ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"

1
Επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι προεκλογική και μάλιστα έχουμε μπροστά μας τις πιο κρίσιμες εκλογές στην νεότερη ιστορία μας κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να ασχοληθούμε λίγο με αυτό.

Ας δούμε λοιπόν κάτι σχετικό με το κόμμα του "προοδευτικού" Θοδωράκη το οποίο διεκδικεί την ψήφο απογοητευμένων και ανυποψίαστων Ελλήνων:

ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Εικόνα


ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ , ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΛΕΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.

ΕΝΑΣ ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΟΦΙΣ ( Ο ΟΦΙΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΟΦΙΣ ) ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ..

ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΟΒΟΡΟ ΟΦΙ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ…

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΤΩΤΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ (ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΓΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ…

ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΝΑΛΥΣΗ :

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ?

ΤΑ ‘ΠΤΩΤΙΚΑ ΥΔΑΤΑ’ (ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ‘Γ’) ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ – ΕΞΩΤΕΡΗ ΣΦΑΙΡΑ – ΣΤΟΝ ΕΝΔΩΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ( ΚΟΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ) , ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΕΣΗΣ.

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΒΑΠΤΙΣΕ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ ΣΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ. ΙΟΡ + ΔΑΝ , ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ.

ΙΟΡ = ανεσταρμμενον > ΡΟΙ = Η ΕΥΑ , Η ΨΥΧΗ

ΔΑΝ = Ο ΑΔΑΜ , Ο ΝΟΥΣ , Ο ΠΤΩΤΙΚΟΣ ….

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑΝ ΤΟΥΣ ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ = ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ) ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ.

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΤΩΤΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…

ΑΛΛΟ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΕΡΟ .

ΝΕΡΟ = ΝΕ(Α) ΡΟ = ΤΑ ΝΕΑ ΥΔΑΤΑ, ΤΑ ΠΤΩΤΙΚΑ.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΥΡΟΒΟΡΟΥ ΟΦΕΩΣ

http://www.easypedia.gr/%CE%BF/%CF%85/% ... _629c.html
Ο ουροβόρος όφις ή απλά ουροβόρος λέγεται ο όφις (το φίδι) τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του αφαιρώντας το υπόλοιπο παλαιού δέρματός του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι τρώει την ουρά του. Η περίκλειστη αναπαράστασή του αποτελεί ένα αρχαίο σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου. Αποτελεί επίσης από τα πλέον διαδεδομένα μασονικά ή ακόμη και γνωστικά σύμβολα. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ως σύμβολο υπάρχει πολύ πιο πριν εμφανιστεί ο Μασονισμός.
Πίνακας περιεχομένων
• 1 Ιστορία συμβόλου
• 2 Τι αντιπροσωπεύει
• 3 Πού μπορεί κάποιος να το συναντήσει
• 4 Άλλες πληροφορίες
• 5 Αναφορές
• 6 Πηγές & Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορία συμβόλου
Ιστορικά φαίνεται να λατρεύεται ως σύμβολο κατά τους πρώτους μετά Χριστόν χρόνους στη Φρυγία από τους Ναασενιανούς (οπαδοί γνωστικής αίρεσης όπως και οι Οφείτες) που θεωρούσαν τον όφι ως σύμβολο της υπέρτατης δύναμης της φρόνησης και της μυστηριακής γνώσης(¹).
Αργότερα για τους Αλχημιστές ο ουροβόρος όφις όπως και το "φιλοσοφικό ωόν" υποδηλώνει το ενιαίο της ύλης, την απόλυτη ενότητα, την έννοια της ψυχής του κόσμου, δηλαδή το "πάν που περιβάλλει παν ότι παρέχει γένεση". Εξ αυτού παρέχεται και η μυστικιστική ρήση:
"εν το παν και δι΄ αυτού το παν και εις αυτό το παν".
• Η παραπάνω ρήση φέρεται πολύ συχνά εντός του συμβόλου ή επί του σώματος του ουροβόρου όφεος.
• Στις διάφορες φιλοσοφικές αναζητήσεις ο ουροβόρος όφις συμβολίζει τη συνθετική ενότητα του ανθρώπου σε συνδυασμό με την έννοια της κυκλικής κίνησης της Γης.
(¹) Είχε συνδυασθεί η ρήση του Ιησού Χριστού στη Κ.Δ.: "γίνεσθε φρόνιμοι ως ο όφις"
Τι αντιπροσωπεύει
Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει. Πολλοί πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει την δημιουργική ώθηση της νέας αρχής, αλλά και την σοφία. Κάποιοι το έχουν συνδέσει και με την ανανέωση και την αναγέννηση επειδή το φίδι έχει την δυνατότητα να αλλάζει δέρμα. Μια άλλη άποψη είναι ότι το κυκλικό του σχήμα υποδεικνύει την εκπνοή και την εισπνοή του Ινδού Βράχμα, του Κοσμικού Δημιουργού, του θεού της επέκτασης. Όταν ο Βράχμα εκπνέει οι κόσμοι εμφανίζονται, και αυτό συμβολίζεται με την κατερχόμενη φορά του σώματος του φιδιού, ενώ η ανερχόμενη φορά του συμβολίζει την άνοδο και επιστροφή των κόσμων προς το πνεύμα. Η σπειροειδής αυτή κίνηση είναι αιώνια και δείχνει την εξέλιξη της ζωής μέσω των κύκλων του χρόνου. Ο ίδιος ο κύκλος αντιπροσωπεύει την τελειότητα και την αποκατάσταση της συμπαντικής αρμονίας, καθώς επίσης και το Απεριόριστο, από το οποίο όλα προέρχονται και στο οποίο όλα επιστρέφουν.

Πού μπορεί κάποιος να το συναντήσει
Το σύμβολο συναντάται στην αρχαία Αίγυπτο, Αρχαία Ελλάδα, Δ. Αφρική, τους Γνωστικούς, τους Βουδιστές κ.λ.π.
Άλλες πληροφορίες
• Το σύμβολο υπάρχει στο παλιό χαρτονόμισμα των πεντακοσίων δραχμών. Συγκεκριμένα στο κάτω μέρος του χαρτονομίσματος.
Εικόνα
Εικόνα
• Ο οργανικός χημικός Κεκουλέ (Friedrich August Kekulé von Stradonitz) διηγείται ότι εμπνεύστηκε την ιδέα της κλειστής (κυκλικής) ανθρακικής αλυσίδας του βενζολίου (αρωματικός δακτύλιος) χάρη σ' ένα όνειρο σχετικό με τον ουροβόρο:
"Για δες! Τι ήταν αυτό; Ένα από τα φίδια είχε δαγκώσει την ίδια του την ουρά, και αυτή η μορφή στροβίλιζε περιπαικτικά μπροστά στα μάτια μου. Σαν από λάμψη αστραπής ξύπνησα... Όλη την υπόλοιπη νύχτα την πέρασα βγάζοντας τις συνέπειες αυτής της υπόθεσης. Λοιπόν κύριοι ας μάθομε να ονειρευόμαστε και τότε ίσως βρούμε την αλήθεια."[1]
Εικόνα
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σύμβολα και αποσυμβολισμοί”

cron