Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Οι Τούρκοι... κόβουν Ε/κ που θέλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 27 Μάιος 2020, 22:45


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι Τούρκοι... κόβουν Ε/κ που θέλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Σεπ 2010, 17:27 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9070
Thanks:
Thanked:
time στο post
Οι Τούρκοι... κόβουν Ε/κ που θέλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα


To κατοχικό καθεστώς συνεχίζει ν' απαγορεύει στον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκο Φαλά να μεταβεί στην κατεχόμενη γενέθλια γη του στην Καρπασία και να επισκεφθεί εγκλωβισμένους συγχωριανούς του. Το καθεστώς συνεχίζει να διατηρεί μαύρες λίστες αναφορικά με Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι ή καταστροφικοί για τα σχέδια της Τουρκίας στην κατεχόμενη περιοχή. Αυτό και μόνο είναι ενδεικτικό του τι έχουν να συναντήσουν όσοι συναινέσουν σε επίλυση του Κυπριακού με εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δηλαδή, αυτό που λένε σε όλους τους τόνους οι Τούρκοι στους εκπροσώπους του ΟΗΕ δεν υφίσταται.

Δεν επιτρέπουν ούτε την ελεύθερη διακίνηση, ακόμη και με τη σχετική πιστοποίηση της ταυτότητας του διακινούμενου. Το θέμα τέθηκε στο κατοχικό καθεστώς από τον ΔΗΣΥ, και όχι μόνο, αρκετές φορές. Δηλαδή, ζητήθηκε από τους αχυράνθρωπους που παριστάνουν την εξουσία στα κατεχόμενα να επιτρέψουν σε έναν παράγοντα των προσφύγων να μπορεί να πάει στη γη που γεννήθηκε, όπως γίνεται με τον υπόλοιπο κόσμο μετά το ετεροβαρές άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Η απάντηση ήταν άτεγκτη. Η απαγόρευση είναι από την ίδια την Τουρκία και τις δυνάμεις ασφαλείας των κατεχομένων. Θεωρήθηκε, δηλαδή, ότι ο Νίκος Φαλάς υπερέβαινε τα όρια που έθεταν για να επιτρέψουν την ελεύθερη διακίνησή του. Όταν ακόμη ο ίδιος ζήτησε συνοδευόμενος να πάει στο Ριζοκάρπασο, πάλι του απάντησαν ξερά όχι. Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκος Φαλάς δήλωσε στη «Σ» ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο Χριστόφια να θέσει το θέμα στις συνομιλίες του με τον Ντερβίς Έρογλου και να του ζητήσει άρση της σχετικής απαγόρευσης.

Εκτουρκίζεται η Καρπασία
Στο μεταξύ, στην κατεχόμενη Καρπασία, σύμφωνα με τους εγκλωβισμένους, η κατάσταση εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο. Μέρα με τη μέρα η περιοχή εκτουρκίζεται. Στα σχολεία απαγορεύεται ν' αναρτηθεί η κρατική και η εθνική σημαία της Κύπρου και γίνονται κινήσεις, ώστε και στα ελληνικά σχολεία να κατασκευαστεί προτομή του Ατατούρκ.
Οι λειτουργοί του λεγόμενου τουρκοκυπριακού υπουργείου παιδείας ασκούν καταθλιπτική πίεση στους εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και πυκνώνουν τις επισκέψεις τους εκεί, δίνοντας το μήνυμα ότι το σχολείο υπάγεται στον έλεγχο και την επίβλεψη του λεγόμενου τουρκοκυπριακού υπουργείου παιδείας. Τα μαθήματα Ιστορίας και Ελληνικών τελούν υπό έλεγχο και από τα βιβλία αφαιρούνται σελίδες που ενοχλούν ιδιαίτερα τους Τούρκους. Από την υπερβολική πίεση της μεγάλης πλειοψηφίας των τωρινών κατοίκων, που είναι έποικοι, τα Ελληνόπουλα άρχισαν να μιλούν και μεταξύ τους τουρκικά. Την ίδια ώρα, σπίτια που επισκευάστηκαν με χρήματα που πλήρωσε η Κυπριακή Δημοκρατία στους Τούρκους εργολάβους, έχουν καταληφθεί ή βρίσκονται στο στόχαστρο εποίκων. Γιατί, λένε, οι Γκιαούρ να έχουν καινούργια σπίτια και εμείς όχι;


Λειτουργία κάτω από τα βλέμματα των εποίκων
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Συνεσίου γίνεται κάτω από τα βλέμματα των εποίκων και συνεχώς προβάλλονται προσκόμματα και προβλήματα στους χριστιανούς για την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Ο πατήρ Ζαχαρίας ζει καθημερινά τους εξευτελισμούς και τους προπηλακισμούς των Τούρκων. Την ίδια ώρα προκύπτει και θέμα για την έδρα της νέας μητροπολιτικής περιφέρειας Καρπασίας. Απόφαση του Χωρεπισκόπου Χριστόφορου να ορίσει το Τρίκωμο ως έδρα της Καρπασίας προκάλεσε αντιδράσεις, γιατί παραμερίζει τα προνόμια που είχε μέσα στους αιώνες η Αιγιαλούσα. Το θέμα, λένε αρχιερείς, μπορεί να διευθετηθεί με τον ορισμό και των δύο κραταιών πάλαι κωμοπόλεων ως εδρών της ανασυσταθείσας χωρεπισκοπής. Το θέμα θα τεθεί στην Ιερά Σύνοδο για οριστικό ξεκαθάρισμα. Ο Χωρεπίσκοπος Χριστόφορος επισκέπτεται την κατεχόμενη ιερή μονή του Αποστόλου Ανδρέα, την Αιγιαλούσα, την Αγία Τριάδα και προσπαθεί να δώσει κουράγιο στο εγκλωβισμένο χριστεπώνυμο ποίμνιό του. Εκπρόσωποι του κατοχικού καθεστώτος και ο περιβόητος Τζεμάλ αρνούνται ότι ασκούν πιέσεις στους εγκλωβισμένους. Είπαν, μάλιστα, στον ηγούμενο Γαβριήλ που επισκέπτεται τον τάφο του αποστόλου Βαρνάβα στην ομώνυμη κατεχόμενη μονή ότι θα χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο τους θρησκευτικούς περιορισμούς, γιατί έτσι επιτάσσει η Τουρκία.Σημερινή

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
Ἡ κάρτα πολίτη ἦρθε «ἀπό τό παράθυρο»... καί οἱ οἰκουμενιστές θέλουν κοινωνία μέ τούς παπικούς
Δ. Συζήτηση: O Aντιχριστιανισμός σε όλο του το μεγαλείο
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0
Τούρκοι στρατιωτικοί για την τάφρο: "Δεν θα σας σώσει"!
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 2
Στα πρόθυρα ΕΜΦΥΛΙΟΥ η Τουρκία: Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών!
Δ. Συζήτηση: Επικαιρότητα
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 6
Μας θέλουν «πρόβατα» και θα το δεχθούμε;
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 2
Μήπως οι Αμερικάνοι θέλουν τον Τσίπρα στην εξουσία;
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: grecko
Απαντησεις: 20


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr