Πρώτη συμφωνία στην G20

1
Από το βράδυ της Παρασκευής και ως την Κυριακή, οι είκοσι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη συναντώνται σε επίπεδο ηγετών για να βρουν διέξοδο στην κρίση. Οι πρώτες επαφές είναι τυπικού χαρακτήρα, καθώς ο Τζ.Μπους, απερχόμενος πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ, δεξιώθηκε τους υπόλοιπους ηγέτες στο Λευκό Οίκο και επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντώνται σε αυτό το επίπεδο.

Το κυρίως πιάτο των επαφών θα είναι η επεξεργασία συντονισμένης στρατηγικής αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της χειρότερης από το «κραχ» του 1929, που απειλεί με ύφεση την οικονομία ολόκληρου του πλανήτη.

Πρώτη συμφωνία

Το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) η γαλλική προεδρία που έχει και την προεδρία της ΕΕ ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των G20 κατέληξαν σε αρχική συμφωνία για συντονισμένη διεθνή στρατηγική στήριξης της οικονομίας. Μάλιστα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «νέο πλαίσιο στην παγκόσμια διακυβέρνηση». Αναμένεται εκτενέστερη και λεπτομερής αναφορά του περιεχομένου της απόφασης αργότερα το Σάββατο.

Μάλιστα, η γαλλική προεδρία εκτιμά ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν άμεση επίδραση στην διεθνή οικονομία, καθώς θα είναι δυνατός ένας πρώτος απολογισμός της αποτελεσματικότητάς τους σε λιγότερο από πέντε μήνες, στις 31 Μαρτίου, ώστε να ακολουθήσει τον Απρίλιο νέα Σύνοδος.

Οι κατευθύνσεις των μέτρων αυτών θα είναι τρεις:

1.στήριξη της οικονομίας
2.νέα διεθνής στρατηγική
3.μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης

Σύμφωνα με ένα σχέδιο της τελικής διακήρυξης που εξασφάλισε το Γερμανικό Πρακτορείο, σκοπός των ηγετών είναι να διασφαλίσουν ότι "όλες οι οικονομικές αγορές ,τα οικονομικά προϊόντα και παράγοντες της αγοράς" υπόκεινται σε κανονισμούς η σε κατάλληλη εποπτεία.
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο”

cron