Re: Σαιεντολογία

19
Χαζους δουλους χωρις μυαλο,κυκλοφορουν πολλοι,παντως κατι αρχιζει και γινεται βγηκε προσφατα ενας ηθοποιος που ηταν παλιοτερα μελος και αποκαλυψε ποσο μουφα ειναι εντελλει.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Σαιεντολογία

20
Η Απατηλή Λάμψη της ΣαϊεντολογίαςΕπικίνδυνη αίρεση, σατανική παγκόσμια συνωμοσία, ή πολύ κακό για το τίποτα; Μια ψύχραιμη έρευνα σ’ αυτό που είναι η περιβόητη Σαϊεντολογία σήμερα.

Η σάλα του Novotel της Αχαρνών είναι μισοσκότεινη, με την οθόνη προβολής να αποτελεί τη μόνη φωτεινή πηγή, και είναι γεμάτη με καρέκλες που κοιτάζουν προς την οθόνη, αλλά μόνο οι μισές είναι γεμάτες, με μερικές δεκάδες Σαϊεντολόγους που παρακολουθούν την προβολή σιωπηλά, σχεδόν ευλαβικά. Δεν μοιάζουν ούτε φτωχοί ούτε πλούσιοι, ούτε τρελοί, ούτε παρανοϊκοί, ούτε σατανικοί. Δεν ψάλλουν ύμνους, δεν κοιτάζουν τριγύρω, δεν μιλούν μεταξύ τους, μόνο παρακολουθούν το DVD μιας εκδήλωσης που έγινε στην Αμερική λίγες μέρες νωρίτερα, στις 13 Μαρτίου του 2006, μιας εκδήλωσης πολύ επίσημης, με τον ηγέτη της Εκκλησίας Ντέιβιντ Μισκάβιτζ να μιλά από το πόντιουμ, και μετά έναν ιστορικό να παρουσιάζει απίστευτα ασήμαντες και εξαντλητικά βαρετές λεπτομέρειες από τη ζωή του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, και από κάτω τον Τζον Τραβόλτα, τη Τζένα Έλφμαν και εκατοντάδες ακόμα πιστούς με τα καλά τους να χειροκροτούν όρθιοι στο τέλος κάθε βίντεο. Οι θεατές του Novotel παρακολουθούν την οθόνη σιωπηλοί, και κάποιοι μοιάζουν συγκινημένοι, και στο τέλος κάθε βίντεο χειροκροτούν κι αυτοί, και στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν ακούγεται η φωνή του Χάμπαρντ, ένα ηχογραφημένο voice over πάνω από ηλιοβασιλέματα και παχουλά σύννεφα, οι Έλληνες Σαϊεντολόγοι που έχουν συγκεντρωθεί εδώ, αυτή τη μέρα, την 1η Απριλίου, τη μέρα γενεθλίων του ιδρυτή της Εκκλησίας τους, σηκώνονται όρθιοι και χειροκροτούν την οθόνη προβολής και το DVD που παίζει, με βουρκωμένα μάτια.Ο Λαφαγιέτ Ροναλντ Χάμπαρντ, γεννημένος το 1911, ήταν ένας συγγραφέας ιστοριών επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους και τέρατα, τις οποίες πουλούσε σε φτηνά pulp περιοδικά τη δεκαετία του ’40. Σύμφωνα με τη βιογραφία του συναδέλφου του Λόιντ Έσμπαχ, ο Χάμπαρτ δήλωσε στα τέλη εκείνης της δεκαετίας: «Θα ήθελα να ξεκινήσω μια θρησκεία. Εκεί είναι τα πολλά λεφτά».
Το 1950 γνώρισε την επιτυχία όταν το βιβλίο του «Διανοητική», ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης 700 σελίδων έγινε best seller. Δύο χρόνια αργότερα, ο Χάμπαρντ ξανάγραψε τη Διανοητική εισάγοντας την ιδέα της Σαϊεντολογίας, που υποσχόταν όχι απλά την λύση των προβλημάτων του ατόμου, αλλά την ουσιαστική βελτίωση των χαρακτηριστικών του. Το 1954 ιδρύθηκε η πρώτη εκκλησία της Σαϊεντολογίας: Ο εκκεντρικός κοκκινομάλλης λάτρης των ταινιών του Χόλιγουντ και του αποκρυφισμού είχε πια την δικιά του, προσωπική θρησκεία.
Αν και, εδώ που τα λέμε, δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ακριβώς «θρησκεία».
Η Σαϊεντολογία βασίζεται στην ιδέα ότι όλα τα προβλήματα του ανθρώπου, ψυχικά και σωματικά, είναι το αποτέλεσμα της «Αντιδραστικής Διάνοιας», το τμήμα της διάνοιας που δεν ελέγχεται από τη θέληση του ατόμου. Τα φάρμακα και η ψυχοθεραπεία θεωρούνται όχι απλά αναποτελεσματικές θεραπείες, αλλά ξεκάθαρα επικίνδυνες και η χρήση τους απαγορεύεται. Για τη Σαϊεντολογία, όλα τα προβλήματα βασίζονται στην ψυχή, και λύνονται με το ώντιτινγκ, μια θεραπεία κατά την οποία ένας ειδικός (ώντιτορ) συζητά με τον ασθενή/πιστό/πελάτη για τα προβλήματά του. Το ώντιτινγκ γίνεται συνήθως με τη βοήθεια του «ηλεκτρόμετρου», μια συσκευή που μοιάζει με τον ανιχνευτή ψέματος και μετρά τα μικρά ηλεκτρικά φορτία του σώματος, κατά τη διάρκεια της κουβέντας. Έτσι ο ώντιτορ ξέρει πότε αυτός που έχει απέναντί του λέει αλήθεια ή ψέματα. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τη Σαϊεντολογία από όλες τις άλλες θρησκείες του κόσμου είναι το ότι χρεώνει όλες –μα όλες- τις λειτουργίες που παρέχει στους πιστούς. Τα ώντιτινγκ προσφέρονται σε κομμάτια των 12,5 ωρών, και τα αρχικά στάδια στις ΗΠΑ κοστίζουν 750 δολάρια, ενώ στην Ελλάδα είναι πολύ πιο φτηνά, μόλις 175 ευρώ. Όσο προχωρά ο νέος «πιστός», όμως, τα πράγματα περιπλέκονται, και οι θεραπείες κοστίζουν όλο και περισσότερο, φτάνοντας τα 8000 και 9000 δολάρια στην Αμερική. Στην Ελλάδα, η εξέταση για ΟΤ ΙΙΙ κόστιζε 4 εκ. δραχμές το 1995.
OT σημαίνει Operating Thetan, δηλαδή Ενεργός Θήτα, και είναι ο στόχος όλων των Σαϊεντολόγων. Μετά από ατέλειωτα ώντιτινγκ (και πολλές χιλιάδες ευρώ) ο υποψήφιος θα φτάσει σ’ αυτό το στάδιο, που υποτίθεται ότι σημαίνει πως κατέχει εξαιρετικές πνευματικές δυνατότητες. Υπάρχουν 8 επίπεδα OT –ο Τομ Κρουζ είναι ΟΤ VII, στο προτελευταίο στάδιο δηλαδή. Το πιο δύσκολο είναι το OTIII, γιατί όποιος φτάσει εκεί αποκτά το δικαίωμα να μάθει τα μυστικά του σύμπαντος.
Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό της Σαϊεντολογίας που δεν συναντάται σε καμία άλλη θρησκεία, είναι το ότι αποκρύπτει βασικά στοιχεία του δόγματός της από τους πιστούς. Πράγματι, αν και δεν στο λένε στην αρχή, η Σαϊεντολογία έχει δόγμα, μια ιστορία δημιουργίας για το πώς φτιάχτηκε ο κόσμος, τι είναι ο άνθρωπος κλπ. Πρέπει να φτάσεις στην πολύ υψηλή (και πανάκριβη) βαθμίδα OTIII για να τη μάθεις, ωστόσο, ένα μυστικό που η Εκκλησία φυλούσε με νύχια και με δόντια, μέχρι που διέρρευσε στο Ίντερνετ και το έμαθε όλος ο κόσμος. Αυτοί που φτάνουν στο ΟΤΙΙΙ παίρνουν έναν φάκελο που περιέχει, με λεπτομέρειες, την ιστορία του σύμπαντος και της ανθρωπότητας.
Είναι μια ιστορία με εξωγήινους.Πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια ένας σατανικός άρχοντας, ο Ξένου, ήλεγχε 76 πλανήτες στο μέρος του γαλαξία που βρίσκεται η γειτονιά μας. Οι πλανήτες ήταν πυκνοκατοικημένοι και παρηκμασμένοι, ωστόσο, οπότε ο Ξένου μάζεψε τα 13,5 τρισεκατομμύρια εξωγήινων που τους κατοικούσαν και τους έφερε όλους στη Γη, και τους πέταξε στα ηφαίστεια στα οποία έριξε μετά βόμβες με αποτέλεσμα να εκραγούν όλα ταυτόχρονα και να πεθάνουν όλοι. Οι ψυχές των νεκρών εξωγήινων, που ονομάστηκαν «Θήτα», πέταξαν στον ουρανό της Γης για να πέσουν στις ηλεκτρονικές παγίδες του Ξένου, ο οποίος ενέθεσε στο άυλο μυαλό τους τις ψεύτικες δοξασίες περί Θεού, Χριστού και οργανωμένων θρησκειών. Πολλές από αυτές τις ψυχές στη συνέχεια στοίχειωσαν τα ανθρώπινα όντα. Ο καθένας μας, δηλαδή, είναι μια ψυχή ενός αδικοχαμένου εξωγήινου παγιδευμένη σε ένα ανθρώπινο σώμα. Ή περισσότερες από μία. Μπορεί στο κορμί σας αυτή τη στιγμή να συμβαίνει μια εξωγήινη παρτούζα ξαναμμένων Θήτα. Κανείς δεν ξέρει.
Η Εκκλησία που πρεσβεύει αυτές τις μπούρδες αυτοπροβάλλεται ως «η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη θρησκεία του κόσμου», μιλά για 10.000.000 μέλη, ενώ κάποιοι υπολογίζουν την περιουσία της (κυρίως σε real estate, την αγαπημένη επένδυση των θρησκειών) να φτάνει τα δισεκατομμύρια δολάρια. Η αλήθεια μοιάζει να είναι πολύ διαφορετική, όμως. Σύμφωνα με μια έρευνα του City University της Νέας Υόρκης, το 2001 οι άνθρωποι που δήλωναν Σαϊεντολόγοι στις ΗΠΑ δεν ήταν περισσότεροι από 55.000. Ψύχραιμες εκτιμήσεις μιλούν για 100-200.000 μέλη παγκοσμίως, ενώ ακόμα και με στοιχεία της ίδιας της εκκλησίας, στις διδασκαλίες της Εκκλησίας του Κλίαργουότερ της Φλόριντα, της ανεπίσημης «πρωτεύουσας» της Σαϊεντολογίας, συμμετείχαν λίγο περισσότεροι από 6000 άνθρωποι το 2004 –από 11.210 το 1989. Στην Ευρώπη, φυσικά, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς στα περισσότερα κράτη η Σαϊεντολογία δεν αναγνωρίζεται ως θρησκεία και διώκεται, με αποτέλεσμα στη Γερμανία ή τη Γαλλία να είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Στη δε Ελλάδα, τα μέλη που είδα στην (σημαντική, υποτίθεται) εκδήλωση για τα γενέθλια του Χάμπαρντ σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούσαν τα εκατό. Η αιτία για την καταφανή και παταγώδη αποτυχία της εκτός ΗΠΑ είναι φυσικά οι διώξεις της από τις απανταχού αρχές, τις οποίες η οργάνωση παρουσιάζει ως άδικες και ρατσιστικές. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ωστόσο, και η Σαϊεντολογία δεν είναι μια αθώα θρησκεία που απλά προσπαθεί να διδάξει τα πιστεύω της ελεύθερα και δημοκρατικά.Ο Αντώνης Μποσνακούδης είναι ένας φαλακρός διοπτροφόρος δημοσιογράφος γεμάτος ενέργεια, που μιλάει παθιασμένα για το θέμα της Σαϊεντολογίας, ένα θέμα που έχει μελετήσει καλά. Ήταν ο ίδιος μέλος του Κέντρου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος, του περιβόητου ΚΕΦΕ, που ήταν στην πράξη η ελληνική «Αποστολή» της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, μέχρι που αποπέμφθηκε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος στο βιβλίο του, «Μισθοφόροι της Νέας Τάξης» (εκδ. Πελασγός) «λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας». Μου περιγράφει την εικόνα μιας οργάνωσης δαιδαλώδους και μοχθηρής, που προσπαθεί να ελέγξει το νου των μελών της, έχει μυστηριώδεις διασυνδέσεις σε υψηλά πόστα και ασκεί σκοτεινή επιρροή σε σημαντικά κέντρα. Αν και αυτά μοιάζουν λίγο υπερβολικά, η αλήθεια είναι ότι η Σαϊεντολογία από την αρχή αντιμετώπισε διώξεις και προβλήματα από τις αρχές των χωρών στις οποίες δραστηριοποιήθηκε, ακόμα και χωρών ανεκτικών σε μειονοτικές ιδεολογίες και μικρές θρησκείες.
Στην Αμερική τα προβλήματα άρχισαν από πολύ νωρίς. Το 1963 η FDA κατάσχεσε εκατοντάδες ηλεκτρόμετρα, και σύντομα ο Χάμπαρντ θα αναγκαζόταν να μεταφέρει την έδρα της στην Αγγλία, και στη συνέχεια, όταν έγινε σαφές ότι κανένα δυτικό κράτος δεν θα νομιμοποιούσε την παρουσία της «θρησκείας» του στο έδαφός της, σε ένα μικρό στόλο σκαφών, που έκαναν το γύρο του κόσμου, μακριά από τη δικαιοδοσία οποιουδήποτε κράτους –και οποιασδήποτε εφορίας. Ταυτόχρονα, άρχισαν τα αντίμετρα. Το FBI σε εφόδους του στα γραφεία της οργάνωσης στην Ουάσινγκτον βρήκε και κατάσχεσε μηχανισμούς υποκλοπών, εργαλεία διαρρήξεων και 90000 σελίδες εγγράφων. Έντεκα αξιωματούχοι της Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης γυναίκας του Χάμπαρντ, πήγαν φυλακή. Στην Ευρώπη η παρουσία της είναι μηδαμινή (αν και δυσανάλογα θορυβώδης) εξαιτίας των διώξεων που δεν στρέφονται κατά της θρησκευτικής της υπόστασης, αλλά κατά των πρακτικών που ακολουθεί. Για να διερευνήσουμε αυτές τις πρακτικές, καλό θα είναι να ρίξουμε μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία της οργάνωσης στην Ελλάδα, όταν αναγκάστηκε να τα βάλει με την πανίσχυρη δύναμη που λέγεται Ελληνικό Σόι.Η Ντόρα Αποστολοπούλου ήταν μια νεαρή και δραστήρια κοπέλα όταν έπιασε δουλειά στο ΚΕΦΕ. Πολύ σύντομα οι σχέσεις της με την οικογένειά της άρχισαν να δοκιμάζονται. Η Ντόρα έγινε μέλος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας και, αντί να βγάζει, άρχισε να απομυζά χρήματα από τους δικούς της. Στη συνέχεια ήρθαν οι εντάσεις, οι τσακωμοί, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της Ντόρας ότι θα πάει ταξίδι με το σκάφος της οργάνωσης, που αλώνιζε τους ωκεανούς του κόσμου «εκπαιδεύοντας» τα μέλη, και ενίοτε μεταφέροντας τον Τομ Κρουζ και τον Τζον Τραβόλτα στις διακοπές τους. Ο πατέρας Ανδρέας Αποστολόπουλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του, και μπούκαρε στα γραφεία του ΚΕΦΕ στην Πατησίων, με ένα συνεργείο του ΤΗΛΕ ΤΩΡΑ στο κατόπι, και τα έκανε λίμπα.
Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για το ΚΕΦΕ.
Τα δεξιά –και στη συνέχεια, όλα- τα μέσα έπαιξαν το θέμα, και ο εισαγγελέας επενέβη, κάνοντας τρεις εφόδους στην έδρα του ΚΕΦΕ, κατάσχοντας χιλιάδες σελίδες υλικό.
Ήταν υλικό εκπληκτικό.
Ο Αντώνης Μποσνακούδης, που παρακολούθησε την υπόθεση από κοντά και συμπεριέλαβε πολλά από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο βιβλίο του, μου έδειξε αρκετά εντυπωσιακά στοιχεία. Υπήρχαν καταγραφές εξομολογήσεων που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια ώντιτινγκ ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Εκκλησίας χρόνια πριν, που ανέφερε μεταξύ άλλων πότε έχασε την παρθενιά της, πόσες φορές έκανε έρωτα «από πίσω» με το σύντροφό της, και πόσες φορές αυνανίστηκε. Υπήρχε το γράμμα ενός άλλου μέλους προς τη μητέρα του:
«Έφυγα απ’ το σπίτι γιατί δεν μου έχεις εμπιστοσύνη, δεν με καταλαβαίνεις και δεν συμφωνούμε. Ξέρω ότι θέλεις να σταματήσω από το ΚΕΦΕ και προσπαθείς να το πετύχεις για να με έχεις στο σπίτι. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει».
Στη δεύτερη έφοδο βρέθηκαν και έγγραφα που είχαν συνταχθεί για την αντιμετώπιση της υπόθεσης μετά την πρώτη έφοδο, τα οποία προέβλεπαν μια εκστρατεία σπίλωσης της φήμης των επικριτών της, και την πρόσληψη ιδιωτικού ντετέκτιβ για να ανακαλύψει «οποιαδήποτε εγκλήματα στα οποία εμπλέκονται» ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ και ο Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, τότε προϊστάμενος του Γραφείου κατά των αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου.
Από τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν περιγράφηκε μια οργάνωση που ανέκρινε εκ συστήματος τα μέλη της αποσπώντας απίστευτα προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, τις οποίες κατέγραφε και στη συνέχεια απέστελνε σε ξένα κέντρα της Εκκλησίας. Η οργάνωση ακόμα φακέλωνε Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους και ακτιβιστές ανάλογα με τη δράση τους, «βαθμολογούσε» τους αντιπάλους της ανάλογα με τη ζημιά που της έκαναν, και επίσης έστελνε αυτές τις πληροφορίες στο εξωτερικό. 15 κατηγορούμενοι προσήχθησαν σε δίκη, δεν τιμωρήθηκαν λόγω εξαλείψεως το αξιοποίνου, αλλά το ΚΕΦΕ έκλεισε, και η λειτουργία του κρίθηκε παράνομη. Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, οι κατηγορούμενοι «προέβαιναν με συντονισμένες ενωμένες δυνάμεις σε συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν ιδιωτική κοινωνική, επαγγελματική, υπηρεσιακή ζωή, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες σημαίνοντων προσώπων της δημόσιας ζωής της πολιτικής της εκκλησιαστικής και της δικαστικής αρχής της δημοσιογραφίας όπως του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, του θρησκευτικού λειτουργού Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ηλίας Σπυρόπουλου, των Εισαγγελέων Πρωτοδικών Ιωάννη Αγγελή, Γεωργίου Γεράκη, των πολιτών Μ. Έβερτ, Α. Σαμαρά, Α. Λεντάκη, Κουναλάκη και των δημοσιογράφων Β. Νταγκουνάκη, Δ. Ρίζου, Μιχαλόπουλου κλπ και ακολούθως σε ταξινόμηση και καταχώρηση των άνω πληροφοριών σε έγγραφα και ατομικούς πληροφοριακούς φακέλους, στοιχεία τα οποία στη συνέχεια και απέστελναν σε ξένα κέντρα μυστικών πληροφοριών».
Ο Αντώνης Μποσνακούδης δίνει μεγάλο βάρος στο γεγονός ότι πολλοί, κυρίως εκπρόσωποι της ευρύτερης Αριστεράς, υπερασπίστηκαν την οργάνωση (ο Ιός της Ελευθεροτυπίας, ο Παναγιώτης Δημητράς του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ο Βασίλης Ραφαηλίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος που ήταν δικηγόρος, ο Πέτρος Ευθυμίου που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης), πράγμα όντως περίεργο, καθώς στην Αμερική, όπου η δράση της είναι περισσότερο γνωστή, οι αριστεροί είναι που δρουν εναντίον της, καθώς θεωρούν ότι παραβιάζει κατάφωρα τα ατομικά δικαιώματα των μελών της. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες υπερασπιστές της μάλλον έδρασαν κυρίως από άγνοια, υπερασπίζοντας μια θρησκευτική οργάνωση που επέσυρε τη μήνι του αμφιλεγόμενου Γραφείου κατά των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου και ακροδεξιών Μέσων. Και ο ίδιος ο Μποσνακούδης σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι κανένας από τους επώνυμους υπερασπιστές δεν υπήρξε ποτέ μέλος της οργάνωσης.
Πράγμα λογικό.
Γιατί το πρώτο πράγμα που μου προκάλεσε την απορία από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το θέμα ήταν το ποιος στα αλήθεια πάει να γίνει μέλος στην Σαϊεντολογία;Το ΚΕΦΕ μπορεί να μην υπάρχει πια, αλλά ο διάδοχός του, το βιβλιοπωλείο Νέος Πολιτισμός υπάρχει ακόμα στο ίδιο μέρος, στην Πατησίων, στο νούμερο 200, σε δύο ορόφους μιας παλιάς πολυκατοικίας. Η φράση «Εκκλησία της Σαϊεντολογίας» υπάρχει στην πρόσοψη, κι από πίσω ένας χαμογελαστός νεαρός που μου έδωσε φυλλάδια όταν του τα ζήτησα, και πήρε τηλέφωνο στον πάνω όροφο για να προετοιμάσει όσους βρίσκονταν εκεί για την άφιξή μου, ελαφρώς έκπληκτος, καθώς μάλλον ποτέ δεν μπαίνει κάποιος άσχετος στο κτίριό τους ζητώντας να μάθει πράγματα για τη Σαϊεντολογία.
Στον όροφο μια χαμογελαστή και ευπροσήγορη κυρία με κάθισε σε ένα τραπέζι και μου μίλησε για τις τεχνικές αυτοβελτίωσης που προσφέρει η Διανοητική και η Σαϊεντολογία. Στους νέους και άσχετους, φυσικά, δεν αφηγούνται ιστορίες για τον εξωγήινο άρχοντα Ξένου, απλά τους λένε δυο πράγματα, τους προτείνουν να αγοράσουν τη «Διανοητική» (πολύ ευγενικά), μοιράζουν μερικά φυλλάδια, και δίνουν ένα αντίγραφο ενός τεστ 200 ερωτήσεων που μοιάζει με τα ψυχοτεχνικά τεστ στις εξετάσεις για ΔΕΑ, και το οποίο πρέπει να συμπληρώσεις και να επιστρέψεις, για να αναλυθεί η ψυχοσωματική σου κατάσταση τη δεδομένη στιγμή. Αν θέλεις. Δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση, κανένα sales pitch, καμιά ιδιαίτερη μεθοδολογία. Προφανώς τα (όποια) νέα μέλη προέρχονται από γνωριμίες, όχι από προσηλυτισμό. Γι’ αυτό και η ευπροσήγορη κυρία φάνηκε αρκετά έκπληκτη όταν με ξαναείδε μερικές μέρες αργότερα στο λόμπι του Novotel, έξω από την αίθουσα όπου μερικές δεκάδες Σαϊεντολόγοι που προσπαθούσαν να βελτιώσουν τη ζωή τους με το ηλεκτρόμετρο πιστεύοντας ότι είναι αθάνατες εξωγήινες οντότητες, έβλεπαν εκστατικοί ένα DVD.
Οπότε ποιο είναι το συμπέρασμα; Τι είναι η Σαϊεντολογία τελικά;
Μια ψευδεπιστημονική εμπορική οργάνωση, που προσπαθεί με τους celebrity κράχτες της και την πολιτική της δύναμη στις ΗΠΑ να κάνει φασαρία για να μοιάσει μεγαλύτερη από ότι είναι πραγματικά, επικίνδυνη για τα μέλη της ίσως, αλλά όχι ιδιαίτερα για την ευρύτερη κοινωνία που, αν τα στοιχεία των ανεξάρτητων πηγών ευσταθούν, φθίνει ολοένα. Μια new age μόδα ήδη ξεπερασμένη, που χρησιμοποιεί τεχνικές KGB για να κερδίσει μια δύναμη την οποία πιθανότατα ποτέ δεν είχε. Πράγμα που δεν εξηγεί το πώς ακριβώς σκέφτονται οι μερικές δεκάδες κυρίες και κύριοι που όρθιοι χειροκροτούσαν ένα DVD μέσα στο σκοτάδι, ακούγοντας τις απόψεις ενός συγγραφέα φτηνών παραμυθιών επιστημονικής φαντασίας.
Δεν υποπτεύονται πως ένα τέτοιο –αλλά καθόλου φτηνό-, είναι το μόνο που τους έχει προσφέρει ο αλλόκοτος παχουλός κοκκινομάλλης;Το 1986, κι αφού πέρασε κάμποσα χρόνια χαμένος σε άγνωστη τοποθεσία, ο Λ.Ρον Χάμπαρντ έπαθε μια καρδιακή προσβολή, και μια εβδομάδα αργότερα πέθανε. Στο αίμα του βρέθηκε το Vistaril, ένα από τα πολλά ψυχοφάρμακα που έπαιρνε τότε, στα τελευταία του. Στη διαθήκη του, η οποία είχε αλλάξει μια μέρα πριν πεθάνει, άφηνε τα πάντα στην οργάνωση, και όχι στη γυναίκα του ή τα πέντε του παιδιά. Σύμφωνα με τον διάδοχό του στην κορυφή της οργάνωσης, Ντέιβιντ Μισκάβιτζ, ο Χάμπαρντ πέρασε σε ένα νέο επίπεδο ύπαρξης, άγνωστο μέχρι σήμερα, και είναι ακόμα κάπου εκεί έξω. Σήμερα, κάθε οργάνωση της Σαϊεντολογίας διαθέτει ένα γραφείο κενό, επιπλωμένο, με βιβλία και γραφική ύλη, έτοιμο να τον υποδεχτεί σε περίπτωση που επιστρέψει από το υπερπέραν.

UPDATE: Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου στο Esquire, έλαβα ένα θυμωμένο τηλεφώνημα από το Ελληνικό τμήμα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Η κυρία με την οποία μίλησα είχε πολύ σοβαρές αντιρρήσεις για το κείμενό μου, και ήθελε να συναντηθούμε για να τις κουβεντιάσουμε από κοντά. Κλείσαμε ραντεβού στα γραφεία της ΙΜΑΚΟ λίγες μέρες αργότερα, αλλά δεν ήρθε μόνη -μαζί της έφερε τη διευθύτρια του γραφείου, και οι τρεις μας καθίσαμε σε μια αίθουσα και τα είπαμε.

Η αντίρρησή τους αρχικά ήταν το ότι δεν είχα επικοινωνήσει μαζί τους, για να γράψω και τη δική τους άποψη. Ήταν μια δίκαιη παρατήρηση. Τους εξήγησα ωστόσο πως αφ’ ενός τα στοιχεία της "δικής τους πλευράς" υπήρχαν ξεκάθαρα στα βιβλία και τα φυλλάδια της οργάνωσης, και τα είχα λάβει σοβαρά υπόψιν και, αφετέρου, το θέμα μου δεν ήταν μια κριτική παρουσίαση της Σαϊεντολογίας ως θρησκεία, αλλά το ιστορικό της πορείας της, το οποίο ήταν καλά τεκμηριωμένο σε μαρτυρίες και νομικά έγγραφα. Τους ξεκαθάρισα, επίσης, ότι ήμουν πρόθυμος να δημοσιεύσω μια απάντησή τους, και τους ζήτησα να μου αναφέρουν συγκεκριμένα σημεία του κειμένου που θεωρούσαν ανακριβή. Αντί γι’ αυτό, οι δυο κυρίες μου παρέδωσαν μια σακούλα γεμάτη με βιβλία και φωτοτυπίες, τα οποία αποδύκνειαν, όπως υποστήριζαν, πως ο Λ. Ρον Χάμπαρντ δεν ήταν "έτσι όπως τον παρουσίασα".

Σύντομα κατάλαβα πως δεν είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν για οποιαδήποτε συγκεκριμένη ανακρίβεια στο ιστορικό που αναπαρήγαγα, αλλά για να με πείσουν πως ο Χάμπαρντ είναι ένας άγιος. Ήταν πολύ ενοχλημένες γι’ αυτά που είχα γράψει. Ωστόσο, πριν φύγουν, εγώ επέμεινα να μου στείλουν ένα e-mail ή ένα fax με τις ανακρίβειες του κειμένου μου. Δεν μου απάντησαν ποτέ.


ΠΗΓΗ:
georgakopoulos.org
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Σαιεντολογία

21
Τι είναι η Σαϊεντολογία τελικά;
Μια ψευδεπιστημονική εμπορική οργάνωση, που προσπαθεί με τους celebrity κράχτες της και την πολιτική της δύναμη στις ΗΠΑ να κάνει φασαρία για να μοιάσει μεγαλύτερη από ότι είναι πραγματικά, επικίνδυνη για τα μέλη της ίσως, αλλά όχι ιδιαίτερα για την ευρύτερη κοινωνία που, αν τα στοιχεία των ανεξάρτητων πηγών ευσταθούν, φθίνει ολοένα. Μια new age μόδα ήδη ξεπερασμένη, που χρησιμοποιεί τεχνικές KGB για να κερδίσει μια δύναμη την οποία πιθανότατα ποτέ δεν είχε.
:clap

Απορω ομως πως εστω και 200.000 να ειναι τα μελη πως στο καλο τους επεισαν???

Με ιστοριες για εξωγηινους??
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Σαιεντολογία

22
dominique έγραψε:
Τι είναι η Σαϊεντολογία τελικά;
Μια ψευδεπιστημονική εμπορική οργάνωση, που προσπαθεί με τους celebrity κράχτες της και την πολιτική της δύναμη στις ΗΠΑ να κάνει φασαρία για να μοιάσει μεγαλύτερη από ότι είναι πραγματικά, επικίνδυνη για τα μέλη της ίσως, αλλά όχι ιδιαίτερα για την ευρύτερη κοινωνία που, αν τα στοιχεία των ανεξάρτητων πηγών ευσταθούν, φθίνει ολοένα. Μια new age μόδα ήδη ξεπερασμένη, που χρησιμοποιεί τεχνικές KGB για να κερδίσει μια δύναμη την οποία πιθανότατα ποτέ δεν είχε.
:clap

Απορω ομως πως εστω και 200.000 να ειναι τα μελη πως στο καλο τους επεισαν???

Με ιστοριες για εξωγηινους??
ΟΧΙ ΑΡΝΟΥΝΤΕ ΤΑ ΟΥΦΟ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΠΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥ7ΣΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΠΟΥ
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.

Re: Για απάτη καταδικάστηκε η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας

23
emman έγραψε:Για απάτη καταδικάστηκε η Εκκλησία της ΣαϊεντολογίαςΠρόστιμο ύψους 600.000 ευρώ για απάτη επέβαλε δικαστήριο του Παρισιού στο γαλλικό τομέα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, χωρίς ωστόσο να διατάξει την απαγόρευση της λειτουργίας της...

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά τις προσφυγές δύο γυναικών πρώην μελών που ισχυρίστηκαν ότι τους ασκήθηκαν πιέσεις να ξοδέψουν 21.000 ευρώ η μία και 49.500 ευρώ η άλλη για τεστ προσωπικότητας, θεραπείες με βιταμίνες, κούρες στη σάουνα και «πακέτα εξαγνισμού».

Ποινή διετούς κάθειρξης με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο επικεφαλής της οργάνωσης στη Γαλλία Αλέν Ρόζενμπεργκ.

Η Σαϊεντολογία, που επισήμως θεωρείται αίρεση και όχι θρησκεία στη Γαλλία, αρνείται τις κατηγορίες και αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Οι κατήγοροι είχαν ζητήσει το κλείσιμο της οργάνωσης στη Γαλλία και πιο αυστηρό πρόστιμο, ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας λίγο πριν την έναρξη της δίκης δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.troktiko.blogspot.com
:clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.

Re: Σαιεντολογία

24
Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Lafayette Ron Hubbard
(1911-1986). Ονομάζεται καί "Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ". Στή χώρα
μας υπάρχει το "Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος", (ΚΕΦΕ)
το "Φιλοσοφικό Κέντρο Αθηνά" καί άλλες οργανώσεις πού
συμπλέκονται μέ τήν σαηεντόλοτζυ, όπως Narconon, Citizens
Commission on Human Rights κ.α.


1. Γενικές Εννοιες


Βασικοί όροι τής κίνησης είναι Scientology καί Dianetik. Η ίδια
ερμηνεύει τούς όρους αυτούς:
Scientology είναι ο όρος που προσδιορίζει μιά "επιστήμη", "φιλοσοφία",
"θρησκεία". Είναι κατασκεύασμα τού ιδρυτή τής κίνησης καί προέρχεται
από το λατινικό scio, δηλαδή γνωρίζω καί το ελληνικό "λόγος". Στο
βιβλίο τού L.R.Hubbard, "Τό εγχειρίδιο γιά τον επίτιμο κληρικό",
αναφέρεται ο όρος Scientology σάν "εφηρμοσμένη θρησκευτική
φιλοσοφία ή διδασκαλία γιά το πνευματικό ον καί η προώθηση τού
πνευματικού όντος στίς σχέσεις του μέ τον εαυτό του, μέ το σύμπαν καί
μέ τά λοιπά όντα" (L.Ron Hubbard, Das Handbuch fϋr den
ehrenamtlichen Geistlichen, New Εra Publications, Kopenhagen 1983).
Πρόκειται δηλαδή γιά μιά "Θρησκεία" ή "φιλοσοφία" αυτοεξέλιξης του
ανθρώπου.
Η κίνηση χρησιμοποιεί καί τούς όρους Thetan καί Clear. Θήταν, από
το ελληνικό γράμμα Θήτα, σημαίνει κατά τον Hubbard "τήν πηγή τής
ζωής καί τήν ίδια τή ζωή", αλλά καί τή "ζώσα μονάδα". Clear είναι
"ένας Θήταν που μπορεί νά είναι αιτία ενσυνείδητα καί κατά βούληση
υπεράνω διανοητικής μάζας, ενέργειας, χώρου καί χρόνου, όσον αφορά
το πρώτο Δυναμικό (επιβίωση του εγώ)" (Λ.Ρόν Χάμπαρτ, Σαηεντολογία-
Τά βασικά στοιχεία τής σκέψης, αρχική μετάφραση Δ.Ι. Χρόνη,
αναθεωρημένη Γ.Σ. Καραμπάγια, 1980 σ.194). Αυτό σημαίνει πως
στόχος τής κίνησης είναι η κατασκευή του υπερανθρώπου!

Ο "υπεράνθρωπος" βρίσκεται κατά τήν Scientology μέσα στόν άνθρωπο
καί μπορεί νά "ελευθερωθεί" μέ τήν τεχνική τής κίνησης, τή λεγόμενη
Dianetik. Στο "Εγχειρίδιο γιά τον επίτιμο κληρικό" αναφέρεται γιά τήν
Dianetik:
"Είναι η τεχνολογία τής απελευθέρωσης τού πνευματικού όντος", "η
διδασκαλία γιά το πνευματικό ον στίς σχέσεις του μέ το σώμα καί ή
προώθηση τού όντος σ' αυτές τίς σχέσεις".
Η κίνηση χρησιμοποιεί ατελείωτη σειρά σεμιναρίων, μέ σκοπό νά
"απελευθερώσει" τον "υπεράνθρωπο" μέσα στον άνθρωπο καί νά κάνει
ολόκληρο τον κόσμο Clear, εγκαινιάζοντας μιά "Νέα Εποχή". Ετσι ο
άνθρωπος θά αποκτήσει απεριόριστη δύναμη: "Φαντάσου τον εαυτό σου
σάν νά μπορείς νά έχεις όλη τήν υφήλιο στήν αγκαλιά σου, στήν
πραγματικότητα τήν αγκαλιάζεις μέ θήταν-χέρια" (Source τ.65, σ.9).

Σέ κείμενο μέ τίτλο "Η γέφυρα προς ένα Νέο Κοσμο" ο L.R.Hubbard
προτρέπει: "Μάθε τον εαυτό σου, τό τί θά κάνεις, πού μπορείς νά
φθάσεις, ποιές είναι οι ικανότητές σου. Υπάρχει μιά μυστικιστική γνώση
ότι υφίσταται ένα χάσμα μεταξύ τής ύπαρξης αυτού του κόσμου καί ενός
υψηλότερου πεδίου ύπαρξης. Πολλοί άνθρωποι, προσπαθώντας νά
περάσονν το χάσμα, έπεσαν στήν άβυσσο. Εμείς κτίσαμε τή γέφυρα που
ενώνει αυτά τά δύο επίπεδα. Καί είναι δύο oι δρόμοι που οδηγούν σ'αυτά
στο χάρτη.
Στή δεξιά πλευρά υπάρχονν τά βήματα που ονομάζονται καταστάσεις
Αλλαγής ή Απελευθέρωσης. Πάνω από αυτή υπάρχει η κατάσταση
που ονομάζεται Καθαρή. Μετά τήν Καθαρή υπάρχει η κατάσταση ΟΤ
(Ενεργός Θήταν). Σ'αυτή τήν κατάσταση ένα άτομο μπορεί νά
λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από το σώμα του, είτε έχει σώμα είτε
όχι. Ενας ΟΤ είναι τώρα ο Εαυτός του. Δέν είναι εξηρτημένος από το
σύμπαν που βρίσκεται γύρω του!" (L.R. Hubbard, 1965 LRH, USA
5858).

2. Η "συνταγή"


Στο περιοδικδ Advance (τ.94, σ.1) η κίνηση υποστηρίζει πως οι
Σαηεντολόγοι σάν ομάδα μπορούν ν' αντιμετωπίσονν τήν "κατάσταση Γή"
καί νά κατορθώσουν νά δημιουργήσουν ένα Καθαρό Πλανήτη καί ένα Νέο
Πολιτισμό. Πλησίασε καί Θά δείς, λέγει ο Hubbard. Οταν κάποιος
αρχίσει ν' ανέρχεται, δέν επιθυμεί πιά νά σταματήσει. Η οσμή τής
ελευθερίας καί η απόλυτη αλήθεια είναι πολύ δυνατή. Σήμερα τά έχουμε
ολα αυτά μέ τή Σαηεντόλοτζυ (Advance τ.94, σ.3).
Η κίνηση αυτή υποστηρίζει πως βρήκε το μυστικό του ανΘρώπου καί του
σύμπαντος καί κηρύττει τή διδαχή της ως Θρησκευτική αλήθεια. Αυτό
φαίνεται καί από το χώρο στον οποίο κινείται. Ετσι σέ διαφημιστικό
φυλλάδιο μέ τίτλο The Time Track of Theta αναφέρει:
"Τί συνέβη ; ...Πώς γίναμε άνθρωποι;......Πώς καταλήξαμε στον
πλανήτη Γή;" "Βρισκόμαστε σ'αυτή τή γή όχι ως φυλή ανθρώπων που
προερχόμαστε από τήν εξέλιξη, αλλά ως φυλή που πηγαίνει πίσω στά
βάθη αυτού του γαλαξία".
Αυτά αποδεικνύουν πως η Scientology εγείρει απόλυτη απαίτηση στήν
κοινωνία, τήν οποία θεμελιώνει στή "θρησκευτική αλήθεια". Oι
"υπεράνθρωποι" τής "νέας φυλής", που κατασκευάζει η Scientology
αναμένεται νά μεταβάλλουν τήν τύχη του πλανήτη μας καί νά
εξασφαλίσονν τήν επιβολή ενός νέου πολιτισμού, που θά λειτουργεί χωρίς
κανένα πρόβλημα.
Γιά τήν κίνηση, καμμία θρησκεία δέν μπόρεσε νά δώσει απάντηση στά
ερωτήματα: Ποιός είμαι; Από πού έρχομαι; Τί είναι θάνατος; Υπάρχει
μέλλουσα ζωή; "Στή Σαηεντόλοτζυ έχουμε τίς απαντήσεις καί γιά πρώτη
φορά σέ ολους τούς αιώνες oι απαντήσεις μας είναι η αλήθεια. Εμείς
αποδεικνύουμε ότι ο άνθρωπος είναι αΘάνατος, είναι πνεύμα. Μιά
καινούργια μέρα ξημερώνει γιά τήν Ανθρωπότητα, πέρα από τά πιό
τρελλά όνειρα. Οι καταπιεστές, oι πολεμοκάπηλοι, oι τύραννοι καί η
Γκεστάπο τελείωσαν. Το μόνο που μπορούν νά κάνουν μέ ένα ΟΤ
(Operating Thetan) είναι νά τον κάνονν νά γελάσει".

"Είναι κανείς πράγματι τυχερός, που ένα τελείως ελεύθερο άτομο είναι
ηΘικό καί καλό πάνω από τήν αντίληψή τους, γιατί oι δυνάμεις του είναι
απεριόριστες. Είναι πολύ αργά γιά οποιονδήποτε νά νομίσει πως μπορεί
νά σταματήσει τή Σαηεντολογία. Τά άστρα καί ο πλανήτης είναι δικά
μας, ευχαριστώ το Θεό καί τίποτα δέν Θάναι πιά το ίδιο (The Auditor,
τ.232, σ.2).

Στήν εφημερίδα τής κίνησης, Scientoloy Today (2/15.1.1988, σ. 5-7)
αναφέρεται πως oι σαηεντολόγοι βρίσκονται στή Γαλλία στήν
πρωτοπορία τον αγώνα γιά Θρησκευτική ελευθερία καί γιά τά ανθρώπινα
δικαιώματα σ' όλο τον κόσμο. Ομως αυτό δέν ανταποκρίνεται στήν
πραγματική εικόνα της κίνησης.

Γιά ν' αποκτήσει κανείς τήν πολυπόθητη "απεριόριστη ελευθερία", πρέπει
νά βαδίσει σέ μιά "εκκαθαριστική πορεία", όπως είναι ο χαρακτηριστικός
τίτλος σεμιναρίου. Σκοπός του σεμιναρίον είναι η εξουδετέρωση τής
"αντιδραστικής διάνοιας" του ανθρώπου καί η τελειωτική νίκη του (The
Auditor 246, σ.7). Κάθε τί που δέν συμφωνεί μέ τήν ιδεολογία καί τούς
σκοπούς τής κίνησης είναι ασφαλώς αποτέλεσμα τής "αντιδραστικής
διάνοιας" καί πρέπει νά καταπολεμηθεί.
Ο L.R.Hubbard λέγει πως γιά νά οριοθετήσει το δρόμο, "χρειάσθηκε το
ένα τρίτο τής ζωής του καί είναι ένας δρόμος που οδηγεί έξω από τή
μιζέρια, τή δυστυχία καί το σκοτάδι. Γι' αυτό, άν δείτε ανθρώπους που
προσπαθούν νά τραβήξουν άλλους "έξω από τήν οδό", μήν αφήνετε τήν
ομάδα σας κάτω. Μέ ό,τιδήποτε μέσο κρατήστε τους "στήν οδό" καί Θά
ελευθερωθούν άν δέν το κάνετε δέν Θά μείνουν" (Teck News 62/
Αύγουστος 1989, σ. 1-2).
Γιά τον "άγιο σκοπό η ομάδα αυτή δέν Θά δίσταζε νά χρησιμοποιήσει
οποιοδήποτε μέσο. Κατά τον F.W. Haack η κίνηση ενεπλάκη σέ
παράνομες δραστηριότητες μέσω τών οργανώσεών της καί τού Staff
Member. Ο L.R. Hubbard παραγγέλει: "Το νά είσαι ικανός νά
ελέγχεις έναν άνθρωπο, σέ κάνει ικανό νά ελέγχεις πολλούς, καί κανείς
δέν θά μπορούσε νά είναι ένας επαγγελματίας σαηεντολοyος σέ κανένα
από τά επίπεδα, εκτός εάν μπορεί νά ελέγχει ένα άλλο άτομο (The
Auditor, τ.234, σ.2).
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Σαιεντολογία

25
3. Η πολιτική απαίτηση


θεωρούμε ότι η οργάνωση αυτή είναι η πλέον επιθετική και η πιό
επικίνδυνη. Γι' αυτό Θά αναλύσουμε διεξοδικότερα τίς πολιτικές της
βλέψεις.
Κατ' αρχήν πρέπει νά αναφερθούμε στήν πολιτική συνέπεια τής διδαχής
του L.R. Hubbard. Στο "ευαγγέλιο" τής κίνησης, "Dianetik - H
μοντέρνα επιστήμη της πνευματικής υγείας" (Breieich 1990, σ. 20)
αναφέρεται:
"Διάφορες περιοχές της εκπαίδευσης, τής κοινωνιολογίας, τής
πολιτικής, του στρατού καί άλλων γνωστικών περιοχών γιά τούς
ανθρώπους εμπλουτίζονται μέ τήν Dianetik". "Υπάρχει η πολιτική
διανοητική, που περιλαμβάνει τήν ομαδική δραστηριότητα καί τήν
οργάνωση, μέ σκοπό νά διαπιστώσει τίς αισιόδοξες προϋποθέσεις καί
διαδικασίες γιά τήν διοίκηση ομάδων καί γιά τήν μεταξύ τους σχέση"
(σ.195).
Η οργάνωση θεωρεί ιδιαίτερο μέλημά της τήν παροχή οδηγιών γιά
απόκτηση πολιτικής δύναμης: Στο HCO - Bulletin τής 10.6.1966, σ. 2
(επανεκδόθηκε στίς 12.4.1983) υπογραμμίζεται:
"Ο διευθυντής μιάς εταιρείας που δέν κατέχει κανένα πιστοποιητικό
σαηεντολογίας, μιά μέρα θά αποτύχει. Καί ο αρχηγός τής Κυβέρνησης
μιάς χώρας θά καταστραφεί αν δέν είναι οικείος μέ τήν σαηεντόλοτζυ
από εχαγγελματική σκοπιά. Η οργάνωση εργάζεται γιά τή διάβρωση
των ποικίλων φορέων τής κοινωνικής, οικονομικής καί πολιτικής ζωής:
"Κυρίεψε, άσχετα μέ ποιόν τρόπο, τίς θέσεις-κλειδιά, τή θέση τής
προέδρου τής γυναικείας οργάνωσης, του προσωπάρχη μιάς επιχείρησης,
του διευθυντού μιάς καλής ορχήστρας, τής γραμματέως του διευθυντού
ενός σννδικάτου-οποιαδήποτε θέση κλειδί........

