Κυπριακό-Δεν εκχωρώ κυριαρχικά δικαιώματα

1
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Του ΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ


Σε βαρύ κλίμα εκτιμάται ότι θα γίνει η συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ την ερχόμενη Τρίτη, λόγω των έντονων αντιδράσεων, που προκάλεσε στην τουρκική πλευρά η υπογραφή στη Μόσχα οκτώ συμφωνιών περιλαμβανομένης και της πολιτικής διακήρυξης για το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, απαντώντας σε τουρκικές απειλές ότι αν μέχρι το καλοκαίρι δεν γίνει ξεκάθαρος ο στόχος για την εξεύρεση λύσης, τότε πρέπει να αναμένεται ότι θα γίνουν «κάποιες κινήσεις» που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή της τουρκοκυπριακής πλευράς στη διεθνή κοινότητα, υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται να εκχωρήσω κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου σε κανέναν, ούτε θα ενδώσω σε οποιαδήποτε πίεση ή εκβιασμό απ' όπου κι αν προέρχεται. Αυτό, πρόσθεσε, το γνωρίζει και ο Ταλάτ, τον οποίο κατέστησα κοινωνό των απόψεών μου».

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ -στο πλαίσιο της εκπομπής «Ανοικτοί Φάκελοι»- ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι στόχος του στις διαπραγματεύσεις είναι όπως οι δύο ηγέτες λειτουργήσουν ως Κύπριοι, χωρίς να θέτουν τον όρο των δύο κρατών.

Αρχισαν οι διαδικασίες στο ΑΚΕΛ για τη διαδοχή του κ. Χριστόφια στην ηγεσία του κόμματος. Η εκλογή του νέου γ.γ. αναμένεται να γίνει αρχές του 2009. Επικρατέστεροι είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Ν. Κατσουρίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Α. Κυπριανού. Προβάλλεται επίσης το όνομα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Στεφάνου.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/11/2008
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Κύπρος”