Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

1
Μυαλό χρειάζεται για να αποκαλυφθεί
και όχι φτυάρια...

Εικόνα
Τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου κρύβονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο, παραμένοντας στην κοινή θέα. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον Τάφο του Αλεξάνδρου, θα πρέπει να σκεφτούμε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν, που θα επιθυμούσε το σύστημα να σκεφτόμαστε. Αντίθετα, δηλαδή, από τον τρόπο σκέψης, που μέχρι τώρα δεν μας επέτρεπε να "βλέπουμε" αυτό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει συνεχώς μπροστά μας. Στην κυριολεξία, αν κλείσουμε τα μάτια μας, μπορούμε να "δούμε" αυτόν τον Τάφο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι με το μυαλό "βλέπουμε" καλύτερα από ό,τι με τα μάτια. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να ξεγελαστούν από μια οφθαλμαπάτη, ενώ ένα καλό μυαλό όχι. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να βλέπουν έναν ταχυδακτυλουργό να κόβει πραγματικά έναν άνθρωπο σε τρία κομμάτια, ενώ το μυαλό "βλέπει" ένα τρυκ. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να βλέπουν συνέχεια φοίνικες και οάσεις μέσα στην έρημο, ενώ το καλό μυαλό τα "βλέπει" μόνον εκεί όπου υπάρχουν.

Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωσή μας; Ότι στην πραγματικότητα ο Τάφος του Αλεξάνδρου δεν είναι καν κρυφός. Όχι απλά δεν έχει χαθεί, αλλά τον έχουμε δει όλοι μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε. "Ταχυδακτυλουργοί" της εξουσίας μάς έχουν πείσει ότι είναι χαμένος, επειδή δεν βλέπουμε μια "ταμπέλα" πάνω του, ενώ αυτός είναι μπροστά μας, αν χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας, για να τον "ψηλαφίσουμε". Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μυαλό και όχι για μάτια. Μιλάμε για σκέψη και όχι για έρευνα. Θα "δούμε" πολύ εύκολα τον Τάφο, αν σκεφτούμε ότι ο Αλέξανδρος έχει πολύ πιο "φρέσκια" και άρα "ζωντανή" σχέση την εξουσία απ' ό,τι νομίζουμε.

Άρα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε σαν αρχαιολόγοι, που αναζητάμε ένα "χαμένο" σύμβολο μιας χαμένης εξουσίας. Στην περίπτωση του Αλεξάνδρου δεν υπάρχει "χαμένο" σύμβολο, γιατί δεν υπάρχει χαμένη εξουσία. Υπάρχει το αιώνιο σύμβολο της αιώνιας —και άρα και της σημερινής— εξουσίας και άρα πρέπει να σκεφτόμαστε ως πολίτες, που αναζητάμε τα συμφέροντα της εξουσίας σε σχέση με ένα τέτοιο σύμβολο. Η σημασία αυτού που λέμε είναι τεράστια και στην πορεία του κειμένου θα καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς εννοούμε.

Κατ’ αρχήν ν' αναφέρουμε πως είναι πρακτικά αδύνατον να έχει "χαθεί" ένας τέτοιος Τάφος από προσώπου Γης. Ο Αλέξανδρος λατρευόταν για αιώνες ολόκληρους ως Θεάνθρωπος στο σύνολο του τότε πολιτισμένου Κόσμου. Δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος, για να "σκεπαστεί" ο Τάφος του από τη "σκόνη" του χρόνου. Ο Τάφος αυτού του Θεανθρώπου ήταν ένας Τάφος, τον οποίο αναζητούσαν αυτοκράτορες για να τον προσκυνήσουν και άρα ήταν αδύνατον να τον σκεπάσει η άμμος ή το χώμα …και βέβαια η λήθη. Ένας Τάφος, ο οποίος ανήκε στο πιο σημαντικό ιστορικό πρόσωπο μιας πραγματικά καταγεγραμμένης περιόδου της ανθρώπινης ιστορίας είναι αδύνατον να θεωρούμε ότι μπορεί να χαθεί. Όπως δεν είναι δυνατόν να χαθεί ο τάφος του Ναπολέοντα στην εποχή μας, έτσι ήταν αδύνατον να χαθεί και ο Τάφος του Αλεξάνδρου στην εποχή του. Η επιστήμη της ιστορίας είχε θεμελιωθεί και υπάρχουν στοιχεία, τα οποία μας περιγράφουν τα γεγονότα εκείνης της εποχής όπως αυτά διαδραματίστηκαν.

Επιπλέον είναι και θέμα οικονομικό. Στην περίοδο κατά την οποία χάθηκε η σορός του Αλεξάνδρου ανθούσε η δεισιδαιμονία και η πρόληψη. "Ανθούσε" στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει πάνω απ' όλα χρήμα. Σημαίνει χρυσάφι. Όταν κάποιοι "έμποροι" πίστης θησαύριζαν από κάρες και σκηνώματα του οποιουδήποτε τυχαίου και άγνωστου αγίου, αντιλαμβανόμαστε ότι θα αρκούσε ένα "δάκτυλο" του Αλεξάνδρου, για να γίνει κάποιος αμύθητα πλούσιος.

Αν αφηνόταν δηλαδή ο Τάφος του Αλεξάνδρου στην τύχη του, κάποιοι θα είχαν γίνει πλούσιοι, μοιραζόμενοι το περιεχόμενό του σε εποχές σαν εκείνες. Ένας τέτοιος Τάφος δεν είναι δυνατόν να αφεθεί να ρημάξει, να μαραζώσει και να καταπλακωθεί από χώματα και πέτρες. Γιατί; Γιατί δεν προλαβαίνει. Γιατί, εκτός από τάφος για κάποιους πολλούς είναι η ευκαιρία της ζωής τους να γίνουν πλούσιοι. Λεγεώνες στρατιωτών θα πρέπει να τον προστάτευαν στο κρίσιμο διάστημα, προκειμένου να εμποδίσουν τους επίδοξους τυμβωρύχους να πλουτίσουν. Ποιος ξέρει πόσα αρπακτικά χέρια ιερόσυλων κόβονταν καθημερινά γύρω από τον Τάφο-θησαυρό.

Σε μια εποχή λοιπόν, που κυκλοφορούσαν "θαυματουργά" δάκτυλα, νεφρά, πνεύμονες αγίων και προπάντων ψέματα και τερατολογίες, κανένας δεν τόλμησε να ισχυριστεί ότι διαθέτει και εκθέτει κάποιο μέρος του σκηνώματος του Αλεξάνδρου. Του πιο διάσημου, όμορφου, αγαπητού και ως εκ τούτου δυνάμει πιο προσοδοφόρου σκηνώματος του Πλανήτη. Του πιο καλοδιατηρημένου μάλιστα, αν σκεφτεί κάποιος ότι εξ’ αρχής η σορός του Αλεξάνδρου είχε "μουμιοποιηθεί" από τους καλύτερους ειδικούς εκείνης της εποχής. Αν μη τι άλλο μιλάμε για ένα θέαμα τουλάχιστον εντυπωσιακό. Δεν μιλάμε για έναν σωρό από κοκάλα, τα οποία ξεθάφτηκαν μέσα από τις λάσπες. Είναι δυνατόν να χάθηκε αυτός ο "θησαυρός";

Αυτό όμως, εκτός των άλλων, σημαίνει ένα πολύ απλό πράγμα. Αυτός, ο οποίος πήρε το σκήνωμά του, το πήρε ολόκληρο και ταυτόχρονα είχε την οικονομική άνεση να μην έχει ανάγκη την οικονομική απόδοσή του και άρα αναγκαστεί να το εκθέσει δημοσίως. Επιπλέον, από την εξέλιξη του όλου θέματος, αντιλαμβανόμαστε ότι είχε και την ισχύ να απειλήσει ακόμα και με θάνατο όποιον θα τολμούσε να στήσει "φάμπρικα" με τον Αλέξανδρο. Όποιον ιερόσυλο απατεώνα θα τολμούσε να εμφανιστεί με αλεξανδρινή "πραμάτεια". Ο μόνος, ο οποίος έχει τις προδιαγραφές που περιγράφουμε, είναι η ίδια η εξουσία. Μπορούσες να έχεις καμιά σαρανταριά δάκτυλα ενός αγίου, αλλά δεν μπορούσες να έχεις ούτε ένα νυχάκι του Αλεξάνδρου. Μπορούσες, χωρίς κίνδυνο, να βάζεις τους αφελείς πιστούς να προσκυνάνε έναν άγιο "σαρανταποδαρούσα", αλλά θα κινδύνευες με θάνατο αν μεγάλωνες έστω και λίγο τα "νύχια" του Αλεξάνδρου.

Άρα; Άρα καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι δεν πρέπει να σκέφτεται σαν αρχαιολόγος, γιατί δεν σκεπάστηκε τίποτε που να πρέπει ν' ανασκαφεί. Ο τάφος υπάρχει, κάποιοι τον γνωρίζουν και σίγουρα δεν περιμένουν από τους αρχαιολόγους να τον ανακαλύψουν. Από εδώ και πέρα ξεφεύγει η υπόθεση από τη λογική της αρχαιολογίας και καταλήγει εκεί όπου πρέπει να καταλήξει …και είναι η λογική της πολιτικής. Ο Τάφος αυτός μπορεί να μην σκεπάστηκε ποτέ από χώματα και πέτρες, αλλά, για να μην φαίνεται, σίγουρα "σκεπάστηκε" από συμφέροντα. Αυτό ακριβώς είναι το λεπτό σημείο. Αν το καταλάβει κάποιος αυτό, θα καταλάβει και μόνος του πού βρίσκεται. Στην πραγματικότητα ο Τάφος του Αλεξάνδρου είναι ο πιο φανερός "μυστικός" Τάφος του κόσμου. Στην πραγματικότητα βρίσκεται στο "κέντρο" του κόσμου μας, όπως τον γνωρίζουμε......

συνέχεια στο
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/ ... st_13.html

Re: Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

2
Πάλι "έγραψε" ο Παναγιώτης Τραιανού ! :541
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

3
Αν και τις περισσότερες φορές συμφωνώ με τον συμπαθέστατο κ.ΤΡΑΪΑΝΟΥ αυτήν την φορά διαφωνώ σε πολλά απο τα ανωτέρω.


Δεν θα πάρω σε όλα τα γραφόμενα μέρος, παρα μόνο στο κυρίως θέμα που είναι ο τάφος του Αλεξάνδρου και που βρίσκεται αυτός.


Ξεκινώντας λοιπόν να πω ότι ο Μ.Αλέξανδρος σαν μεγάλος εγκέφαλος που ήταν είχε ήδη προετοιμασει και πληροφορήσει τους κοντινούς του ανθρώπους για το πώς και που θα γίνει ο τάφος του.

Είχε σχεδιάσει τα πάντα με απόλυτη ακρίβεια όπως επίσης και οι υπόλοιποι που ανάλαβαν αυτό το εγχείρημα.

Για να μην γράφω ολόκληρα κατεβατα θα τα πω με λίγα λόγια...

Ποτέ δεν είδε κανένας Αυτοκράτορας τον Μ.Αλέξανδρο είτε στον τάφο του είτε και στην διαδρομή-περιφορα του.


Απο τις λίγες πηγές που έχουμε και αναφέρονται ότι τον έχουν δει πολλοι Αυτοκράτορες,βασιλιαδες,άνθρωποι με μεγάλο κύρος,αλλά και με μικρότερο κύρος είναι απλά πλανεμένοι.

Ποτέ δεν έβγαλαν την αληθινή σορό του Αλεξάνδρου,αλλά παραπλανησαν ακόμα και τους ποιο ψαγμένους.

Έφτιαξαν ψευτικους σορούς με υποτιθέμενους Αλεξάνδρους(εφόσον κανένας δεν μπορούσε να τον δει,αφού ήταν μουμιοποιημένος,ταριχευμένος) και τους γυρνούσαν απο μέρος σε μέρος...... ειδού και οι πολλές αναφορές ότι ο Μ.Αλέξανδρος βρίσκεται στην Ασία,κάτω απο το τέμενος,στην Αιγυπτο,στην Αλεξάνδρεια,στην Ρώμη και σε πολλά άλλα μέρη.

Παραλληλα δε,η αληθινή σορός του μεγάλου Στρατηλάτη μεταφερόταν στην Ελλάδα κάτω απο μεγάλη μυστικότητα χωρίς να δώσουν την παραμικρή αφορμή και καχυποψία στον οποιοδήποτε.


Δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμυριο οι Έλληνες να άφηναν την σορό του Μ.Αλεξάνδρου στον κάθε τυχόντα και πόσο περισσότερο να μην τον έφερναν πίσω στην Πατρίδα του.

Αν κάποιοι πάλι δεν ήθελαν τον Μ.ΕΛΛΗΝΑ για οποιονδήποτε λόγο να μην τον επιστρέψουν στην Ελλάδα και να τον αφήσουν σε κάποιο άλλο μέρος,αυτό αυτομάτως δεν θα το επέτρεπαν οι Έλληνες που βρίσκονταν στην Ελλάδα και είχαν μεγάλη επιροή,όπως π.χ ο Αριστοτέλης,η ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι.

Μάλιστα λένε ότι ο Μ.Αλέξανδρος έμεινε άταφος στην Βαβυλώνα για 2 χρόνια και η ολυμπιάδα θρηνούσε για αυτόν τον λόγο....... η απόλυτη κάλυψη ώστε να μην δώσουν σε κανέναν στόχο.


Ο τάφος λοιπόν βρίσκεται στην ανατολική Μακεδονία στον νομό καβάλας(το αγαπημένο μέρος του Μ.Αλεξάνδρου) και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λόγω της ιδιαιτερότητας του μέρους στο οποίο είναι ο Στρατηλάτης.

Ισως οι μυστικές υπηρεσίες να τον έχουν ψάξει τα τελευταία χρόνια και να τον έχουν εντοπίσει.

Τώρα αν τον βρήκαν λογικό είναι να τον έχουν μεταφέρει σε κάποιο δικό τους ασφαλές μέρος ή να προσέχουν το εκεί μέρος οι μυστικές υπηρεσίες όλο το 24ωρο.
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

6
Τελικά, η αγαπητή κυρία Σουβαλτζή
με τις όψιμες πολιτικές βλέψεις
δεν βρήκε τον τάφο τότε στην όαση Σίβα;

Kρίμα. Ακουγόταν τόσο βεβαία. Και επίμονη.
Ακούσατε τα λόγια του Εκκλησιαστού, υιού του Δαυίδ, βασιλέως εν τη Ιερουσαλήμ.

Re: Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

7
Δαβιδ Μπεν Γκουριόν έγραψε:Τελικά, η αγαπητή κυρία Σουβαλτζή
με τις όψιμες πολιτικές βλέψεις
δεν βρήκε τον τάφο τότε στην όαση Σίβα;

Kρίμα. Ακουγόταν τόσο βεβαία. Και επίμονη.
Σε πήρε κι εσένα η στεναχώρια καυμένε!!.....
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

8
Ο τάφος λοιπόν βρίσκεται στην ανατολική Μακεδονία στον νομό καβάλας(το αγαπημένο μέρος του Μ.Αλεξάνδρου) και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λόγω της ιδιαιτερότητας του μέρους στο οποίο είναι ο Στρατηλάτης.

Ισως οι μυστικές υπηρεσίες να τον έχουν ψάξει τα τελευταία χρόνια και να τον έχουν εντοπίσει.

Τώρα αν τον βρήκαν λογικό είναι να τον έχουν μεταφέρει σε κάποιο δικό τους ασφαλές μέρος ή να προσέχουν το εκεί μέρος οι μυστικές υπηρεσίες όλο το 24ωρο.

Δεν φταίω εγώ εάν οσμίζομαι νέα Σίβα στα λεγόμενα του αρθρογράφου.
Εικόνα
Ακούσατε τα λόγια του Εκκλησιαστού, υιού του Δαυίδ, βασιλέως εν τη Ιερουσαλήμ.

Re: Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

9
Δαβιδ Μπεν Γκουριόν έγραψε:
Ο τάφος λοιπόν βρίσκεται στην ανατολική Μακεδονία στον νομό καβάλας(το αγαπημένο μέρος του Μ.Αλεξάνδρου) και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λόγω της ιδιαιτερότητας του μέρους στο οποίο είναι ο Στρατηλάτης.

Ισως οι μυστικές υπηρεσίες να τον έχουν ψάξει τα τελευταία χρόνια και να τον έχουν εντοπίσει.

Τώρα αν τον βρήκαν λογικό είναι να τον έχουν μεταφέρει σε κάποιο δικό τους ασφαλές μέρος ή να προσέχουν το εκεί μέρος οι μυστικές υπηρεσίες όλο το 24ωρο.

Δεν φταίω εγώ εάν οσμίζομαι νέα Σίβα στα λεγόμενα του αρθρογράφου.
Εικόνα
ωραίος ο δαβίδ :cooll
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θεματολογία περί Μέγα Αλέξανδρου”