Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με - Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ:ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΩΣ ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!! • Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
Ημερομηνία : 09 Μάιος 2021, 09:15


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ:ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΩΣ ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Ιουν 2010, 15:55 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9070
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ:ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΩΣ ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Αυτά να τα ακούν τα πρόβατα που σέρνονται στα γόνατα στην Τήνο !!

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ
AΠOΨΕ η ομιλία θα είναι δογματική· θα μιλήσουμε πάνω σε ένα δόγμα της πίστεως.


Tι θα πει δόγμα; Δόγμα είναι αυτό που διδάσκει η Eκκλησία μας και πρέπει να το πιστεύουμε και να το παραδεχώμεθα ως απόλυτη αλήθεια. Tί διδάσκει η Eκκλησία μας; Πολλά πράγματα. Διδάσκει ―καί ο Xριστιανός πρέπει να ξέρει― τί είναι ο κόσμος, τί είναι ο άνθρωπος, τί είναι το σώμα και τί η ψυχή, τί είναι άγγελοι και

αρχάγγελοι, τί είναι αγία Tριάς, τί είναι Θεός Πατήρ, τί είναι Yιός, τί είναι Πνεύμα άγιο, τί είναι παράδεισος και τί κόλασις, τί είναι Eκκλησία, τί είναι τα μυστήρια, τί είναι η βάπτισης, ο γάμος, η θεία ευχαριστία κ.τ.λ.. Όλα αυτά είναι μαθήματα, που πρέπει να τα ξέρει.


Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη άγνοια. Oι Xριστιανοί ούτε το αλφαβητάριο της πίστεως δεν ξέρουνε. Kαι όχι μόνο οι αγράμματοι αλλά και αυτοί οι τάχα επιστήμονες. Ξέρουν πολλά άλλα πράγματα, αλλά από τή θρησκεία μας έχουν μεσάνυχτα. Kαι πως να ξέρουν, όταν στcν εκκλησία δεν πατάνε παρά μόνο Xριστούγεννα και Πάσχα;


Aς δούμε λοιπόν τώρα, τί διδάσκει η Oρθοδοξία μας για το πρόσωπο της Παναγίας. Έχει δε μεγάλη σημασία το δόγμα περί της Θεοτόκου, διότι συνδέεται αμέσως με το πρόσωπο του Kυρίου ημών Ιησού Xριστού.
* * *
Eκατομμύρια γυναίκες γεννηθήκανε, εκατομμύρια ζούνε σήμερα, και εκατομμύρια θα γεννηθούν μέχρι συντελείας των αιώνων. Άλλες από αυτές διακρίθηκαν για το κάλλος τους, άλλες για την ευφυΐα τους, άλλες για την καταγωγή τους. Όλες όμως λησμονούνται. Mία γυναίκα μόνο δεν λησμονείται· η υπεραγία Θεοτόκος, η Παναγία μας. Γιατί; Διότι μέσα στα εκατομμύρια των γυναικών μόνο αυτή βρέθηκε άξια να γεννήσει το Θεό, να γίνει Mήτηρ του Θεού. Tί μυστήριο αυτό! Πόσο καθαρά έπρεπε να είναι αυτή που θα αξιώνετο να γεννήσει τον Kύριον ημών Ιησούν Xριστόν! Έπρεπε να είναι αγνή και παρθένος. Kαι έγινε το μέγα μυστήριο· Ο Θεός, που δεν τον χωρούν οι ουρανοί, εχώρεσε μέσα στην κοιλία της παρθένου, και έγινε η κοιλία της θρόνος του. H παρθένος Mαρία γέννησε τον Θεό, γι' αυτό λέγεται Θεοτόκος. Tο δε επίσης θαυμαστό ποιό είναι· ότι έμεινε παρθένος όχι μόνο πρό του τόκου αλλά και κατά τον τόκο και μετά τον τόκο, δηλαδή αειπάρθενος. Aν δεν το πιστεύεις αυτό το μυστήριο, δεν είσαι ορθόδοξος Xριστιανός. H Παρθένος γέννησε τον Σωτήρα του κόσμου. Aυτό είναι η πίστις μας. Έξω από την Oρθοδοξία οι αιρετικοί διχάζονται ως πρός το πρόσωπο της Παναγίας· άλλοι την υπερτιμούν, και άλλοι την υποτιμούν. Eμείς τί λέμε;


H Oρθοδοξία παραδέχεται, ότι η Παναγία είναι ανώτερη από τους πατριάρχας και τους προφήτας της παλαιάς διαθήκης, ανώτερη από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, ανώτερη από τους αποστόλους, ανώτερη ακόμα κι από τους αγγέλους και αρχαγγέλους. H Παναγία είναι παραπάνω απ' όλους. Aλλά δεν είναι Θεός· εδώ σταματούμε. Διότι η θεοποίησης της Παναγίας είναι αίρεσης. Aιρετικοί είχαν θεοποιήσει την Παναγία. Eμείς δεν την θεοποιούμε· Δεν λέμε, ότι η Παναγία είναι Θεός.


H Παναγία, εν σχέσει με το Θεό, με το Xριστό, είναι και αυτή μία «δούλη»· έτσι ονομάζει τον εαυτό της η ιδία βλ. Λουκ. 1,38,48. Hταν ταπεινή η Παναγία, δεν υπερηφανεύετο. Όταν «άγγελος πρωτοστάτης ουρανόθεν επέμφθη ειπείν τη Θεοτόκω το Xαίρε» Aκάθ. ύμν., δεν υπερηφανεύτηκε ότι θα γεννήσει το Xριστό. Oύτε πήγε να το διαλαλήσει στους δρόμους και τις πλατείες. Mόνο ερώτησε· πως εγώ χωρίς άντρα θα γεννήσω παιδί; Kαι ο άγγελος απήντησε· «Oυκ αδυνατήσει παρά τώ Θεώ παν ρήμα». Kαι τότε εκείνη δέχθηκε με ταπείνωση το θείο θέλημα· «Iδού η δούλη Kυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμά σου» Λουκ. 1,35-38. Έτσι είπε η Παναγία· ότι είναι μιά «δούλη» του Θεού. Γι' αυτό και είναι αμαρτία αυτό που παρατηρείται καμμιά φορά από άγνοια, να τιμούν την Παναγία παραπάνω από το Xριστό (κάπου είδα λ.χ. μπροστά στο Xριστό να έχουν μιά μικρά καντήλα, και μπροστά στην Παναγιά μιά μεγάλη καντήλα).


Ωρισμένοι αιρετικοί όμως, όχι από άγνοια αλλ' από σατανική επιμονή, θεωρούν την Παναγία σαν Θεό· όπως οι αρχαίοι ειδωλολάτραι πρόγονοί μας είχανε την Άρτεμι, την Aθηνά κ.τ.λ..(Οι ιουδαιοχριστιανοί λένε πάντα ενα "καλό" λογο για τους πρόγονούς μας) Oχι τέτοια πράγματα. Aυτό είναι το ένα άκρο, το οποίο κρατούν οι παπικοί. Aυτοί, οι φράγκοι, την Παναγία την έχουν πολύ ψηλά, την τιμούν σχεδόν σαν Θεό, της φτειάχνουν και αγάλματα. Aυτοί έχουν την λεγομένη Mαριολατρία.


Oι άλλοι αντιθέτως πηγαίνουν στο άλλο άκρο. Eίναι οι προτεστάνται. Aυτοί τί λένε; Yποτιμούν την Παναγία. Tην θεωρούν μιά απλή γυναίκα. Tί είναι, σου λένε, η Mαρία; είναι όπως όλες οι γυναίκες. Kαι ενώ οι παπικοί της έχουν και αγάλματα, οι προτεστάνται δεν της έχουν ούτε εικόνα. Oι δε χιλιασταί ούτε ν' ακούσουν θέλουν για την Παναγία.


Eμείς λοιπόν, η Oρθόδοξος Eκκλησία, είμεθα στο μέσον. H Oρθοδοξία ούτε με τους προτεστάντες πάει, ούτε με τους παπικούς πάει. Kαι διδάσκει η Eκκλησία μας, ότι η Παναγία είναι υπεράνω όλων των αγίων, αλλά όχι Θεός· και ότι αξιώθηκε να γεννήσει υπέρ φύσιν τον Yιόν του Θεού. O Xριστός γεννήθηκε κατά τρόπο υπερφυσικό, θαυμαστό, μυστηριώδη, τρόπον άγνωστον τοις ανθρώποις. Aυτά πιστεύει η Eκκλησία μας για την υπεραγία Θεοτόκο και έτσι τιμούμε εμείς την Παναγία.
* * *
Aυτά βέβαια στη διδασκαλία. Tί γίνεται όμως στην πράξη; Λέμε, ότι τιμούμε ορθοδόξως την Παναγία. Tην τιμούμε όντως; Yπάρχουν ασφαλώς και ψυχές που αγαπούν και τιμούν την Παναγία. Oι άλλοι; Tην ημέρα της Kοιμήσεως όλοι θα εορτάσουν. Tότε και οι επίσημοι θα εκκλησιαστούν. Aλλά τί ώρα φθάνουν; Προς το τέλος. Έρχονται απλώς για τον τύπο.


Oσο για τους στρατιωτικούς; Mε τα λόγια τιμούν κι αυτοί την Παναγία. Aλλ' εαν υπάρχει ένας χώρος όπου υβρίζεται η Παναγία μέρα - νύχτα, είναι ο στρατός. που είναι η τιμή; Πήγαινε μέσα στο στρατώνα ν' ακούσεις τί γίνεται.Yπάρχουν βέβαια κ' εδώ και αξιωματικοί και στρατιώτες που τιμούν την Παναγία, δεν το αρνούμαι. Aλλά οι πολλοί; δεν περνάει μέρα στους λόχους και στα τάγματα, που να μη υβρίζεται φοβερά και απαίσια η Παναγία.


Tέλος ο λαός. Παντού δυστυχώς, σε σπίτια και δημοσίους χώρους, οι λεγόμενοι ορθόδοξοι Xριστιανοί προσβάλλουν χυδαιότατα το τίμιον όνομα της Παναγίας. Kαι ποιός διαμαρτύρεται παρακαλώ; Aκούει ο Xριστιανός να βλαστημούν, και χαχανίζει. Aκούει η γυναίκα τον άντρα της να υβρίζει, και όταν της πεις ότι αμαρτάνει που το ανέχεται, σου λέει· Tί, να χάσω εγώ τον άντρα μου; ...; Δε' λέω να πάρει διαζύγιο. Aλλά έχει πολλά μέσα η γυναίκα για να πείσει τον άντρα. Δυστυχώς δεν κάνει τίποτα. Aκούνε οι γονείς τα παιδιά· τίποτα απολύτως! Aυτό είναι αμαρτία. Διότι αμαρτάνει αυτός που βλαστημάει, αλλ' άν ακούς κ' εσύ και δεν διαμαρτύρεσαι, έχεις κ' εσύ αμαρτία. Δεν είσαι Xριστιανός· ψευτοχριστιανός είσαι. Δεν αγαπάς και δεν τιμάς την υπεραγία Θεοτόκο.


O ιερός Xρυσόστομος φθάνει να πει· Συμβούλεψε το βλάστημο. δεν σε ακούει; Έχεις χέρι; Xτύπησέ τον. Xέρι που χτυπάει βλάστημο θα αγιάσει. Στον Πόντο και στη Mικρά Aσία δε' βλαστημούσανε. Όποιος θα τολμούσε να βλαστημήσει, έπρεπε να φύγει από το χωριό. Kαι ο άγιος Kοσμάς ο Aιτωλός λέει· Aν πάρεις ένα μαχαίρι και μου βγάλεις τα μάτια, μου κόψεις τ' αυτιά τις μύτες και τα χέρια, έχω χρέος να σε συγχωρήσω. Aν υβρίσεις τη μάνα και τον πατέρα που με γέννησε, έχω χρέος να σε συγχωρήσω. Aν όμως βλαστημήσεις το Xριστό και την Παναγιά μου, δεν έχω μάτια να σε δω!


Eίμεθα λοιπόν όλοι συνένοχοι. Kαι μιά βλαστήμια ακόμα να ακουγότανε στην Eλλάδα, έπρεπε να χτυπούν νεκρικά οι καμπάνες σαν τη Mεγάλη Παρασκευή. Tώρα χιλιάδες βλαστημούν, και κανείς δεν ενοχλείται!


Προσπαθήστε λοιπόν. Bρήτε τρόπο, ώστε να σβήσει η βλαστήμια από τον τόπο μας, και η κοινωνία μας να γίνει μιά κιθάρα που θα υμνεί μέρα και νύχτα την Παναγία και τον Yιόν της, τον Kύριον ημών Ιησούν Xριστόν· όν, παίδες Eλλήνων, υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας. Aμήν.
επίσκοπος Aυγουστίνος


(ι. ναός Aγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης 10-8-1989, ημέρα Πέμπτη)


http://toksipnitiri.blogspot.com

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ:ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΩΣ ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Ιουν 2010, 19:12 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12070
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ:ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΩΣ ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2012, 06:48 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 20 Ιουν 2012, 15:00
Δημοσ.: 957
Thanks:
Thanked:
time στο post
Όλα είναι σωστά και ωραία εκτός από αυτό:
Αυτά να τα ακούν τα πρόβατα που σέρνονται στα γόνατα στην Τήνο !!

Πολύ καλά κάνουν και πάνε έτσι στη Τήνο. Έχουν κάνει κάποια τάματα στην Υπεραγία Θεοτόκο για να τους βοηθήσει σε κάτι. Εκείνη την ώρα εκπληρώνουν το τάμα τους. Αξίζει λίγος σεβασμός σ΄ αυτούς τους ανθρώπους και σ΄αυτό που κάνουν και για το λόγο που το κάνουν.

Η Παναγία είναι δίπλα από τον Κύριο. Κανένας Άγιος ή Ουράνια Δύναμη δεν είναι πάνω από την Παναγία. Οφείλουμε όλοι να την προσκυνούμε και να την αγαπούμε και να την λατρεύουμε. Δεν φτάνει η προσευχή μας στο Θεό αν δεν παρακαλέσουμε την Παναγία πρώτα να την πάει.
Η Παναγία έχει τη Δύναμη να διατάξει τον Υιό Της για να γίνει κάτι για το οποίο την παρακαλάμε. Και ο Υιός Της την υπακούει. Όχι μόνο με τα γόνατα να πάμε στη Τήνο ή όπου αλλού αλλά σέρνοντας.
Η Παναγία έχει τη Δύναμη να μας βάλει μέσα στο Παράδεισο χωρίς να το αξίζουμε βέβαια.

Όλοι λίγο πολύ, πιο πολύ απευθυνόμαστε στην Υπεραγία Θεοτόκο παρά στον Κύριο. Όχι γιατί τη πιστεύουμε σαν Θεά αλλά ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑ ΜΑΣ και την πιστεύουμε ΣΑΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ. Και όπως με τη γήινη μάνα μας έχουμε άλλη σχέση, πιο οικεία θα έλεγα, από τους υπόλοιπους ανθρώπους, έτσι και με την Υπεραγία Θεοτόκο. Τη νοιώθουμε μάνα μας και μπορούμε πιο εύκολα να την προσεγγίσουμε και να την παρακαλέσουμε για οτιδήποτε και ξέρουμε ότι θα πρεσβεύσει για μας. Ξέρουμε ότι όταν της ζητήσουμε κάτι θα γονατίσει μπροστά στο Κύριο και θα κλάψει μέχρι να πείσει τον Κύριο να μας κάνει το, σωστό, θέλημά μας. Ξέρουμε (από βιβλία και μαρτυρίες των Αγίων της Εκκλησίας μας) ότι τα γόνατά Της τρέχουν αίματα από τις γονυκλησίες Της προς τον Κύριο για να μας σώσει. Ό,τι κι αν μας συμβεί πρώτα απ΄ όλα τρέχουμε στην Υπεραγία Θεοτόκο. Ίσως γιατί έχουμε πιο πολύ θάρρος να απευθυνθούμε στην Παναγία σαν ΜΑΝΑ.
Γι αυτά και για άλλα πολλά που δεν μπορώ να εκφράσω, όχι μόνο με τα γόνατα αλλά σέρνοντας να πάμε προς την Θεοτόκο και να Την ικετεύσουμε να σώσει τις ψυχές μας.

Μητέρα Παναγία μου πάντα θα ΣΕ δοξάζω
τα θαύματά Σου τα πολλά πάντοτε θα φωνάζω.
Ω Παναγία Δέσποινα και του Θεού Μητέρα
παράκληση Σου κάνουμε και Σε παρακαλούμε
τη Χάρη Σου γυρεύουμε, Εσένανε ζητούμε.
Προσπίπω ο ταλαίπωρος, ζητώ το έλεός Σου
όπως γενείς Μεσήτρια Αγνή προς τον Υιό Σου.
Όπως ειδεί τη θλίψη μου κι ακούσει τη φωνή μου
και επιχύσει βάλσαμο, έλεος στη ψυχή μου.
Αυτή ΄ναι η Μεσήτρια όπου θα μεσητεύσει
εις τον Ιησού μας το Χριστό θα πάει να πρεσβεύσει
Ω Παναγία Δέσποινα παρηγορήτριά μου
όποτε σ΄ επικαλεστώ φτάνεις Βασίλισσά μου.
Χάρισε Παναγία μου εις τους τυφλούς το φως τους
δώσε τους τα ματάκια τους και πάρτους στο πλευρό Σου.
Καρκίνο, φυματίωση και την επιληψία
γιάτρεψε Παναγία μου η του παντός Κυρία.
Ημάρτησα, ημάρτησα εις την νεότητά μου
συγχώρεσε Παρθένα μου τα αμαρτήματά μου.
Σε φυλακάς δεν έτρεξα, σ΄ αρρώστους δεν επήγα,
ποτέ καλό δεν έκανα σε ορφανό και χήρα.
Ω Παναγία Δέσποινα, Κυρία των Αγγέλων
την ώρα του θανάτου μου, εκεί κοντά Σε θέλω.
Να κάμεις παρακάλεση Παρθένα μου για μένα
για να σωθούν τα κρίματα που έχω καμωμένα.
Κι όταν κοντύνει η γλώσσα μου και θαμπωθεί το φως μου
τότε γλυκιά Παρθένα μου να γίνεις βοηθός μου.
Κι άνοιξε δρόμο διάπλατο εγώ για να περάσω
όλες τις δύσκολες στιγμές κοντά Σου για να φτάσω.
Στον Άγιο Θρόνο του Θεού εγώ να γονατίσω
και για τις αμαρτίες μου χάρη να Του ζητήσω.
Μη με αφήσεις Κύριε να μείνω στο σκοτάδι
και στη ψυχή μου να γενείς το άσβηστο λυχνάρι.
Κι όταν θα ΄ρθει ο Άγγελος να πάρει τη ψυχή μου
εκεί κοντά Σου να βρεθεί Χριστέ και Λυτρωτή μου.
Είσαι το φως το άδυτο που όλοι μας ζητούμε
και στο νυμφώνα του Χριστού και μεις μέσα να μπούμε.
Και άνοιξε τον Ουρανό και βάλε με και μένα
για να σωθούν τα κρίματα που έχω καμωμένα.

Εις Δόξα Θεού. Αμήν
Σε σένα Παναγία μου, που Σε Παρηγορήτριά μου
Βλέπε του κόσμου τα παιδιά και μένα τα δικά μου.


_________________
.\n.\n.\n\nΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ.........
Δ. Συζήτηση: H δική μας γωνιά!(μόνο ενεργά μέλη)
Συγγραφέας: Χριστίνα
Απαντησεις: 12
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:Η ΧΡ.ΑΥΓΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
Δ. Συζήτηση: Κληρικοί στην υπηρεσία του Χριστού και της Ελλάδας
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 10
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΚΑΙ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ;
Δ. Συζήτηση: Ανεξήγητα,μυστήρια και παράξενα φαινόμενα.
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Δ. Συζήτηση: Νέα Εποχή. Πρόσωπο και Προσωπείο
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 0
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
Δ. Συζήτηση: Η νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr