Λιγότερο ειρηνική η Ελλάδα λόγω της κρίσης

1
Λιγότερο ειρηνική η Ελλάδα λόγω της κρίσης

Λιγότερο ειρηνικό κάνει τον πλανήτη η οικονομική κρίση, αυξάνοντας το έγκλημα και τις κοινωνικές αναταραχές, δείχνει ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης για το 2010.

Αν και το ρίσκο του πολέμου μειώνεται, εντούτοις, το κόστος της βίας για την παγκόσμια οικονομία υπολογίζεται στα 7 τρισ. δολάρια ετησίως. Έτσι, η κατά 25% μείωση της βίας σε όλο τον κόσμο θα εξοικονομούσε 1,7 τρισ. δολάρια κάθε χρόνο, αρκετά για να αποπληρωθεί το χρέος της Ελλάδας, να χρηματοδοτηθεί η επίτευξη των στόχων ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη χιλιετία και να καλυφθεί το κόστος για τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει η ΕΕ έως το 2020.

Η έρευνα, που πραγματοποιείται από το Institute for Economics and Peace με στοιχεία του Economist Intelligence Unit, δείχνει την επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας κατά τέσσερις θέσεις στη συνολική λίστα των πιο ειρηνικών χωρών, λόγω της πολιτικής αστάθειας και της αύξησης του αριθμού των βίαιων διαδηλώσεων που προκαλεί η οικονομική κρίση.

Ειδικότερα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 62η θέση της παγκόσμιας λίστας, χαμηλότερα από τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβύη και τη Βοσνία. Ανάμεσα στις χώρες της Δ. Ευρώπης, η Ελλάδα είναι προτελευταία, με την Κύπρο στην τελευταία θέση. Η έρευνα αποδίδει τις χαμηλές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου στο μεγάλο αριθμό των όπλων ανά κάτοικο του πληθυσμού.

Η Νέα Ζηλανδία χαρακτηρίζεται ως η πιο ειρηνική χώρα του κόσμου και ακολουθούν η Ισλανδία (όπου η οικονομική κρίση δεν δείχνει να αλλάζει τις κοινωνικές συνθήκες) και η Ιαπωνία.

-http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/b ... _2401.html
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο την Ελλάδα”

cron