Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
Η Βρετανία σχεδιάζει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 09 Μαρ 2021, 04:20


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η Βρετανία σχεδιάζει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Φεβ 2015, 20:35 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ - Έχω αναφερθεί άπειρες φορές στην βρώμικη πολιτική των Βρετανών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και χρησιμοποιώ επίτηδες τη λέξη, διότι περί αυτού πρόκειται. Τα μέσα εναντίον της Κύπρου και στήριξης του Τούρκου κατακτητή είναι βρώμικα. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία, μία χώρα εγγυήτρια και υποτίθεται σύμμαχος, η Βρετανία, να πολεμά με τόσο μίσος ένα μικρό κράτος, την ημικατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό πρέπει να τελειώσει…

Αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει φτάσει στα όρια του και καλά θα κάνει να εξωτερικεύσει τις ανησυχίες του στο λαό, διότι οι πολίτες δικαιολογημένα υποψιάζονται ότι οι πολιτικοί μας έχουν ένα φόβο έναντι των Βρετανών, είτε λόγω παλαιότερων σχέσεων, είτε λόγω άλλων μεθόδων, που χρησιμοποιούνται για να εκφοβίζονται. Όπως είναι γνωστό, τους Εγγλέζους τους συνοδεύει ένας μύθος. Στα μάτια πολλών Ελληνοκυπρίων –και λυπάμαι που το λέω- είναι οι «πατερούληδες» λόγω της πολύχρονης κατοχής από την Βρετανική Αυτοκρατορία. Η κατοχή, δημιούργησε δεσμούς κυρίως οικονομικούς, και δεν είναι μυστικό ότι γνωστές οικογένειες του νησιού έχουν τόσο υψηλά τη Βρετανία ώστε να εργάζονται με ζήλο γι’ αυτήν.


Πρόκειται για μία αρρωστημένη σχέση. Εχουμε από τη μία τους φανατικούς υποστηρικτές της, οι οποίοι το κάνουν λόγω συμφερόντων και από την άλλη τους φανατικούς αντιπάλους των Βρετανών, που δικαιολογημένα εξοργίζονται διότι στην πραγματικότητα οι Εγγλέζοι είναι εχθροί σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Όλα τα δεινά της Κύπρου μέχρι και σήμερα, οφείλονται στη βρετανική πολιτική, διότι στοχεύουν στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία δύναται –παρά των περί αντιθέτων ισχυρισμών- να τους διώξει από τις βάσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν χωρίς να πληρώνουν και εις βάρος των συμφερόντων του νησιού.

Μέσω των βάσεων παρακολουθούνται οι πάντες στην Κύπρο, ακόμα και ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε όλες τις χώρες, οι παρακολουθήσεις γίνονται για να γεμίζει η φαρέτρα και να εκβιάζονται πολιτικοί, διπλωμάτες και οικονομικοί παράγοντες.


Θυμάμαι όταν δημοσιοποιήθηκε η δήθεν κλοπή των εγγράφων του Αλέξανδρου Ντάουνερ, οι Βρετανοί έδειξαν την οργή και το θυμό τους εναντίον όσων νόμιζαν ότι είχαν στην κατοχή τους τα έγγραφα. Ηταν μία ανυπόφορη κατάσταση… Παρακολουθήσεις, κλοπή προσωπικών δεδομένων, καταστροφή ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιθέσεις με στόχο την καταστροφή χαρακτήρων. Το τελευταίο «έργο» το ανέλαβαν …Ελληνοκύπριοι.


Οι Βρετανοί είναι εκδικητικοί με όσους χαρακτηρίζουν εχθρούς. Και λόγω του αντιαποικιακού αγώνα της ΕΟΚΑ, οι Ελληνοκύπριοι είναι πρώτοι στον κατάλογο των εχθρών.
Η στάση τους μου θυμίζει τον τρόπο αντιμετώπισης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού από τους Γερμανούς. Το λεγόμενο Ελληνικό Πρόγραμμα κλείνει τον πέμπτο χρόνο και ενώ η Ελλάδα είναι μια κατεστραμμένη χώρα, η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε επιμένουν σε μία αποτυχημένη οικονομική πολιτική, η οποία πάνω απ’ όλα είναι αδικαιολόγητη. Διότι ήδη κατέστρεψαν δύο γενιές και βάζουν υποθήκη και τρίτη.

Οσοι γνωρίζουμε την οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα, λόγω της γερμανικής πολιτικής, καταλαβαίνουμε καλύτερα από τον καθένα τα βρετανικά σχέδια εναντίον της Κύπρου. Γι’ αυτό πρέπει να μιλάμε. Να γράφουμε και να τους αποκαλύπτουμε, ελπίζοντας ότι οι δικοί μας πολιτικοί, θα νοιώσουν την πίεση και θα κάνουν το αυτονόητο. Πρέπει άμεσα να κοπεί ο «ομφάλιος λώρος» των κρατικών υπηρεσιών με τους Βρετανούς, και να τερματιστεί ο έλεγχος που ασκεί το Λονδίνο.


Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι –και μέχρι σήμερα και ο κ. Αναστασιάδης- δεν αντιμετώπισαν τις βρετανικές προκλήσεις. Εκαναν αναιμικές διαμαρτυρίες, που ο κάθε Υπατος Αρμοστής πετούσε στα σκουπίδια.


Η Βρετανία, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, είναι έτσι κι αλλιώς απέναντι σου, παντού. Στις Βρυξέλλες (ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση), στον ΟΗΕ και σε κάθε άλλο διεθνή οργανισμό, οι Βρετανοί σταυρώνουν την Κύπρο. Εάν ασκήσεις τα δικαιώματα σου, ως ένας ελεύθερος και δημοκρατικός ηγέτης, έχεις μία μικρή ελπίδα να τερματίσεις την αμφισβήτηση, να βοηθήσεις το κράτος του οποίου είσαι Πρόεδρος και να εξυπηρετήσεις τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου.


Επικρατεί αυτή η αίσθηση στο νησί, ότι οι Βρετανοί έχουν στο …τσεπάκι τους τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουν κάτι και οι πολιτικοί μας για να διαψεύσουν στην πράξη τούτη την διαπίστωση και τούτο το συμπέρασμα…


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επί προεδρίας του Σπύρου Κυπριανού, ήταν ένας παντοδύναμος υπουργός. Επικεφαλής και των μυστικών υπηρεσιών της Κύπρου, έλεγχε όλο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Την Τετάρτη, ο Ντίνος Μιχαηλίδης, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα σε 15 χρόνια φυλάκιση για μία εκ των πολλών υποθέσεων του πρώην υπουργού Αμυνας της Ελλάδος, Ακη Τσοχατζόπουλου. Μαζί του καταδικάστηκε και ο γιός του, Μιχάλης Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης δεν ήταν ο μόνος πολιτικός που πλούτισε εκμεταλλευόμενος τη θέση του. Σε υποθέσεις διαφθοράς αναμείχθηκαν και άλλοι πολιτικοί. Εισήλθαν φτωχοί στην πολιτική και τώρα απολαμβάνουν τον πλούτο τους στην πλάτη των κορόιδων, δηλαδή των πολιτών. Εάν βρεθεί ένας εισαγγελέας, που σέβεται την αποστολή και τον όρκο του, και αναλάβει την πρωτοβουλία να ερευνήσει τους πολιτικούς, τους μεγαλοτραπεζίτες και αρκετούς επιχειρηματίες που αποτελούν την «καλή κοινωνία», θα χρειαζόταν να κτιστεί καινούργια φυλακή στην Κύπρο…http://www.philenews.com, http://www.mignatiou.com

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Βρετανία σχεδιάζει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2015, 11:09 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 04 Νοέμ 2014, 10:52
Δημοσ.: 762
Thanks:
Thanked:
time στο post
γιατί η πρώτη φορά είναι που γινετε....


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Ανθρώπινος εγκέφαλος 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στη Βρετανία
Δ. Συζήτηση: Αρχαιολογία - Προιστορία και σχετικές ανακαλύψεις
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Γέρος της Δημοκρατίας προς Γιώργο Παπανδρέου
Δ. Συζήτηση: Βιντεάκια διάφορα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 6
Στην Βρετανία προωθούν νόμο που θα επιτρέπει να παρακολουθούν μέχρι και τα email
Δ. Συζήτηση: O Μεγάλος Αδελφός - Big Brother state
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2
Βρετανία:αρνείται ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά του Ιράν
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Η ανοχή της Δημοκρατίας στις ξένες παρεμβάσεις πρέπει να στε
Δ. Συζήτηση: Η Κύπρος
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr