Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Η Άγκυρα στοχεύει σε Ελληνικά νησιά και έχει... σχέδιο! • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 25 Μάιος 2020, 01:52


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η Άγκυρα στοχεύει σε Ελληνικά νησιά και έχει... σχέδιο!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2009, 13:36 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Κατάληψη Ελληνικού νησιού και... στη συνέχεια... διαπραγματεύσεις...!

Σύμφωνα με ένα από τα απόρρητα σενάρια του Τουρκικού Επιτελείου, για να εξαναγκαστεί μόνη της η Ελλάδα να απογυμνώσει ή να διαπραγματευτεί τα Νησιά της και το καθεστώς τους, έξω από τα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου που είναι αρνητικό για την Άγκυρα, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα πονηρό ανατολίτικο τέχνασμα, βάση του οποίου, εάν ο γείτονας δε σου δίνει την αυλή του, τότε ζήτα το σπίτι του!

Το σενάριο αυτό μεταφράζεται σε κατάληψη άλλου ελληνικού νησιού ή νησίδας και χρησιμοποίηση των Ξένων Δυνάμεων για «αναγκαστικές διαβουλεύσεις» (όπως το βράδυ των Υμίων με το τρίγωνο Αθήνα – Ουάσιγκτον – Άγκυρα που οδήγησε σε απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από ελληνική όμως νησίδα) που θα θέσουν στην Αθήνα το εξής δίλλημα:....»»»»


«Για να εγκαταλείψει η Τουρκία τη τάδε νησο/νησίδα, πρέπει και η Ελλάδα να πράξει το ίδιο και να εγκαταλείψει τη δική της νήσο/νησίδα»!!! Να αποχωρήσει δηλαδή η Ελλάδα από τη Ρω, για να αποχωρήσει π.χ. η Τουρκία από την ελληνική «Στρογγυλή» ή το «Φαρμακονήσι», ώστε να έχει πετύχει την γκριζοποίηση της ελληνικότητας των νησιών μας διεθνώς, την έμπρακτη «ουδετεροποίησή τους»,με στόχο μέσω διαπραγματεύσεων στην καλύτερη περίπτωση, να αλλάξει σταδιακά το καθεστώς της ιδιοκτησίας τους και ιδίως του θαλάσσιου χώρου, της υφαλοκρηπίδας τους και της ΑΟΖ τους! Αλλά ακόμη και να παγώσει κάθε πρόοδο στον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή, καθώς και αυτό θα είναι ένα κέρδος, επειδή δεν θα μπορούν ξένες εταιρείες να προχωρήσουν σε υποθαλάσσια έρευνα και εκμετάλλευση της τοπικής Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μετά από κάτι τέτοιο…

Βεβαίως τα Ελληνικά Επιτελεία έχουν τις απαντήσεις για κάθε σενάριο και οι εκπλήξεις που περιμένουν την «αλεπού» θα είναι πραγματικά απρόβλεπτες, όπου και αν πατήσει…

Η μέγιστη στρατηγική αξία των νήσων Ρω και Στρογγύλης

Έτσι ξαναγυρίζει το θέμα των ελληνικών βραχονησίδων και νησίδων που διεκδικεί η Τουρκία, υποστηρίζοντας αυθαίρετα ότι όσα νησάκια βρίσκονται έως τρία (3) μίλια από τις ακτές της είναι ανεξαιρέτως τουρκικά, αλλά και τίθεται σε πρώτο πλάνο η στρατηγική σημασία των τριών ξεχασμένων ελληνικών νησιών, ήτοι της Μεγίστης, της Ρω και της Στρογγυλής, που αποτελούν τα ακριτικά φρούρια των ελληνικών εθνικών, κυριαρχικών και οικονομικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο!

Χάρη σε αυτά τα ηρωικά ελληνικά νησάκια, που απέχουν ελάχιστα από τις απέναντι ακτές, η Ελλαδική ΑΟΖ εφάπτεται στην Κυπριακή ΑΟΖ, «απομονώνοντας» την τουρκική αλαζονεία, και δημιουργώντας μια μεγάλη συμπαγή ελληνική (ελλαδο-κυπριακή) Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης!!!
Για το λόγο αυτό τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, θα συγκεντρώσουν τη μήνη της Άγκυρας, και ιδίως η Στρογγύλη, που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και φράζει όπως και τα άλλα δύο γειτονικά ελληνικά νησιά (Ρω και Μεγίστη) την Τουρκική ΑΟΖ προς το νότο! Ενδεχομένως δε η Στρογγύλη (Υψηλή ή Στρογγυλή) να αποτελέσει τον κύριο στόχο της Άγκυρας, ενώ σημειώνεται πως το 1975, η Ρω (Άγιος Γεώργιος), δέχτηκε τουρκική «απόβαση» τύπου «Χουριέτ-Υμίων», επειδή κυμάτιζε πάνω της η Ελληνική Σημαία, υψωμένη από τα χέρια της μεγάλης Ελληνίδας, της Δέσποινας Αχλαδιώτη (Κυρά της Ρω)!!!

Γιατί την Ρω;

Όπως έχουμε γράψει εδώ και ένα περίπου χρόνο, κύριος τουρκικός στόχος θα είναι νησιά Ρω, Μεγίστη, Στρογγυλή, επειδή αυτά τα ελληνικά νησιά εγκλωβίζουν και περιορίζουν την Τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ενώ συνενώνουν τις ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου!!!
Στη Συνθήκη των Παρισίων, ορίζεται ρητά και ονομαστικά το Καστελόριζο (Μεγίστη) στην Ελλάδα «και οι παρακείμενες νησίδες» και είναι νομικά και πολιτικά ακατόρθωτο να κλονισθεί η ελληνικότητα της Μεγίστης, που μπορεί όμως κατά τους Τούρκους να εξουδετερωθεί με την Κατάληψη της Ρω και της Στρογγυλής, για τα οποία η Άγκυρα κατασκευάζει «ασάφειες» με την ενθάρρυνση των Αμερικανικών Υπηρεσιών.

Εάν τα νησάκια αυτά «περάσουν» στα χέρια της Τουρκίας, τότε θα αποκτήσουν «ξαφνικά» τουρκική υφαλοκρηπίδα και τουρκική ΑΟΖ, που θα διακόπτει την ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου και θα εγκλωβίζει αυτή του Καστελόριζου…
Αλλά και η έμπρακτη αμφισβήτησή τους, αμφισβητεί την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα και την Ελληνική ΑΟΖ, άρα «μπλοκάρει» κάθε σχετική εξέλιξη!

Και η Τουρκία βιάζεται να σταματήσει την ΕλλαδοΚυπριακή ΑΟΖ…Γιατί ΑΟΖ σημαίνει Αποκλειστική άντληση πετρελαίου… Μαύρου Χρυσού! Μια υποθαλάσσια «Σαουδική Αραβία»!!!
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σχόλιο του Τουρκικού Καναλιού για τη Ρω, που την ονομάτισε ως «νησίδα στη μύτη της Τουρκίας» που εννοείται δεν μπορεί να είναι …ελληνική!

Πηγή

http://www.noiazomai.net/

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Άγκυρα στοχεύει σε Ελληνικά νησιά και έχει... σχέδιο!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2009, 18:40 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12066
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
«Για να εγκαταλείψει η Τουρκία τη τάδε νησο/νησίδα, πρέπει και η Ελλάδα να πράξει το ίδιο και να εγκαταλείψει τη δική της νήσο/νησίδα»!!! Να αποχωρήσει δηλαδή η Ελλάδα από τη Ρω, για να αποχωρήσει π.χ. η Τουρκία από την ελληνική «Στρογγυλή» ή το «Φαρμακονήσι», ώστε να έχει πετύχει την γκριζοποίηση της ελληνικότητας των νησιών μας διεθνώς, την έμπρακτη «ουδετεροποίησή τους»,με στόχο μέσω διαπραγματεύσεων στην καλύτερη περίπτωση, να αλλάξει σταδιακά το καθεστώς της ιδιοκτησίας τους και ιδίως του θαλάσσιου χώρου, της υφαλοκρηπίδας τους και της ΑΟΖ τους!


Γιατι έχουν σκοπό να καταλάβουν κάποιο νησι μας??? :119

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Άγκυρα στοχεύει σε Ελληνικά νησιά και έχει... σχέδιο!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2009, 21:20 
Πρώην μέλος
Πρώην μέλος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 24 Αύγ 2009, 23:32
Δημοσ.: 2644
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η τουρκική προπαγάνδα στο έπακρων

_________________
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Αυστραλιανό δίκτυο ΑBC :«Μυστικό σχέδιο για επίθεση στην Ελλάδα κρύβουν τα γεγονότα στην Τουρκία»
Δ. Συζήτηση: Επικαιρότητα
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 5
Η Άγκυρα, η Ισλαμική Διάσκεψη και τα εθνικά μας ζητήματα
Δ. Συζήτηση: Διαφορες συζητήσεις και θέματα.
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
H λαμογιά έχει ανακηρυχθεί σε επιστήμη
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Τέσσερις ΝΟΤΑΜ Eν Mέσω Eκλογών Aπό Άγκυρα...
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 1
Ο καθένας έχει το δικό του δορυφορικό σύστημα πλοήγησης
Δ. Συζήτηση: Επιστήμες
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr