Αrpa-E: Στα Ορια Της Επιστήμη Και Ακόμα Παραπέρα.

1
Μπαταρίες υγρών μετάλλων, βακτήρια τα οποία μετατρέπουν το ηλιακό φως και το διοξείδιο του άνθρακα σε καύσιμο, τεχνητά ένζυμα τα οποία αιχμαλωτίζουν τους ρύπους από την ατμόσφαιρα… πρόκειται μόνο για μερικά από τα 37 projects του προγράμματος Arpa-E που έλαβαν χρηματοδότηση ύψους 151 εκατομμυρίων δολαρίων από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Το Arpa-E (Advanced Research Projects Agency- Energy) έχει ως πνευματικό «γονιό» το αντίστοιχο πρόγραμμα «τρελών επιστημόνων» Darpa του υπουργείου Άμυνας.

«To Arpa-E είναι ένα σημαντικό κομμάτι μίας νέας προσπάθειας από τις ΗΠΑ που αποσκοπεί στο ξεκίνημα μίας νέας Βιομηχανικής Επανάστασης- μίας που θα περιλαμβάνει 'καθαρές' τεχνολογίες ενέργειας, οι οποίες θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα» είπε ο Στίβεν Τσου, υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ.

Οι υπό ανάπτυξη/ έρευνα τεχνολογίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα τομέων επιστημονικής έρευνας πάνω στην ανάπτυξη τρόπων εξοικονόμησης/ παραγωγής «πράσινης» ενέργειας: από μία τεχνολογία «καλλιέργειας» κρυστάλλων που εκτιμάται πως θα μειώσει το κόστος κατασκευής των LED, μέχρι μία άλλη η οποία αιχμαλωτίζει διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από εργοστασιακές εγκαταστάσεις οι οποίες χρησιμοποιούν άνθρακα ή βιομάζα. Επίσης, υπάρχει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης μίας τουρμπίνας που παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ενός εξελιγμένου συστήματος που μετατρέπει τους ρύπους των αυτοκινήτων σε ηλεκτρική ενέργεια.

http://translate.google.gr/translate?hl ... l%26sa%3DG
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επιστήμες”

cron