Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

1
Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό


Πιστεύουμε ότι η ανάγνωση του εν λόγου απόρρητου εγγράφου του ελληνικού στρατού όχι μόνο θα προβληματίσει τον κάθε πολίτη για τη μετάλλαξη της αστικής δημοκρατίας στη χώρας μας σε κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, όχι μόνο θα ανησυχήσει για το μέγεθος και το βάθος της οργάνωσης της κρατικής τρομοκρατίας που ενεργοποιώντας και τους στρατιωτικούς μηχανισμούς (ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-εθνικούς στρατούς) στρέφεται εναντίον του «εχθρού λαού» εντός και εκτός συνόρων, αλλά και θα θέσει τον καθένα προ των ευθυνών του: είτε με την ψήφο του, είτε με την αναγκαία συμμετοχή του στις πολύμορφες κοινωνικές διεργασίες.

Τα όσα περιγράφονται στο εν λόγω μνημόνιο του ελληνικού στρατού θα γίνονταν πράξη στους δρόμους της εξεγερμένης Αθήνας τον Δεκέμβρη του 2008, αν στις απαιτήσεις υπουργών της ΝΔ και οικονομικών παραγόντων για χρήση μονάδων του Στρατού για την επιβολή του «Νόμου και της Τάξης» δεν ορθώνονταν ο αντίλογος των εκατοντάδων φαντάρων που Αρνήθηκαν να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον των εξεγερμένων.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κάθε πολίτη προβαίνουμε στη δημοσιοποίηση αυτού του προκλητικού πειστηρίου ωμής κρατικής βίας. Θεωρούμε παραπλανητικό, τον χαρακτηρισμό του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ως «ΑΠΟΡΡΗΤΟ». Η ανάγνωση του δε μας κάνει κοινωνό «εθνικών μυστικών», αλλά αντίθετα μας αποκαλύπτει ακραίες αυταρχικές μεθοδεύσεις που στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και δικαιώματα.

Το αστυνομικό και στρατιωτικό κράτος που οικοδομείται από τον Μπερλουσκόνι, τον Σαρκοζί, τον Ομπάμα και τον Πούτιν, τον Καραμανλή και Παπανδρέου, θέλει την αστυνομία να δρα στρατιωτικά και τον στρατό να αστυνομεύει. Σε όλες τις καπιταλιστικές μητροπόλεις από την 11η Σεπτέμβρη του 2001 και μετά, τα δόγματα «περί Ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας» ουσιαστικά έβαλαν στο στόχαστρο τους το εργατικό-νεολαιίστικο-αντιπολεμικό κίνημα, τα κινήματα εναντίον της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, πριν οι ιμπεριαλιστικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί επιτεθούν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Αφρική, Καύκασο και Τσετσενία.

Στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αποφασίστηκε η στρατιωτική συνδρομή του ΝΑΤΟ στις χώρες που θα αντιμετωπίσουν εξεγέρσεις εξαιτίας οικονομικής κατάρρευσης. Αυτή είναι η φυσική συνέπεια της δράσης του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ως παγκόσμιους χωροφύλακες της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.

Ποιος μπορεί αλήθεια μετά την ανάγνωση και αυτού του ντοκουμέντου να υποστηρίξει ότι το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ο ελληνικός στρατός δεν είναι στρατός κατοχής στα Βαλκάνια;
Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι η «ισχυρή Ελλάδα» του κ.Σημίτη, ηγεμονική δύναμη στα Βαλκάνια» κατά την υπουργό εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη χρησιμοποιεί τον στρατό της για να επιβάλλει τα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, αλλά και για να ικανοποιήσει τις δικές της φιλοδοξίες, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε ότι ο ίδιος στρατός, με ευθύνη των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όχι μόνο ετοιμάζεται να δράσει και εναντίον του ελληνικού λαού , αλλά και ότι έχει δράσει ήδη.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του πρωθυπουργού κ.Σημίτη και του υπουργού εξωτερικών κ.Γ.Παπανδρέου αντιμετωπίζοντας τα τεράστια αντιπολεμικά κινήματα που μπήκαν φραγμός στην ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, επέλεξε να προχωρήσει στην πρόσληψη χιλιάδων Επαγγελματιών Στρατιωτών που είτε εθελοντικά (η δύναμη του χρήματος) είτε υποχρεωτικά, θα συμμετείχαν στις αποστολές εκτός συνόρων με λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε περίπτωση απώλεια στους. Το νόμο για τους Επαγγελματίες Οπλίτες ψήφισαν επίσης ΝΔ και ΣΥΝ.

Στην συνέχεια προχώρησε στην ίδρυση του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς ώστε να προετοιμάσει τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα αποστέλλονταν στο εξωτερικό. Επίσης, ενδυνάμωσε την συμμετοχή του σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Βαλκανικής Ταξιαρχίας, όπου ολοένα περισσότερο αυξάνονταν τα σενάρια όπου το γνωστό «ΗΠΑ GO HOME» αντικαθιστούσε το "E.U GO HOME", αφού η Ε.Ε. έδειχνε τις διευρυνόμενες παρεμβατικές τις προθέσεις. Σε άσκηση του 951 Τάγματος Στρατονομίας, φαντάροι ανέλαβαν το ρόλο κομπάρσου, παριστάνοντας τους διαδηλωτές με πλακάτ «NATO GO HOME», ενώ πρόσφατα σε άσκηση του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στο Λιτόχωρο, ΕΠ.ΟΠ. φώναζαν συνθήματα εναντίον της Ε.Ε.
Την αντιμετώπιση των αντιπολεμικών κινημάτων χρεώθηκε πρώτα το ΠΑΣΟΚ, όταν το 2003, οι διαδηλώσεις ενάντια στις βάσεις (Σούδα, Άκτιο, Άραξο κλπ) είχαν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα ΜΑΤ, αλλά και τους συνοριοφύλακες, τις δυνάμεις του Λιμενικού, τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ και τους συναδέλφους τους, ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές, με διαταγή να χτυπήσουν όποιον εισέβαλε σε αμερικανική βάση.

Το Μάρτιο του 2004, εξεγερμένοι Κοσσοβάροι επιτέθηκαν σε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, τις οποίες σώζει η επέμβαση αμερικανικών δυνάμεων, που πυροβολούν αδιακρίτως, προκαλώντας δραματικές απώλειες.

Αυτή η επίθεση υπήρξε η αφορμή για την υπογραφή του «Μνημονίου Καταστολής Πλήθους» στις 17 Ιουνίου 2005 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Με Νατοϊκή Ομπρέλα συγκροτήθηκε λοιπόν ένας πλήρης κατασταλτικός μηχανισμός που βρίσκεται σε όλες τις μονάδες Στρατονομίας και σε στρατιωτικές βάσεις, εντός ή παραπλεύρως Νατοϊκών εγκαταστάσεων. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται και η αντίστοιχη Μονάδα Καταστολής Πλήθους που ενεργεί στο Κόσσοβο.

Διαβάζουμε στην εισαγωγή του Μνημονίου: «Μετά τα γεγονότα της 17ης Μαρτίου του 2004 στην πόλη Ουρόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου, κρίθηκε αναγκαία η συγκρότηση τμήματος το οποίο θα συμμετείχε σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους. Οι εθνικοί περιορισμοί που δέσμευαν την εμπλοκή στρατιωτικού τμήματος με πολίτες άρθηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις».

Δηλαδή τα ΜΑΤ του ελληνικού στρατού αποκτούν την ελευθερία να ξυλοφορτώνουν, ακόμη και να σκοτώνουν διαδηλωτές με άρση «εθνικών περιορισμών» όταν κανένας πολίτης δεν έμαθε ποιοι είναι αυτοί «οι εθνικοί περιορισμοί», πότε και από ποιους έγινε άρση, βάση ποιας διαδικασίας!
Μήπως έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε τη θέση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι σ ε όλα αυτά;
Μήπως επομένως βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέου τύπου Νατοϊκή οργάνωση «Κόκκινη Προβιά»; Μόνο που αυτή δεν συγκροτείται στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, αλλά της αντιμετώπισης των κοινωνικών κινημάτων που δημιουργεί η Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς, η βαθιά καπιταλιστική κρίση, που γίνεται αιτία και αφορμή επιβολής εργασιακού Μεσαίωνα, της συντριβής των αγώνων εναντίον της ιμπεριαλιστικής κατοχής.

Μπορεί το ΓΕΣ σε κάθε ευκαιρία να διαφημίζει το κοινωνικό έργο των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό (βλέπε σχετικές φωτογραφίες από Κόσσοβο και Αφγανιστάν στο army.gr), αλλά η ανάγνωση του Μνημονίου Καταστολής Πλήθους της 33Ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας περιλαμβάνει τον ολόκληρο τον οπλισμό ενός ΜΑΤΑΤΖΗ.
Επίσης οι άνδρες της εν λόγω διμοιρίας μπορούν να φέρουν και σύγχρονα όπλα, νεότατης τεχνολογίας, που προκαλούν σοβαρότατες βλάβες.


Ακουστικά μη φονικά όπλα, που προκαλούν προσωρινή κώφωση.
Μικροβιακά μη φονικά όπλα που παραλύουν το διαδηλωτή.
Χημικά μη φονικά όπλα.
Ηλεκτρομαγνητικά μη φονικά όπλα, με επίδραση στα νευρικά συστήματα στήριξης του σώματος.
• Μη φονικά όπλα κινητικής δύναμης (μετάδοση ικανοποιητικής ορμής στο σώμα του προσβαλλόμενου διαδηλωτή για να ζαλιστεί σοβαρά).

Μη φονικά όπλα που προκαλούν προσωρινή τύφλωση.

Η συνέχιση της ανάγνωσης του μνημονίου σοκάρει, καθώς ομολογείται ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ του Στρατού είναι εξουσιοδοτημένες να σκοτώσουν, κάνοντας χρήση ακόμη και τεθωρακισμένων. Στους κανόνες εμπλοκής αναφέρεται ρητά ότι «αν όλα τα μέσα αντιμετώπισης του εξαγριωμένου πλήθους αποτύχουν, προβλέπεται η χρήση φονικών όπλων»!!!

Η διμοιρία των ΣΤΡΑΤΟΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ περιλαμβάνει δύο ελεύθερους σκοπευτές, έναν χειριστή βιντεοκάμερας για τα φακέλωμα των διαδηλωτών, διαπραγματευτές, μεταφραστές, οπλιτών εξοπλισμένων για συλλήψεις ταραχοποιών (σας θυμίζει τίποτε από τα φοιτητικά συλλαλητήρια;), χειριστών μέσων κατάσβεσης πυρός, ενώ έξι εξοπλισμένοι οπλίτες, αναλαμβάνουν δράση όταν οι συνάδελφοι τους δεν καταφέρουν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Πίσω από αυτούς βρίσκονται ένα τζιπ χάμερ, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα τεθωρακισμένο Μ113!!!

Αυτές λοιπόν τις δυνάμεις καλούσε τον Κ.Καραμανλή να «ρίξει» στην εξεγερμένη Αθήνα, το Δεκέμβρη η Ντ.Μπακογιάννη και ο Σουφλιάς, μαζί βεβαίως με τον Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ;
Αυτές τις δυνάμεις θα ρίξει στους δρόμους της Αθήνας και των υπόλοιπων πόλεων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στους διαδηλωτές της κρυφής ατζέντας της νέας λεηλασίας εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων;


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ
ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Το εν λόγω «Απόρρητο» στρατιωτικό έγγραφο, με ωμό και σαφή τρόπο αποδεικνύει την αγαστή συνεργασία της διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κορίνθου και της Τροχαίας, για να ακολουθήσει αργότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, στην στυγνή παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όπως αυτά προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Φαίνεται ότι το δικαίωμα της διακίνησης ιδεών, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης είναι ένα βαρίδι για την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόσο εντός όσο και εκτός των στρατοπέδων.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως κυνικά ομολογεί και το ίδιο το έγγραφο, οι στρατιωτικές αρχές έδρασαν εκτός του χώρου ευθύνης τους. Σε αυτή την αυθαιρεσία και παρανομία οδηγήθηκαν προκειμένου να παρεμποδίσουν, αν όχι σταματήσουν αυταρχικά την προσπάθεια ενημέρωσης των φαντάρων και των οικογενειών τους για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με στολή, που πηγάζουν από το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.

Ακόμη και όταν ικανοποιήθηκε το παράνομο αίτημα απομάκρυνσης των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, η διοίκηση της μονάδας συνέχισε να παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις μας παρανόμως.

Η διοίκηση του Κ.Ε. Κορίνθου μάλιστα θα προβεί και σε γενικότερες εκτιμήσεις για τη δράση μας, θα εκφράσει τον προβληματισμό της, με κριτήριο πάντα «το καλό τους στρατεύματος» και θα επιστήσει την προσοχή της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πραγματικά δε γνωρίζουμε που σταματά η κωμωδία του στρατιωτικού Κλουζώ και που αρχίζει η τραγωδία, εξαιτίας του κινδύνου που πρεσβεύουν τέτοιες ενέργειες για τα κοινωνικά μας δικαιώματα.
Να υπενθυμίσουμε ότι μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έχουν συλληφθεί δύο (2) φορές έξω από το Κ.Ε.Ν. Κορίνθου ακριβώς για το ίδιο λόγο: ενημέρωναν τους φαντάρους για τα δικαιώματα τους και τους καλούσαν σε αξιοπρεπή συλλογική υπεράσπιση τους .

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα Στεγανά και η χρήση Απορρήτου στον Ελληνικό Στρατό αποσκοπεί στην απόκρυψη αυθαιρεσιών και στην εμπέδωση του αντιδραστικού νέου ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων: αδίστακτες Μισθοφορικές δυνάμεις που δρουν εντός και εκτός συνόρων με σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου της εργασίας και το ξαναμοίρασμα του παγκόσμιου πλούτου.
Εμείς δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Κλιμακώνουμε την δράση μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων, προβάλλοντας το αίτημα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ.Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος


diktiospartakos.blogspot.com/
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

2
Στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αποφασίστηκε η στρατιωτική συνδρομή του ΝΑΤΟ στις χώρες που θα αντιμετωπίσουν εξεγέρσεις εξαιτίας οικονομικής κατάρρευσης. Αυτή είναι η φυσική συνέπεια της δράσης του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ως παγκόσμιους χωροφύλακες της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.


Αυτό για να το βλέπουν όσοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα στο θέμα επανάστασης,που έχουμε πει στα βιντεο μας εδώ και 5 μήνες περίπου!!!!!
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

3
Ολόκληρο το μνημόνιο,για να το δείτε και με τα μάτια σας κατεβάστε το εδω
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

4
Αγαπητοί φίλοι, δεν εχω υπόψη μου το συγκεκριμένο Μνημόνιο, αλλά προσωπικά βλέπω την αγωνία και την προσπάθεια επιβίωσης πλέον στα στελέχη των Ε.Δ. .Οπότε ολα αυτά δεν νομίζω να είναι θεματικά για να στραφούν οι στρατιωτικοί εναντίον των πολιτών.Μόνο τα υψηλά ιστάμενα τσιράκια Ταξίαρχοι και άνω θα εχουν αυτή την όρεξη για τέτοιες καταστάσεις αλλά και πάλι πρέπει να βρούν στελέχη για τέτοιες καταστάσεις και φαντάρους.Δεν νομίζω λοιπόν να υπάρχουν σήμερα τέτοιοι. Κανείς δεν θα στρέψει όπλο ή ότι άλλο εναντίον πολίτη. Αν φτάσουμε εκεί τότε δεν θα είναι Ελληνες πλέον αλλά ρομπότ και τα ρομπότ που δεν δουλεύουν καλά τί τα κάνουμε??? Τα καταστρέφουμε.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ.\nhttp://tsolias-travels.blogspot.com/

Re: Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

5
Ναι,Ταξιδιάρη,συμφωνώ αμα κάποιος μας γλυτώνει απο τέτοιες καταστάσεις είναι αποκλειστικά και μόνο οι φαντάροι.Το θέμα είναι τέτοιες πολιτικές ειναι φασιστικές και αυταρχικές ενώπιον θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών και δυστυχώς υπογράφτηκε απο την κυβέρνηση.
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

6
Σχετικό άρθρο απο την Ελευθεροτυπία της χρονιάς εκείνης

Στρατονόμοι ΜΑΤατζήδες

Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης ασκήσεις σαν κι αυτή έρχονται να προστεθούν και στον ελληνικό στρατό.
Ασκήσεις καταστολής διαδηλώσεων ξεκίνησε ο στρατός, επιφυλλάσσοντας για τους στρατονόμους ένα νέο ρόλο, με καθήκοντα σαν αυτά των ανδρών των ΜΑΤ.

**Στα μέσα του περασμένου μήνα στο 951 Τάγμα Στρατονομίας έγινε μια άλλου τύπου άσκηση: Το σενάριο προέβλεπε την αντιμετώπιση μιας διαδήλωσης πολιτών κατά του ΝΑΤΟ. Και τον στρατό να επεμβαίνει δυναμικά όταν κάποιοι από τους πολίτες προσπαθούν να περάσουν και να μπουν μέσα στο στρατόπεδο. Για τις ανάγκες τις άσκησης ο ρόλος των «εχθρικών δυνάμεων» είχε ανατεθεί σε... φαντάρους.

* Οι σειρούλες παρίσταναν τους διαδηλωτές, και για να γίνει πιο πειστικό το όλο σκηνικό είχαν την έμπνευση να τους δώσουν να κρατούν και πλακάτ με συνθήματα.

* Σε ορισμένα από αυτά αρχικώς έγραφαν «ΝΑΤΟ GO ΗΟΜΕ», αλλά επειδή στην πορεία οι αξιωματικοί θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικά, αφαιρέθηκε από τα συνθήματα κάθε αναφορά στο ΝΑΤΟ. Εμεινε έτσι το «GO ΗΟΜΕ», γενικώς και αορίστως...

* Το «εξαγριωμένο» πλήθος των διαδηλωτών-φαντάρων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο μονάδες της στρατονομίας που θα υπερασπίζονταν το στρατόπεδο από τους «εισβολείς».

**Το σενάριο προέβλεπε ότι δύο διαδηλωτές από το πλήθος σκαρφαλώνουν στην κλειστή πύλη του στρατοπέδου.

* Τον έναν συλλαμβάνει η πρώτη ομάδα των στρατονόμων και τον άλλον η δεύτερη. Στο μεταξύ έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, που φτάνει επί τόπου και αρχίζει να κάνει χρήση δακρυγόνων κατά των συγκεντρωμένων. Το πλήθος διαλύεται και η άσκηση στέφεται με επιτυχία, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι επιτελείς, που σχεδίασαν το σενάριο...

**Την πραγματοποίηση της άσκησης παραδέχεται το ΓΕΣ, πλην όμως επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ισχυρίζεται ότι αφορά την αντιμετώπιση διαδηλωτών που θα επιχειρούσαν να μπουν σε κάποιο ελληνικό στρατόπεδο, αποκλειστικά εκτός των συνόρων της χώρας. Και φέρνουν ως παράδειγμα μονάδες που συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, όπως στη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν και αλλού...

**Ωστόσο, παρότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιμένει ότι οι φαντάροι δεν έχουν τέτοιο ρόλο εντός των συνόρων οι γενικότεροι σχεδιασμοί δεν φαίνεται να έχουν περιορισμούς. Τέτοιες ασκήσεις ο ελληνικός στρατός άρχισε να σχεδιάζει μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, με την εμφάνιση του «νέου φρούτου» των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών».

**Η καταστολή των διαδηλώσεων είναι μόνο μία πτυχή του νέου ρόλου του στρατού, που φαίνεται να ανακαλύπτει και πάλι εσωτερικό εχθρό. Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Κάθε «ομάδα συμφερόντων» που αντιπαρατίθενται με το «οργανωμένο κράτος», όπως αναφέρεται στην αμυντική πολιτική.

Αλλωστε, εδώ εντάσσεται και το «Μνημόνιο Διμοιρίας Καταστολής Πλήθους» του 3ου επιτελικού Γραφείου της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που αποκάλυψε ο «Ιός της Κυριακής» στην «Κ.Ε.». Και όλα δείχνουν πως δεν είμαστε παρά μόνο στην αρχή.
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

7
Λοιπόν, άλλο πράγμα να προσπαθήσουν να μπούν διαδηλωτές σε ενα Στρατόπεδο και άλλο να κατασταλεί ενα πλήθος πολιτών σε διαδήλωση εκτός Στρατοπέδων. Φυσικά όταν θα προσπαθήσουν να εισβάλουν σε ενα Στρατόπεδο πολίτες διαδηλωτές θα εμποδιστούν γιατί ενα Στρατόπεδο ξέρετε καλά ότι εχει όπλα, πυρομαχικά, κλπ. Δεν μπορεί να αφεθεί έρμαιο αγανακτησμένων πολιτών και να βρούν όπλα ή ότι άλλο και να έχουμε αιματηρές καταστάσεις μετά.Η εισβολή σε ενα στρατόπεδο είναι παράνομη όπως και η εισβολή σε μια ιδιωτική κατοικία(οικογενειακό άσυλο). Ομως σε καμμία περίπτωση ο Στρατός δεν πιστεύω ότι θα επεκτείνη δραστηριότητες τέτοιου τύπου στους δρόμους. Και αν ακόμη το ΓΕΣ έχει τέτοιου είδους ''όνειρα'' μάλλον έχασε!!!
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ.\nhttp://tsolias-travels.blogspot.com/

Re: Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

8
Ομως σε καμμία περίπτωση ο Στρατός δεν πιστεύω ότι θα επεκτείνη δραστηριότητες τέτοιου τύπου στους δρόμους. Και αν ακόμη το ΓΕΣ έχει τέτοιου είδους ''όνειρα'' μάλλον έχασε!!!

Όταν θα γίνει μπάχαλο θα βάλουν και τον στρατό..... θα φέρουν και απο έξω στρατό και αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες κτλ κτλ


Ακόμα δεν έχετε καταλάβει που οδηγούμαστε...
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Μνημόνιο καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό

9
Εγω θα συνιστουσα στους συμφορουμιστες να εχουν τα ματια και τα αυτια τους ανοιχτα,να μην παρασυρονται απο τις ελεγχομενες εξεγερσεις διοτι δεν εχω καμια ορεξη να κανω κανεναν λησταρχο της πατριδας ηρωα.
Συγνωμη που επαναλαμβανομαι αλλα επηδη οι καιροι και οι καταστασεις ειναι δυσκολοι(ες) πρεπει να εχουμε ολες τις αισθησεις σε εγρηγορση.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά περί Ελλάδας”