αφίχθηκαν στη χώρα για να προχωρήσουν σε επιθεώρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας, σύμφωνα όσα δήλωσε υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος.

Δύο ημέρες πριν ένδεκα αμερικανικά πολεμικά σκάφη τα οποία αποτελούν την Ομάδα Μάχης ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου και ένα ισραηλινό σκάφος, σύμφωνα με αιγυπτιακή εφημερίδα διέπλευσαν την διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση τον Κόλπο.

Ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, είπε ότι οι δύο επιθεωρητές ανακηρύχθηκαν persona non-grata (ανεπιθύμητα πρόσωπα) λόγω της σύνταξης «ψευδούς» έκθεσης για λογαριασμό της ΙΑΕΑ.

Η διώρυγα του Σουέζ πριν δύο ημέρες, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, παρέμεινε κλειστή για πολλές ώρες , ενώ χιλιάδες στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις όχθες του καναλιού για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της νηοπομπής.

Έντονη φέρεται να ήταν η κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση της Αιγύπτου στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει το διάπλου σε αμερικανικά και ισραηλινά πλοία.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ όπου θα έχει συνατνήσεις με τον Αμερικανό ομόλογο του, Ρόμπερτ Γκέιτς, τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, και την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το θέμα του Ιράν.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: Μας οδηγούν σε πόλεμο.

9
Opως βλέπετε το ενα γεγονός διαδέχετε το αλλο και ολα ακολουθουν ενα σχέδιο!
Και ποιος ειναι ενας λογος για να ξεκινησει το πανηγυρι?
Το Ιραν!
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σημεία των Καιρών”

cron