Μερικοί από εμάς θά διατηρήσουν κέντρα γιά νά σάς προμηθεύσουν μέ
τίς ανάλογες υπηρεσίες καί θά σας προμηθεύσουν μέ βιβλία καί εφόδια.
Καί όλοι oι άλλοι από μάς θά έπρεπε καλύτερα νά αναλάβουν μιά
εισβολή σέ κάθε περιοχή δράσεως που υπάρχει καί μάλιστα σέ ένα υψηλό
επίπεδο καί νά κάνουν αισθητή τήν επιρροή μας στίς γραμμές
επικοινωνίας του κόσμου" (σ. 3 εξ.).

Κατά το HCO-Bulletin (τής 23.6.1960) "μία ομάδα πληθυσμού
κλονίζεται καί δημιουργεί η ίδια μέ τον εαυτόν της δυσκολίες.
Ανακαλύψτε τίς ηγετικές της προσωπικότητες, αποκτείστε ένα
πληρωμένο πόστο ως γραμματέας ή Διευθυντής επιτελείου κοντά στον
αρχηγό αυτής τής ομάδας του πληθυσμού καί κάντε τους Auditing κατά
ένα οποιοδήποτε τρόπο....

Ακόμη ένα άλλο παράδειγμα: Ενα έθνος ή ένα Κράτος δέν λειτουργεί
μέ βάση τίς ικανότητες των υπουργών του, των κυβερνητών ή κάποιου
άλλου ηγετικού προσωπικού. Είναι εύκολο σέ μιά τέτοια περιοχή νά
καταλάβει κανείς πόστα. Μήν κουράζεστε νά εκλεγείτε (μέ εκλογές).
Αποκτείστε ένα πόστο ως συνεργάτης του Γραφείου ή ως φρουρός.
Χρησιμοποιείστε κάΘε ταλέντο που διαΘέτετε γιά νά αποκτήσετε μιά Θέση
πλησίον τέτοιων προσώπων, ετοιμαστείτε νά εργασθείτε στήν εν λόγω
περιοχή, γιά νά τήν κάνετε νά λειτουργήσει καλλίτερα" (βλ. καί:
(CDU-Bundesgeschaftsstelle, Scientology-Fakten und Argumente,
1992-CDU-Β).
Δέν υπάρχει αμφιβολία ότι η καλλίτερη λειτουργία νοείται εδώ μέ βάση
τίς αρχές τής σαηεντόλοτζυ. Το Guardian Office τής "Εκκλησίας τής
Σαηεντόλοτζυ τής Γερμανίας" απέστειλε ερωτηματολόγιο στούς
σαηεντολόγους, στο οποίο περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων:

"Πολιτικές διασυνδέσεις (αναφέρατε κατά πόσον είναι
ενεργητικές/παΘητικές καί προσθέσατε λεπτομέρειες) : .......

Οικογενειακές καί άλλες διασυνδέσεις μέ:........

ΜΜΕ (τύπος, τηλεόραση, ραδιοφωνο, σνγγραφείς):.......

Κυβέρνηση/Πολιτική :......" (Το ερωτηματολόγιο αυτό περιλαμβάνεται
μεταξύ άλλων καί στο σεμινάριο Mini-Kurs fur Pressekontakte= Μίνι-
σεμινάριο γιά επαφές μέ τον τύπο, από 18.4.1980, βλ.καί CDU-Β,
σ.68).

"Συμμορίες"
Το 1976, μέσω ενός άρθρου εφημερίδος, γνωστοποιήθηκε μιά στρατηγική
τής Scientology γιά τήν διάβρωση "όλων των σχετικών μέ τήν πολιτική
ομάδων, oι οποίες ήσαν σ' αυτή προσιτές. Η εφημερίδα Clearwater Sun,
που εκδίδεται στον τόπο του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου τής
Σαηεντόλοτζυ αναφέρει σέ άρθρο τής 23.3.1976 γιά τίς ονομαζόμενες
"Gung- Ηο-Ομάδες" (συμμορίες):

"Η αναφορά σέ πολιτική επιρροή καί έλεγχο μέσω Gung-Ηο-Ομάδων,
αποδεικνύεται από ντοκουμέντα που βρίσκονται στήν κατοχή τής
Clearwater Sun. Ενα ντοκουμέντο που χαρακτηρίζεται ως εμπιστευτικό,
περιέχει κείμενο μιάς προσφώνησης του Roy McCann από 23 Αυγούστου
1969, διευθυντή τής πρώτης συμμορίας (Gung-Ηο-Ομάδα). Περιγράφει
τήν ομάδα ως σπουδαίο, αλλά καλυμμένο πολιτικό βραχίονα της
σαηεντόλοτζυ.......

Ο λόγος του McCann σέ υποψήφιους σαηεντολόγους ομολογεί τήν
πολιτική φύση καί τούς πολιτικούς σκοπούς τών "Gung-Ηο-Ομάδων".
"Gung-Ηο-Ομάδες είναι η πρώτη προσπάΘεια τής σαηεντόλοτζυ νά
εγκαταστήσει μιά παγκόσμια Κυβέρνηση", αναφέρει. Αποτελούν ένα
στήριγμα γιά τήν κοινοτητα, που τελικά θά αναλάβουμε νά τή
διοικήσουμε. Αυτό που γίνεται στίς Gung-Ηο-Ομάδες θά επηρεάσει τήν
άποψη τής κοινότητας (Community) γιά τή σαηεντόλοτζυ" (βλ. καί
CDU-Β., σ.69).
"Η ομάδα Gung-Ηο οφείλει νά λειτουργήσει ως σνντονιστική ομάδα γιά
προγράμματα τοπικών εντευκτηρίων (Klubs), πρόσθεσε ο διευθυντής τής
"πρώτης συμμορίας". θά έπρεπε νά αρχίσει "χαριτωμένα πράγματα"
ώς προγράμματα καί "νά τά διατυπώσει σέ μία καλοστρωμένη γλώσσα,
ώστε νά ηχεί όπως μία καθαρή μορφή σπουδής".

Το κύριο πράγμα γιά τήν ομάδα, είπε ο McCann, είναι νά δημιουργούμε
εντύπωση ότι είναι πολύ μεγάλη καί πολύ σπουδαία" (F.W. Haack,
Scientology-Magie des 20 jahτhuderts, Muchen 1982, σ. 216-217. CDU-
Β., σ.70). Oι Gung-Ηο-Ομάδες αναφέρονται καί στο Glossar που
εκδόθηκε το 1980 στά Γερμανικά από το ASHO DK Publications
Department (Δημοσιεύτηκε στο Handbuch fur den ehrenamtlichen
Geistlichen. CDU-Β., σ.70).

Κατευθυνόμενη πολιτική καμπάνια
Οταν η Σαηεντόλοτζυ αναφέρεται σέ πολιτικές δραστηριότητες, τίς
οποίες προβάλλουν oι επικριτές της, ισχυρίζεται πως πρόκειται γιά
ιδιωτικές δραστηριότητες. Ομως αυτό προβάλλεται προφανώς γιά νά
μή της ζητηθούν ευθύνες σέ περίπτωση αξιοποίνων πράξεων
(F.W.Haack, Scientology - Magie, σ.245 εξ.).

Στο κείμενο τής οργάνωσης μέ τίτλο "ΟΤ-Action-Committee, Hat γιά
τούς "Είμαι ένας σαηεντολόγος"-Σταυροφορία 1991" αποκαλύπτεται ότι
στή δήθεν ατομική πολιτική επιρροή επί μέρους σαηεντολόγων, πρόκειται
γιά κατευθυνόμενη καμπάνια τής οργάνωσης.

Επί μέρους προγράμματα ρυθμίζουν τήν σύνταξη επιστολών
αναγνωστών, τίς σκόπιμες επισκέψεις σέ φορείς αποφάσεων καί τή
διεξαγωγή μιάς μεγάλης δραστηριότητας μέ το τίτλο "Πρόγραμμα
Βόννης" (Βοnn Projekt) καί μέ τήν προσθήκη "Confidential".

Σέ κάθε περίπτωση προβλέπεται προέλεγχος από αξιωματούχους τής
οργάνωσης. Γιά τήν τήρηση κάθε βήματος τής διαδικασίας
προβλέπονται πόντοι γιά τήν προσωπική στατιστική επιτυχίας του
συμμετέχοντος (CDU-Β., σ.69).

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στον συστηματικό επηρεασμό υπευθύνων
προσώπων. Στο κείμενο "Pilot Projekt" αναφέρεται ότι oι σαηεντολόγοι
είναι γιά τή δημοσι6τητα ένα μεταβαλλόμενο - Demo Kit καί
περισσότερες από 50% όλων τών προκαταλήψεων εμφανίζονται τή
στιγμή που ένας σαηεντολόγος βρίσκεται μπροστά τους καί μιλάει μέ
τούς ανθρώπους. Ιδού ποιά βήματα εντέλλεται στή προκειμένη
περίπτωση νά κάνει ο σαηεντολόγος γιά τον επηρεασμό υψηλών
προσώπων:

" 1. Πληροφορήσου από τήν Gisela Hockenjos ή από τήν Dominique Weyl
(Div.6) σέ ποιό πρόσωπο πρέπει νά γίνει επίσκεψη (1 πόντος).

2. Βρές τόσες πληροφορίες όσες είναι δυνατόν γι' αυτό το πρόσωπο,
ώστε νά έχεις περισσότερο σαφή εικόνα γι' αυτό.

3. Ανάπτυξε μιά στρατηγική γιά τήν επίσκεψή σου μαζί μέ τήν Gisela
ή τήν Dominique.

4. Προετοίμασε μέ πρόβες τήν επίσκεψή σου, άν είναι δυνατόν μαζί
μέ τήν Gisela ή τήν Dominique, ώσπου νά αίσθάνεσαι άνετα γι' αυτό
(2 π6ντους).

5. Κανόνισε ένα ραντεβού μέ το πρόσωπο αυτό ή βρές πότε δέχεται
επισκέψεις.

6. Κάνε επίσκεψη στο πρόσωπο ( 5 πόντους).

7. Αν τό πρόσωπο μας βοηθήσει κατά οποιονδήποτε τρόπο, τότε
λαμβάνεις 30 πόντους.

8.Επανάλαβε τά βήματα 1-7 (Hat fur die «Ich bin ein Scientologe».
Kreuzzug 1991).

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος τίθενται τά μέλη τής Κυβερνήσεως καί του
Κοινοβουλίου. Μέ αφορμή τήν "Ακρόαση", (hearing) πού οργανώθηκε στή
Βόννη τον Οκτώβριο τού 1991 από τήν "Επιτροπή γιά τή Γυναίκα καί
τή Νεότητα" τής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, στο "Pilot-Projekt"
δίδονται oι οδηγίες:
"1. Λάβε από τή Sabine Titzel το αντίγραφο μιάς "έκκλησης" από
τήν περιοχή σου γιά τήν Ακρόαση στή Βόννη καί τον αριθμό
τηλεφώνου (1 πόντος).

2. Γράψε μία επιστολή στο πρόσωπο αυτό στή Βόννη (διεύθυνση
τής έκκλησης, διηγήσου τή προσωπική σου ιστορία στή σαηεντόλοτζυ
καί τά πνευματικά σου οφέλη κ.λ.π.)(1 πόντος).

3. Φρόντισε νά εγκριθεί η επιστολή από τήν Sabine καί στείλε την (1
πόντος).

4. Περίμενε δύο ημέρες αφού έστειλες τήν επιστολή (1 πόντος).

5. Κάνε πρόβες γιά ένα τηλεφώνημα στή Βόννη (βλ. βήμα 6) μέ τον
PRO του Αμβούργου ή τον PRO Γερμανίας, ώσπου νά νοιώθεις
άνετα σ' αυτό.

6. Τηλεφώνησε στο Γραφείο του Ομοσπονδιακού βουλευτή τής
περιφερείας σον καί ρώτησε:

(α) αν έφθασε η επιστολή σου,

(β) πότε νά είσαι εκεί γιά τήν Ακρόαση, γιατί oι εμπειρίες σου
είναι βασικές γιά τήν Επιτροπή.

(γ) Τή στιγμή που θά λεχθεί πως δέν έχει προγραμματισθεί
μιά Ακρόαση γιά μέλη τής σαηεντόλοτζυ,θύμωσε: "Τί είδους
Ακρόαση είναι αυτή επιτέλους", είσαι πολίτης αυτού του
Κράτους καί αυτός είναι ο εκπρόσωπός σου κ.τ.λ.,κ.τ.λ.

(δ) Αν επιτύχεις ώστε ο συνομιλητής σου νά σέ καλέσει
επίσημα στήν Ακρδαση (50 πόντους).

(ε) Παρακίνησε τουλάχιστον 3 άλλονς OTs ή Clears τής
περιοχής σου ή τής Γερμανίας νά τηλεφωνήσουν στή Βόννη
στον ίδιο αριθμό τηλεφώνου όπως εσύ. Πρέπει νά ρωτήσουν
κατά πόσο πράγματι προγραμματίζεται μία Ακρόαση χωρίς
σαηεντολόγους ή εκπροσώπους των. Αν αυτό βεβαιωθεί, τότε
νά ακολουθηθεί η Διαδικασία γ' (5 πόντους).

(στ) Κατάφερε ώστε oι 3 OTs ή Clears νά κερδίσονν
αντίστοιχα 3 άλλους OTs ή Clears γιά το βήμα δ' (5
πόντους)" (Hat fur die "Ich bin ein Scientologe" (Kreuzug
1991).

Το μυστικό αυτό κείμενο δέν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό.
Αποδεικνύει τή λεπτομερή καί "επιστημονική" μεθόδευση των μυστικών
υπηρεσιών τής Scientology γιά τον επηρεασμό πολιτικών προσώπων...


http://users.hellasnet.gr/panelppv/scient0.htm
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Δωρεάν τηλεοπτική διαφήμιση της Σαϊεντολογίας στην Ελλάδα!!!

27
Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουνε στο καζάνι του
Εικόνα
Μήπως μας ετοιμάζουν το καινούριο κράτος του Ισραήλ :blue :ex


Νήφε και μέμνησα απιστήν
(Να παραμένεις νηφάλιος
και να θυμάσαι να δυσπιστείς)…
και ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν
εφησυχασμένο

Επίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παραθρησκεία-Νεοφανείς Αιρέσεις-Σέχτες-Καταστροφικές Λατρείες”