"Οὐδὲ ϙόππα γιγνώσκων"

1
Όπως έχουμε πει σε άλλα άρθρα, η Ελληνική Γλώσσα είναι μαθηματική και τέλεια.
Ωστόσο, στο πέρασμα των χρόνων, έγιναν πολλές προσπάθειες να αλλοιωθεί η ελληνική γλώσσα, με καταστρεπτικά αποτελέσματα.
Ένα από αυτά είναι η αδυναμία -πλέον- της Ελληνικής Γλώσσα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως στους υπολογισμούς των λεξαριθμων.
Σημείωση: Η Ελληνική Γλώσσα χρησιμοποιείται από πολλούς για υπολογισμούς λεξάριθμων αλλά λανθασμένα, διότι δεν υπολογίζουν τα γράμματα που αφαιρέθηκαν στην πορεία. 
Ο λόγος λοιπόν που η νέα Ελληνική Γλώσσα ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους λεξαριθμους (τουλάχιστον όχι πλήρως) είναι διότι απουσιάζουν 3 γράμματα, τα οποία ως γνωστόν είναι τα :

Ϝ ϝ σε αρχαίες επιγραφές, μεταγενέστερα Ϛ ϛ μόνο ως ο αριθμός 6
Ϙ ϙ σε αρχαίες επιγραφές, μεταγενέστερα Ϟ ϟ μόνο ως αριθμός 90
Ͳ ͳ σε αρχαίες επιγραφές, μεταγενέστερα Ϡ ϡ μόνο ως αριθμός 900
Εικόνα
Εικόνα
όπως βλέπουμε παρακάτω, ο σωστός πίνακας που θα έπρεπε να έχουμε υπόψιν όταν υπολογίζουμε λεξάριθμους είναι ο ακόλουθος.
Εικόνα
Εικόνα
Ωστόσο, κι εδώ διαπιστώνονται προβλήματα:
Ποιες λέξεις υπολογίζονται με Q (κοππα) ; Ποιες με F (δίγαμμα); ποιες με 

Για παράδειγμα, στα αρχαϊκά ελληνικά αλφάβητα βρίσκουμε να γράφονται ΔΙΚΕ (δίκη), ΚΑΛΟΣ (καλός), ΑΛΚΙΒΙΑΔΕΣ (Αλκιβιάδης), αλλά ϘΑϘΟΣ (κακός), ϘΟΡΕ (κόρη), ΛΕϘΥΘΟΣ (λήκυθος), ϘΟΡΙΝΘΟΣ (Κόρινθος). Πηγή : https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF ... F%80%CE%B1

Επομένως, οι λέξεις με Q οπως η λέξη ΚΟΡΙΝΘΟΣ δεν υπολογίζεται με Κάππα (=20) αλλά με Qοππα (=90)

Δυστυχώς, όποιος δεν γνωρίζει τις λέξεις που εμπεριέχουν το Qοππα δεν μπορεί να υπολογίσει την λεξαριθμικη αξία μίας Ελληνικής Λέξης, για αυτό και οι αρχαίοι τον ονόμαζαν αδαή "Οὐδὲ ϙόππα γιγνώσκων".
 
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Ελληνική Γλώσσα”

cron