Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
https://filoumenos.com/forum/

Κύπρος: Αποχωρεί από την κυβέρνηση η ΕΔΕΚ
https://filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=87&t=5680
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  emman [ 09 Φεβ 2010, 12:10 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Κύπρος: Αποχωρεί από την κυβέρνηση η ΕΔΕΚ

Κύπρος: Αποχωρεί από την κυβέρνηση η ΕΔΕΚΤην αποχώρησή της από την κυβέρνηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αποφάσισε απόψε η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, λόγω σοβαρών διαφωνιών για το κυπριακό. Αύριο αναμένεται να......υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο Χριστόφια οι υπουργοί Γεωργίας Ανδρέας Πολυνείκης και Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαίδης.


troktiko.blogspot.com

Συγγραφέας:  emman [ 09 Φεβ 2010, 12:43 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Κύπρος: Αποχωρεί από την κυβέρνηση η ΕΔΕΚ

Και επίσημα η έξοδος της ΕΔΕΚ από τη συγκυβέρνηση
Αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση αποφάσισε ψες η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ. Υπέρ της αποχώρησης, όπως ήταν και η εισήγηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, ψήφισαν 115 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ κατά τάχθηκαν οκτώ και τρεις τήρησαν αποχή.
Ο κ. Ομήρου είπε....

στην ομιλία του ότι ``είναι χρέος και ευθύνη μας. Είναι πολιτικά υπεύθυνο και ηθικά ορθό, να αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση. Αυτό εισηγούμαι. Τυχόν παραμονή μας, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα ήταν πολιτικά παράδοξη. Θα ήταν ηθικά ανεπίτρεπτη. Θα ήταν αντίθετη με τις αρχές και την ιστορία της ΕΔΕΚ``.

Μιλώντας πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας και ενόσω συνεχίζονταν οι ομιλίες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης και ερωτηθείς τι θα γίνει με τα στελέχη του Κινήματος που συμμετέχουν σε κυβερνητικά πόστα, ο κ. Παπαδάκης απάντησε ότι θα καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, όσον αφορά τους ημικρατικούς οργανισμούς ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ είπε ότι στους ημικρατικούς συμμετέχουν πάρα πολλά κόμματα, όπως το ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΩΚΟ. «Συμμετείχαμε ως από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα του τόπου», είπε. Η αποχώρηση αφορά μόνο τους δύο Υπουργούς της ΕΔΕΚ που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.troktiko.blogspot.com

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/