Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
https://filoumenos.com/forum/

το «γεράκι» της Άγκυρας
https://filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=89&t=939
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  ODYSSEAS [ 28 Νοέμ 2008, 20:33 ]
Θέμα δημοσίευσης:  το «γεράκι» της Άγκυρας

26. Νοέμβριος 2008. 15:47
Πρόξενος στη Θράκη το «γεράκι» της Άγκυρας στο Κόσοβο

Ο κ. Σάρνιτς αναλαμβάνει συγκεκριμένη αποστολή. Άλλωστε η πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι να μπαίνει στην Κύπρο, να παραβιάζει το Αιγαίο και να προκαλεί προβλήματα στη Θράκη. Αυτή η πολιτική θα ακολουθηθεί και από τον νέο πρόξενο ...Συγγραφέας:  ODYSSEAS [ 04 Δεκ 2008, 21:43 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: το «γεράκι» της Άγκυρας

26. Νοέμβριος 2008. 15:47
Πρόξενος στη Θράκη το «γεράκι» της Άγκυρας στο Κόσοβο
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η θητεία του από το 1999 στην ευαίσθητη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου ως προέδρου του τουρκικού συντονιστικού γραφείου στην Πρίστινα υποδεικνύει ότι μόνο τυχαία δεν είναι η τοποθέτηση του συγκεκριμένου διπλωμάτη στην ηγεσία του ισχυρού συστήματος χειραγώγησης των μουσουλμάνων της Θράκης.

Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που αναφέρουν ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή γίνεται ξεκάθαρη η επιδίωξη της Τουρκίας να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, με απώτερο στόχο ακόμα και η διεκδίκηση από ομάδες εγκαθέτων της Άγκυρας αυτονόμησης της περιοχής! Άλλωστε, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η δεκαετής δράση του κ. Σάρνιτς στην Πρίστινα συντέλεσε στην απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία και την ανεξαρτητοποίηση του.

Το επόμενο μήνα ο κ. Σάρνιτς θα αναλάβει τον επιτελικό ρόλο του συντονιστή του συστήματος χειραγώγησης και εκτουρκισμού της Δυτικής Θράκης, ρόλο που φαίνεται άλλωστε να γνωρίζει καλά.

Η θητεία του στο Κοσσυφοπέδιο και οι πληροφορίες που τον θέλουν να έχει πλούσια δράση στις ενέργειες ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι η ανάθεση του προξενείου στο συγκεκριμένο πρόσωπο μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Τουρκία ακολουθεί την ίδια στρατηγική με αυτή που εφάρμοσε με την μειονότητα στο Κοσσυφοπέδιο, όποτε η ανησυχία εντείνεται, αφού και με την ανοχή του ελληνικού κράτους ήδη έχει επιτύχει ορισμένους σημαντικούς στόχους. Σημαντικότερος, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναγνωρίσει την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η οποία, σύμφωνα με νομικούς, ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο στη συλλογική αναγνώριση της «τουρκικής μειονότητας».

Χρησιμοποιώντας λοιπόν το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και προβάλλοντας ζητήματα δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης, αποσκοπούν αποκλειστικά στην εδραίωση αλυτρωτικών σκοπών. Επιδιώξεις που ποτέ δεν διέψευσε το τουρκικό κράτος και που έχουν να κάνουν με την ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του προέδρου του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» κ. Ερόλ Κιασίφογλου στην εφημερίδα «Turkish Daily News», αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. «Ελπίζω το Κόσσοβο να γίνει το παράδειγμα για τους Τούρκους που ζουν στην Ελλάδα και για τα δικαιώματα που θα τους δοθούν».

Ο κ. Σάρνιτς, λοιπόν, μετά την επιτυχή θητεία του στο Κοσσυφοπέδιο αναμένεται στην Κομοτηνή ώστε να επιδοθεί στο γνώριμό του έργο: την καλλιέργεια δηλαδή κλίματος αποσταθεροποίησης, αυτή τη φορά όμως στο εσωτερικό της Ελλάδας.


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΚΑ«Ο κ. Σάρνιτς αναλαμβάνει συγκεκριμένη αποστολή. Άλλωστε η πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι να μπαίνει στην Κύπρο, να παραβιάζει το Αιγαίο και να προκαλεί προβλήματα στη Θράκη. Αυτή η πολιτική θα ακολουθηθεί και από τον νέο πρόξενο. Για αυτό και το γεγονός ότι θήτευε στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, δεν με εκπλήσσει που του επέλεξαν».ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

Βουλευτής Ξάνθης ΠΑΣΟΚ


Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/