Χρυσό νόμισμα του 2ου αι. π.Χ. έφεραν στο φως ανασκαφές στο ισραηλ

1
Εικόνα



Την ανεύρεση ενός σπάνιου, χρυσού νομίσματος από το 191 π.Χ., κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή υπηρεσία αρχαιοτήτων.

Το νόμισμα, το οποίο ζυγίζει περίπου μία ουγγιά (27,71 γραμμάρια) και βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, είναι το πιο μεγάλο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ σε ανασκαφές στο Ισραήλ» δήλωσε ο υπεύθυνος νομισμάτων της υπηρεσίας αρχαιοτήτων, Ντόναλντ Αριέλ.

Το νόμισμα, που κατασκευάστηκε στην Αίγυπτο την εποχή του βασιλιά Πτολεμαίου του 5ου, φέρει το ομοίωμα ενός πορτραίτου της Αρσινόης, συζύγου του Πτολεμαίου του 2ου, που είχε θεοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της υπηρεσίας, αυτό το νόμισμα, που ζυγίζει έξι φορές περισσότερο από τα κανονικά νομίσματα, είναι ένα μενταγιόν που χρησιμοποιούνταν στη λατρεία της Αρσινόης.
(zougla.gr)
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: Χρυσό νόμισμα του 2ου αι. π.Χ. έφεραν στο φως ανασκαφές στο ισραηλ

2
Το συμπέρασμά μου είναι ότι η Αρσινόη ήταν μια γυναίκα Φαραώ και σαν υψηλή ιέρεια που ήταν κυβέρνησε από κοινού με τον αδελφό και σύζυγό της, και πως αποθεώθηκε κατά τη διάρκεια της πραγματικής της ζωής της», λέει η Νίλσον. «Ήταν αυτός ο συνδυασμός της θρησκείας και της πολιτικής που ήταν πίσω από την μακρόβια επιρροή της.”
Αλλά δεν ήταν μόνο η Κλεοπάτρα που ήθελαν να έχει την σημαντική και συμβολική κορώνα αλλά ήταν αυτή που μπόρεσε να επαναχρησιμοποίηση την κορώνα της Αρσινόης β΄ , αλλά και όλους τους Άρρενες απογόνους – όλους που χρίστηκαν Πτολεμαίοι – που και από αυτούς χρησιμοποιούν το στέμμα της ως πρότυπο κατά τη δημιουργία ενός νέου στέμματος που το έδωσαν στη θεά Άθωρ για να τιμήσει το εγχώριο ιερατείο και έτσι να κερδίσουν την υποστήριξή της, όταν η Αίγυπτος ήταν εγκλωβισμένη από τον εμφύλιο πόλεμο.
Η διατριβή είναι καλά δομημένη γύρω από το στέμμα και περιλαμβάνει, στο ευρύτερο πλαίσιο της έρευνας της Νίλσον, ανάγλυφα, χρώματα , μία ολόπλευρη εικόνα της βασίλισσας, που δείχνει πώς ντύνονται, οι θεοί και επίσης την δείχνουν να απεικονίζετε με, τους τίτλους που της δόθηκαν, και ούτω καθεξής.
Η πρώτη ύλη προέρχεται από την Αίγυπτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την κατανόηση των πολιτικών και θρησκευτικών δομών για την ανάπτυξη της χώρας. Την ίδια στιγμή, η Νίλσον ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές έρευνες στις αιγυπτιακές κορώνες ως σύμβολα της εξουσίας και το καθεστώς, καθώς και την εξέλιξη της τέχνης σε μια πιο γενική έννοια.
Η δημιουργία αυτής της έρευνας για το στέμμα της βασίλισσας Αρσινόης ήταν μόνο η αρχή.



http://history-of-macedonia.com/wordpress/
Ο στόχος τους Σάντσο είναι να μας βάλλουν διχόνοια έτσι θα μας πάρουν το άλογο!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχαιολογία - Προιστορία και σχετικές ανακαλύψεις”

cron