Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
https://filoumenos.com/forum/

Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας
https://filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=9607
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  Φιλούμενος [ 24 Οκτ 2010, 20:55 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας

[298900-dragona]

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση της κυρίας Δραγώνα θα γίνει δεκτή, προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν οι απόψεις της εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Για άλλη μια φορά η αντίδραση του κόσμου και ο φόβος των πολιτικών εν όψει κόστους σε ψήφους αποδίδει. Η γνωστή μισελληνίς Θάλεια Δραγώνα που έχει αναφερθεί από το παρόν ιστολόγιο ουκ ολίγες φορές για το μίσος εναντίον της Ελλάδας και το ανθελληνικό της έργο παραιτήθηκε από την θέσση της ΓΓ του υπουργείου Παιδείας. Η στερούμενη βασικού πτυχίου γεν. γραμματέας (αφού στις μέρες που ζούμε, το μεγαλύτερο πτυχίο για να επιτύχεις στην πολιτική είναι ο ανθελληνισμός), προσέφερε από την θέση της μεγάλες υπηρεσίες στην …Τουρκία. Έπαυσε τους Έλληνες δασκάλους και καθηγητές από τα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και τους αντικατέστησε με τουρκόφρονες, συνέβαλε τα μέγιστα στην de facto αναγνώριση της ανύπαρκτης “ τουρκικής μειονότητας στην Θράκη”, ενώ μνημειώδεις είναι οι δηλώσεις της για την ελληνική γλώσσα που την χαρακτήρισε μικρή ενώ τα αρχαία ελληνικά μια νεκρή και ουσιαστικά άχρηστη γλώσσα…

Κα Δραγώνα δεν θα μας λείψετε καθόλου!!!! Αν και είμαι πεπεισμένος ότι οι υπηρεσίες σας προς τα ανθελληνικά κέντρα δεν πέρασαν απαρατήρητες και γρήγορα θα σας βολέψουν κάπου αλλού! Προδότες σαν κι εσάς σπανίζουν άλλωστε… Να μην μείνει και το έργο σας ημιτελές!!!

ΒΡΕ ΟΥΣΤ! ! ! ! !

http://filologos10.wordpress.com

Συγγραφέας:  King Minos [ 24 Οκτ 2010, 21:30 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας

ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΟΦΟ , ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΣΚΡΟΦΑ. :0579

Συγγραφέας:  The prodigal [ 25 Οκτ 2010, 09:21 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας

Στα τσακίδια και ποιο μακριά να πας και μην ξαναπατήσεις ηλίθια γυναίκα. :girl_devil:

Συγγραφέας:  emman [ 25 Οκτ 2010, 11:29 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας

Στο καλό και να μας γράφει!

Όμως ότι ήταν να κάνει το έκανε.

Το έργο της έλαβε τέλος!

Συγγραφέας:  dominique [ 25 Οκτ 2010, 12:07 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας


Συγγραφέας:  King Minos [ 25 Οκτ 2010, 22:05 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας

Για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων η παραίτηση της Θ. Δραγώνα;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα OnAlert, παραιτήθηκε από την θέση της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, η Θάλεια Δραγώνα, ενώ μένει η επίσημη ανακοίνωση που μάλλον θα γίνει αύριο. Η ιστοσελίδα αναφέρει σχετικώς: «Η κ.Δραγώνα είχε δεχτεί παλαιότερα σφοδρές επιθέσεις για τις παρεμβάσεις της στο θέμα της εκπαίδευσης της μειονότητας της Θράκης,για την απόφασή της να κλείσει τη Παιδαγωγική Σχολή Θεσσαλονίκης,αλλά και για ένα από τα πολλά βιβλία που είχε γράψει με τίτλο «Τι είναι η Πατρίδα μας». Οι απόψεις της περί μη ύπαρξης ελληνικής ταυτότητας πριν από το 19ο αιώνα είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και μέσα στη Βουλή. Η ίδια σε συνεντεύξεις της σε ΒΗΜΑ και ΑΥΓΗ σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει την ικανοποίησή της που θα εργαζόταν και πάλι για το εκπαιδευτικό της Θράκης:
“Ομολογώ ότι είναι συγκινητικό για μένα που θα ασχοληθώ, ανάμεσα στ’ άλλα, με το ίδιο αντικείμενο για το οποίο έχω αναλώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου, μέχρι την εκλογή μου στο κοινοβούλιο. Ενδεχομένως γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε αυτή τη θέση. Η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη είναι έργο ζωής. Έχουν εμπλακεί από το 1997 δεκάδες ειδικοί από σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και εκατοντάδες συνεργάτες τόσο της πλειονότητας όσο και της μειονότητας”,είχε πει σε συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ, ενώ απαντώντας στις επιθέσεις που είχε δεχτεί ,έλεγε ότι “δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να μου εκδώσει πιστοποιητικό πατριωτισμού”.
Η κ. Δραγώνα είχε κληθεί να αντιμετωπίσει και τον διωγμό ελληνίδας δασκάλας από μειονοτικό χωριό της Θράκης. Η κ.Χαρά Νικολοπούλου,κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, είχε εκδιωχτεί από το μειονοτικό χωριό Μεγάλο Δέρειο. Η κ. Νικολοπούλου είχε δεχτεί ακόμη και βίαιη επίθεση εναντίον της . Η κ.Θάλεια Δραγώνα κατηγορήθηκε από την δασκάλα αλλά και από μεγάλη μερίδα του Τύπου ότι αντιμετώπισε σχεδόν με αδιαφορία το ζήτημα.
Παρόλες αυτές τις περιπέτειες η κ.Δραγώνα δεν είχε υποβάλει παραίτηση και φέρεται έτοιμη να το κάνει τώρα. Πολλοί μπορεί να συνδέσουν αυτό το γεγονός με την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Πολλοί ψηφοφόροι και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη πολιτική που ασκούν τα δύο μεγάλα κόμματα στη περιοχή. Προσπαθώντας να χειραγωγήσουν ένα μικρό αλλα απ΄ ότι φαίνεται αποτελεσματικό κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, έχουν ξεχάσει τον υπόλοιπο μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό στο έλεος των ακραίων στοιχείων. Για ποιους λόγους παραιτήθηκε η κ.Δραγώνα, προς το παρόν μόνο εκείνη το ξέρει.»

Αν ισχύουν τα παραπάνω, όπως καταλάβετε, η παραίτηση της Θ. Δραγώνα γίνεται για μικροκομματικά οφέλη εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Δεν πρόκειται δηλαδή να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο υπουργείο Παιδείας καθώς όπως καλά θυμάστε από εκεί πέρασε πριν την Δραγώνα και η Ρεπούση με το επιτελείο της. Το σύστημα έχει ακόμα πολλές εφεδρείες τύπου Δραγώνα…
http://xryshaygh.wordpress.com/

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/