Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
τουρκικη τραπεζα στην Κομοτηνή • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 31 Μάιος 2020, 05:35


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: τουρκικη τραπεζα στην Κομοτηνή
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2009, 22:54 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σε πρόκληση που ξεπερνά τα όρια προχώρησαν οι υπεύθυνοι της τουρκικής τράπεζας Ziraat, που θα εγκαινιαστεί αύριο στην Κομοτηνή, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για το ρόλο που επιδιώκουν να παίξουν στην ακριτική περιοχή.

Η απαράδεκτη και προκλητική για τη χώρα μας ενέργεια σημειώθηκε με την πρόσκληση εγκαινίων που εστάλη από την τράπεζα, η οποία κάνει αναφορά στην πόλη που θα φιλοξενήσει το υποκατάστημα όχι με την ελληνική επίσημη ονομασία της αλλά με την τουρκική ονομασία “Γκιουμουλτζίνα”, που ίσχυε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Μάλιστα οι επικεφαλής της τράπεζας στις προσκλήσεις τους αγνόησαν την ελληνική γλώσσα και προτίμησαν να καλέσουν τους επισήμους και τον κόσμο στην αγγλική και την τουρκική γλώσσα.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στην προκλητική αυτή συμπεριφορά των τούρκων τραπεζιτών ήταν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος επέστρεψε στην τράπεζα την πρόσκληση “ως απαράδεκτη” και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.

Στην επιστολή του προς την τράπεζα ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει: “Θεωρώ ως ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τη χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της τουρκικής και της αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα. Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησή σας αυτής”.
Μιλώντας στη “Μακεδονία” ο κ. Σταμάτης έκανε λόγο για “απαράδεκτη και προσβλητική πρόσκληση”, επισημαίνοντας ότι “εδώ είναι Ελλάδα και η Κομοτηνή έχει μια ονομασία”.

Το υποκατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank είναι έτοιμο να λειτουργήσει σύντομα στην Κομοτηνή με στόχο την εξυπηρέτηση της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η έδρα του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θα βρίσκεται στην Αθήνα, στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, την Ερμού (αριθμός 2). Η όρεξη των Τούρκων για υποκατάστημα τράπεζας στην Ελλάδα "άνοιξε" μετά την εξαγορά της Finance Banksi (Finansbank) από την Εθνική Τράπεζα και την παρουσία της Eurobank στη γειτονική χώρα. Έσπευσαν, λοιπόν, και αυτοί να ζητήσουν από το υπουργείο Ανάπτυξης άδεια εισόδου τους στην ελληνική αγορά. Η διάφορα έγκειται στο ότι το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε στη Θράκη και συγκεκριμένα στην πόλη της Κομοτηνής και η κίνησή τους συνδέεται με τη μειονότητα που παγίως επιδιώκεται να αναφέρεται τουρκική αντί μουσουλμανική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημαία της τράπεζας θα υψωθεί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής σε παλαιό οίκημα που ανακατασκευάστηκε.

Σημειώνεται πως η Ziraat (η οποία είναι μία μεγάλη τράπεζα της γειτονικής χώρας, αντίστοιχη της Αγροτικής στην Ελλάδα) διατηρεί υποκατάστημα και στα γειτονικά Σκόπια. Η άδεια εγκατάστασης της τουρκικής τράπεζας στην Ελλάδα δόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στις 29 Ιανουαρίου 2008. Η απόφαση δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου καταγράφεται το διοικητικό συμβούλιο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές εκτιμούν πως η εγκατάσταση της τουρκικής τράπεζας στην Ελλάδα, με έδρα στο Σύνταγμα και υποκατάστημα στην Κομοτηνή (τουλάχιστον σε πρώτη φάση), αποτελεί μέρος πρωτοβουλίας της Άγκυρας για μία αμεσότερη διασύνδεση με το μειονοτικό στοιχείο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Τα επιφανή στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης βλέπουν με θετικό μάτι την ίδρυση του τραπεζικού καταστήματος. Ωστόσο, στο χριστιανικό στοιχείο ο προβληματισμός είναι έντονος. Πολλοί κάνουν λόγο για την Τουρκία που επιδιώκει να παρέμβει στη Θράκη όχι για να υποστηρίξει την ελληνική πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας αλλά για να την υπονομεύσει στοχεύοντας στην αύξηση της απομόνωσης της μουσουλμανικής μειονότητας και την περιχαράκωσή της γύρω από το Προξενείο. “Η τουρκική Αγροτική Τράπεζα δημιουργεί υποκατάστημά της στην Κομοτηνή με προφανή στόχο τον οικονομικό και άρα τον πολιτικό έλεγχο των μουσουλμάνων αγροτών”, δηλώνουν και κάνουν λόγο για “σχέδιο διχασμού, οικονομικού εθνικισμού, οπισθοδρόμησης και περιχαράκωσης των μουσουλμάνων της Θράκης που με μεθοδικότητα ακολουθεί η Τουρκία”. Η σκέψη ορισμένων φθάνει ακόμη πιο μακριά, με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου, αλλά και πρόσθετες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τούρκοι ιδιώτες με τη στήριξη του επίσημου κράτους επιδιώκουν να στήσουν πολυκλινική και κολέγιο ή κέντρο ελευθέρων σπουδών.

* Γ. Πεταλωτής: Λάθος αρχή με λάθος στόχους. Λάθος αρχή με λάθος στόχους χαρακτηρίζει την κίνηση της διοίκησης της τράπεζας ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής. Ο βουλευτής σε γραπτή του δήλωση σημειώνει πως “σε περιόδους κρίσης κάθε καινούργια επιχειρηματική δραστηριότητα είναι καλοδεχούμενη. Ειδικά όταν πρόκειται για δραστηριότητες που σκοπεύουν να γίνουν γέφυρες στις οικονομίες με γειτονικές χώρες, όπως την Τουρκία. Η πρόσκληση όμως που λάβαμε για τα εγκαίνια της τράπεζας T.C. Ziraat Bankasi A.S. μάλλον δείχνει ότι η διοίκηση της τράπεζας αυτής δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο της και πού απευθύνεται. Μόνο απορία λοιπόν μπορεί να εκφράσει κάποιος όταν βλέπει μια πολυτελέστατη πρόσκληση στην τουρκική και αγγλική γλώσσα, με απουσία ελληνικών. Αυτό δείχνει ή βαριά αμέλεια, που δεν συγχωρείται σε έναν τραπεζικό οργανισμό, ή σκοπιμότητες που ακόμη περισσότερο δεν συγχωρούνται”.

πηγη makthess.gr

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: τουρκικη τραπεζα στην Κομοτηνή
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Φεβ 2009, 03:18 
Υποψιασμένος
Υποψιασμένος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:43
Δημοσ.: 26
Thanks:
Thanked:
time στο post
Βαλίτσες ετοιμάζει ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής;


Το γεγονός ότι μια μεγάλη φιέστα της πρώτης τουρκικής δημόσιας Τράπεζας που ιδρύθηκε σε περιφερειακή πόλη της χώρας και συγκεκριμένα στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης την Κομοτηνή δεν μπόρεσε να γίνει όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, ενώ υπήρχε υψηλόβαθμη πολιτική εκπροσώπηση της γείτονος χρεώνεται στον γενικό πρόξενο της Τουρκίας Μουσταφά Σαρνίτς που αποδεικνύεται πολύ άτυχος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετρά μέρες κι ετοιμάζει βαλίτσες, ενώ η απάντηση που δόθηκε ότι το λάθος των προσκλήσεων χρεώνεται σε εταιρία δημοσίων σχέσεων που το είχε αναλάβει, δεν μετατοπίζει το βάρος των ευθυνών. Γιατί επρόκειτο για δημόσια κρατική τουρκική τράπεζα που πάτησε πόδι στην Θράκη, και τουλάχιστον τα προσχήματα έπρεπε να κρατηθούν. Γιατί η επεξήγηση ότι δεν υπήρξε παράλειψη, αλλά σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπου οι περισσότεροι γνωρίζουν αγγλικά, τα ελληνικά είναι εκ του περισσού, είναι αφέλεια αν μη τι άλλο.
Πάντως επειδή το πρόγραμμα δεν έπρεπε να αλλάξει τα εγκαίνια έγιναν στο στυλ του «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσετε», δεν υπήρξε πανηγυρικός χαρακτήρας, αλλά ένα κλίμα αμηχανίας και η παραμικρή καταγραφή των δεκάδων μέσων ενημέρωσης δεν ήταν για καλό. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο ίδιος ενώ ήλθε, βίωνε το ηλεκτρισμένο κλίμα που υπήρχε, οι υπεύθυνοι της Ziraat Bank είχαν περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα χωρίς να προσεγγίσουν το καταναλωτικό κι επενδυτικό κοινό ούτε με ένα φυλλάδιο για τα δικά τους τραπεζικά δεδομένα.
Έτσι ο διευθυντής θεωρείται ότι είναι υπό αναχώρηση και μετά ακολουθεί και ο κ. Σαρνίτς ίσως σε κάποιο άλλο πόστο.
Εφημερίδα "Ο Χρόνος"

Κώδικας:
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/02/blog-post_5415.htmlΚορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: τουρκικη τραπεζα στην Κομοτηνή
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2009, 20:49 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παρακολουθησα χτες μια εκπομπη που αναφερθηκε στο συγκεκριμενο θεμα και ειχαν προσκαλεσει ενα Τουρκο δημοσιογραφο να ρωτησουν σχετικα....

και τι απαντησε ο ανθρωπος ?

δεν ειχαμε την οικονομικη δυνατοτητα να εκδωσουμε την προσκληση στα Ελληνικα και δεν ειχαμε Ελληνα μεταφραστη....

τι αλλο θα ακουσουμε πια....ας μη σχολιασουμε και το γεγονος οτι μεσα στην Ελλαδα ονόμασαν την Κομοτηνη,Γκιουμουλτζίνα...

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: τουρκικη τραπεζα στην Κομοτηνή
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2009, 21:52 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9070
Thanks:
Thanked:
time στο post
Δεν την ονόμασαν τώρα έτσι.....ήταν απο παλιά αυτά τα ονοματα.

Παντού και γενικότερα στην βόρειο ελλάδα οι περισσότερες πόλεις κ χωριά ακόμα και σήμερα οι ίδιοι μας τα αναφέρουμε πολλές φορές με την τότε τουρκική ονομασία και ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία,διότι όπως ξέρετε ειμασταν οι τελευταίοι που απελευθερωθήκαμε εδω στην θράκη πριν απο λίγα χρόνια και έχουν μείνει οι τουρκικες ονομασίες ονομασίες.


Γι αυτό ας κοιτάξουμε πρώτα να αλλάξουμε πρώτα εμείς......... και επίσης να ονομάσουμε πολλά μέρη και τοποθεσίες που ακόμα και σήμερα δεν τις εχουμε βαπτίσει Ελληνικές.


Τέλος να δώσω και ενα παραδειγμα..... το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) ποιος το ξέρει ως Βόρας? πολλοί λίγοι..... ακόμα και στις ειδήσεις το λένε ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ.


Ας αναρωτηθούμε τελικά ποιος φταιει?????

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Διαμαρτυρηθείτε για την γενοκτονία στην Γάζα
Δ. Συζήτηση: Δράση κατά της Παγκοσμιοποίησης
Συγγραφέας: ultimate
Απαντησεις: 2
Αυστραλιανό δίκτυο ΑBC :«Μυστικό σχέδιο για επίθεση στην Ελλάδα κρύβουν τα γεγονότα στην Τουρκία»
Δ. Συζήτηση: Επικαιρότητα
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 5
Σημεία και τέρατα με τις ΜΚΟ στην Ελλάδα
Δ. Συζήτηση: Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 0
Π. ΑΘΑΝ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα
Δ. Συζήτηση: Διάφορες Προφητείες
Συγγραφέας: aetos64
Απαντησεις: 6
Ρίξτε κράξιμο στην google για το κλείσιμο το no news
Δ. Συζήτηση: H δική μας γωνιά!(μόνο ενεργά μέλη)
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 8


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr