300 χωροφύλακες στέλνει η ΕΕ στην Αϊτή

1
300 χωροφύλακες στέλνει η ΕΕ στην Αϊτή






ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ "ΣΥΝΕΣΗ" ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΦΑΝΩΝ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για την αποστολή στην Αϊτή αστυνομικής δύναμης "λίγο περισσοτέρων από 300 άνδρες",για να βοηθήσουν στην διανομή βοήθειας ,ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο μία διπλωματική πηγή.

"Υπάρχει συμφωνία για...

μία συλλογική συνεισφορά χωροφυλάκων στην Μinustah",την αποστολή σταθεροποίησης του ΟΗΕ στην Αϊτή,ανέφερε η ίδια πηγή.

Αυτή θα συνίσταται στην αποστολή κυρίως χωροφυλάκων από Γαλλία και Ιταλία."Θα είναι λίγο περισσότερα από 300 άτομα",που θα επιβλέπουν στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα που καταστράφηκε από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου,πρόσθεσε.

Η Γαλλία και η Ιταλία προβλέπεται να αποστείλουν η κάθε μία περί τους εκατό χωροφύλακες.Η Ολλανδία θα αποστείλει περίπου 60,ενώ προβλέπεται να συνεισφέρουν η Πορτογαλία και η Ρουμανία.Οι έξι αυτές χώρες αποτελούν τμήμα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Χωροφυλακής που εδρεύει στην Ιταλία.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε απάντηση αιτήματος του ΟΗΕ.

Εξάλλου,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιδείξουν "σύνεση"στις διαδικασίες υιοθεσίας ορφανών παιδιών από την Αϊτή.

Την έκκληση έκανε ο Μικέλε Κερκόνε,εκπρόσωπος της Επιτροπής σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες που δήλωσε ότι "ορισμένες χώρες της ΕΕ,μεταξύ των οποίων πιστεύω η Ιταλία και η Ολλανδία, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι επισπεύδουν τις διαδικασίες για να καταστεί δυνατή η άφιξη στις χώρες τους παδιών προς υιοθεσία".



troktiko.blogspot.com
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο”

cron